اسموتی مخلوطی از میوهها یا سبزیجات است که به همراه آب، شیرین کنندهها، تکههای یخ و با استفاده از دستگاه مخلوط کن تهیه میشود. گاهی از محصولات لبنی مانند شیر، ماست، پنیرهای کم چربی نیز استفاده میشود. حتی امروزه ورزشکاران به اسموتی، پودرهای پروتئینی اضافه میکنند.
یکی از اسموتیهای پرطرفدار مردم اسموتی موز است. در ادامه به فواید آن پرداخته و طرز تهیه چند اسموتی موز را با شما دوستان عزیز به اشتراک میگذاریم.
اسموتی بافت غلیظی دارد چراکه از میوه کامل برای تهیه آن استفاده میشود. اولین بار اسموتی در 23 ژوئن سال 1940 توسط مابل استگنر (Mabel Stegner) درست شد. او کتابی نیز در این مورد نوشت و طرز تهیه چند اسموتی را اراﺋه داد.
در آن زمان تنها افرادی که دستگاه مخلوطکن داشتند، میتوانستند در منزل اسموتی تهیه کنند که رفته رفته در سال 1960 این دستگاه در آمریکا بسیار محبوبیت پیدا کرد. در سال 1990 و 2000 پای اسموتیها به کافی شاپها و رستورانها باز شد.
برای اولین بار، فردی به نام استیو کوهناو (Steve Kuhnau)، اسموتیها را از نظر سلامتی مورد بررسی قرار داد و شاهد تاثیرات مثبت آن بر روی سلامتی خود بود. به همین منظور فروشگاه غذاهای سالم و بهداشتی را با نام “اسموتی کینگ” راه انداخت و کم کم در کشورهای دیگر و نیز در سرتاسر آمریکا گسترش یافت.
اسموتی از بسیاری جهات از آبمیوه خالص مفیدتر است. همان طور که در بالاتر گفتیم اسموتی از میوه کامل تهیه میشود. پس اسموتی علاوه بر اینکه حاوی میزان بالایی از انواع ویتامینها و مواد معدنی و دیگر مواد مغذی است، میزان زیادی فیبر دارد که برای سیستم دستگاه گوارش بسیار مفید است و شما را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارد.
یکی از اسموتیهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار اسموتی موز است. امروز این میوه در هر فصلی در قفسههای فروشگاهها پیدا میشود. حتی میتوانید موز را تکه تکه و در فریزر نگهداری کنید. در این حالت، دیگر نیازی به یخ ندارید و موز یخ زده به اسموتی، بافت غلیظتر و کرمی میدهد.
یکی از پرطرفدارترین انواع نوشیدنی با استفاده از میوه موز، شیر موز است. روشهای مختلفی برای تهیه شیر موز وجود دارد. حتما به مقاله چگونه شیر موز درست کنیم مراجعه کنید و با آنها آشنا شوید.
برای این کار موزها را حلقه حلقه کنید، در کیسه فریزر ترجیحا زیپدار قرار دهید و سعی کنید هواگیری کنید. به این صورت میوه موز تا یک ماه در فریزر به خوبی قابل نگهداری است.
موز میوهای سرشار از مواد مغذی است. پوست کردن آن بسیار راحت است و تقریبا همیشه در دسترس است. این میوه بومی جنوب شرقی آسیا است و در بسیاری از مناطق گرمتر دنیا رشد میکند.
موز منبعی سالم و طبیعی از فیبر، پتاسیم، ویتامین ب6، ویتامین سی و انواع آنتی اکسیدان است. این میوه انواع مختلف دارد که اندازه و رنگهای آنها با هم متفاوت است. رنگ آنها معمولاً از سبز تا زرد متغیر است، حتی برخی از انواع میوه موز به رنگ قرمز هستند. در این بخش به مواد مغذی موز و فواید آن میپردازیم.
اسموتی موز و سیب در بین انواع اسموتیها بسیار محبوب است، چراکه مواد اولیه آن معمولا در دسترس است. ما آن را به طور جداگانه معرفی کردهایم. حتما مقاله طرز تهیه اسموتی سیب موز را بخوانید و با آن آشنا شوید.
جدول مواد مغذی زیر برای یک موز متوسط در نظر گرفته شده است.
