مافین (Muffin) چیزی شبیه کیک یزدی یا همان کیک فنجانی خودمان است، اما دقیقاً همان نیست و در رسپی این کیک جذاب تغییراتی وجود دارد. انواع مافین با طعمهای مختلف وجود دارد که خوشمزهترین آن مافین شکلاتی است. از مافینها میتوانید در انواع مهمانیها برای دسر، میانوعده و یا پذیرایی استفاده کنید.
رسپیهای مختلفی برای تهیه انواع مافینهای شکلاتی وجود دارد و همه آنها به یک شکل درست نمیشوند. یک مافین شکلاتی کالری زیادی دارد، بنابراین بهتر است آنقدر خوشمزه باشد که هر یک از آنها ارزشش را داشته باشد، رژیممان را بشکنیم! اگر طرفدار شکلات هستید، مقاله رسپی کیک شکلاتی را از دست ندهید. انتظار داریم یک مافین عالی ویژگیهای زیر را داشته باشد:
شاید برای شما واضح باشد که یک مافین شکلاتی باید چنین ویژگیهایی را داشته باشد، اما پیدا کردن دستور پختی که تمام این ویژگیها را برآورده کند، به این راحتیها نیست. در این دستور پخت، نکات ظریفی لحاظ شده تا بتوانید خوشمزهترین مافین شکلاتی دنیا را بپزید. با ما در ادامه همراه باشید.
اگر شکلات دوست ندارید، میتوانید با رسپی کیک اسفنجی آشنا شوید و از طعم خوب آن لذت ببرید.
آمادهسازی مافین شکلاتی 45 دقیقه زمان میبرد. برای تهیه مافین شکلاتی به مواد زیر نیاز داریم.
در مرحله اول آرد، پودر کاکائو، نمک و بیکینگ پودر را در یک ظرف بریزید و با قاشق هم بزنید. در یک ظرف دیگر تخممرغها را بریزید. به آن شکر و وانیل اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید. زمانی که ترکیب به حالت یکدست درآمد، به آن کره و شیر کاکائو اضافه کنید و دوباره با همزن برقی هم بزنید. در این مرحله ترکیب آماده شده در ظرف اول را به این مواد اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. سپس شکلات خردشده را به ترکیب اضافه و مخلوط کنید. مواد آماده شده را در قالبهای مخصوص مافین بریزید و در فر بگذارید تا کامل پخته شوند. اگر تمایل دارید، برای تزیین آن میتوانید از توتفرنگی یا هر نوع میوهی دیگری استفاده کنید.
یکی از محبوبترین شیرهای طعمدار شیر کاکائو عالیس است که در تهیه کیکهای شکلاتی و مافین از آن استفاده میشود. حتی از این نوشیدنی در وعده صبحانه و عصرانه هم استقبال میشود. اگر شیرکاکائوی خانگی دوست دارید، مقاله طرز تهیه شیرکاکائو را از دست ندهید.
مواد لازم برای تهیه طرز تهیه مافین شکلاتی عبارتند از:
ابتدا مواد خشک مانند آرد، جوش شیرین و نمک را در یک کاسه بزرگ الک کنید. پودر کاکائو را هم در یک کاسه جداگانه الک کنید؛ اشکالی ندارد از همان الک آردی استفاده کنید.
پودر قهوه و شیر داغ را به کاکائو اضافه کنید و خوب هم بزنید. اضافه کردن یک مایع داغ (در اینجا شیر) به پودر کاکائو اصطلاحاً باعث شکوفه دادن آن میشود و طعم آن را بهتر نشان میدهد. این یک ترفند قدیمی پخت است که برای شیرینیهای مثل کیک شکلاتی و کیک فاج استفاده میشود.
