قطعاً احساس درد در گلو ناخوشایند است. وقتی میخواهید غذا یا نوشیدنی میل کنید احتمالاً دوست ندارید که با پایین رفتن آن از گلو، درد ناشی از آن را تحمل کنید. گلودرد یکی از علائم آزاردهنده هنگام سرماخوردگی یا کروناست که میتواند افراد را کلافه کند. اما خبر خوش اینکه با تهیه معجونهای مناسب گلودرد میتوان درد را تا حدی کاهش داد و روند بهبود گلودرد را تسریع کرد. در مقاله بهترین نوشیدنی برای گلودرد طرز تهیه چند دمنوش مناسب برای گلودرد در کودکان و بزرگسالان و نوشیدنیهای مناسب برای درمان آن در هنگام ابتلا به سرماخوردگی یا کرونا قرار داده شده است. اما در این مقاله چند معجون راحت و درعینحال مفید برای شما عزیزان قرار داده میشود که میتوانید در هنگام سرماخوردگی یا کرونا از آن برای تسکین درد گلو استفاده کنید. این معجونها نهتنها برای تسکین گلودرد مناسب هستند، بلکه میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک کنند. مصرف این دمنوشها بهخاطر طبع گرم آنها در زمستان میتواند از سرماخوردگی پیشگیری کند. اگر علاقهمند هستید که با طرز تهیه معجون برای گلودرد و چند نوع ماده غذایی مناسب برای گلودرد آشنا شوید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
وقتی گلودرد دارید بسیار مهم است که از چه مواد غذایی استفاده میکنید. برای مثال خوردن برخی میوهها در حالت عادی میتواند برای بدن بسیار مفید باشد اما در هنگام گلودرد و سرماخوردگی ممکن است باعث تحریک گلو، خشکی و درد آن شود. اگر گلودرد دارید خوردن میوههایی مانند انبه، بلوبری و توتفرنگی برای شما مناسب است؛ زیرا این میوهها باعث تحریک و بدتر شدن وضع گلوی شما نمیشوند. در میان سبزیجات نیز کلم و اسفناج در درمان گلودرد مؤثر هستند. این میوهها و سبزیجات علاوه بر آنکه برای درمان گلودرد مفید هستند، برای بهبود سرماخوردگی شما نیز مفیدند، زیرا این مواد غذایی حاوی مقدار زیادی ویتامین سی هستند. همانطور که میدانید مصرف ویتامین ث در زمان سرماخوردگی بسیار مهم است؛ پس بهجای استفاده از قرصهای مکمل این ویتامین، سعی کنید مواد غذایی که حاوی این ویتامین هستند را مصرف کنید. یکی دیگر از مواد غذایی که ویتامین سی زیادی دارد، لیمو است. از لیمو میتوان در انواع معجون و دمنوش و شربت استفاده کرد. پس از مصرف آن غافل نشوید. زنجبیل و دارچین هم دو عضو جدانشدنی از معجونهای مناسب گلودرد و سرماخوردگی هستند، زیرا اثرات مثبتی در بهبود سرماخوردگی و گلودرد شده و همچنین طبع گرمی هم دارند. اما باید دقت داشت که اگر بیمار تب دارد، نباید در مصرف این مواد زیادهروی کند؛ زیرا طبع این مواد گرم بوده و ممکن است باعث تشدید تب شوند.
ممکن است برای شما تعجبآور باشد اما چای مراکشی در بهبود گلو درد بسیار موثر است. با چای مراکشی میتوان یک معجون عالی برای گلو درد درست کرد؛ البته چای مراکشی به تنهایی هم یک دمنوش عالی برای فصل پاییز و زمستان است. با مراجعه به مقاله دمنوش مناسب برای فصل پاییز میتوانید با طرز چند دمنوش مناسب این فصل آشنا شوید. برای تهیه معجون چای مراکشی کافی است چای سبز را به همراه چند برگ نعنا تازه و دارچین داخل قوری ریخته و روی آن آب جوش بریزید. سپس اجازه دهید حداقل 20 دقیقه دم بکشد. پس از آن چند قطره آب لیموی تازه را در آن بریزید و یک تکه نبات را در آن حل کنید. معجون شما آماده است. خوردن این معجون 2 تا 3 بار در طول روز باعث بهبود وضعیت گلو و درد آن میشود.
