چای ماچا نوعی چای سبز است که مانند والد خود از گیاه چای یا کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) به دست میآید. این چای نهتنها ظاهر متفاوتی در مقایسه با چای سبز دارد؛ بلکه نوع فراوری و ارزش غذایی آن مختص به خود اوست.
کشاورزان بهصورت کاملاً کنترل شده گیاه چای را برای تولید ماچا تربیت میکند. با کنترل رشد بوته چای و در معرض سایه قرار دادن گیاه، تولید کلروفیل افزایش مییابد. در نتیجه محتوای اسیدآمینه در برگهای چای بیشتر خواهد شد و رنگ برگها به سمت سبز تیره خواهد رفت.
پس از برداشت برگهای چای، طی فرایندی ساقهها و رگبرگها را از گیاه جدا میشود و برگهای چای را خشک میکنند. بهمحض خشک شدن برگها، آن را بهصورت پودر در میآورند که نهایتاً به چای ماچا میرسند.
در این قسمت از مجله عالیس شما با تعریف چای ماچا، تفاوت این چای با باقی چایهای گیاهی، فواید نوشیدن چای ماچا، نحوه مصرف و موارد احتیاط چای ماچا آشنا میشوید.
درست است که چای ماچا زیر مجموعه چای سبز است؛ اما ارزش غذایی، ترکیبات و فواید این چای با چای سبز متفاوت خواهد بود.
چای سبز محصول فراوری شده یک برگ کامل از گیاه چای است؛ اما چای ماچا بخش کلروفیل دار برگ چای را شامل میشود.
مواد مغذی، کافئین و آنتیاکسیدان چای ماچا بیشتری از چای سبز است.
چای سبز در ظاهر یک برگ خرد شده است که به همان صورت دم میشود؛ اما چای ماچا یک ترکیب پودری است.
برای آشنایی بیشتر با خواص چای سبز توصیه میکنیم مقاله خواص چای سبز برای مردان را مطالعه کنید.
چای ماچا بهراحتی تهیه میشود. راههای زیادی برای دمکردن و نوشیدن چای ماچا وجود دارد.
شما میتوانید این چای را به روش سنتی دم کنید. برای این کار باید یک فنجان ۶۰ میلیلیتری از آب داغ را با ۱ تا ۲ قاشق چایخوری پودر ماچا مزهدار کنید. در این روش باید پودر ماچا را روی فنجان الک کرد و با همزنی از جنس چوب بامبو مواد را ترکیب کنید. در فنجان را برای ۱ تا ۲ دقیقه بگذارید تا عصاره چای بهخوبی خارج شود. در این شیوه میتوانید نسبت پودر ماچا به آب را بر اساس قوام دلخواه خود تنظیم کنید.
شما میتوانید چای ماچا را با زردچوبه، انواع چای گیاهی، شیر و لاته نیز ترکیب کرده و میل کنید.
ماچا را میتوان در کنار برنج، اسموتی و بستنی نیز مصرف کرد.
برای آشنایی با روش دمکردن چای ماچا میتوانید به مقاله چگونه چای دم کنیم سری بزنید.
عصاره ماچا ازآنجاییکه فراوردهای از چای سبز است، خواص چای سبز و مواد مغذی این نوشیدنی را در خود جایداده است اما ۶ خاصیتی که در ادامه به آن میپردازیم طی تحقیقات متعددی به اثبات رسیدهاند.
ممکن است که چای سبز محتوای آنتیاکسیدانی بیشتری داشته باشد، بااینحال چای ماچا همچنان مقدار آنتیاکسیدانی بالایی دارد. کاتچین نوعی آنتیاکسیدان است که از آسیبهای سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند. با مصرف این چای میتوانید یک آنتیاکسیدان طبیعی در اختیار بدن خود قرار دهید.
باتوجهبه مطالعاتی که در چندساله اخیر انجام گرفت، عصاره چای ماچا عملکرد کبد را بهبود میبخشد. محتویات چای ماچا منجر به تقویت عملکرد کبد شده و از آن در برابر آسیبهای موجود حفاظت خواهد کرد.
محتویات کافئین چای ماچا به مغز کمک میکند تا عملکرد بهتری داشته باشد. این مهم پس از بررسی چندین مطالعه و تحقیقات بهدستآمده است.
پژوهشها نشان میدهند که ترکیبات چای ماچا میتواند تا حد زیادی از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کند. ماچا یک ضدسرطان است؛ زیرا حاوی مقدار زیادی اپی گالوکاتچین، گالات (EGCG) و کاتچین است.
ترکیبات مفید چای ماچا شباهت زیادی با ترکیبات قهوه و چای سبز دارد. محققان بر این باورند که با نوشیدن چای ماچا میتوانید از خطرات بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری کنید. کنترل فشارخون و کلسترول بد از جمله مزایای نوشیدن چای ماچا است که میتوانید از آن بهره بگیرید.
چای ماچا نوعی چای سبز است؛ بنابراین توانایی زیادی در کاهش وزن و چربیسوزی دارد. عصاره چای ماچا توانایی کاهش وزن دارد و این چای در دسته نوشیدنی های چربیسوز قرار میگیرد.
چای ماچا را باید در حد اعتدال مصرف کرد. ماچا کافئین زیادی نسبت به چای سبز دارد؛ بنابراین اگر کافئین شما را اذیت میکند بهتر است که در خوردن عصاره ماچا زیادهروی نکنید.
کاتچین مادهای است که در چای ماچا به فراوانی یافت میشود؛ اما اگر این ماده را بیش از حد مصرف کنید، ممکن است دچار مشکلات کبدی شوید.
دقت داشته باشید که این عوارض تنها در صورت رعایت نکردن نحوه مصرف چای ماچا ایجاد خواهد شد.
چای ماچا فراوردهای از چای سبز است که آن را بهصورت پودر درآورده و بهصورت دمکرده یا مخلوطی با مواد غذایی دیگر مصرف میکنند. این چای منبع خوبی از آنتیاکسیدانهای طبیعی بوده که علاوه بر جلوگیری از بیماریهای التهابی میتواند سیستم ایمنی را بهخوبی تقویت کند. با مطالعه مطالب این مقاله از مجله عالیس شما دریافتید که چای ماچا چه خواصی دارد و چگونه باید آن را مصرف کرد؟ همچنین دانستید که در چه صورتی باید از خوردن چای ماچا خودداری کرد.
آیا چای ماچا چربیسوز است؟
مطالعات نشان میدهد که مصرف چای ماچا در کنار داشتن رژیم غذایی مناسب، مدیریت وزن و اجرای تمرینات ورزشی میتواند بهعنوان یک چربیسوز طبیعی عمل کند.
آیا نوشیدن هر روزه چای ماچا خوب است؟
مصرف هر روزه چای ماچا به دلیل داشتن ترکیبات بالایی همچون کافئین و کاتچین میتواند منجر به مشکلات کبدی و ضربان قلب بالا شود.
چای ماچا چه فوایدی دارد؟
مصرف چای ماچا به تقویت قلب، سیستم عصبی و کبد کمک کرده و از خطر ابتلا به سرطان میکاهد. عصاره چای ماچا یک آنتیاکسیدان طبیعی است؛ بنابراین از بیماریهای مزمن جلوگیری کرده و سیستم ایمنی را تقویت میکند.
نظر خود را بنویسید
نظرات