معجونها از ارزش تغذیهای بالایی برخوردارند. اغلب سعی میشود تا در تهیه آنها از مغزها و لبنیات استفاده شود، به همین دلیل سرشار از کلسیم و ویتامینهای موردنیاز بدن هستند. از میان مغزها، بادامزمینی یکی از طعمهای بسیار دلچسب برای تهیه انواع معجونها خواهد بود. در این مقاله طرز تهیه معجون با کره بادامزمینی را به شما آموزش میدهیم.
در واقع بادامزمینی از خانواده باقالیان و حبوبات است اما طعم و خواص آن باعث شده تا به آجیلها وارد شود و مصرف بسیاری داشته باشد. بادامزمینی اولینبار در آمریکای مرکزی کشف شده و پس از آن به سراسر دنیا وارد و کشت میشود.
یکی از نوشیدنیهایی که معمولا در تابستان با بادامزمینی درست میکنند، میلک شیک بادامزمینی است. مقاله طرز تهیه میلک شیک بادامزمینی، به شما کمک میکند تا بتوانید در فصول گرم سال از این نوشیدنی درست کنید.
با کمی بررسی بیشتر بادامزمینی بسیار محبوب و پرخاصیت به نظر میرسد. خواص بادامزمینی شامل موارد زیر است:
حتماً با کره بادامزمینی آشنا هستید؟ کره سالم و محبوب برای انواع خوراکیها و بهخصوص یک صبحانه مفید. بادامزمینی دانهای چرب و روغنی است. اما این چربی در دسته اشباع قرار ندارد. حدوداً ۵۰ درصد از وزن آن از چربیهای مثل اسید اولئیک (مشابه با چربی زیتون) و اسید لینوئیک تشکیل شده است.
بادامزمینی یکی از منابع اصلی تأمین پروتئین گیاهی است. سرشار از آنتیاکسیدان، سدیم و پتاسیم است. در هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۲۶ گرم پروتئین وجود دارد. به همین دلیل در میان ورزشکاران و گیاهخواران بسیار محبوب است.
کربوهیدرات موجود در بادامزمینی حدود ۱۳ تا ۱۶ درصد از کل وزن آن را تشکیل میدهد. شاخص گلیسمی (مقدار قندی که پس از خوردن غذا از طریق تبدیل کربوهیدرات، جذب خون میشود) ۱۳ است که از مواد مفید برای افراد مبتلا به دیابت است.
در جدول زیر ارزش تغذیهای بادامزمینی خام در ۱۰۰ گرم از آن را مشاهده میکنید:
کالری | 467 |
آب | 0/07 |
پروتئین | 25/8 |
کربوهیدرات | 16/1 |
قند | 4/7 |
فیبر | 8/5 |
چربی | 49/2 |
امگا 6 | 15/56 |
لازم به ذکر است از میزان چربی ذکر شده 6/28 گرم چربی اشباع شده، 15/56 گرم چربی اشباع شده چندگانه و 24/43 گرم چربی اشباع نشده تک است.
بادامزمینی سرشار از مواد معدنی و ویتامینهای مفید و موردنیاز بدن انسان است. بیوتین، مس، نیاسین، اسیدفولیک، منگنز، ویتامین ای، تیامین، فسفر و منیزیم از جمله مهمترین مواردی است که در بادامزمینی وجود دارد.
در ادامه با خواص درمانی بادام زمینی آشنا میشوید:
تهیه کره بادامزمینی در منزل کار آسانی است. میتوانید انواع عسلی و کریسپی آن را هم خودتان درست کنید. برای این کار میتوانید از چرخ گوشت یا غذاساز استفاده کنید. توصیه ما استفاده از چرخ گوشت است، چرا که قویتر است و زمان کمتری نیز برای به نتیجه رسیدن نیاز دارد.
طرز تهیه و مواد لازم برای این کار:
در حقیقت کره بادامزمینی بهصورت خالص از له کردن خود دانه به دست میآید، اما برخی برای آسانتر شدن این فرایند در منزل به آن روغن و عسل اضافه میکنند.
این کار را با غذاساز هم میتوانید انجام دهید اما چون دانه بادامزمینی سفت است و دیرتر به روغن میافتد؛ موتور دستگاه داغکرده و آسیب میبیند. بهتر است چرخ گوشت را خوب بشویید و خشک کنید (وگرنه کره کپک میزند) و از آن برای کره استفاده کنید.
پوست قهوهای بادامزمینی را از آن جدا کنید و در چرخ گوشت چندین بار چرخ کنید. بعد از دو بار خواهید دید که چربی از دانه بیرون زده و شکل چرب کرهای آن تشکیل میشود. اگر تمایل دارید کره شیرین یا چرب باشد، از ابتدای کار بقیه مواد را به آن اضافه کنید، اما بهتر است سلامتی را در اولویت قرار دهید.
پس از گرفتن کره، آن را در یخچال نگه دارید. میتوانید این کره را با عسل و انواع مربا میل کنید.
بخش خوشمزه و مفید این مقاله به طرز تهیه معجون با کره بادامزمینی اختصاص دارد که یک وعده مفید و انرژیبخش بهخصوص برای بچهها خواهد بود.
مواد لازم و طرز تهیه برای هر لیوان:
همه مواد بهغیراز جوز هندی را در مخلوطکن بریزید تا خوب غلیظ و پفآلود شوند. یک لیوان بزرگ را از قبل در یخچال بگذارید. در هنگام سرو معجون این لیوان را درآورده و به دیوارهها کمی سس شکلات بریزید. سپس بهآرامی معجون را اضافه کنید و روی آن کمی جوز هندی بپاشید.
اگر میهمانی دارید و نمیدانید میهمانان شما کرهبادام زمینی دوست دارند یا نه، به شما پیشنهاد میکنیم که به سراغ تهیه معجون مخصوص بروید که متناسب با ذائقه میهمانان شما باشد. برای تهیه آن به مقاله طرز تهیه معجون مخصوص مراجعه کنید.
نکات مهم در تهیه معجون با کره بادام زمینی
درصورتیکه در دوره رژیم غذایی به سر میبرید میتوانید از مقاله معجون رژیمی و طرز تهیه آن برای تعادل بخشیدن به برنامه غذایی خود کمک بگیرید.
استفاده از دانهها و حبوبات مغذی در وعدههای مختلف باعث افزایش ارزش غذایی و اصلاح رژیم تغذیهای شما میشود. از معجون کره بادامزمینی در تمامی وعدهها بهخصوص صبحانههای گرم تابستانی میتوانید استفاده کنید.
آیا کره بادامزمینی چاقکننده است؟
هر قاشق کره بادامزمینی شرکتی، حدود ۹۴ کالری دارد. چون با بادامزمینی پخته و روغن تهیه میشود، لذا بهتر است که از نوع خانگی و بدون روغن آن استفاده کنید و در کالری روزانه خود آن را محاسبه کنید. باتوجه به فیبر و خواص بسیار آن در رژیمهای غذایی مصرف آن توصیه میشود.
آیا کره بادامزمینی کلسترول دارد؟
کره بادامزمینی دارای چربیهای مفید است و حتی به کاهش سطح کلسترول کمک نیز میکند.
آیا کره بادامزمینی حساسیتزا است؟
برای تمام کسانی که به بادامزمینی و مشتقات آن حساسیت دارند، کره بادامزمینی نیز حساسیتزا است و مخلوط کردن با هر مادهی دیگری نیز این آلرژی را از بین نمیبرد.