طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی

در فرهنگ ایرانی وقتی از طرز تهیه بستنی سنتی ساده صحبت می‌کنیم، معمولاً کاسه‌ای پر از بستنی زعفرانی که روی آن با خلال پسته تزئین شده باشد به ذهنمان می‌رسد! یاد‌گرفتن طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی شاید چیزی باشد که کمک کند دورهمی‌های تابستانی به شکل دلپذیر‌تری سپری شوند. بستنی محبوبیت زیادی دارد و کوچک‌تر‌ها و بزرگ‌تر‌ها در کنار هم از خوردن آن لذت می‌برند. کسی دست رد به سینه یک بستنی زعفرانی خانگی خوشمزه نخواهد زد!

شاید بتوان زعفران را گران‌ترین ادویه جهان نامید! اضافه‌کردن کمی زعفران به غذا‌ها می‌تواند آنها را از حالت ساده به تشریفاتی تغییر دهد و کمک کند تا آنها طعم و رنگ دلپذیر‌تری داشته باشند. شما می‌توانید با افزودن اندکی زعفران به یک پارچ شربت، شربت آبلیمو مجلسی و جذابی داشته باشید که مهمانانتان از آن نهایت لذت را ببرند. به دلیل پرطرفدار بودن این بستنی خوشمزه، در این مطلب درباره طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی و راه‌های خوشمزه‌تر شدن آن صحبت می‌کنیم.

طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی ساده

طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی ساده

طعم‌های مختلفی برای درست‌کردن بستنی خانگی وجود دارد، اما وقتی از بستنی سنتی صحبت می‌کنیم، رنگ طلایی زعفران سریع به ذهنمان می‌رسد. بستنی سنتی زعفرانی از بهترین دسر‌های ایرانی است. این خوراکی محبوب تابستانی با چند ماده اولیه در خانه درست می‌شود و با کمی وقت و حوصله می‌توانید یک عصرانه خوشمزه برای خانواده یا دوستان خود درست کنید. اگر این بستنی را کم شکر درست کنید، یک میان‌وعده خوشمزه و سالم برای بچه‌ها خواهید ساخت. طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی با ثعلب از معمول‌ترین دستور‌های طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی است. اگر نگاهی به دستور‌های مختلف بستنی زعفرانی خانگی بیندازید، در بعضی از دستور‌ها از زرده تخم‌مرغ برای درست‌کردن بستنی استفاده می‌کنند. در این دستور از اضافه‌کردن تخم مرغ صرف‌نظر کرده‌ایم تا افرادی که به بوی تخم مرغ حساسیت دارند لذت بیشتری از بستنی خود ببرند.

مواد زیر برای تهیه بستنی زعفرانی نیاز است:

  • شیر کامل:  1,1/2 پیمانه
  • شکر:  2/3 پیمانه
  • نشاسته ذرت یا پودر کاستارد وانیلی: 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران: 1/4 قاشق چایخوری
  • گلاب: 2 قاشق غذاخوری
  • خامه غلیظ:  1,1/2 پیمانه
  • عصاره وانیل: 1 قاشق چای‌خوری
  • خلال پسته: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک: مقدار کم

طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی را با ترکیب نشاسته ذرت و شیر شروع کنید. یک کاسه بردارید و نشاسته ذرت را در نصف پیمانه شیر به‌خوبی حل کنید تا به ترکیب یک‌دستی برسید. شیر و شکر باقی‌مانده را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد. حرارت زیر قابلمه را کم کنید و آرام‌آرام مخلوط شیر و نشاسته ذرت را به شیر در حال جوشیدن اضافه کنید. این ترکیب را مدام با همزن مخلوط کنید تا به قوام مناسبی برسد. وقتی که مخلوط به قوام مناسبی رسید، قابلمه را از روی گاز بردارید و در ظرفی پر از یخ بگذارید. این کار کمک می‌کند تا به‌سرعت دمای قابلمه کاهش پیدا کند. در این ‌بین بهتر است زعفران را دم کنید و با گلاب مخلوط کنید. خامه و وانیل را هم بزنید و به گلاب و زعفران اضافه کنید. سپس همه مواد را باهم مخلوط کنید و با همزن برقی یا دستی خوب هم بزنید. در انتها می‌توانید به دو صورت بستنی زعفرانی خود را داشته باشید. مواد ترکیب شده را طبق دستورالعمل در بستنی‌ساز بریزید و بستنی خانگی خود را درست کنید یا اینکه ظرف را در یخچال گذارید و پس از 3 ساعت آن را با همزن برقی به‌خوبی مخلوط کنید. این کار را باید هر یک ساعت و 3 بار انجام دهید تا به نتیجه دلخواه برسید. مقداری از خلال پسته در مواد ترکیب کنید و مقداری را برای تزیین بستنی نگه دارید. شما می‌توانید طرز تهیه فالوده را یاد بگیرید و در کنار این بستنی خانگی خوشمزه سرو کنید.

