چای ماچا نوعی نوشیدنی سبزرنگ ژاپنی است که ابتدا به دلیل رنگ متفاوت خود شناخته شد. این نوشیدنی که عطر و طعمی خاص و فوقالعاده خوب دارد، سرشار از کافئین بوده و یک گزینه عالی برای افزایش انرژی محسوب میشود. چای ماچا هم با شیر و هم با آب قابل تهیه است و میتوان آن را با انواع سیروپ و طعمدهندهها ترکیب و استفاده کرد. طرز تهیه چای ماچا بسیار ساده است و با رعایت چند نکته ساده میتوانید بهترین نوع این نوشیدنی را آماده کنید. در این مطلب این نکات را کاملا شرح خواهیم داد.
سادهترین روش آمادهسازی این نوشیدنی، استفاده از پودر ماچا است. در این روش تهیه چای ماچا تنها به پودر این چای سبز و آب جوش نیاز دارید که مقادیر آن در جدول زیر آورده شده است:
ماده اولیه | مقدار مورد نیاز |
پودر ماچا | ۱.۵ قاشق چای خوری |
آب جوش | یک فنجان |
سیروپ یا طعمدهنده | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه:
طرز تهیه چای ماچا با پودر بسیار ساده است و مناسب افرادی است که ابزار زیادی در اختیار ندارند. برای تهیه این نوشیدنی کافی است مقدار گفته شده از پودر ماچا را در فنجان ریخته و از یک قاشق کوچک برای هم زدن و حل شدن کامل پودر استفاده کنید.
با تشکیل یک فوم سبزرنگ روی فنجان کار تمام شده و ماچای لذیذ شما آماده است. چای ماچا نیاز به دم کشیدن ندارد و روش تهیه آن تا حدودی مانند قهوه فوری است.
بیشتر بخوانید: چای ماچا چیست؟
بسیاری از افراد به نوشیدنیهای گرم علاقهای ندارند. به خصوص در فصل تابستان مصرف نوشیدنیهای گرم کمی مشکل است و بیشتر افراد نوشیدنیهای سرد و حاوی یخ را ترجیح میدهند. پودر معجزهآسای ماچا را میتوانید به صورت سرد هم آماده و استفاده کنید.
به این منظور کافی است از مواد گفته شده در جدول بخش قبل استفاده کنید و این بار به جای یک فنجان آب جوش، یک فنجان آب سرد را جایگزین کنید.
پودر ماچا در آب سرد هم به خوبی حل میشود و همان کف نوشیدنی گرم روی آن ایجاد میشود که نشان از آمادهسازی نوشیدنی برای مصرف دارد. با چند تکه یخ میتوان این نوشیدنی را سردتر هم کرد. همچنین برای خوشعطر شدن و تغییر طعم نوشیدنی میتوان از سیروپهای وانیل و… نیز استفاده کرد.
یکی از متفاوتترین روشهای تهیه چای ماچا، ترکیب این نوشیدنی با نعناع و کره و آمادهسازی یک نوشیدنی فوقالعاده است. برای تهیه نوشیدنی ماچا با این ترکیب به مواد زیر نیاز داریم:
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
پودر ماچا | 1 قاشق چای خوری |
اسانس یا برگ تازه نعناع | 1 قطره یا 5 برگ |
روغن نارگیل | 1 قاشق چای خوری |
کره | 15 گرم |
آب جوش | 1 لیوان |
عسل | 1 قاشق مرباخوری |
طرز تهیه:
چای ماچا با این ترکیبات به دو روش تهیه میشود. اگر از اسانس نعناع برای آمادهسازی چای استفاده میکنید، کافی است همه مواد را در لیوان بریزید و تا زمان ایجاد کف و فوم ماچا آن را هم بزنید. بهتر است کره را ابتدا به آب جوش اضافه کنید تا در دمای آب، ذوب شود.
در روش دوم که استفاده از برگهای تازه است اما باید همه مواد را در مخلوط کن ریخته و یک دقیقه هم بزنید تا چای آماده شود. اگر در طول این مدت آب سرد شد، کافی است مخلوط را به مدت چند دقیقه روی گاز قرار دهید. ماچا کرهای با نعناع فوقالعاده انرژیزا است و باید ابتدای صبح استفاده شود. جهت آشنایی با دیگر نوشیدنیهای انرژیزا، مطلب طرز تهیه نوشیدنی انرژیزا را مطالعه کنید.
طرز تهیه چای ماچا زنجبیلی هم مانند روشهای قبلی ساده است. این ترکیب نیز به دلیل طعم و عطر متفاوت زنجبیل بسیار جالب است و با توجه به طبع گرم این ماده، برای فصلهای سرد سال یک گزینه مناسب محسوب میشود. برای تهیه این مدل چای به مواد زیر نیاز داریم:
ماده اولیه | مقدار مورد نیاز |
پودر ماچا | 1 قاشق چای خوری |
زنجبیل رنده شده | 1 قاشق چای خوری |
روغن نارگیل | 2 قاشق چای خوری |
آب جوش | 1 لیوان |
شیرینکننده دلخواه | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
برای تهیه چای ماچا زنجبیلی با بهترین عطر و طعم، از زنجبیل تازه استفاده کنید. جهت آمادهسازی کافی است تمام مواد گفته شده در بالا را به آب جوش اضافه کرده و به مدت یک دقیقه با همزنهای مخصوص، هم بزنید. البته پودر زنجبیل هم برای تهیه این نوشیدنی قابل استفاده است اما هرگز عطر و طعم بینظیر زنجبیل تازه را نخواهد داشت.
