طرز تهیه بستنی نارگیلی خانگی

بستنی؛ خوراکی خوشمزه‌ای که موردعلاقه بسیاری از افراد در سنین مختلف از کودکان تا بزرگسالان است. برای عاشقان بستنی، فقط یک خوراکی مختص تابستان نیست بلکه برای تمام فصول می‌توان از آن به‌عنوان یک خوراکی و دسر خوشمزه یادکرد.

بستنی نارگیلی یکی از طعم‌های فوق‌العاده است که به‌خاطر دستور تهیه آسان و اینکه به‌راحتی می‌توان در خانه درست کرد بسیار موردتوجه است. این خوراکی بافت کرمی و خامه‌ای فوق‌العاده‌ای دارد. بستنی نارگیلی که بدون لبنیات هم درست می‌شود برای کسانی که معده حساسی دارند و خیلی نمی‌توانند لبنیات مصرف کنند، بسیار عالی است. همچنین با دسر‌ها و طعم‌های مختلف تهیه سرو می‌شود و می‌توان به‌راحتی برای هر ذائقه‌ای آن را آماده کرد و چون ماهیت گیاهی هم دارد مورد توجه وگان‌ها نیز هست. ما در این مقاله طرز تهیه بستنی نارگیلی خانگی با طعم‌های مختلف مرحله‌به‌مرحله را آموزش می‌دهیم.

بستنی نارگیلی خانگی

بستنی نارگیلی خانگی

نارگیل به‌خاطر خواص فوق‌العاده بسیار مورد توجه مادران است. ما در اینجا به شما آموزش می‌دهیم بدون نیاز به بستنی‌ساز و فقط با ۴ ماده ساده و در دسترس بستنی نارگیلی خانگی تهیه کنید و در کنار خانواده و فرزندان نوش‌جان کنید و لذت ببرید.

اگر به نوشیدنی‌های نارگیلی علاقه‌ دارید، به مقاله طرز تهیه کوکتل شیر نارگیل مراجعه کنید و با روش تهیه این نوشیدنی خوشمزه آشنا شوید.

مواد زیر برای تهیه بستنی نرم و لطیف نارگیلی لازم است:

  • شیر نارگیل:  1,1/2 فنجان (در صورت حساسیت، شیر جو دو سر)
  • شیر نارگیل اضافی یا شیر دلخواه: 1/2 فنجان
  • شیرین‌کننده دلخواه مانند شکر یا شربت افرا خالص: 1/4 فنجان
  • استویا یا هر شیرین‌کننده دلخواه: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: 1/8 قاشق چای‌خوری
  • عصاره وانیل: 1,1/2 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه بستنی نرم و لطیف نارگیلی

تمامی مواد را باهم داخل کاسه‌ای ریخته و هم بزنید. اگر بستنی‌ساز دارید مواد را به بستنی‌ساز منتقل کرده و طبق دستور بستنی‌ساز عمل کنید. اگر بستنی‌ساز ندارید، مواد را در قالب یخ ریخته و فریز کنید. پس از یخ بستن داخل میکسر ریخته و با سرعت بالا میکس کنید. می‌توانید همان لحظه بستنی را میل کنید یا دوباره چند ساعت در یخچال گذاشته تا سفت‌تر شود و سپس میل کنید. از لحاظ خوشمزگی و تازگی، همان روز که بستنی را درست می‌کنید، خوشمزه‌تر است، اما می‌توانید تا چند هفته در فریزر نگه دارید. البته قبل از میل کردن کمی آن را یخ‌زدایی کنید.

برای خامه‌ای و لطیف‌تر شدن می‌توانید از شیر نارگیل کنسرو شده استفاده کنید. همچنین اگر به شیرین‌کنند‌ه‌هایی مانند استویا یا شکر حساسیت دارید، عسل و شیره افرا انتخابی لذیذ است.

