طرز تهیه بستنی زمستانی خانگی

بستنی زمستانی یکی از پرطرفدارترین دسر‌های زمستانی در میان افراد و به‌خصوص بچه‌ها است که علاوه بر طعم بی‌نظیرش، ظاهر و بافت بامزه‌ای دارد. این بستنی یادآور تمام خاطرات بچگی است؛ روزبه‌روز طرفدارانش بیشتر شده و این امر باعث به‌وجودآمدن رقابت شدیدی میان کارخانه‌های تولید بستنی شده است. جالب است بدانید که تاریخچه آن به کشور مجارستان بر‌می‌گردد.

این بستنی برخلاف اسمش در همه فصول فروش دارد. حالا که طرفداران زیادی دارد پس بهتر است این دسر را در خانه درست کنید و از طعم و بافت بی‌نظیرش لذت ببرید.

علاوه بر سایر ویژگی‌های این بستنی دلچسب، سفیده تخم‌مرغ موجود در آن علاوه بر پروتئین، حاوی کربوهیدرات و کلسترول است. در ادامه این مقاله به بررسی خواص سفیده تخم‌مرغ می‌پردازیم.

خواص سفیده تخم‌مرغ

خواص سفیده تخم‌مرغ

پروتئین مثال بارزی از خواص تخم‌مرغ است که به‌راحتی جذب ماهیچه‌ها می‌شود. این ماده حاوی تمامی اسیدآمینه‌های موردنیاز برای بدن و بهبود عملکرد ماهیچه‌ای است.

علاوه بر اسیدآمینه، چیزی که به‌وفور در سفیده تخم‌مرغ یافت می‌شود، اسیدفولیک است. اسیدفولیک نقشی مهم در بدن برای ساخت ماهیچه‌ها ایفا می‌کند.

اگر در فصل تابستان به‎‌سر می‎برید و می‌خواهید بستنی درست کنید، سری به مقاله طرز تهیه بستنی سنتی خانگی بزنید.

روش تهیه بستنی زمستانی خانگی

روش تهیه بستنی زمستانی خانگی

مواد لازم برای تهیه بستنی زمستانی خانگی عبارتند از:

  • سفیده تخم‌مرغ : 4 عدد
  • وانیل:  1/4  قاشق چای‌خوری
  • پودر قند: 1 لیوان
  • پودر ژلاتین: 1 و 1/2  قاشق غذاخوری (سر پر)
  • آب سرد: 3 قاشق غذاخوری
  • شکلات آب شده (با طعم دلخواه): به مقدار لازم
  • نان میکادو (یا ویفر):به مقدار لازم

مراحل تهیه بستنی زمستانی خانگی

ابتدا سفیده تخم‌مرغ‌ها را طوری‌که با زرده مخلوط نشود، از زرده جدا کنید و داخل یک ظرف متوسط بریزید.

به کمک همزن برقی به‌خوبی سفیده‌ها را بزنید؛ تا زمانی که کاملاً پف کند. ظرف را آرام برگردانید و اگر سفیده‌های زده شده از ظرف بیرون نریختند و تکان نخوردند، این مرحله را به‌خوبی پشت سر گذاشته‌اید.

در این قسمت از کار شما باید سفیده‌های فرم گرفته را روی ظرفی که داخلش آب در حال‌ جوش است، گذاشته و با همزن هم بزنید.

این کار را به مدت 10دقیقه انجام داده و همچنان به‌هم‌زدن ادامه دهید تا سفیده‌ها پخته و سفت شوند.

دقت کنید که برای بن‌ماری‌کردن مواد، نباید از شعله مستقیم گاز استفاده کرد. می‌توانید از کتری در حال جوش استفاده کنید یا اینکه درون ظرفی آب جوش بریزید و مواد را همراه با ظرفش داخل آن قرار دهید.

در این مرحله، ژلاتین را با آب مخلوط ‌کنید، به روش بن ماری و هم‌زمان با آن هم بزنید تا کاملاً در آب حل شود و به‌صورت دانه‌دانه نماند.

حال اجازه دهید ژلاتین حل‌شده کمی خنک شود؛ سپس آنها را داخل ظرف سفیده‌ها ریخته و با همزن دستی یا یک قاشق به‌آرامی این دو را مخلوط کنید. مراقب باشید که زیاد هم نزنید چراکه ممکن است سفیده‌ها شل شده و فرم خود را از دست بدهند.

