رسپی کیک اسفنجی

عصرانه یکی از میان‌وعده‌های دلنشین در طول روز است. وعده‌ای که می‌تواند خانواده و دوستان را کنار هم جمع کند و یک خاطره ساده و ماندگار برایتان به جا بگذارد. بسیاری از زمان‌ها ممکن است هوس پخت یک عصرانه خوشمزه مانند کیک را داشته باشید، اما مواد اولیه متنوعی در خانه وجود نداشته باشد. در این شرایط ناامید نشوید چراکه با ساده‌ترین مواد اولیه موجود در خانه، می‌توانید خوشمزه‌ترین کیک اسفنجی را آماده کنید.

کیک اسفنجی یکی از ساده‌ترین و البته محبوب‌ترین کیک‌ها است. این کیک دستور پختی ساده و سریع دارد و می‌تواند همراه با چای یک عصرانه جذاب برای شما باشد. در این مطلب به شما ساده‌ترین رسپی کیک اسفنجی را معرفی می‌کنیم. برای پخت کیک با این رسپی، نیازی به مواد اولیه خاصی ندارید و احتمالاً اصلی‌ترین مواد آن حالا نیز در قفسه‌های کابینت و یخچال شما وجود دارند. در ادامه طرز تهیه کیک اسفنجی مرحله به مرحله را بخوانید.

کیک اسفنجی چیست؟

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی یک کیک با بافت پفکی، لطیف و البته یکنواخت است. بافت این کیک در مراحل پخت، هوا و رطوبت را جذب می‌کنند و به همین دلیل است که هنگام سرو، کیک بافتی نرم و ارتجاعی به خود می‌گیرد.

کیک اسفنجی را می‌توان پایه اصلی بسیاری از کیک‌های خامه‌ای، کیک‌های لایه‌دار و کیک‌های دسری دانست. بااین‌حال، این کیک به‌تنهایی و همراه با نوشیدنی‌های سرد و گرم نیز سرو می‌شود و طرف‌داران خاص خود را دارد.

اگر طرفدار نوشیدنی سرد هستید و ترجیح می‌دهید که طعم کیک اسفنجی را با یک نوشیدنی خنک ترکیب کنید، در مقاله بهترین نوشیدنی‌های سرد دنیا می‌توانید لیستی از جذاب‌ترین انتخاب‌ها را مشاهده کنید.

طرز تهیه کیک اسفنجی ساده

پخت کیک اسفنجی بسیار ساده و سریع است، بنابراین می‌توانید ساعتی قبل از شروع دورهمی و مهمانی نیز دست به کار شوید و این کیک پرطرفدار را برای مهمانان یا خانواده آماده کنید. برای پخت کیک اسفنجی با ساده‌ترین روش به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

  • تخم‌مرغ بزرگ: ۴ عدد
  • شکر دانه‌ریز: یک پیمانه سرپر
  • آرد: 1/5 پیمانه سرپر
  • بیکینگ‌پودر: ۱ قاشق چایخوری
  • کره ذوب شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب داغ: ۱ قاشق غذاخوری
  • عصاره وانیل: نصف قاشق چای‌خوری

مراحل پخت کیک اسفنجی

مراحل آماده‌سازی و پخت کیک اسفنجی ساده چندان پیچیده نیست. قبل از شروع هر کاری باید فر را روشن کنید و آن را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.

تخم‌مرغ‌ها را در یک کاسه گود بشکنید و هم بزنید تا کف کنند. بعد از اینکه تخم‌مرغ‌ها یکدست شدند و حالت اولیه خود را از دست دادند، شکر را به تدریج و در چند مرحله به آن‌ها اضافه کنید و به خوبی ترکیب را هم بزنید. برای هم‌زدن تخم‌مرغ و شکر حتماً نیاز به همزن برقی ندارید، اما باید توجه کنید که سرعت هم‌زدن با همزن دستی باید زیاد باشد تا تخم‌مرغ‌ها به‌خوبی کف کنند.

هرچه برای هم‌زدن در این مرحله زمان بیشتری صرف کنید، پف کیک شما بهتر خواهد بود. حدود ۵ تا ۱۵ دقیقه هم‌زدن را ادامه دهید تا ترکیب شما لطافت خود را به دست آورد.

آرد و بیکینگ پودر را الک کنید و به تدریج به ترکیب تخم‌مرغ و شکر اضافه کنید. مهم‌ترین نکته در این بخش این است که هرگز نباید آرد را یک‌جا اضافه کنید. اضافه‌کردن تدریجی آرد و هم‌زدن مرحله به مرحله آن باعث می‌شود تا بافت کیک شما در نهایت یکنواخت باشد.

بعد از اضافه کردن همه مواد خشک، کره ذوب شده، وانیل و آب را اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید. هم‌زدن مواد در این بخش باید حدود ۲ تا ۳ دقیقه باشد چراکه مخلوط کردن بیش از حد مواد ممکن است باعث از دست‌رفتن رطوبت آن‌ها شود و کیک شما در نهایت خشک شود.

حالا نوبت آن است که مواد را داخل قالب مناسب بریزید. بهتر است کاغذ روغنی را کف قالب قرار دهید و روی آن کمی آرد بپاشید. مواد شما باید دوسوم قالب را پر کنند و فضای کافی برای پف کردن کیک وجود داشته باشد.