باقیمانده مواد مرطوب مانند روغن، خامه ترش، وانیل، تخم مرغ و شکر را با کاکائو مخلوط کنید. سپس، این مخلوط را داخل آرد بریزید و هم بزنید. مواد را تا جایی هم بزنید که صاف و براق شود. همزدن بیش از حد، مافین شما را به جای نرم شدن، سفت میکند! بیشتر شکلاتهای چیپسی را هم به مخلوط اضافه کنید و فقط 1/4 آن را برای تزیین روی مافین کنار بگذارید.
کاغذهای مخصوص مافین را در قالب مخصوص مافین بگذارید و مواد را درون آن بریزید. زیادی پر نکنید! جعبههای مافین را تا ۰.۵ سانتیمتر از لبه آستر کاغذ پر کنید. اگر بیشتر پر کنید باعث میشود سرریز شود و شکل خوبی پیدا نکند. روی آن از چیپسهای شکلاتی که نگه داشتهاید، بریزید.
مافینهای شکلاتیتان را به مدت ۵ دقیقه در دمای ۲۱۰ درجه سانتیگراد یا ۴۱۰ درجه فارنهایت (پنکه ۱۹۰ درجه سانتیگراد) بپزید. دمای بالا برای شروع پخت، رویه مافینها را تردتر میکند. سپس، فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد یا ۳۷۵ درجه فارنهایت (فن ۱۷۰ درجه سانتیگراد) تنظیم کنید و بگذارید ۲۰ دقیقه دیگر بپزد. بنابراین، در کل ۲۵ دقیقه پخت لازم است.
بررسی مافینها را بعد از ۱۵ دقیقه که روی درجه حرارت کم بود، شروع کنید. وقتی خلال دندانی که در قسمت میانی مافین قرار میدهید، تمیز بیرون میآید، کار تمام است. حواستان باشد شکلات آب شده را با خمیر خام اشتباه نگیرید! اگر مطمئن نیستید در چندین جای یک مافین امتحان کنید.
وقتی مافینها پخت، آنها را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بمانند تا خنک شوند. این مافینهای شکلاتی تا ۳ روز تازه میمانند. اگر روز چهارم حس کردید طراوت خود را از دست دادهاند، کافی است ۱۰ ثانیهای آن را در ماکروویو گرم کنید؛ البته اگر به روز چهارم برسند! این مافینهای شکلاتی با چای حسابی میچسبند، آن هم اگر چای ترکی باشد. برای اینکه بیشتر از چای ترکی بدانید، مطلب نوشیدنیهای کشور ترکیه را بخوانید.
روشهای مختلفی برای تهیه مافین شکلاتی وجود دارد. شما با توجه به ذائقه خود، رسپی مورد نظر را انتخاب کنید و مافین شکلاتی دلخواه خود را درست کنید. مافین شکلاتی کالری زیادی دارد. اگر رژیم دارید بهتر است پیش از مصرف با متخصص تغذیه خود مشورت کنید و طبق توصیه او عمل کنید.
اضافه کردن پودر قهوه در مزه نهایی مافین تأثیری ندارد؟
خیر. در خمیر خام ممکن است طعم قهوه را حس کنید، ولی در مزه نهایی مافین شما تأثیری نخواهند داشت. اضافه کردن پودر قهوه، ترفندی برای افزایش طعم شکلات است.
آیا میتوان از شکر سفید استفاده کرد؟
بله، اما شکر قهوهای رطوبت را بهتر حفظ کرده و طعم کاراملی به مافین میدهد.
برای تهیه مافین شکلاتی از هر چیپس شکلاتی میتوان استفاده کرد؟
خیر، باید از چیپس شکلاتی مخصوص پخت استفاده کنید.
آیا بهجای جوش شیرین میتوان از بیکینگ پودر استفاده کرد؟
بله، جوش شیرین باعث میشود که مافینها کمی بهتر از بیکینگ پودر پف کرده و رنگ شکلاتی تیره خود را حفظ کنند. بیکینگ پودر نیز کاملاً خوب عمل میکند (از 4 قاشق چایخوری استفاده کنید) اما مافینها کمی کمتر ور میآیند و کمرنگتر خواهند بود.