نان میکادو را با کاتر به‌صورت دایره‌های مساوی و گرد برش بزنید. اگر ضخامت نان‌ها کم بود، می‌توانید با استفاده از شکلات سفید، دوتا از آنها را به‌هم بچسبانید تا نشکنند.

تمام مواد را داخل قیف بریزید. اگر ماسوره‌ای که دارید سرش ساده است، از آن استفاده کنید و اگر نیست، از قیف به‌تنهایی استفاده کرده و ماسوره را کنار بگذارید.

سرعت عمل خود را بالا ببرید؛ مواد ممکن است در دمای محیط آب شود. اگر موادتان کمی شل شده بود، آن را در یخچال قرار دهید. حال مواد را با قیف بر روی نان‌ها پایپ کنید.

دقت کنید که شکل ظاهری دسر در این مرحله قابل تغییر است و اگر حالت نوک‌تیزش را دوست ندارید می‌توانید، بالای آن‌ها را صاف کنید. پس از اتمام این مرحله، آنها را داخل فریزر قرار دهید و حدود 2 تا 3 ساعت به آنها زمان دهید تا کاملاً سفت شوند.

شکلات را به روش بن ماری آب کرده و تا خنک‌شدن آن صبر کنید. سپس شکلات را بر روی بستنی‌ها ریخته؛ به‌طوری‌که کاملاً سطح آنها را بپوشاند.

بستنی زمستانی‌ شما نیمه‌آماده است، آنها را در یخچال قرار دهید و صبر کنید تا شکلات رویش سفت شود. به کمک ترافل و رنگ خوراکی می‌توانید بستنی زمستانی خود را تزیين کنید.

یکی‌دیگر از بستنی‌های پرطرفدار، بستنی زعفرانی است که در مقاله طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی روش تهیه این بستنی خوشمزه را آوردیم.

نکات مهم

بستنی زمستانی خانگی

  1. برای آماده‌کردن این دسر خوشمزه شما به 30دقیقه زمان برای آماده‌کردن مواد و 30دقیقه هم برای پخت نیاز دارید.
  2. این مقدار از مواد برای درست‌کردن 15 تا 20 عدد بستنی زمستانی کافی است و اگر بیشتر یا کمتر می‌خواهید فقط کافی است مقدار آن را ضرب یا تقسیم کنید.
  3. بسته به ذائقه خود می‌توانید مقدار پودر قند را تغییر دهید.
  4. شما می‌توانید با استفاده از رنگ خوراکی، شکلاتی را که برای روکش بستنی‌ها استفاده می‌شود، رنگ کنید و پس از مخلوط‌کردن آن با شکلات، آن را روی بستنی‌ها بریزید.

اگر شما جزو طرفداران شکلات و دسرهای شکلاتی هستید، بستنی شکلاتی بهترین گزینه برای شماست. با مراجعه به مقاله طرز تهیه بستنی شکلاتی خانگی با این بستنی محبوب آشنا می‎شوید.

کلام آخر

اکنون باتوجه ‌به اهمیت ویژه سلامتی نسبت به گذشته، بهتر است که از مواد طبیعی بدون افزودنی‌ها استفاده شود.

این بستنی خوشمزه را برای میان‌وعده خود و کودکانتان درست کنید و با خیالی آسوده از طعم آن لذت ببرید.

سؤالات متداول

چه تغییراتی می‌توان در شکل ظاهری بستنی زمستانه داد؟

شما می‌توانید با استفاده از رنگ خوراکی، شکلاتی را که برای روکش بستنی‌ها استفاده می‌شود، رنگ کنید و پس از مخلوط‌کردن آن با شکلات، آن را روی بستنی‌ها بریزید.

چگونه می‌توان بستنی‌های زمستانی را تزیین کرد؟

شما می‎توانید به کمک ترافل و رنگ خوراکی بستنی زمستانی خود را تزیين کنید.

چگونه باید از شل شدن بستنی‌ها جلوگیری کرد؟

سرعت عمل در درست‌کردن این دسر بسیار مهم است، اما اگر بستنی‌ها شروع به شل‌شدن کردند، آنها را در یخچال قرار دهید و سپس به همراه قیف پایپ کنید.

 

 

alis