ترکیب ماچا و دارچین هم یک ترکیب خوشعطر و طعم است که خواص فراوانی دارد. برای تهیه ماچا با این ادویه، به مواد زیر نیاز داریم:
ماده اولیه | مقدار مورد نیاز |
پودر ماچا | نصف قاشق چای خوری |
پودر دارچین | نصف قاشق چای خوری |
کره | 30 گرم |
آب گرم | 1 لیوان |
سیروپ یا طعمدهنده | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
جهت تهیه ماچا به این روش هم باید تمام موارد را در لیوان ریخته و تا زمان به دست آمدن مخلوطی یکدست، هم بزید. هرچه ترکیب و مخلوط کردن با دقت بیشتری انجام شود، کیفیت چای در انتها بیشتر خواهد بود. ماچا و دارچین خواص بسیار زیادی دارد.
دارچین ادویهای با طبع گرم و مناسب مقاومسازی بدن در آب و هوای سرد است. اگر به طعم دارچین علاقه دارید، تهیه دیگر نوشیدنیها با این ادویه را نیز به شما توصیه میکنیم. با مطالعه مقاله معجون دارچین و عسل با یکی از بهترین ترکیبات این ادویه آشنا خواهید شد.
ماچا را میتوان با شیر هم ترکیب کرد و آن را به صورت قهوه لاته آماده و مصرف کرد. مقدار مواد اولیه برای تهیه یک ماچا لاته لذیذ در جدول زیر آورده شده است:
ماده اولیه | مقدار مورد نیاز |
پودر ماچا | ۱.۵ قاشق چای خوری |
شیر | ۱ فنجان |
سیروپ یا طعمدهنده | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه:
برای تهیه ماچا لاته نیز تنها باید مقادیر گفته شده را با هم ترکیب کرده تا چای ماچا آماده شود. همچنین میتوانید چای ماچا را با آب جوش ترکیب کنید و به جای استفاده از شیر مایع، نوشیدنی را به کف شیر اضافه کرده و مورد استفاده قرار دهید. ماچا لاته را نیز میتوانید با طعمدهندهها استفاده کنید. بهترین طعمدهنده برای ماچا لاته، عسل طبیعی است.
با توجه به اینکه چای ماچا حاوی مقدار زیادی کافئین است، توصیه میشود که آن را صبحها مصرف کنید. مصرف این نوشیدنی در ابتدای صبح، انرژی شما را تا چندین ساعت بعد تامین میکند. همچنین نوشیدن این چای در نیمه روز و بعد از ظهر نیز برای کسب انرژی لازم تا انتهای شب مناسب است.
البته افرادی که به اضطراب و اختلالات خواب دچار هستند باید از نوشیدن این چای بعد از ظهر و در ساعات منتهی به شب خودداری کنند تا مشکلی در وضعیت و زمان خواب آنها ایجاد نشود.
البته اگر به مصرف ماچا در نیمه روز علاقه دارید، کافی است یک ساعت قبل از خواب یک نوشیدنی خوابآور برای خود تهیه کنید تا اثر ماچا را خنثی کند. در مقاله نوشیدنیهای خوابآور میتوانید با انواع نوشیدنیهای موثر در این زمینه آشنا شوید.
در صورتی که چای ماچا را با هدف لاغری و کاهش وزن استفاده میکنید باید این نوشیدنی را در میانوعدهها مورد استفاده قرار دهید. در این صورت سوخت و ساز مواد غذایی مصرفی در هر وعده بیشتر شده و روند لاغری و کاهش وزن سرعت پیدا میکند.
در این مطلب به معرفی چند طرز تهیه چای ماچا پرداختیم و نکاتی را گفتیم که با توجه به آنها میتوانید بهترین نوع این نوشیدنی را آماده کنید. در مورد تهیه چای ماچا و مصرف آن باید به یک نکته مهم توجه داشته باشید و آن، کافئین بالای این نوشیدنی است.
مصرف چای ماچا بهدلیل کافئین بالا برای مبتلایان به بیماریهایی نظیر آریتمی توصیه نمیشود. بنابراین بهتر است پیش از مصرف این نوشیدنی از سازگاری آن با شرایط بدنی خود اطمینان حاصل کنید. شما چه تجربهای از تهیه و مصرف این نوشیدنی دارید؟ کدام روش تهیه ماچا برای شما جالبتر است؟ نظر خود را با ما در میان بگذارید.
در ترکیب اصلی چای ماچا از شیر استفاده میشود یا آب؟
در رسپی سنتی چای ماچا، برای آمادهسازی آن را با آب ترکیب میکنند اما برای تغییر در عطر و طعم چای میتوان آن را با شیر نیز آماده کرد. همچنین امکان استفاده از شیرهای طعمدار مانند بادام، نارگیل و… نیز برای تهیه این نوشیدنی وجود دارد.
آیا میتوان ماچا را هرروز مصرف کرد؟
چای ماچا را میتوان به نوشیدنی روزانه خود تبدیل کرد اما باید به این نکته دقت کرد که این نوشیدنی کافئین بالایی دارد و برای افرادی که به مشکلات و بیماریهای خاص، مانند بیماریهای قلبی مبتلا هستند خطرناک است. همچنین افرادی که به اختلال خواب دچار هستند هم باید از مصرف این نوشیدنی پرهیز کنند.
بهترین زمان برای نوشیدن ماچا چه زمانی است؟
ماچا سرشار از کافئین است و یک انتخاب عالی برای افزایش تمرکز و انرژی محسوب میشود. در نتیجه بهترین زمان نوشیدنی آن صبح اول وقت یا بعد از ظهر و برای هوشیاری تا پایان روز است.
نظر خود را بنویسید
نظرات