کالری | 89 |
آب | 75 درصد |
پروتئین | 1.1 گرم |
کربوهیدرات | 22.8 گرم |
قند | 12.2 گرم |
فیبر | 3 گرم |
چربی | 0.3 گرم |
پتاسیم | 12 درصد RDI |
ویتامین ب6 | 20 درصد RDI |
ویتامین ث | 17 درصد RDI |
منیزیم | 8 درصد RDI |
مس | 5 درصد RDI |
منگنز | 15 درصد RDI |
از دیگر ترکیبات موجود در میوه موز میتوان به دوپامین اشاره کرد. دوپامین یک انتقال دهنده عصبی مهم در مغز است، اما دوپامین حاصل از موز از سد خونی مغز عبور نمیکند تا بر خلق و خوی تأثیر بگذارد. دوپامین موجود در موز به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند.
این میوه حاوی چندین فلاونوئید با خاصیت آنتی اکسیدانی است. مهمترین آنها کاتچین است. این ترکیبات مزیتهای زیادی بر سلامتی شما دارد، برای مثال خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. پیشنهاد میکنیم، مقاله خواص شیر موز را بخوانید و به طور مفصل با فواید موز آشنا شوید.
همان طور که از نامش پیداست، بخش اصلی اسموتی موز را میوه موز تشکیل میدهد که از مواد مغذی آن در بالاتر گفتیم. اکنون به فواید آن میپردازیم.
بیماریهای قلبی از شایعترین دلایل مرگ زودرس در جهان است. موز سرشار از ماده معدنی پتاسیم است. این ماده معدنی باعث تقویت سلامت قلب و تنظیم فشار خون میشود. یک موز متوسط حدودا حاوی 0.4 گرم پتاسیم است.
بسیاری از متخصصان میگویند که مصرف روزانه 1.3 تا 1.4 گرم پتاسیم، تا 26 درصد خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش میدهد. علاوه بر این موز حاوی فلاونوئیدهایی با خاصیت آنتی اکسیدانی است که این ترکیبات نیز با کاهش قابل توجهی در خطر بیماریهای قلبی همراه هستند.
موزهای نارس و سبز حاوی مقادیر زیادی نشاسته مقاوم و پکتین هستند که از انواع فیبرهای غذایی بهحساب میآیند. نشاسته مقاوم و پکتین به عنوان مواد مغذی پربیوتیک عمل کرده و از رشد باکتریهای مفید روده محافظت میکنند. این فیبرها طی عمل تخمیر توسط باکتریهای مفید روده، تبدیل به یک اسید چرب کوتاه زنجیر به نام بوتیرات میشوند که در تقویت سلامت روده نقش دارد.
در ابتدا باید گفت که نوع کربوهیدرات موجود در موز بستگی به میزان رسیده بودن میوه دارد. موزهای نارس و سبز غنی از نشاسته مقاوم هستند، در حالی که موزهای زرد رسیده قند بیشتری دارند. نشاستههای مقاوم زنجیرهای بلند تشکیل شده از قند گلوکز هستند که در مقابل هضم مقاوم میباشند.
نشاستههای مقاوم مانند فیبر محلول در بدن عمل میکنند و فواید سلامتی زیادی دارند. برای مثال به کاهش وزن و کاهش قند خون کمک میکنند. حتی در برخی از مطالعات آمده است که نشاسته مقاوم باعث چربی سوزی نیز میشود.
اما در کل در رابطه با اینکه آیا این میوه برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید است یا خیر، نظرات مختلفی وجود دارد. مسلما شاخص گلایسمی موزهای نرسیده سبز پایینتر است چرا که قند کمتری دارند. در نتیجه بهتر است این افراد از موزهای نارس استفاده کنند.
اسموتی موز، سادهترین نوع اسموتی است و برای کودکان یک میانوعده سالم و مقوی است. شما میتوانید با اضافه کردن میوههای مختلف به این اسموتی آن را متنوعتر نوشجان کنید. این روش را با کمترین مواد اولیه موجود در خانه میتوانید درست کنید.