تاکنون در مورد خواص چای ماسالا چیزی شنیدهاید؟ خاستگاه چای ماسالا کشور زیبای هند است. در این چای ترکیبات مفیدی مانند دارچین، میخک، زنجبیل، دانه گشنیز، جوز هندی و … است. وجود این ترکیبات در کنار هم میتواند به درمان گلودرد کمک قابلتوجهی کند. برای تهیه معجون چای ماسالا، کافی است کمی از چای را دم کنید. برای اینکه طبع گرم آن بیشتر شود و خاصیت آن بیشتر شود، میتوانید کمی هل نیز به آن اضافه کنید. پس از آنکه دم کشید، به آن کمی عسل و چند قطره آبلیمو اضافه کنید. معجون چای ماسالا شما حاضر است. مصرف این دمنوش علاوه بر اینکه باعث بهبود گلودرد میشود، میتواند در تقویت سیستم ایمنی بدن هم مؤثر باشد. با تقویت سیستم ایمنی بدن، ریسک سرماخوردگیهای بعدی کمتر میشود. توجه به این نکته ضروری است که تمام ترکیبات موجود در چای ماسالا طبع گرم دارند؛ بنابراین درصورتیکه تب شدید دارید در مصرف آن دقت کنید. مصرف این معجون درصورتیکه زمینه تب ندارید هیچ منعی ندارد، اما در افرادی که تب دارند بهتر است بااحتیاط مصرف شود. بنابراین افرادی که در دوره سرماخوردگی یا کرونا هستند و تب زیادی دارند، در مصرف چای ماسالا احتیاط کنند.
این یکی از بهترین معجونها برای تسکین گلودرد و تسریع روند بهبود سرماخوردگی است. دستور تهیه این معجون متفاوت است و بهدلخواه شما میتواند تغییر کند. لیمو و عسل دو ماده اصلی تشکیلدهنده این معجون هستند. برای تهیه این معجون کافی است ۲ قاشق غذاخوری عسل را به همراه آب یک لیموی تازه در قوری بریزید. به آن کمی شکر قهوهای اضافه کنید. درصورتیکه تمایل به اضافهکردن شکر قهوهای ندارید، میتوانید آن را حذف کنید. سپس روی آنها آب جوش بریزید و اجازه دهید دم بکشد. میتوانید بهجای اینکه مواد را در قوری بریزید که دم بکشد، آنها در ظرفی بریزید و اجازه دهید در حد یک دقیقه با هم بجوشند. این معجون باعث ازبینرفتن باکتریهای مضر میشود و در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است. میزان مصرف این معجون در طول روز بستگی به خود شما دارد و محدودیت خاصی برای مصرف آن وجود ندارد.
معجون شیر و دارچین یکی از معجونهای خوشمزه و مقوی در بین معجونهای مخصوص گلودرد است. دارچین موجود در این معجون به دلیل طبع گرمی که دارد میتواند در بهبود سرماخوردگی مؤثر باشد. برای تهیه این معجون شما به شیر، دارچین، عسل و زنجبیل نیاز دارد. طرز تهیه معجون شیر و دارچین بسیار راحت است. کافی است یک لیوان شیر را در یک قابلمه یا شیرجوش بریزید. سپس به آن دو قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید. مقدار کمی زنجبیل تازه را به همراه مقدار کمی دارچین نیز به آن اضافه کنید. اگر به زنجبیل تازه دسترسی نداشتید میتوانید از زنجبیل خشک یا پودر شده نیز استفاده کنید. حالا مخلوط مواد را روی گاز بگذارید و شعله را کم کنید. اجازه دهید شیر بهآرامی گرم شود. آن را تا رسیدن به نقطهجوش مرتب هم بزنید. بعد از آنکه شیر به جوش آمد، آن را کمی دیگر هم بزنید و گاز را خاموش کنید. معجون شیر و دارچین را در لیوان ریخته و نوش جان کنید. این معجون به دلیل داشتن شیر و عسل، هم به تقویت بنیه شما در هنگام سرماخوردگی کمک میکند و هم برای گلودرد بسیار مفید است. این معجون آنقدر خوشمزه است که نه فقط در زمان سرماخوردگی، بلکه بهعنوان عصرانه هم میتواند میانوعدهای بسیار مقوی برای شما و کودکانتان باشد. میتوان بهراحتی آن را جایگزین میانوعدههای مضر کرد.
