چگونه چای قرمز درست کنیم؟

چای قرمز، چای ترش یا چای مکی، یکی از خوشمزه‌ترین و  خاص‌ترین دمنوش‌هایی است که می‌توانید برای خود و دوستان و عزیزانتان آماده و نوش جان کنید. خصوصا اگر اهل خوردن زیاد چای و قهوه باشید، بهتر است این نوشیدنی‌ها را با دمنوش‌های متفاوت و جذاب دیگر جایگزین کنید تا علاوه بر جلوگیری از اثرات نامطلوب نوشیدن زیاد چای و قهوه، فواید نوشیدن هر یک از این دمنوش‌ها هم به بدنتان برسد. علاوه بر این، چای قرمز بسیار خوش‌رنگ و زیباست و می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای یک پذیرایی خاص و شیک باشد. پس با ما در این مطلب مجله عالیس همراه باشید تا ببینیم چگونه چای قرمز درست کنیم؟ طرز تهیه چای ترش برای لاغری چگونه است؟ مضرات و فواید چای ترش چیست؟ مقدار مصرف چای ترش در روز چقدر است؟ و بهترین ترکیبات با چای قرمز کدامند.

چای قرمز چیست؟

چای قرمز چیست؟

چای قرمز، چای ترش یا چای مکی از گل‌های گیاهی به نام هیبیسکوس به دست می‌آید. این گیاه بومی آفریقا و آمریکای لاتین است اما به خاطر اینکه در عربستان هم به صورت گسترده کشت می‌شود، به عنوان چای مکی هم آن را می‌شناسند.

خواص چای قرمز بسیار است. چای قرمز آنتی‌باکتریال، کاهنده فشار خون، کاهنده چربی  و قند خون، تقویت‌کننده کبد و از همه مهم‌تر، سوزاننده چربی‌هاست. آنتی اکسیدان‌های بسیار زیاد موجود در چای ترش و خاصیت ضدالتهابی‌اش باعث جلوگیری از بسیاری بیماری‌ها و دردها می‌شود. همین طور با کاهش فشار و چربی خون به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند. در بسیاری از رژیم‌های لاغری، از چای ترش برای سوزاندن چربی‌ها کمک می‌گیرند.

با وجود همه این فواید، مضرات چای ترش هم اگر زیاد مصرف شود، ممکن است به بدن آسیب برساند. معده‌درد، یبوست، سردرد، مشکل در ادرار و حتی کاهش شدید فشار خون همراه با گیجی و خستگی می‌تواند از مضرات چای قرمز باشد.

بیشتر بخوانید: فواید دمنوش بابونه

چگونه چای قرمز درست کنیم؟

طرز تهیه چای قرمز یا چای ترش روش‌های مختلفی دارد. می‌توانید چای ترش را به روش مرسوم با آب جوش دم کنید یا آن را به صورت دم سرد درست کنید. چای قرمز به علت رنگ زیبا و طعم ترش، می‌تواند به صورت سرد و همراه با طعم‌دهنده‌های دیگر سرو شود.

دم کردن چای قرمز با آب جوش

برای دم کردن چای قرمز با آب جوش، مثل چای سیاه، بگذارید آب به جوش بیاید، یک تا دو قاشق چای‌خوری چای قرمز را به همراه یک تا دو فنجان آب جوش در قوری یا لیوان دمنوش بریزید، در قوری را بگذارید و فرصت دهید تا حدود ۵ دقیقه دم بکشد.

چای قرمز که حسابی رنگ داد صاف و میل کنید. در این روش، می‌توانید برای چربی‌سوزی بیشتر و عطر بهتر مقداری گل محمدی، دارچین یا زنجفیل هم به چای قرمز و آب جوش اضافه کنید.

دم کردن چای قرمز با آب سرد

۱۵ گرم چای قرمز را به همراه آب سرد در یک پارچ بزرگ بریزید و بگذارید حدود ۱۲ ساعت در یخچال بماند. بعد از این مدت، چای قرمز به روش دم سرد آماده شده است. می‌توانید به ترکیب جذابتان مرکبات، توت‌ها، نعناع، زنجفیل تازه و عسل اضافه و نوش جان کنید. یک ترکیب خوشمزه و بسیار خوش آب و رنگ.

