طرز تهیه شیر انبه با عسل

میوه انبه بومی کشور هند و آسیای جنوب شرقی است و بیش از 4000 سال است که کشت می‌شود. انبه انواع مختلف دارد که از نظر طعم، بو، رنگ، اندازه و حتی میزان مواد مغذی با هم تفاوت دارند.

این میوه نه تنها خوشمزه است بلکه دارای خواص تغذیه‌ای چشمگیری است و از آن دسته میوه‌هایی است که ترکیب آن با شیر، طعمی بسیار دلپذیر به وجود خواهد آورد و نیز باعث افزایش میزان مواد مغذی‌ای از جمله کلسیم، پتاسیم، منیزیم و آهن می‌شود.

در این مقاله به خواص انبه و طرز تهیه شیر انبه با عسل خواهیم پرداخت.

خواص میوه انبه

خواص میوه انبه

انبه یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین میوه‌ها است، و به دلیل خواص و فواید بی نظیرش از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

انبه یکی از پرطرفدارترین و نیز یکی از غنی‌ترین میوه‌ها از نظر مواد مغذی است. میوه انبه به عنوان “پادشاه میوه‌ها” شناخته شده است. انبه منبعی از ویتامین آ، ویتامین ث، ویتامین ای، ویتامین کا و ویتامین‌های گروه ب است.

این میوه همچنین حاوی فلاونوئیدهای تقویت‌کننده‌ای مانند بتاکاروتن و آلفاکاروتن است. انبه مملو از پلی‌فنول‌هایی با خواص آنتی‌اکسیدانی است. از دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در انبه به مالوالیک اسید یا همان منگیفرین، کاتچین، آنتوسیانین، کوئرستین، کاﺋمفرول، رامنتین، اسید بنزوئیک می‌توان اشاره کرد.

آنتی اکسیدان‌ها از این جهت مهم هستند که از سلول‌های شما در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

می‌توان گفت که میوه انبه یک ماده غذایی ضد سرطان است و به طور خاص برای جلوگیری از سرطان‌ ریه، سرطان‌ پستان، سرطان‌ روده بزرگ، سرطان‌ پروستات، سرطان‌ خون و سرطان‌ دهان موثر است.

ترکیبات خاص موجود در این میوه در پیشگیری از سکته‌های مغزی، بیماری‌های قلبی و عروقی، آرتروز، اختلالات شناختی، بیماری‌های تنفسی و بیماری‌های کلیوی بسیار مفید هستند.

انبه می‌تواند با بازسازی ذخایر قلیایی در بدن، به قلیایی سازی کل بدن کمک کند.

انبه‌ها مملو از آنزیم‌های مفید هستند و یک ماده غذایی پره ‌بیوتیک به حساب می‌آید، به این معنی که این میوه حاوی ترکیباتی است که باکتری‌های خوب روده را تقویت و تغذیه کرده و به هضم و جذب غذا کمک می‌کند.

انبه حاوی مقدار قابل توجهی پیریدوکسین یا همان ویتامین ب6 است که برای سنتز سروتونین و دوپامین در مغز بسیار ضروری است. پیریدوکسین همچنین در حفظ تعادل هورمونی و عملکرد ایمنی مناسب بدن لازم و مهم است.

تصور می‌شود که انبه به جلوگیری از بی‌خوابی کمک می‌کند و در کیفیت خواب شب موثر است.

میوه انبه به دلیل داشتن فیبر، پکتین و ویتامین ث در کاهش کلسترول بد (LDL) کمک می‌کند.

این میوه باعث تقویت بینایی شده و از شب کوری و خشکی چشم جلوگیری می‌کند. میوه انبه دارای دو ماده مغذی مهم با خاصیت آنتی اکسیدانی با نام‌های لوتئین و زاكزانتین است که از چشمان شما در برابر نور مضر آفتاب محافظت می‌کنند.

انبه سرشار از ویتامین ث است که باعث سلامت مو و پوست می‌شود. ویتامین ث برای ساخت کلاژن ضروری است. کلاژن پروتئین ساختاری پوست و مو است. علاوه بر این، انبه منبع خوبی از ویتامین آ بوده که رشد مو و تولید سبوم را تقویت می‌کند.

سبوم مایعی است که پوست سر را مرطوب و سالم نگه می‌دارد. ویتامین آ و سایر رتینوئیدها از پوست شما در برابر آفتاب محافظت می‌کنند.

طرز تهیه شیر انبه با عسل

میزان غلظت و شیرینی این نوشیدنی به سلیقه هر فرد بستگی دارد. اگر دوست دارید شیر انبه کمی غلیظ‌تر باشد، بهتر است که انبه را از قبل برش زده و بگذارید تا چند ساعت در فریزر بماند، یا از تکه‌های یخ استفاده کنید و یا شیر کمی یخ زده باشد.

طرز تهیه شیر انبه با عسل

اگر قصد تنوع در مصرف میوه انبه را دارید، شیر انبه با عسل را امتحان کنید، چرا که با مصرف این ترکیب مغذی علاوه بر بهره‌مندی از خواص انبه از فواید شیر و عسل هم استفاده خواهید کرد.

ترکیبات شیر انبه با عسل:

  • انبه رسیده بزرگ: 2 عدد
  • شیر: یک و نیم فنجان
  • عسل: یک قاشق غذاخوری

ابتدا انبه‌ها را بشویید و سپس پوست و هسته میوه را جدا کنید. سپس تکه‌های انبه را به همراه شیر و عسل داخل مخلوط کن بریزید و نوش جان کنید.

کلام آخر

انبه میوه‌ای با طعم و بوی خاص است. این میوه تابستانی طعم شیرینی دارد که آن را برای تهیه انواع اسموتی، بستنی و دسرهای گوناگون محبوب کرده است. انبه سرشار از انواع ویتامین، مواد معدنی و ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی است.

میوه انبه

با نوشیدن یک لیوان شیر انبه عسل احساس سیری خواهید کرد و نیز فواید زیادی به بدنتان خواهید رساند.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis