شربت آبلیمو مجلسی

وقتی فصل تابستان فرا می‌رسد، حرارت بدن ما افزایش می‌یابد و میل به خوردن نوشیدنی‌های سرد در ما زیاد می‎شود. آبمیوه‌های خنک و طبیعی و انواع شربت‌های پرخاصیت، از جمله نوشیدنی‌های پرطرفدار تابستانی هستند که به رفع گرمازدگی کمک بسیاری می‌کنند. یکی از شربت‌های مفید تابستانی، شربت آبلیمو است.

شربت آبلیمو در زیبایی پوست، هضم غذا، کاهش قند خون، کاهش وزن و تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر زیادی دارد. در مهمانی‌ها معمولا شربت آبلیمو مجلسی درست می‌کنند، به علت آن‌که در کنار خواص خوب آن، بسیار خوش‌طعم است. در این مقاله درباه‌ی شربت آبلیمو مجلسی و روش‌های تهیه‌ی آن‌ صحبت می‌کنیم. همراه ما باشید.

طرز تهیه شربت آبلیمو

شربت آبلیمو مجلسی

روش‌های تهیه‌ی شربت مجلسی آبلیمو مختلف است. برخی افراد به سراغ طرز تهیه‌ شربت آبلیمو با گلاب می‎روند و برخی دیگر تمایل به خوردن شربت خاکشیر با آبلیمو یا شربت لیمو ترش دارند. در ادامه به طرز تهیه‌ شربت آبلیمو برای 4 نفر می‌پردازیم.

طرز تهیه شربت آبلیمو مجلسی

اگر تمایل دارید که شربت مجلسی شما خوش‌طعم‌تر شود، می‌توانید به آن کمی گلاب اضافه کنید. آرامش اعصاب، تقویت بدن و بهبود سلامت پوست از خواص شربت آبلیمو با گلاب هستند.

مواد لازم برای تهیه شربت آبلیمو مجلسی

این مواد برای 4 نفر کفایت می‌کند.

  • شکر:200 گرم
  • آبلیمو : 100 گرم
  • آب: 3 لیوان یا 750 میلی‌لیتر
  • گلاب: 50 گرم

روش تهیه‌ی شربت آبلیمو مجلسی بسیار ساده است. شما ابتدا باید شکر و آبلیمو را با هم ترکیب و سپس مخلوط کنید. بعد از آن، گلاب را اضافه و مجدد مواد را با هم مخلوط کنید. در نهایت مواد آماده شده را به یک پارچ آب اضافه کنید و سپس هم بزنید. برای آن‌که نوشیدنی شما خنک شود، می‌توانید به آن یخ اضافه کنید یا آن را در یخچال بگذارید.

طرز تهیه شربت آبلیمو زعفرانی

طرز تهیه شربت آبلیمو زعفرانی

برای تهیه‌ی شربت آبلیمو زعفرانی، باید همانند طرز تهیه‌ی شربت آبلیمو مجلسی عمل کنید، با این تفاوت که در مرحله آخر مقداری زعفران در نصف لیوان آب بریزید و خوب هم بزنید و آن را به پارچ آب دارای مواد شربت، اضافه کنید. شربت آبلیمو زعفران طبع گرمی دارد و بسیار مقوی است.

زعفران جزو ادویه‌های محبوب ایرانی است که خواص زیادی برای بدن دارد. از زعفران در تهیه‌ی شربت و انواع غذاها استفاده می‎شود. با مطالعه‎ی مقاله‌ی خواص شربت زعفران، به‌طور کامل با فواید این نوشیدنی آشنا می‌شوید.

طرز تهیه شربت آبلیمو و خاکشیر

مواد این شربت برای 4 نفر است. یکی از نوشیدنی‌های محبوب در ماه رمضان برای وعده افطار، شربت آبلیمو و خاکشیر است. آبلیمو خاکشیر به رفع حرارت بدن، رفع سرگیجه و بی‌حالی و بهبود سر درد کمک می‌کند.