ترکیبات:
روش تهیه:
روش تهیه این اسموتی بسیار ساده است. تنها کافی است همه مواد را داخل مخلوطکن بریزید و حدود 2 دقیقه به خوبی ترکیب کنید. اگر دستگاه مخلوطکن ندارید، میتوانید موز را خرد کنید و با یک چنگال آن را له کنید، سپس آن را با شیر و ماست مخلوط کنید و چند دقیقه با همزن دستی آنها را هم بزنید. در انتها عسل را به آن اضافه کنید. پیشنهاد ما این است که شیر نارگیل عالیس را تهیه کنید و در ترکیب این اسموتی استفاده کنید. شیر نارگیل عطر و طعم این اسموتی را بینظیر میکند و فواید زیادی دارد.
ترکیبات:
روش تهیه
تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و در نهایت ادویه را اضافه کرده و نوش جان کنید. تخم کتان سرشار از فیبر و پروتئین است. شما در مقاله انواع اسموتی با انواع مختلفی از این نوشیدنی آشنا میشوید که مقوی هستند و مناسب ورزشکاران هستند.
اسموتی موز و شکلات محبوبترین نوشیدنی بچهها است. اگر نگران کالری و مضرات شکلات هستید، باید گفت که نوشیدن این اسموتی، هفتهای یکبار برای کودکان ضرری ندارد. ضمن اینکه، شکلات کودک شما را به مصرف شیر تشویق میکند. کودکانی که تمایلی به خوردن میوه، شیر یا آجیل نشان نمیدهند، حتما آنها را درکنار شکلات، به صورت اسموتی نوشجان میکنند.
ترکیبات:
روش تهیه:
تمام موارد را در مخلوطکن بریزید و حدود 2 دقیقه آنها را به خوبی ترکیب کنید. یک لیوان بلند انتخاب کنید و دیوارههای داخلی آن را با سس شکلاتی تزﺋین کنید، سپس اسموتی را داخل آن سرو کنید. در طرز تهیه اسموتی موز و بستنی هم کافی است به همین مواد یک اسکوپ بستنی ساده وانیلی اضافه کنید.
این اسموتی را میتوانید در کافهها هم سفارش دهید، به مقاله نوشیدنیهای معروف کافیشاپ سر بزنید و با انواع اسموتی مخصوص کافیشاپ آشنا شوید.
ترکیبات:
روش تهیه:
همه مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
افرادی که به طور مداوم ورزش میکنند، نیاز به اسموتی سرشار از پروتئین و فیبر دارند تا به تقویت عضلات و تامین انرژی آنها کمک کند. این افراد میتوانند به مقاله اسموتی آووکادو سر بزنند و با این نوشیدنی مقوی آشنا شوند.
ترکیبات:
روش تهیه:
همه مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید. در طرز تهیه اسموتی موز و گردو هم تنها کافی است به جای میوه کیوی، از 2 عدد گردو استفاده کنید. ترکیب زنجبیل و گردو برای چربیسوزی و کاهش وزن بسیار مفید است.
ترکیبات:
روش تهیه:
همه مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
اسموتیها انتخاب بسیار خوبی برای میانوعدهها هستند. با یک لیوان اسموتی، بدن را هیدراته میکنید، مواد مغذی بسیاری دریافت میکنید، سرحال میشوید و برای مدتی سیر خواهید بود و دیگر به دنبال خوراکیهای ناسالمی مانند شیرینیجات نخواهید رفت.
میتوانید اسموتیها را برای اهداف متفاوتی استفاده کنید. اسموتی موز جزو اسموتیهای محبوب و خوشمزه است که همیشه در دسترس است. میوه موز موجود در این اسموتی فواید زیادی برای سلامتی دارد پس سعی کنید این میوه را همیشه در سبد غذایی خود داشته باشید.
اسموتی موز برای چه کسانی مناسب است؟
ورزشکاران، کودکان، کسانی که قصد کاهش وزن دارند.
اسموتی موز چاقکننده است؟
خیر. اگر در مصرف آن زیادهروی نکنید، به مدت طولانی شما را سیر نگه میدارد و باعث لاغری میشود.
استفاده از موز سبز در تهیه اسموتی چه فایدهای دارد؟
موز نارس شاخص گلایسمی پایینی دارد و انتخاب خوبی برای افراد دیابتی است.
نظر خود را بنویسید
نظرات