دمنوش نعناع یک نوع نوشیدنی و چای گیاهی است که از برگهای تازه یا خشک نعناع تهیه میشود. نعناع نوعی گیاه علفی است که برگهای آن بوی خوشایندی دارد و از نظر طب سنتی نیز خواص دارویی بسیاری برای بدن دارد.
معمولاً از این نوشیدنی برای آرامش اعصاب، بهبود هضم، تسکین سرفه و سرماخوردگی، رفع اسپاسم معده و طراوت دهان و تنفس استفاده میشود. بااینحال مصرف دمنوش یا چای نعناع مناسب تمامی افراد نیست، چراکه احتمال بروز حساسیت و عوارض پس از مصرف وجود دارد.
از این رو ما در این قسمت از مجله عالیس سعی داریم تا به مضرات دمنوش نعناع در کنار فواید و طرز تهیه آن بپردازیم.
نعناع حاوی ویتامینهای مختلفی از جمله ویتامین C و ویتامینهای گروه B مانند: تیامین و ریبوفلاوین است. این مواد مغذی در غالب آنتیاکسیدان عمل میکنند. از این رو مصرف چای نعناع سبب میشود که بدن در برابر آسیبهای اکسیداتیو مقاوم بماند.
در کل، دمنوش نعنا یک گزینه مفید و طبیعی برای بهبود سلامتی عمومی است؛ اما باید در نظر داشت که در مصرف این چای نباید زیادهروی کرد. از سوی دیگر برخی افراد به دلیل داشتن حساسیت غذایی به نعناع نباید از این نوشیدنی استفاده کنند تا در برابر مضرات دمنوش نعناع ایمن بمانند.
استفاده از دمنوش نعناع در شرایط عمومی اغلب ایمن است؛ اما برخی افراد ممکن است به علت داشتن حساسیت غذایی یا شرایط خاص نتوانند از دمنوش نعناع استفاده کنند. جالب است که مضرات دمنوش نعناع مشابه خواص و مضرات آب نعناع است.
اگر در یکی از دستهبندیهای زیر جای میگیرید از مصرف خودسرانه دمنوش نعناع خودداری کنید تا از عوارض و مضرات دمنوش نعناع در امان بمانید.
احتمال قاعدهآور بودن دمنوش نعناع، ایجاد زخم معده بر اثر مصرف مکرر، افت قند خون و تشدید سوءهاضمه بارداری از دیگر مضرات دمنوش نعناع است.
این موارد از جمله مضرات اثبات شده دمنوش نعناع هستند. از این رو توصیه میشود که در صورت ملاحظه و مشاهده هر یک از این موارد مصرف این نوشیدنی را متوقف کرده و در اولین فرصت با کارشناسان تغذیه یا پزشک مشورت کنید.
دستور تهیه این چای مشابه طرز تهیه چای نعناع فلفلی است. برای تهیه دمنوش نعناع باید موارد زیر را تهیه کرد و طبق دستور پیش رفت.
برگ نعناع تازه | ۱ فنجان |
آب جوش | ۲ لیوان |
نبات | ۱ تکه کوچک |
برگهای نعناع که از قبل تمیز و شسته شده است را در یک قوری، فرنچ پرس یا دمنوش ساز بریزید. آب جوش را به برگ نعناع اضافه کرده و تکهای نبات را هم داخل آن بیندازید. ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بعد دمنوش شما آماده مصرف است.
اگر به طرز تهیههای مربوط به نعناع علاقهمند هستید به بلاگ عالیس نگاهی بیندازید. شما میتوانید انواع مختلفی از طرز تهیه مانند طرز تهیه موهیتو نعناع را در این قسمت ببینید.
آشنایی با فواید و مضرات دمنوش و چایها به شما این فرصت را میدهد که با آگاهی و دانش بیشتر از آنها استفاده کنید. اکنون که به انتهای این مقاله از مجله عالیس رسیدید شما میدانید که آیا کاندید مناسبی برای مصرف چای یا دمنوش نعناع هستید یا خیر.
اگر شما فاقد هرگونه علائم حساسیت هستید یا باتوجهبه اطلاعات داده شده تداخل دارویی خاصی ندارید میتوانید با رعایت اعتدال از فواید دمنوش نعناع بهرهمند شوید. بهاینترتیب هیچ یک از عوارض یا مضرات دمنوش نعناع شما را تهدید نخواهد کرد.
دمنوش نعناع چه فوایدی دارد؟
حفظ سلامت استخوانها، قلب، عضلات و سیستم عصبی، تسکین سرفه و گلودرد، رفع دردهای معده و مشکلات گوارشی، کنترل و دفع سنگ، آرامشبخش، کنترل اضطراب و استرس، بهبود خواب و بهبود تمرکز نمونهای از فواید دمنوش نعناع هستند.
چه کسانی نباید دمنوش نعناع مصرف کنند؟
افرادی که مشکلات هورمونی دارند، بیماران گوارشی که از اسیدیته بالا معده رنج میبرند، اشخاصی که به گروه نعناعها حساسیت غذایی دارند و بیمارانی که از داروهای عصبی و ضدتشنج استفاده میکنند نباید در مصرف دمنوش نعناع خودسرانه عمل کنند.
چای نعناع با چه داروهایی تداخل دارد؟
یکی از مضرات چای نعناع داشتن تداخل دارویی با برخی داروها است از جمله داروهای هورمونی، ضدتشنج، خوابآور و داروهایی که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر میگذارند؛ مانند: بنزودیازپینها یا دیازپام.
نظر خود را بنویسید