بیشتر بخوانید: خواص چای سبز برای مردان

جوشانده چای قرمز

جوشانده چای قرمز

در این روش ۲ فنجان چای ترش را با ۸ فنجان آب بگذارید به جوش بیاید و سپس با حرارت ملایم ۱۵ دقیقه زمان بدهید تا خوب بجوشد. پس از صاف کردن، یک جوشانده قرمز بسیارزیبا خواهید داشت که می‌توانید با شیرین‌کننده‌ها و طعم‌دهنده‌های مثل دارچین میل کنید.

چای ترش را با چی ترکیب کنیم؟

چای قرمز را با انواع مختلف میوه‌ها، گیاهان دارویی، گل‌ها و ادویه می‌توانید ترکیب کنید و اثرات فوق‌العاده آن را برای سلامتی و لاغری ببینید. دارچین، گل محمدی، لیمو، پرتقال، توت فرنگی و توت‌های دیگر، نعناع، پونه، رزماری، زنجفیل، عناب یا حتی چای سیاه می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای ترکیب با چای قرمز باشند. برای نمونه طرز تهیه چند چای ترکیبی با چای قرمز را می‌آوریم.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای میخک

طرز تهیه  چای ترش برای لاغری

برای لاغری می‌توانید چربی‌سوزهای دیگر را با چای ترش ترکیب و دم کنید:

چای قرمز ۱ قاشق چای‌خوری
چوب دارچین ۱ تکه
زنجفیل تازه ۱ برش
هل ۱ عدد
گل محمدی ۱ قاشق چای‌خوری

این مواد را به همراه یک لیوان آب جوش می‌گذاریم تا دم بکشد. بعد از حدود ۷ دقیقه آماده است. دمنوش را صاف و به همراه کمی عسل میل کنید.

بیشتر بخوانید: فواید دمنوش به‌لیمو

طرز تهیه دمنوش چای ترش و گل محمدی

برای تهیه دمنوش چای قرمز با گل محمدی یک قاشق چای‌خوری چای ترش، یک قاشق چای‌خوری گل محمدی و یک فنجان آب جوش را بگذارید تا دم بکشد. بعد از حدود ۵ دقیقه دمنوش خوش آب و رنگ شما آماده است.

طرز تهیه دمنوش چای ترش و دارچین

طرز تهیه دمنوش چای ترش و دارچین

برای تهیه دمنوش چای قرمز با دارچین یک تکه چوب دارچین، یک قاشق چای‌خوری چای قرمز و یک فنجان آب جوش را با هم به مدت ۵ دقیقه دم کنید. پس از دم کشیدن، دمنوش را صاف و نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای برگ انجیر

کلام آخر

در این مطلب به اینکه چگونه چای قرمز درست کنیم، انواع دم کردن چای قرمز و بهترین ترکیبات چای ترش پرداختیم. می‌توانید چای قرمز را در ترکیب با طعم‌دهنده‌های دیگر، به عنوان یک نوشیدنی جذاب و خوش‌آب و رنگ برای مهمانانتان سرو کنید یا به جای چای و قهوه، به عنوان میان‌وعده نوش جان کنید. شما تا به حال چای ترش خورده‌اید؟ به نظرتان بهترین ترکیب چای قرمز چیست؟ برای درمان فشار خون از چای ترش استفاده کرده‌اید؟ نظرات و تجربیات خود را با مخاطبان عالیس در میان بگذارید.

سوالات متداول

مقدار مصرف چای ترش در روز چقدر است؟

چای ترش خواص زیادی دارد اما به علت کاهش فشار خون، ممکن است خوردن مقدار زیادی از آن برای سلامتی مضر باشد.

چه وقت چای ترش بخوریم؟

بهترین وقت خوردن چای ترش صبح است اما نوشیدن آن در شب هم نه تنها ضرری ندارد، بلکه باعث خواب آرام می‌شود.

چای ترش را با چی ترکیب کنیم؟

همان‌طور که اشاره شد، چای قرمز را می‌توانید با گل محمدی، دارچین، زنجفیل، بابونه، رزماری، لیمو، توت‌ها، به، سیب، پرتقال، هل، چای سیاه یا چای سبز مخلوط و دم کنید.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis