پذیرایی با شربت از رسوم دیرینه ایرانیان است! دلیل محبوبیت نوشیدنیهای تابستانی در فرهنگ ایرانی هم به همین علت است. با نزدیک شدن فصل تابستان و شروع گرما، شربتهای متنوعی در خانه و کافههای سطح شهر درست میشود. یکی از این شربتهای پرطرفدار و خوشمزه شربت آلبالو است.
باید یاد بگیریم که چطور شربت آلبالو درست کنیم؟ و در مهمانیهای تابستانی از درستکردن آن لذت ببریم. فصل میوه آلبالو در بازار بسیار کوتاه است و هنوز لذت کافی از این میوه را نبردهایم که بساطش را از میوهفروشیها جمع میکند! به همین دلیل تا اولین نشانههای آلبالو نوبر در بازار دیده میشود، مردم از این میوه نهایت استفاده را میکنند.
شربت آلبالو، مربای آلبالو، مارمالاد آلبالو و آب آلبالو از فرآوردههایی هستند که با فرارسیدن فصل گرما در خانه ایرانیها درست میشوند. هرچند یک پلو خوشمزه به نام آلبالوپلو نیز داریم که وجود آلبالو در لابهلای برنج طعم بسیار دلپذیری به آن میدهد. بههرحال اگر همیشه شما کسی هستید که از شربت آلبالو دیگران تعریف میکند، خواندن ادامه مطلب را از دست ندهید. در این مطلب درباره طرز تهیه شربت آلبالو خانگی و خواص شربت آلبالو برای روزهای گرم و طولانی تابستان صحبت میکنیم.
قبل از اینکه به سراغ طرز تهیه شربت آلبالو برویم، شاید جالب باشد که بدانید ایرانیها در اماکنی به نام شربت خانه گرد هم میآمدند. مردم برای استراحت و گفتوگو در شربت خانه گرد هم میآمدند و درباره مسائل مهم و اتفاقاتی صحبت میکردند که در اطراف محلی زندگی آنها پیشآمده بود. شربت خوردن بهانه خوبی برای صحبتکردن و دیدار با اهل محل بود، اما کمکم با محبوبیت نوشیدن قهوه و گسترش فرهنگ قهوهخانهای در ایران، بساط این شربت خانهها هم برچیده شد. در حال حاضر چند شربتخانه در شهر اصفهان وجود دارد که برای حفظ این فرهنگ قدیمی به این مکانها اتلاق میشود. بهعبارتدیگر، شربت خانههای امروزی فقط نمادی برای زنده نگهداشتن این فرهنگ هستند. در غیر این صورت شباهتی به شربت خانههای قدیمی ندارند.
این میوههای کوچک و خوشمزه سرشار از مواد مغذی هستند. بخشی از خواص آلبالو را میتوان با خوردن شربت آلبالو دریافت کرد، اما به دلیل شکر فراوان موجود در شربت، با احتیاط بیشتری آن را در رژیم غذایی خود وارد کنید. موارد زیر به شما نشان میدهد که خواص آلبالو چیست:
آنتیاکسیدانها و ترکیبات مغذی موجود در میوه آلبالو از پیری زودرس جلوگیری میکنند و ریسک ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش میدهند. مقاله دیگری از مجله عالیس به نام خواص شربت آلبالو بهطور کامل فواید خوردن شربت آلبالو را بررسی کرده است که در این مقاله نمیگنجد. در مصرف شربت آلبالو اعتدال را رعایت کنید تا از خواص خوب آن بیشتر بهره ببرید. حالا که اطلاعات مختصری درباره قدمت شربت خانهها در فرهنگ ایران و خواص آلبالو بهدست آوردید، باید طرز تهیه شربت آلبالو خانگی را یاد بگیرید.