علاوه بر این‌ها، شما می‌توانید از شکر معمولی، شکر قهوه‌ای، شکر نارگیل، عسل، شربت افرا خالص و آگاو که شیرین‌کننده‌ای طبیعی است و از گیاهی به نام آگاو در مکزیک به دست می‌آید و برای بیماران دیابتی مناسب است، استفاده کنید. زایلیتول نیز یک شیرین‌کننده طبیعی است و افراد دیابتی یا کسانی که قند خون بالایی دارند از آن استفاده می‌کنند.

نارگیل، ماده‌ای با خواص بسیار بالا است که برای رشد کودکان مناسب است، اما اگر در تهیه این بستنی، به هر دلیل دنبال جایگزینی برای شیر نارگیل هستید، می‌توانید از شیر جو دوسر استفاده کنید که البته جو دوسر هم خواص بسیار زیادی دارد.

طعم‌های مختلف بستنی نارگیلی

طرز تهیه بستنی نارگیلی خانگی

·       بستنی نارگیلی با طعم قهوه: قهوه نوشیدنی است که بسیار مورد توجه افراد مختلف است و بعضی افراد علاقه زیادی به آن دارند. اگر بستنی نارگیلی با طعم قهوه باشد، به‌شدت این افراد را سورپرایز می‌کند. برای تهیه بستنی نارگیلی با طعم قهوه، از دستور اولیه بستنی نارگیلی که آموزش دادیم استفاده کنید و 2 قاشق چای‌خوری قهوه فوری معمولی یا بدون کافئین را به مواد مایع اضافه کنید.

·       بستنی نارگیلی با طعم کره بادام‌زمینی: یکی دیگر از مزه‌هایی که می‌توانید به بستنی نارگیلی اضافه کنید کره بادام‌زمینی است که طرفداران خاص خود را دارد. برای این کار 1/4 فنجان کره بادام زمینی را با مواد مخلوط کرده و در صورت تمایل مقداری شکلات چیپسی به آن اضافه کنید.

·       بستنی نارگیلی با طعم کوکی: از دیگر طعم‌های بستنی نارگیلی می‌توان به کوکی بستنی اشاره کرد. بستنی خوشمزه‌ای که می‌توان با انواع و طعم‌های مختلف کوکی و کلوچه به‌راحتی تهیه کرد و به‌عنوان دسر نیز استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم مقاله طرز تهیه کوکی را مطالعه کنید.

البته ابتدای مقاله گفتیم که این بستنی به‌خاطر استفاده از شیر نارگیل مورد توجه افراد وگان است. برای اینکه دسر کاملاً گیاهی باشد می‌توانید از کوکی‌هایی که بدون تخم‌مرغ تهیه می‌شود، استفاده کنید. از چند قاشق کوکی یا کلوچه خردشده در مواد ابتدایی بستنی نارگیلی استفاده کنید و از این دسر خوشمزه لذت ببرید.

·       بستنی نارگیلی با طعم توت‌فرنگی: توت‌فرنگی میوه‌ای است که به‌شدت موردعلاقه بچه‌هاست. در روز‌های گرم تابستان می‌توانید این بستنی را برای بچه‌ها تهیه یا حتی برای پذیرایی در جشن تولدها به‌عنوان دسر استفاده کنید. کافی است قبل از مخلوط کردن، یک فنجان توت‌فرنگی را که برگ‌های آن جدا شده است، به دستور اولیه اضافه و مقدار شیر انتخابی اضافی را حذف کنید.

اگر جزو طرفداران بستنی هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم به مقاله طرز تهیه بستنی قهوه خانگی سر بزنید و از این بستنی فوق العاده خوشمزه برای خود و خانواده درست کنید.