چای سبز یکی از بهترین انواع چای است. این چای در مقایسه با چای سیاه بهتر است زیرا مضرات چای سیاه را ندارد. از طرفی چای سبز حاوی آنتیاکسیدان است که مادهای بسیار ضروری برای حفظ سلامت بدن است. تهیه این معجون میتواند درد گلوی شما در هنگام بیماری را کاهش دهد. مصرف این چای میتواند التهاب گلو را نیز کم کند. برای تهیه معجون چای سبز کافی است مقداری چای سبز را دم کنید. پس از آنکه دم کشید به آن عسل و دارچین اضافه کرده و نوش جان کنید. به همین راحتی!
معجون شیر و نشاسته را میتوان هم بهعنوان میان وعده و هم بهعنوان یک معجون مفید برای کاهش گلودرد استفاده کرد. وجود شیر و نشاسته باعث میشود خشکی گلو کاهش پیدا کرده و در نتیجه درد گلو هم تسکین پیدا کند. اگر گلوی شما خشک است و سرفههای خشکی دارید مقاله دمنوش مناسب سرفه خشک را بخوانید. برای تهیه معجون شیر و نشاسته کافی است به یک لیوان شیر همدمای محیط، یک قاشق نشاسته اضافه کنید. آن را روی شعله ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید. مقداری پودر دارچین هم برای طعم بهتر به آن اضافه کنید. پس از این که کمی جوشید و غلیظ شد آن را از روی شعله بردارید و اجازه دهید خنک شود. آن را در ظرف بریزید و نوش جان کنید.
موز و عسل دو ماده مقوی و ارزشمند هستند. ترکیب این دو در کنار هم میتواند در تسکین درد گلو کمککننده باشد. برای تهیه این معجون کافی است یک موز را به قطعات ریز خرد کنید. سپس به آن یک لیوان کوچک آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه موز داخل آب بماند. پس از آن موز را داخل آب له کنید و به آن ۱ تا ۲ قاشق عسل اضافه کنید. درصورتیکه به آن کمی زنجبیل اضافه کنید خاصیت معجون شما چندبرابر میشود. حالا میتوانید معجون خود را نوش جان کنید.
اگر مزه زنجبیل را دوست ندارید اما میخواهید یک معجون خوب برای گلودرد درست کنید، معجون چای بابونه به شما پیشنهاد میشود. به عقیده بسیاری از پزشکان طب سنتی، معجون چای بابونه میتواند التهابات گلو را تا حد زیادی کاهش دهد و به درمان گلودرد کمک کند. علاوه بر این، در زمان سرماخوردگی ممکن است بهخاطر بدن درد ناشی از بیماری، با اختلال خواب مواجه شوید. بابونه خاصیت آرامبخشی داشته و با کاهش اثرات ناشی از سرماخوردگی میتواند یک خواب راحت را برای شما تضمین کند. برای تهیه این معجون باید کمی بابونه را به همراه مقداری پونه دم کنید. پس از آن که دم کشید به آن کمی عسل و چند قطره آبلیموی تازه استفاده کرده و پس از خنک شدن آن را میل کنید. این معجون اثری معجزهآسا در درمان سرماخوردگی و گلودرد دارد. اگر عسل در دسترس شما نبود میتوانید مقداری نبات ساده یا نبات زعفرانی را نیز جایگزین عسل کنید.