طرز تهیه شربت آبلیمو و خاکشیر

مواد لازم برای تهیه شربت آبلیمو و خاکشیر

  • لیموی تازه: 3 تا 4 عدد
  • خاکشیر: 4 قاشق غذاخوری
  • آب: 4 لیوان
  • شکر یا عسل: به مقدار لازم
  • گلاب: به مقدار دلخواه
  • یخ: در صورت تمایل

طرز تهیه شربت آبلیمو با خاکشیر 

در مرحله اول باید خاکشیر را بشویید. برای این کار، شما باید خاکشیر را در یک کاسه بریزید و بر روی آن آب بریزید و با قاشق هم بزنید. بعد چند دقیقه دانه‌های خاکشیر ته‌نشین می‎شوند. بعد از آن‌که ته‌نشین شد، به آرامی آب کاسه را خالی کنید. این کار را چندین بار تکرار کنید تا دانه‌های خاکشیر کاملا تمیز شوند و خاک و شن ریزه در آن وجود نداشته باشد. بعد از شست‌وشو خاکشیر را چند ساعت در آب قرار دهید و آب آن را خالی کنید.

در مرحله‌ی بعد، آب سرد، آبلیموهای تازه و شکر یا عسل را در یک پارچ با هم مخلوط و سپس خاکشیر و گلاب را به آن‌ها اضافه کنید و هم بزنید. اگر تمایل دارید، همان لحظه شربت خاکشیر با آبلیمو خود را بخورید، می‌توانید به مقدار دلخواه یخ به آن اضافه کنید.

خاکشیر خواص زیادی دارد و شربت خاکشیر جزو نوشیدنی‌های محبوب در فصل تابستان است. در مقاله‌ی طرز تهیه‌ی شربت خاکشیر درباره‌ی روش تهیه‌ی آن صحبت کردیم. البته اگر می‌خواهید شربت خاکشیر را با تخم شربتی تهیه کنید، به مقاله‌ی طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی مراجعه کنید.

طرز تهیه شربت آبلیمو با خیار

طرز تهیه شربت آبلیمو با خیار

مواد زیر برای 4 نفر کافی است. طرز تهیه شربت آبلیمو برای 1 نفر با 4 نفر تفاوتی ندارد، تنها مقدار مواد باید به‌ اندازه یک نفر باشد.

مواد لازم برای تهیه شربت آبلیمو با خیار 

  • عسل: 4 قاشق غذاخوری
  • گلاب: 2 قاشق غذاخوری
  • خیار تازه: 2 عدد
  • آب خنک: 1 پارچ یا 3 لیوان
  • آبلیمو: نصف استکان

برای تهیه شربت آبلیمو با خیار ابتدا باید عسل را در آب ولرم حل کنید. سپس آبلیمو را به عسل اضافه کنید و هم بزنید. این مواد را داخل یخچال بگذارید تا خوب خنک شود.

در مرحله‌ی بعد، پوست خیار را بگیرید و به کمک رنده، آنها را ریز کنید. سپس خیار و مواد آماده‌شده را به پارچ آب اضافه و خوب مخلوط کنید. در آخر گلاب را اضافه کنید. برای خنک شدن آن هم می‌توانید از یخ به مقدار دلخواه، استفاده کنید.

نکات مهم برای تهیه شربت آبلیمو با خیار

  • 1-اگر عسل ندارید، می‌توانید از شکر استفاده کنید. در واقع به علت آن‌که عسل طبع گرمی دارد، ترکیب آن با خیار و آبلیمو بهتر است. اگر به گلاب علاقه ندارید، می‌توانید به‌جای آن از شربت سکنجبین استفاده کنید.

اگر به خوردن سکنجبین علاقه‌ی زیادی دارید و از آن زیاد می‌خورید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که به مقاله‌ی خواص شربت سکنجبین سر بزنید.

  • 2-اگر می‌خواهید طعم ترشی را بیشتر احساس کنید، آبلیمو بیشتر بریزید.

اگر تمایل دارید که شربت شما محتویات بیشتری داشته باشد، می‎توانید به آن تخم شربتی و نعناع هم اضافه کنید. نعناع به قدری خاصیت دارد که از آن به تنهایی شربت درست می‌کنند. شربت نعناع برای تابستان بسیار مفید است و می‌توان آن را به‌‎روش‌های مختلف، به‎‌صورت ترکیبی تهیه کرد.

تخم شربتی هم جزو پرخاصیت‌ترین گیاهان است که ترکیب آن در شربت، فوق‌العاده مفید است. در مقاله‌ی خواص تخم شربتی، به‌طور کامل به فواید تخم شربتی پرداختیم.

طرز تهیه شربت آبلیمو و عسل

طرز تهیه شربت آبلیمو و عسل

شربت آبلیمو و عسل خواص درمانی زیادی دارد. خوردن این شربت برای بهبود گلو درد و سرفه، صبح به‌صورت ناشتا پیشنهاد می‎شود. مواد زیر برای 4 نفر مناسب است.