خواص نارگیل و شیر نارگیل

خواص نارگیل و شیر نارگیل

شیر نارگیل یک ماده سفیدرنگ است که از گوشت نارگیل قهوه‌ای استخراج می‌شود. سال‌هاست که در دسرها، سوپ‌ها و سس‌ها استفاده می‌شود. نارگیل جزو غذاهای محبوب هندی، تایلندی، هاوایی و آمریکای جنوبی است. فرایند استخراج شامل رنده کردن قسمت گوشتی میوه و خیساندن آن در آب داغ است. خامه‌ای که روی سطح مایع تشکیل می‌شود جمع‌آوری می‌شود تا به‌عنوان خامه نارگیل استفاده شود و مایع باقی‌مانده الک شده و از پالپ جدا می‌شود تا شیر نارگیل به دست آید. البته امروزه در اکثر فروشگاه‌های بزرگ، شیر نارگیل به‌صورت بسته‌بندی موجود است و می‌توانید به‌راحتی تهیه کنید. اگر درد استخوان یا مفاصل دارید، یک رژیم غذایی غنی از شیر نارگیل برای شما مناسب است. در اینجا لیستی از فواید شیر نارگیل برای سلامتی آورده شده است:

1.    به کاهش وزن کمک می‌کند: شیر نارگیل سرشار از تری گلیسیریدهای زنجیره کوتاه و متوسط است که به‌عنوان چربی‌های سالم در نظر گرفته می‌شود. آنها احساس سیری را طولانی می‌کنند و باعث می‌شوند کمتر غذا بخورید.

2.   حاوی آنتی‌اکسیدان: شیر نارگیل سرشار از ویتامین‌های ث و ای است که به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی خود به‌خوبی شناخته شده‌اند. رادیکال‌های آزاد اکسیژن توسط بافت‌های بدن ما در طول فرایند متابولیسم تشکیل می‌شوند. آنها برای اجزای سلولی مضر هستند و به پیری و رشد تومور کمک می‌کنند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در شیرنارگیل به خنثی‌کردن این مواد مضر کمک می‌کنند.

3.   تعادل الکترولیت: شیر نارگیل سرشار از الکترولیت‌هایی مانند پتاسیم، منیزیم و فسفر است. پتاسیم برای حفظ ریتم طبیعی قلب و عملکرد سالم عضلات بسیار مهم است. منیزیم برای سیستم ایمنی سالم و همچنین حفظ عملکرد طبیعی اعصاب و ماهیچه‌ها موردنیاز است. فسفر جزو ساختار حیاتی استخوان‌ها و دندان‌ها است. با افزودن شیر نارگیل به سبد غذایی خود، خیالتان راحت است که بدن به‌اندازه کافی پتاسیم، منیزیم و فسفر برای برآوردن این نیازها دارد.

4.   از بیماری قلبی جلوگیری می‌کند: شیر نارگیل باعث افزایش سطح کلسترول  HDL (کلسترول خوب) در بدن می‌شود. تحقیقات علمی نشان می‌دهد که شیر نارگیل در صورت مصرف کم به کاهش سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) در بدن کمک کند. کلسترول HDL دارای خواص ضدالتهابی است که از اندوتلیوم یا پوشش عروق خونی محافظت می‌کند. از سوی دیگر، کلسترول LDL باعث تشکیل پلاک در رگ‌های خونی می‌شود که باعث تنگ شدن پاتولوژیک می‌شود. هنگامی که رگ‌های خونی ماهیچه‌های قلب باریک شوند، حملات قلبی ایجاد می‌شود.

5.   سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند: شیر نارگیل حاوی اسید لوریک است که به دلیل خواص ضدعفونی‌کننده‌اش شناخته شده است و به بدن در مبارزه با عفونت‌های ناشی از باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها کمک می‌کند. مطالعه‌ای که در فیلیپین انجام شد نشان داد که کودکان مبتلا به ذات‌الریه که هم‌زمان آنتی‌بیوتیک و شیر نارگیل مصرف کردند در مقایسه با افرادی که تنها با آنتی‌بیوتیک درمان شدند، سریع‌تر سلامتی‌شان را به دست آوردند.

6.    پیشگیری از کم‌خونی: شیر نارگیل دارای مقادیر قابل‌توجهی آهن است. آهن یک ماده معدنی مهم در تشکیل گلبول‌های قرمز سالم با سطح هموگلوبین طبیعی است. گنجاندن شیر نارگیل در رژیم غذایی به شما کمک می‌کند از کم‌خونی که اغلب ناشی از مصرف ناکافی آهن است، جلوگیری کنید.

