نوشیدن دمنوشهای مختلف باعث میشود احساس سلامتی بیشتری کنیم. ما با خوردن دمنوشها و چایهای گوناگون، از گیاهان دارویی گوناگون برای بهبود تندرستی و سلامت روان خود کمک میگیریم. اکثر دمنوشها علاوه بر فواید سلامتی، عطر و بوی دلنشینی نیز دارند، اما چایی سیر این طور نیست. طرز تهیه چایی سیر، بسیار ساده است و میتواند یک گزینه مناسب برای زمانی باشد که احساس کسالت یا سرماخوردگی میکنید و دوست دارید در خانه، کاری برای خود کرده باشید. طرز تهیه چای سیر را که یاد بگیرید، برای لاغری، کنترل فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن و… گام مؤثری برداشتهاید. در این مطلب از بلاگ عالیس طرز تهیه چایی سیر، دمنوش سیر و آویشن، جوشانده سیر و پیاز، دمنوش سیر و لیمو، مضرات احتمالی و خواص دمنوش سیر و… را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: چگونه چای سبز دم کنیم؟
سیر خواص زیادی دارد که این خواص را به دمنوش و جوشانده خود نیز منتقل میکند. سیر دارای خواص ضدباکتریایی است که میتواند در مقابل عفونتها و بیماریهای باکتریایی مثل بعضی سرماخوردگیها یا اسهال و استفراغ مفید باشد. دمنوش سیر میتواند در کاهش التهابها و دردهای مربوط به آن مانند دردهای مفصلی مؤثر باشد. مصرف دمنوش سیر سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و برای مقابله با عفونتها و بیماریها مفید است. برخی مطالعات نشان داده است که مصرف دمنوش سیر میتواند فشار خون را کاهش دهد و برای افرادی که با فشار خون بالا دست و پنجه نرم میکنند خوب است. سیر دارای خواص آنتیاکسیدانی است که میتواند با عوارض اکسیداتیو و پیری زودرس مقابله و از بیماریهایی نظیر سرطان پیشگیری کند. همینطور سیر با افزایش سوخت و ساز بدن، باعث کمک به کاهش وزن و تناسب اندام میشود.
بیشتر بخوانید: فواید دمنوش بهلیمو
مصرف سیر برای برخی افراد ممکن است مضر باشد و در نتیجه از دمنوش سیر نیز باید بااحتیاط مصرف کنند. بعضی افرادی به سیر آلرژی دارند که خوردن سیر باعث واکنشهای آلرژیک نظیر تورم، خارش و آنفولاکسی در آنها میشود. سیر همچنین میتواند عوارضی مانند تحریک و سوزش معده و احتمالاً تشدید علائم مشکلات گوارشی شود؛ خصوصا برای کسانی که پیشتر هم این مشکلات را تجربه کردهاند. همینطور کسانی که درگیر بیماریهایی نظیر کمخونی یا مشکلات قلبی هستند، با مصرف سیر ممکن است دچار افت فشار خون شدید شوند که بسیار خطرناک است. کسانی که آسم، برونشیت یا هرگونه مشکلات تنفسی دارند نیز، باید از مصرف زیاد سیر پرهیز کنند چرا که سیر علائم بیماری آنها را تشدید میکند. در نتیجه، با وجود اینکه سیر به صورت کلی خوراکی بسیار مفید و پرفایده است اما برخی افراد نظیر افراد دارای حساسیت، مشکلات تنفسی، مشکلات گوارشی و مشکلات قلبی و خونی باید در مصرف سیر احتیاط کنند.
بیشتر بخوانید: دمنوش چای ترش و چای گل محمدی
چای سیر یا جوشاندهی سیر را به روشهای گوناگون درست میکنند. هر کس بر اساس ذائقهی خود، طرز تهیه چای سیر را میتواند تغییر دهد. نکتهی کلیدی در انواع طرز تهیه چای سیر و طرز تهیه جوشاندهی سیر، جوشاندن حبههای سیر در آب است. حالا میتوانید تعداد حبهها، مقدار آب و چیزهای دیگری را که میخواهید به دمنوش اضافه کنید تغییر دهید. فقط وقتی آبی که سیر را درون آن انداختید، به جوش آمد، باید جوشانده را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید به آرامی از دما بیفتد. اینجا با هم یک روش طرز تهیه جوشانده سیر را میبینیم.
مواد لازم در طرز تهیه چای سیر:
آب | ۳ لیوان |
سیر | ۳ حبه |
سیرها را پوست بگیرید، هر حبه را به چند قطعه خرد کنید و درون آب بریزید. حالا آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. زیر چای سیر خود را خاموش کنید و بگذارید از دما بیفتد. حالا چای سیر را صاف و نوش جان کنید. میتوانید نصف استکان آب لیموی تازه را به دمنوش خود اضافه و برای شیرین شدن آن از عسل استفاده کنید.
