طرفدار واقعی قهوه حتما روز خود را با یک فنجان قهوه گرم آغاز میکند، در عصرهای زمستان و پاییز هم بیشک به سراغ یک فنجان قهوه میرود. تصور کنید که او در یک روز تابستانی در کافهای درحال نوشیدن میلک شیک است تا خنک شود، درست در همین لحظات هم، مشام او عطر قهوه را دنبال میکند.
همانطور که میدانیم قهوه یک نوشیدنی جذاب و محبوب است که معمولا گرم سرو میشود که در فصل تابستان ممکن است شما در انتخاب آن مردد شوید. اگر عاشق قهوه هستید، باید بدانید که کلد برو یا قهوه سرد دمی درست همان چیزی است که حتی در روزهای گرم هم میتوانید عطر و طعم دانههای قهوه را با آن بچشید.
برای آشنایی با روش تهیه این قهوه با کمترین امکانات، تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
این نوشیدنی فوقالعاده برای اولین بار در کشور کوبا درست شد و در سالهای اخیر شما آن را در منوی بسیاری از کافهها میبینید. خبر خوب این است که شما میتوانید این قهوه را بهراحتی در خانه درست کنید، آن را در یخچال نگه دارید و چند روز متوالی صبحها یک فنجان قهوه اصیل و سرد بنوشید.
مهمترین تفاوت قهوه سرد دمی یا همان کلد برو با سایر قهوهها در نحوه دم کردن آن است. زمانی که شما میخواهید یک اسپرسو یا قهوه ترک درست کنید، معمولا از آب جوش برای عصارهگیری دانههای قهوه استفاده میکنید. عامل دما، کیفیت دانههای قهوه و نحوه آمادهسازی در تهیه قهوه اسپرسو، لاته، قهوه ترک و قهوه فرانسوی اهمیت زیادی دارد.
در روش تهیه کلد برو، عامل دما کاملا حذف میشود و شما باید از آب سرد برای تهیه آن استفاده کنید. جایگزین دما در این روش، زمان است. شما قهوه را با آب سرد ترکیب میکنید و اجازه میدهید زمان زیادی سپری شود.
به همین دلیل گفته میشود، قهوه سرد دمی یا کلد برو در مقایسه با سایر قهوهها عصاره قویتر، عطر و خواص بیشتری دارد.
برای آشنایی با انواع قهوهها و نوشیدنیهایی که در کافهها سرو میشوند، حتما مقاله نوشیدنیهای معروف کافیشاپ را بخوانید.
پیش از اینکه روش آمادهسازی قهوه دم سرد را با شما درمیان بگذاریم، بد نیست درباره مزایای کلد برو بیشتر بدانید. مهمترین مزیت این قهوه این است که شما آن را به راحتی میتوانید با امکانات کمی در خانه درست کنید و در یک ظرف شیشهای آن را به مدت دو هفته نگه دارید. کیفیت و طعم قهوه در این مدت تغییر نمیکند.
استفاده طولانیمدت از قهوه باعث ایجاد حساسیت گوارشی میشود. بههمین دلیل پیشنهاد میکنیم که در طول هفته، چند روز قهوه کلد برو را جایگزین قهوههای داغ کنید. کلد برو کافی بهترین انتخاب برای کسانی است که مشکلاتی مثل اسید زیاد معده یا سوءهاضمه دارند.
در مقاله خواص قهوه کلد برو یا دم سرد به طور کامل فواید آن را برای شما آوردیم.
برای تهیه این قهوه لازم است بهجای آب داغ، از آب سرد استفاده کنید. کیفیت دانههای قهوه و میزان رُست دانهها در طعم قهوه کلد برو تاثیر زیادی دارد. رُست دانهها کاملا به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد ولی معمولا دانههای قهوه در این روش کمی تیرهتر و برشتهتر است. شاید به این دلیل که طرفداران کلد برو بهدنبال قهوهای با عطر و طعم قویتری هستند.
مواد لازم:
روش تهیه کلد برو در خانه:
در مرحلهی اول لازم است دانههای قهوه را با درجه مناسبی آسیاب کنید، اگر دستگاه آسیاب مناسب ندارید، قهوه آسیاب شده Coarse یا نسبتا درشت تهیه کنید. آسیاب قهوه به سه روش درشت، متوسط و ریز انجام میشود، اگر از دانههای آسیابشده ریز استفاده کنید، قهوه شما کدر و تلخ میشود.
در مرحلهی دوم باید در ظرف شیشهای آب و دانههای قهوه را به آرامی با هم ترکیب کنید. از قاشق فلزی برای فشار دادن دانههای قهوه استفاده نکنید، اجازه دهید فرآیند بهطور طبیعی و بهآرامی انجام شود. هرگونه فشار اضافی به دانههای قهوه در این مرحله بر طعم و کیفیت قهوه شما تاثیر میگذارد.