قالب را داخل فر قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بپزد. پس از پخت و خروج قالب از فر، کیک را به حال خود رها کنید تا به‌خوبی سرد شود و سپس آن را از قالب جدا و سرو کنید.

این کیک همراه با چای یا انواع قهوه یک طعم دلپذیر برای شما خواهد ساخت. طرز تهیه قهوه عربی برای سرو در کنار کیک اسفنجی را در مجله عالیس بخوانید.

نحوه سرو کیک اسفنجی

نحوه سرو کیک اسفنجی

کیک اسفنجی به‌تنهایی می‌تواند یک عصرانه یا صبحانه خوشمزه باشد. بااین‌حال می‌توانید بعد از پخت رسپی کیک اسفنجی، با خامه روی آن را تزیین کنید. همچنین می‌توانید کیک اسفنجی را به‌صورت لایه‌ای جدا کنید. برای این کار یک سینی روی سطح کیک قرار دهید و چاقی را به‌صورت افقی از میانه بافت کیک عبور دهید.

لایه میانی را با خامه، تکه‌های میوه، شکلات و مواد دلخواه پر کنید و لایه رویی را روی آن قرار دهید.

کیک اسفنجی به‌همراه چای و نوشیدنی‌هایی مانند نکتارهای میوه و انواع آبمیوه یک میان‌وعده شگفت‌انگیز است. آبمیوه‌های عالیس یکی از بهترین گزینه‌ها با طعم‌های متفاوت برای سرو در کنار کیک اسفنجی هستند.

رسپی کیک اسفنجی با شیر

اگر می‌خواهید بافت کیک مرطوب‌تری داشته باشید، می‌توانید در مواد اولیه خود از شیر کم چرب نیز استفاده کنید. در این صورت باید آب جوش را از مواد حذف کنید و به جای 1/5 پیمانه آرد، از ۲ پیمانه آرد و یک پیمانه شیر کم‌چرب استفاده کنید.

این کیک اسفنجی بافت نرم‌تر و مرطوب‌تری نسبت به کیک اسفنجی بدون شیر دارد و برای کودکان دلنشین‌تر خواهد بود. برای پخت کیک و همچنین سرو این کیک در کنار شیر برای کودکان، شیر عالیس را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

مهم‌ترین نکات پخت کیک اسفنجی

برای اینکه بافت کیک اسفنجی پف‌دار و طعم آن بهتر باشد، برای پخت باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • حتماً فر را از قبل گرم کنید.
  • تخم‌مرغ و آرد را حداقل ۳۰ دقیقه قبل از آماده‌سازی بیرون از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسند.
  • آرد را حتماً به خوبی الک کنید. الک کردن آرد باعث می‌شود گلوله‌های آرد در مواد ایجاد نشوند و بافت کیک لطیف‌تر به‌نظر برسد.
  • هم‌زدن تخم‌مرغ را با صبر و دقت انجام دهید.
  • در زمان پخت هرگز در فر را باز و بسته نکنید. این کار باعث می‌شود تا هوای گرم و مطبوع داخل فر خارج و فرایند پخت کندتر شود.
  • قالب خیلی کوچک یا خیلی بزرگ انتخاب نکنید.
  • بعد از ۳۰ دقیقه میزان پخت کیک را با فرو کردن یک خلال دندان چک کنید. اگر مواد به سطح خلال دندان نچسبید، کیک شما حاضر است و نیاز به پخت بیشتر ندارد.
  • بلافاصله بعد از پخت، کیک را برش ندهید. برش کیک در هنگام گرم بودن‌ باعث می‌شود که بافت کیک بعد از سرد شدن خشک به‌نظر برسد.

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های رسپی کیک اسفنجی، شیرینی متعادل و رو به کم آن است، بنابراین برای وعده‌های شبانه و پذیرایی بعد از شام در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها نیز مناسب است. پیشنهاد می‌کنیم پذیرایی با کیک اسفنجی را به همراه دمنوش مناسب در برنامه خود داشته باشید. در مجله عالیس می‌توانید با یک فهرست جذاب از دمنوش مناسب شب آشنا شوید.

کلام آخر

در این مقاله یک روش ساده، سریع و ارزان برای پخت کیک اسفنجی به شما معرفی کردیم. برای سرو اسفنجی نیز پیشنهاداتی به شما ارائه کردیم تا یک پذیرایی دلنشین و به‌یادماندنی را تجربه کنید و همچنین تجربه‌ای خوش‌طعم برای مهمانان خود بسازید.

فراموش نکنید که رسپی کیک اسفنجی تنوع زیادی دارد. بااین‌حال، این رسپی را با ساده‌ترین مواد اولیه آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید.

سؤالات متداول:

کیک اسفنجی چه نوع کیکی است؟

کیک اسفنجی یکی از ساده‌ترین و محبوب‌ترین کیک‌هاست. این کیک مواد اولیه ساده‌ای دارد و به دلیل بافت نرم و پف‌دار معروف است.

پخت کیک اسفنجی ساده چقدر زمان می‌برد؟

فرایند آماده‌سازی مواد و پخت کیک به‌طور کامل حدود یک ساعت از شما زمان خواهد برد.

چرا کیک اسفنجی پف نمی‌کند؟

علت پف نکردن کیک اسفنجی می‌تواند الک نکردن آرد، گرم نبودن فر قبل از پخت، بازوبسته کردن در فر، سرد بودن مواد اولیه و رعایت نکردن اندازه‌های دستور پخت باشد.

 

alis