همانطور که توضیح دادیم، ابتدا چای سیر را درست کنید و سپس، کمی که دمنوش از دما افتاد، نصف استکان آب لیموی تازه را به همراه یک یا دو قاشق غذاخوری عسل به دمنوش اضافه کنید. دمنوش سیر و لیموی شما آماده است. لیموی تازه، با داشتن ویتامین C بسیار، برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است و خواص چای سیر شما را چند برابر میکند.
بیشتر بخوانید: دم کردن چای زعفرانی
برای تهیه دمنوش سیر و آویشن میتوانید از روش پیشین در طرز تهیه چای سیر استفاده کنید. فقط به همراه سیر، چند شاخه آویشن هم درون آب بیندازید تا خواص آویشن هم به چایی سیر اضافه شود. روش دیگری نیز برای تهیه دمنوش سیر و آویشن وجود دارد.
مواد لازم برای طرز تهیه دمنوش سیر و آویشن:
آب | 1 لیوان |
زنجبیل تازه | 1 برش |
سیر | 2 حبه |
نعناع تازه | 2 شاخه |
آویشن تازه | 5 شاخه |
زنجبیل را خورد یا له کنید و در آب بریزید و بگذارید 5 دقیقه بجوشد. در این حین سیرها را خرد کنید. وقتی زنجبیل با آب جوشید، حرارت را خاموش کنید، سیر، نعناع و آویشن را اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا مواد دم بکشند. حالا دمنوش سیر و آویشن را صاف و نوش جان کنید. وجود آویشن و نعناع در این دمنوش، مضرات سیر برای دستگاه گوارش را تعدیل میکند. همینطور آویشن تقویتکنندهی سیستم ایمنی است و برای مقابله با عفونتها بسیار قوی عمل میکند در نتیجه، این یک دمنوش فوقالعاده و معتدل برای بدن است.
همان طور که سیر به خواص ضدباکتریایی معروف است، پیاز نیز یک ضدالتهاب، ضدباکتری، درمانکننده عفونت و تقویتکنندهی سیستم ایمنی قوی است. به خاطر همین، نوشیدن جوشانده سیر و پیاز در هنگام بیماری یا برای پیشگیری از آن میتواند مفید باشد.
مواد لازم برای تهیه جوشاندهی سیر و پیاز:
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
آب | 2 لیوان |
برگ بو | 1 عدد |
میخک | 3 عدد |
ابتدا بگذارید آب به جوش بیاید. در این حین، سیر و پیاز را خرد و وقتی آب جوش آمد به آن اضافه کنید. پس از یک دقیقه، برگ بو و میخک را اضافه کنید و بگذارید بجوشد تا میخک و برگ بو به آب رنگ دهند. حالا شعله را خاموش کنید و به مواد اجازه دهید تا سرد شوند. پس از صاف کردن جوشانده، آن را میل کنید. میتوانید مقداری عسل یا آبلیمو به آن اضافه کنید. میخک و برگ بو در این دستور، برای کمک به خواص ضدعفونیکنندگی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار کارآ عمل میکنند.
بیشتر بخوانید: فواید دمنوش بابونه
در این مطلب به معرفی چند روش برای طرز تهیه چای سیر پرداختیم و خواص دمنوش سیر و اینکه چایی سیر برای چه کسانی ضرر دارد را با هم بررسی کردیم. یکی از راههایی که میتواند در هنگام بیماری، بهبودی را تسریع کند، نوشیدن دمنوشها و چایهای گیاهی است. دمنوش سیر نیز با خواص فراوان میتواند به ما، به خصوص وقتی سرما خوردهایم، کمک کند تا زودتر خوب شویم.
شما تا به حال چایی سیر درست کردهاید؟ به نظرتان، از بین همهی روشهای گفته شده برای تهیه جوشانده سیر، کدامیک بهتر است و خواص بیشتری دارد؟ با توجه به اینکه، چای سیر، عطر خوبی ندارد، حاضر هستید برای بهبودی زودتر از بیماری، آن را نوش جان کنید؟ نظرات، خاطرات و تجربیات خود را با مخاطبان مجله عالیس به اشتراک بگذارید.
آیا جوشانده سیر برای لاغری مناسب است؟
طبق تحقیقات، سیر با افزایش سوخت و ساز بدن باعث کمک به کاهش وزن میشود. در نتیجه، خوردن جوشانده سیر نیز میتواند به فرایند کاهش وزن شما کمک کند.
طرز تهیه چای سیر برای لاغری چیست؟
برای لاغری 3 حبه سیر له شده را به 2 لیوان آب ولرم اضافه کنید و بگذارید روی گاز تا به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن، فرصت دهید تا از دما بیفتد، صاف و نوش جان کنید. بقیه دمنوش را در یخچال نگهداری کنید و روزانه 3 وعده از آن بخورید.
بهترین دمنوش سیر برای عفونت کدام است؟
سیر خواص ضدعفونیکنندگی زیادی دارد و برای مبارزه با عفونت میتوانید از هر کدام از دستورهایی که ذکر شد استفاده کنید. به طور کلی، دمنوش سیر و پیاز که حاوی ۴ ماده ضدعفونیکننده یعنی سیر، پیاز، میخک و برگ بو است، میتواند در این زمینه قوی عمل کند.
نظر خود را بنویسید