برای تهیه معجون چای نعنا میتوانید از نعنای تازه یا نعنا خشکشده استفاده کنید. مقداری برگ نعنا تازه را کمی خرد کنید. سپس آن را در قوری دم کنید. درصورتیکه از نعنا خشک استفاده میکنید هم آن را به همین روش دم کنید. سپس به آن کمی زنجبیل، دارچین و عسل اضافه کنید. زنجبیل و عسل بهتر است به همراه نعنا کمی دم بکشند. پس از خنکشدن، آن را مصرف کنید. بهجای دم کردن، میتوانید تمام مواد را در ظرفی ریخته و روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد. سپس آنها را از صافی رد کرده و یک قاشق عسل را در آن حل کنید. حالا شما یک دمنوش عالی برای تسکین گلودرد و تقویت سیستم ایمنی بدن دارید. نوش جان!
مطالعه مقاله دمنوش برای آلرژی فصلی برای افرادی که دچار حساسیت فصلی هستند، توصیه میشود.
وقتی سرما میخورید احتمالاً آزاردهندهترین چیز برای شما درد گلو است. علت بروز گلودرد بیماریهایی مانند آنفولانزا است که بیماریهای ویروسی و میکروبی محسوب میشوند. اینکه در هنگام سرماخوردگی نتوانید بهخاطر درد گلو چیزی بخورید قطعاً احساس خوبی ندارد. استفاده از درمانهای خانگی مانند قرقره آبنمک و … میتواند در کاهش گلودرد مؤثر باشد؛ اما خوردن معجونهای مختلف در طول روز اثر مثبت قابلتوجهی در تسکین گلودرد دارد. در حالت کلی، خوردن نوشیدنیها و معجونهای گرم نیز برای تسکین گلودرد مؤثر است؛ اما با خوردن معجونهایی که حاوی مواد غذایی مفید برای کاهش التهاب گلو هستند، میتوانید به سریعتر کردن روند بهبودی خود نیز کمک کنید. در این مقاله طرز تهیه چند معجون عالی برای گلودرد قرار داده شده است. امیدواریم این معجونها را میل کرده و سریعتر سلامتی خود را به دست بیاورید.
چند مورد از مواد غذایی مناسب برای تسکین گلودرد را نام ببرید؟
خوردن میوههایی مانند انبه، بلوبری و توتفرنگی برای تسکین گلودرد مناسب است، زیرا این میوهها باعث تحریک گلو نمیشوند. کلم و اسفناج نیز از سبزیجاتی هستند که در درمان گلودرد و همچنین، برای بهبود سرماخوردگی مؤثر هستند. مصرف ویتامین سی در زمان سرماخوردگی بسیار مهم است؛ پس استفاده از هر نوع ماده غذایی که حاوی ویتامین سی است توصیه میشود. لیمو یکی از این مواد غذایی است که حاوی مقدار زیادی ویتامین سی است. زنجبیل و دارچین نیز دو ماده مفید هستند که توصیه میشود در هنگام سرماخوردگی و گلودرد از آنها استفاده کنید؛ زیرا این دو طبع گرمی دارند.
درصورتیکه برای تهیه معجون بابونه و پونه، عسل در دسترس نبود، کدام ماده غذایی را میتوان جایگزین آن کرد؟
درصورتیکه میخواهید این معجون را تهیه کنید، اما عسل در اختیار ندارید، میتوانید نبات را جایگزین آن کنید.
آیا در مصرف معجون چای ماسالا منع مصرف برای افراد خاصی وجود دارد؟
چای ماسالا طبع گرمی دارد. تقریباً مواد غذایی مورداستفاده در چای ماسالا، طبع گرمی دارند. ترکیب تعداد زیادی ماده با طبع گرم و خوردن آن، برای افرادی که تب دارند، توصیه نمیشود. زیرا در هنگام تب، نباید از نوشیدنیهایی که بدن را گرم نگه میدارند استفاده کرد؛ بنابراین افرادی که در دوره سرماخوردگی یا کرونا هستند و تب زیادی دارند، در مصرف چای ماسالا احتیاط کنند.
نظر خود را بنویسید