مواد لازم برای تهیه شربت آبلیمو و عسل

  • لیموترش: 2 عدد
  • آب: 3 لیوان
  • عسل: به ‌مقدار لازم

ابتدا مقداری عسل در یک قابلمه کوچک بریزید و کمی به آن حرارت دهید. آب و لیمو را در یک قابلمه دیگر بریزید و حرارت گاز را روی متوسط قرار دهید تا جوش آید. این کار باکتری‌های پوست لیمو را رفع می‌کند و پوست آن نرم می‎شود.

بعد از جوشیدن آن‌ها، اجازه دهید لیموها سرد شوند و سپس آنها را به قطعات کوچک با پوست خرد کنید و در قابلمه کوچک عسل گرم شده، بریزید. بعد از 15 دقیقه حرارت دادن، لیموها را از عسل جدا کنید و بگذارید عسل خنک شود. شربت شما آماده است. شما باید کمی از مواد آماده‌شده را در یک لیوان بریزید و در صورت تمایل به آن یخ اضافه کنید.

اگر می‌خواهید با خواص این نوشیدنی آشنا شوید، مقاله‌ی فواید نوشیدن آبلیمو و عسل را بخوانید.

نکات مهم برای تهیه شربت آبلیمو و عسل

  • 1-برای خوش‌طعم شدن شربت، می‌توانید به آن کمی زعفران دم‌کرده هم اضافه کنید.
  • 2-اگر احساس می‌کنید که این روش تهیه سخت است، می‌توانید آب لیموهای تازه را بگیرید و کمی عسل به آن اضافه کنید. این مواد را مخلوط کنید و سپس در یک لیوان آب گرم روی آن‌ها بریزید و هم بزنید. این نوشیدنی را در یخچال قرار دهید و بعد از آن که خوب خنک شد، میل کنید.

فواید شربت آبلیمو

فواید شربت آبلیمو

  • 1-لیمو منبع ویتامین سی است. اگر سرماخوردگی دارید یا احساس خستگی می‌کنید، مصرف شربت آبلیمو فوق‌العاده مفید است.
  • 2-متخصصان معمولا خوردن شربت آبلیمو را برای افرادی‌که عفونت یا آبریزش بینی دارند، پیشنهاد می‌کنند.
  • 3-شربت آبلیمو در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارد و سموم و مواد زائد را از بدن دور می‌کنید.
  • 4-اگر به دنبال نوشیدنی مناسب برای لاغر شدن هستید، شربت آبلیمو بخورید.

نوشیدنی‌های رژیمی زیادی وجود دارند که به کاهش وزن کمک می‌کنند که یکی از محبوب‌ترین آن‌ها، لیموناد است. در مقاله‌ی طرز تهیه‌ی لیموناد رژیمی، روش تهیه‌ی این نوشیدنی را آوردیم.

کلام آخر

همانطور که خواندید شربت آبلیمو را می‌توان به شکل‌های مختلفی تهیه کرد و برای بدن بسیار مفید و ضروری است. دفع سموم بدن، رفع سرماخوردگی و عفونت بدن از مهم‌ترین خواص این شربت است.

اگر جزو افرادی هستید که به خوردن آب علاقه ندارید، برای تامین آب بدن، به شما پیشنهاد می‌کنیم که شربت آبلیمو تهیه کنید و آن را در یخچال بگذارید تا هر زمان که خواستید، بتوانید از آن بخورید.

البته این نکته را در نظر بگیرید که مصرف زیاد شربت آبلیمو برای سلامت بدن مناسب نیست و ممکن است اثرات منفی به‌دنبال داشته باشد.

سوالات متداول:

بهترین زمان برای خوردن شربت آبلیمو عسل چه زمانی است؟

خوردن این شربت برای بهبود گلو درد و سرفه، صبح به‌صورت ناشتا پیشنهاد می‎شود.

شربت آبلیمو چه خواصی دارد؟

بهبود سرماخوردگی، دفع سموم بدن، رفع التهاب بدن، زیبایی پوست، هضم غذا، کاهش قند خون، کاهش وزن و تقویت سیستم ایمنی بدن، از جمله خواص شربت آبلیمو است.

بهترین زمان برای خوردن شربت آبلیمو خاکشیر چه موقع است؟

خوردن شربت آبلیمو خاکشیر در ماه رمضان در وعده افطار بسیار مفید است و به رفع حرارت بدن، رفع سرگیجه و بی‌حالی و بهبود سردرد کمک می‌کند.

 

 

alis