طرز تهیه میلک شیک بادام زمینی

همه ما طعم شیرین و خوشمزه انواع میلک شیک رو چشیده‌ایم اما تا به حال به تاریخچه آن فکر کرده‌اید که اصلا از کجا آمده است و اولین بار با چه طعمی به مردم معرفی شده است؟

کلمه میلک شیک اولین بار در سال 1885 به کار برده شد. در ابتدا برای تهیه میلک شیک از شربت‌هایی با طعم وانیل، شکلات و یا توت فرنگی استفاده می‌شد. در سال 1922، فردی به نام استیون پوپلاوسکی دستگاه مخلوط‌کن را اختراع کرد و از آن زمان به بعد، میلک شیک‌ها متنوع‌تر و مدرن‌تر شدند.

از سال 1930 مخلوط شیر و بستنی به همراه شربت‌ها به میلک شیک‌ها اضافه شد. امروزه بادام زمینی در صنعت شیرینی و شکلات بسیار استفاده می‌شود. بادام زمینی به عنوان یک آجیل که دارای مواد مغذی بسیاری است به میلک شیک طعم بسیار خاص و خوشمزه‌ای می‌دهد.

در ادامه به خواص بادام زمینی و نیز طرز تهیه میلک شیک بادام زمینی می‌پردازیم.

مواد مغذی میلک شیک بادام زمینی

میلک شیک بادام زمینی

بادام زمینی منبع غنی از پروتئین، فیبر و چربی‌های سالم است که برای سلامت بدن بسیار مفید است و می‌توان از آن به صورت خام، پودر، کره و… استفاده کرد. و همین‌طور نوشیدنی خوشمزه میلک شیک بادام زمینی انتخاب مناسبی به‌عنوان یک میان‌وعده مقوی است.

بادام زمینی از آمریکای جنوبی سرچشمه گرفته است. بادام زمینی به صورت خام و نیز به صورت تفت داده شده مصرف می‌شود. حتی گاهی بادام زمینی را پودر کرده و به عنوان آرد در تهیه کیک و انواع شیرینی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پودر بادام زمینی در تهیه انواع دسر، بستنی و حتی سس به کار گرفته می‌شود. بادام زمینی سرشار از پروتئین، چربی مفید و مواد مغذی مختلف است.

مطالعات نشان داده است که بادام زمینی می‌تواند برای کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هم مفید باشد.

جدول مواد مغذی زیر برای هر 100 گرم بادام زمینی در نظر گرفته شده است.

کالری 570
پروتئین 25.09 گرم
اسید آمینه آلانین 0.997 گرم
اسید آمینه آرژنین 3.001 گرم
اسید آمینه اسید آسپارتیک 3.060 گرم
اسید آمینه سیستین 0.322 گرم
اسید آمینه گلوتامیک اسید 5.243 گرم
اسید آمینه گلیسین 1.512 گرم
اسید آمینه هیستیدین 0.634 گرم
اسید آمینه ایزولوسین 0.882 گرم
اسید آمینه لوسین 1.627 گرم
اسید آمینه لیزین 0.901 گرم
اسید آمینه متیونین 0.308 گرم
اسید آمینه فنیل آلانین 1.300 گرم
اسید آمینه پرولین 1.107 گرم
اسید آمینه سرین 1.236 گرم
اسید آمینه ترئونین 0.859 گرم
اسید آمینه تریپتوفان 0.244 گرم
اسید آمینه تیروزین 1.020 گرم
اسید آمینه والین 1.052 گرم
فولات 246.00 میکروگرم
نیاسین 12.875 میلی‌گرم
پنتوتنیک اسید 1.809 میلی‌گرم
ریبوفلاوین 0.300 میلی‌گرم
تیامین 0.639 میلی‌گرم
ویتامین آ 0 میلی‌گرم
ویتامین ب12 0 میلی‌گرم
ویتامین ب6 0.340 میلی‌گرم
ویتامین ث 0
ویتامین د 0
کلسیم 62.00 میلی‌گرم
مس 1.171 میلی‌گرم
آهن 2.09 میلی‌گرم
منیزیم 184.00 میلی‌گرم
منگنز 1.980 میلی‌گرم
فسفر 336.00 میلی‌گرم
پتاسیم 332.00 میلی‌گرم
سلنیوم 7.3 میکروگرم
سدیم 1.00 میلی‌گرم
روی 3.34 میلی‌گرم
چربی 47.58 گرم
اسیدهای چرب اشباع شده 7.329 گرم
اسیدهای چرب اشباع نشده 21.414 گرم
کلسترول 0 گرم
آب 4.26 گرم
کربوهیدرات 21 گرم
فیبر 8.7 گرم

 