7.    مو و پوست سالم: اخیراً شیر نارگیل به دلیل استفاده آن به‌عنوان یک حالت‌دهنده برای موهای سالم محبوبیت پیدا کرده است. محتوای چربی بالای آن به‌عنوان یک درزگیر برای حفظ رطوبت عمل می‌کند. هنگامی که شیر نارگیل به پوست سر مالیده می‌شود به کاهش شوره سر و خارش پوست سر کمک می‌کند، زیرا حاوی اسید لوریک است که خاصیت ضدباکتریایی و ضدقارچی دارد. شیر نارگیل زمانی که به‌صورت موضعی روی پوست استفاده شود به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست کمک می‌کند در نتیجه چین‌وچروک را کاهش داده و ظاهری جوان‌تر به شما می‌دهد. گفته می‌شود که خواص ضدباکتریایی آن به پیشگیری از آکنه کمک می‌کند. اکنون زنان در سراسر جهان از این محصول برای پاک‌کردن آرایش استفاده می‌کنند.

8.   خواص ضدالتهابی: شیر نارگیل به کاهش درد و التهاب مفاصل کمک می‌کند. قند به‌عنوان یک ماده ضدالتهاب شناخته شده است. جایگزینی آن با شیر نارگیل به‌عنوان یک شیرین‌کننده می‌تواند نتایج قابل‌توجهی برای کسانی که از بیماری‌های التهابی خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید و آرتریت لوپوس رنج می‌برند، داشته باشد.

۹. سلامت دستگاه گوارش را ارتقا می‌دهد: شیر نارگیل یک جایگزین سالم برای افرادی است که به لاکتوز حساسیت دارند. علاوه بر این، حاوی روی است؛ یک ماده معدنی که به تجدید سلول‌های دیواره روده کمک می‌کند. این امر از انتقال باکتری‌های مضر از مجرای روده به جریان خون جلوگیری می‌کند و بروز اسهال را کاهش می‌دهد.

کلام آخر

اگر به لبنیات حساسیت دارید یا گیاه‌خوار هستید، یا حتی اگر فقط می‌خواهید چیزی جدید و خوشمزه را امتحان کنید، شیر نارگیل ماده‌ای عالی برای تهیه بستنی غنی و خامه‌ای بدون خامه است. در سبد برند‌های معروف بستنی هم بستنی‌هایی که با شیر نارگیل تهیه می‌شوند، وجود دارند؛ اما درست‌کردن بستنی در خانه متفاوت است.

می‌توان با همکاری بچه‌ها درست کرد، مواد کم و در دسترسی در تهیه آن استفاده می‌شود و در نتیجه کار سختی نیست. می‌توان برای افراد با رژیم‌ها و حساسیت‌های متفاوت، میزان مواد اولیه را کنترل کرد، با اضافه‌کردن مواد مختلف، طعم‌های متفاوت درست کرد و مهم‌تر از همه از مواد نگه‌دارنده استفاده نمی‌شود. اگر می‌خواهید طرز تهیه بستنی نارگیلی با طعم‌های مختلف و خواص نارگیل را بدانید، مقاله ما را از دست ندهید.

سؤالات متداول:

به‌جای شیر نارگیل از چه ماده‌ای می‌توان استفاده کرد؟

نارگیل ماده‌ای با خواص بسیار بالا است که برای رشد کودکان مناسب است، اما اگر به هر دلیل دنبال جایگزین برای شیر نارگیل هستید می‌توانید از شیر جو دوسر استفاده کنید که البته جو دوسر هم خواص بسیار زیادی دارد.

از چه شیرین‌کننده‌ای می‌توان در تهیه بستنی نارگیلی خانگی استفاده کرد؟

شکر معمولی، شکر قهوه‌ای، شکر نارگیل، عسل، شربت افرا خالص، آگاو و زایلیتول.

برای خامه‌ای‌تر شدن و بافت بهتر بستنی نارگیلی خانگی چه کنیم؟

برای بافت بهتر توصیه می‌کنیم از شیر نارگیل کنسروشده پرچرب استفاده کنید، نه شیر نارگیل‌های معمولی.

alis