خواص زعفران و فواید آن برای بدن

خواص زعفران و فواید آن برای بدن

زعفران چاشنی بسیاری از غذا‌ها و شیرینی‌های خوشمزه است. این ادویه به غذا‌ها رنگ و عطر دلپذیری می‌دهد و شما می‌توانید غذایی خوش‌رنگ و لعاب داشته باشید. در کنار خوش‌عطر و رنگی زعفران، این گیاه قرمزرنگ خواص و مزایای زیادی برای بدن دارد. در زیر به خواص زعفران و فواید آن برای بدن اشاره کرده‌ایم:

۱ ـ آنتی اکسیدان قوی: زعفران به دلیل ترکیبات گیاهی مختلفی که دارد سلول‌های بدن را در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

۲ ـ بهبود خلق‌وخو: مطالعات زیادی تاثیر زعفران را در کاهش علائم افسردگی در بدن انسان تایید کرده‌اند.

۳ ـ کاهش احتمال ابتلا و درمان سرطان: آنتی اکسیدان‌هایی که در زعفران وجود دارند، سلول‌های سرطانی بدن را سرکوب می‌کنند.

۴ ـ کاهش علائم PMS: علائم سندرم پیش از قاعدگی یا PMS با مصرف زعفران کاهش پیدا می‌کند.

۵ ـ کاهش احتمال حمل قلبی: آنتی اکسیدان‌های موجود در زعفران به کاهش کلسترول خون و گرفتگی رگ‌های خون منجر می‌شود.

این مزایا در کنار رنگ زیبا و عطر بی‌نظیر زعفران باعث شده که نوشیدن یک استکان چای زعفرانی در هوای سرد زمستان یا یک کاسه بستنی زعفرانی در هوای گرم تابستان حسابی مورداستقبال قرار گیرد. در کنار خواص شربت زعفران برای بدن انسان، توصیه شده است که خانم‌های باردار در مصرف زعفران کمال دقت را داشته باشند. چراکه زیاده‌روی در مصرف زعفران احتمال سقت جنین را افزایش می‌دهد.

در ادامه می‌توانید به مقاله طرز تهیه بستنی شکلاتی مراجعه کنید و با روش تهیه این بستنی پرطرفدار و محبوب آشنا شوید.

کلام آخر

طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی را یاد بگیرید و برای خوردن یک کاسه بستنی خوشمزه خودتان را معطل نکنید. وجود شیر تازه و زعفران در این بستنی باعث می‌شود که افراد با خوردن آن احساس شیرین و دلپذیری دریافت کنند و خانواده از در کنار هم بودن بیشتر لذت ببرند. شما می‌توانید به‌جای شکر از عسل یا شربت افرا استفاده کنید و بستنی سالم‌تری داشته باشید.

سؤالات متداول

مهمترین خاصیت زعفران چیست؟

افزایش سطح ایمنی بدن و بهبود خلق‌وخو از تأثیرات مثبت مصرف زعفران برای بدن است. علاوه بر این، اضافه‌کردن زعفران در رژیم غذایی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان را کاهش می‌دهد.

مواد لازم بستنی زعفرانی خانگی چیست؟

در طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی از شیر تازه، خامه غلیظ، نشاسته ذرت یا کاستارد، شکر و وانیل استفاده می‌شود. هرچند دستور‌های مختلفی برای درست‌کردن بستنی زعفرانی وجود دارد.

طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی چیست؟

در طرز تهیه بستنی باید شیر و نشاسته را خوب هم بزنید تا با اضافه‌شدن به شیر و شکر حرارت دیده گلوله گلوله نشوند. بعد از اینکه شیر به قوام کافی رسید و سرد شد، باید گلاب، زعفران و وانیل را برای چند ساعت در یخچال گذارید.

 

alis