ترفندهای مختلفی برای مزهدار کردن طعم شربت آلبالو وجود دارد. بهعنوانمثال، بعضی از افراد به آن وانیل اضافه میکنند و بعضی دیگر با اضافهکردن مقدار کمی گلاب آن را معطر میکنند. بههرحال استفاده از این ترکیبات کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد و در دستور مواد لازم شربت آلبالو خانگی نیست. مهمترین دلیلی که باید افراد را تشویق کرد که طرز تهیه شربت آلبالو خانگی را یاد بگیرند، کنترل مصرف شکر است. شربتهای آماده، حجم بسیار زیادی شکر استفاده میکنند، تاآنجاییکه با ذائقه شما همخوانی داشته باشد. با خرید شربت آلبالو بستهبندیشده، مقدار زیادی شکر را ناآگاهانه وارد بدن خود میکنید.
این میوههای قرمزرنگ سرشار از آنتیاکسیدان هستند و مصرف آنتیاکسیدان برای بدن حیاتی است. اگر شربتهای ترش و ملس را میپسندید، خواندن مقاله طرز تهیه شربت تمشک را از دست ندهید. تمشک خیلی کم در بازار دیده میشود و در هر فرصتی که شما به دست آوردید باید از خرید آن استقبال کنید.
مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو بسیار کم و دردسترس است. اگر آلبالو دم دست دارید، همین امروز دستبهکار شوید تا نتیجه کار، شما را شگفتزده کند. ترکیبات زیر مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو هستند:
استفاده از وانیل، لیمو و یا هر طعمدهنده دیگری اختیاری است، اما به شما قول میدهیم از خوردن مربای آلبالو وانیلی در وقت صبحانه بسیار لذت خواهید برد.
آلبالوها را بادقت بشویید و هستهها را جدا کنید. طرز تهیه شربت آلبالو چیز پیچیدهای ندارد و مهمترین مرحله، شستن و درآوردن هسته آلبالو است. بعد از آن، آلبالوها را به همراه دیگر ترکیبات در یک قابلمه سایز متوسط بریزید. زیر گاز را روشن کنید و اجازه دهید تا این شربت بهاندازه کافی غلظت پیدا کند. مربای آلبالوی شما آماده است! این دستور را بادقت انجام دهید و از نتیجه کار لذت ببرید.
سرو شربت آلبالو را در لیوانهای شیشهای بلند انجام دهید. شربت آلبالو را در کف لیوان بریزید و به آن یخ اضافه کنید. در آخر روی مخلوط شربت و شکر، آب بریزید و یک قاشق بلند در لیوان قرار دهید. مهمان شما این فرصت را دارد که شربت را بهاندازه کافی قبل از خوردن هم بزند.
اگر قصد دارید در کنار شربت آلبالو با یک مدل شربت دیگر از مهمانان پذیرایی کنید، مقاله شربت آبلیمو مجلسی را به شما پیشنهاد میکنیم. این دستورها بهآسانی مهمانیهای شما را مجلل میکنند.
نوشیدن شربت در فصل تابستان طرفداران زیادی دارد و خلاقیت در ایجاد طعمهای مختلف در شربت حرف اول را میزند. شربتهای خانگی نهتنها برای سلامت بدن شما مفید است، بلکه از مصرف حجم بالای شکر شربتهای آماده جلوگیری میکنید. طرز تهیه شربت آلبالو را یاد بگیرید و در روزهای تابستان از آن لذت ببرید.
خواص آلبالو چیست؟
آلبالو سرشار از مواد مغذی و آنتیاکسیدانهای موردنیاز بدن است. این ترکیبات به انسان در داشتن خوابی راحت کمک میکنند. علاوه بر این مصرف آلبالو ریسک خطر ابتلا به بیماریها قلبی را کاهش میدهد.
طرز تهیه شربت آلبالو چیست؟
بعد از جداکردن هسته آلبالو، کافی است تمام ترکیبات را باهم در قابلمه بریزید و زمانی که غلظت شربت آلبالو کافی بود، آن را ازروی حرارت بردارید.
مواد لازم برای درستکردن شربت آلبالو چیست؟
مواد لازم برای درستکردن شربت آلبالو بسیار ساده است. نیازی نیست با خرید مواد لازم پیچیده خود را به دردسر بیندازید. میوه آلبالو، آب، شکر از ترکیبات اصلی هستند، اما میتوان با استفاده از گلاب، وانیل و آبلیمو، طعم بیشتری به شربت آلبالو داد.