اگر از فرنچ پرس استفاده میکنید، بههیچ وجه اهرم پیستون فرنچ پرس را پایین ندهید، تنها کافی است قهوه و آب را باهم داخل آن بریزید و اجازه دهید کم کم ترکیب شوند.
در مرحله سوم ظرف شیشهای یا فرنچ پرس را باید داخل یخچال قرار دهید و به مدت 18 تا 24 ساعت صبر کنید تا قهوه شما آماده شود. درب ظرف شیشهای را محکم ببندید. اگر از فرنچ پرس استفاده میکنید، درب آن را بگذارید و اهرم را بالا نگه دارید، حتما بر روی فرنچ پرس یک سلفون بپیچید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. این کار باعث میشود قهوه شما طعم و عطر خالصی داشته باشد.
مرحلهی آخر باید قهوه خود را بهدرستی سرو کنید. از یک صافی یا توری بسیار ریز استفاده کنید و قهوه را فیلتر کنید. دانههای قهوه را فشار ندهید تا قهوه شما کدر و تلخ نشود. اهرم فرنچ را به آرامی به سمت پایین هل دهید و قهوه را به کمک یک پنبه یا توری ریز صاف کنید.
وقت آن است که نوشیدنی جذاب خود را سرو کنید. یک لیوان را با یخ پر کنید، سپس نصف فنجان کلد برو و نصف فنجان آب سرد به آن اضافه کنید. شما میتوانید قهوه خود را با شیر سرد سرو کنید، اما در روش دم کردن آن نباید از شیر استفاده کنید، زیرا قهوه به خوبی دم نمیکشد. در صورت تمایل میتوانید مقداری شکر یا خامه فرمدار در زمان سرو، به کلد برو اضافه کنید.
یکی از پرطرفدارترین روشهای سرو قهوه، استفاده از شیر در تهیه آن است. مقاله شیر قهوه را چگونه درست کنیم را بخوانید تا با سادهترین روشها آشنا شوید.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، زمان در فرآیند تهیه این قهوه اهمیت زیادی دارد، به همین دلیل سعی کنید از ظرف مناسب استفاده کنید. فرنچ پرس یا شیشه کلد برو باید تمیز و نسبتا بزرگ باشد و درب آن محکم بسته شود تا عطر آن از بین نرود.
پیشنهاد میکنیم از آب تصفیهشده یا آب معدنی در تهیه قهوه استفاده کنید. هرگونه ناخالصی بر طعم نهایی قهوه شما تاثیر دارد. اگر قهوه را درست تهیه کنید، آن را به مدت دو هفته میتوانید در یخچال نگه دارید. در این مدت نباید به آن شیر یا مواد فاسدشدنی اضافه کنید.
در تهیه این قهوه لازم است صبور باشید و آن را از شب قبل برای صبحانه خود آماده کنید. با این حال شما این قهوه را به صورت آماده هم میتوانید تهیه کنید. در خرید قهوه کلد برو، حتما به طعم و رنگ آن دقت کنید.
درباره قیمت کلد برو هم لازم است بدانید که ارزش آن با توجه به حجم و کیفیت قهوه، متفاوت است. فرآیند تهیه این قهوه طولانی و زمانبر است و قیمت آن در مقایسه با انواع دیگر کمی بیشتر است. با این حال، شما میتوانید به روش بالا آن را در خانه تهیه کنید و لذت ببرید.
قهوه یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار در دنیا است. این نوشیدنی معمولا به صورت گرم سرو میشود. سالها پیش مردم کوبا، فرمول جدیدی برای تهیه قهوه سرد کشف کردند. قهوه کلد برو یا قهوه سرد دمی خیلی زود طرفداران زیادی پیدا کرد.
مهمترین دلیل محبوبیت قهوه کلد برو این است که طعم و عطر آن بسیار قوی است. به دلیل دقت و حوصلهای که در تهیه آن به کار میرود، خالصترین طعم را به شما میدهد. ما در این مقاله تمام فوت و فنهای درست کردن قهوه کلد برو در خانه را به شما معرفی کردیم.
دانه قهوه کلد برو را چطور آسیاب کنیم؟
اندازه دانههای آسیابشده برای قهوه کلد برو باید درشت یا Coarse باشد.
آیا میتوان کلد برو را با شیر درست کرد؟
خیر. در فرآیند دم کردن آن فقط باید از آب استفاده کنید، اما موقع سرو میتوانید به آن شیر یا خامه اضافه کنید.
میزان رُست قهوه کلد برو باید چقدر باشد؟
به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد، اما طرفداران این قهوه معمولا بهدنبال یک قهوه قوی و تلخ هستند، بنابراین دانههای تیره و برشتهتر را ترجیح میدهند.