بادام زمینی

  • 1-بادام زمینی منبع عالی بیوتین است. بیوتین همان ویتامین ب7 یا ویتامین اچ است. بیوتین یک ماده مغذی بسیار مفید برای سلامتی فیزیولوژیکی بدن است و در چندین واکنش آنزیمی از جمله تنظیم بیان ژن‌ها دخیل است. تعدادی از تحقیقات نشان می‌دهند که بیوتین می‌تواند در درمان بیماری‌های مولتیپل اسکلروزیس، دیابت و برخی شرایط مغزی مفید باشد. دریافت بیوتین کافی برای زنان باردار بسیار ضروری است، زیرا کمبود بیوتین می‌تواند خطر بروز نقایص مادرزادی در نوزادان را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. توصیه می‌شود بزرگسالان روزانه 30 میکروگرم بیوتین مصرف کنند. یک چهارم فنجان بادام زمینی حاوی بیش از 26 میکروگرم بیوتین است که 88 درصد از نیاز روزانه شما را تامین می‌کند.
  • 2-میزان چربی بادام زمینی بالا است اما حاوی انواع چربی‌های سالم و مفید برای سلامت قلب است. بادام زمینی حاوی 80 درصد چربی اشباع نشده و 20 درصد چربی اشباع است و مشخصات محتوای چربی آن مشابه روغن زیتون است. دریافت مقدار زیادی از چربی‌های اشباع نشده در رژیم غذایی روند پاکسازی شریان را تقویت می‌کند و خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش می‌دهد.
  • 3-بادام زمینی حاوی برخی از آنتی اکسیدان‌های قوی است که رادیکال‌های آزاد و مضر را خنثی می‌کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که می‌توانند به سلول‌های شما آسیب بزنند. فعالیت بیش از حد رادیکال‌های آزاد در ایجاد سرطان نقش دارند. پس دریافت مقدار زیادی آنتی اکسیدان ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. بادام زمینی حاوی یک ماده مغذی به نام رسوراترول است که نقش آنتی اکسیدانی نیز دارد. این ماده باعث افزایش جریان خون در مغز است که خطر سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

بادام زمینی

  • 4-خوردن بادام زمینی شما را در برابر سنگ‌های صفراوی محافظت خواهد کرد. برخی از افراد از جمله زنان، افراد دارای اضافه وزن، افراد بالای 40 سال و افرادی با رژیم غذایی پرکالری حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات‌های تصفیه شده، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری سنگ صفرا هستند. دانشمندان دریافته‌اند که خوردن مقادیر زیاد آجیل به ویژه بادام زمینی خطر ایجاد سنگ کیسه صفرا را تا 25 درصد کاهش می‌دهد. دقیقا مشخص نیست که چه مواد مغذی موجود در بادام زمینی به محافظت از کیسه صفرا کمک می‌کنند، اما خوردن حداقل یک وعده بادام زمینی در روز با کاهش خطر تشکیل سنگ کیسه صفرا همراه است.
  • 5-بادام زمینی حاوی مس است. مس یک ماده معدنی کمیاب بوده و یک ریزمغذی اساسی محسوب می‌شود. حضور مس در بسیاری از فرآیند مهم فیزیولوژیکی ضروری است. خصوصا مس بخش مهمی از آنزیم‌های دخیل در فرآیندهای تولید انرژی و فعالیت‌های عصبی به شمار می‌رود. نورون‌ها در سیستم عصبی به مس برای برای ایجاد غلاف میلین نیاز دارند که آکسون‌ها را محصور کرده و سرعت انتقالات عصبی را افزایش می دهد. کمبود مس ممکن است منجر به بیماری‌های قلبی عروقی شود، در حالی‌که مصرف مقادیر کافی مس سطح کلسترول مضر (LDL) را کاهش می‌دهد. به نظر می‌رسد که کمبود عنصر مس با آلزایمر و بیماری پارکینسون در ارتباط باشد. یک چهارم فنجان بادام زمینی حاوی 0.42 میکروگرم مس است که 47 درصد از نیاز روزانه شما را تأمین می‌کند.

طرز تهیه میلک شیک بادام زمینی

در این قسمت با طرز تهیه انواع میلک شیک بادام زمینی با ترکیبات مختلف آشنا می‌شویم.

میلک شیک بادام زمینی با بستنی وانیلی

میلک شیک بادام زمینی با بستنی وانیلی

  • شیر سرد: 1 فنجان
  • کره بادام زمینی: 1/4 فنجان
  • بستنی وانیلی: 1 فنجان
  • خامه زده شده: 1 قاشق غذاخوری
  • بادام زمینی خرد شده: کمی

طرز تهیه:

شیر و باقی مواد را داخل مخلوط کن ریخته و سپس نوش جان کنید.

میلک شیک بادام زمینی با بستنی شکلاتی

میلک شیک بادام زمینی با بستنی شکلاتی

  • شیر سرد: 1 فنجان
  • کره بادام زمینی: 1/3 فنجان
  • بستنی شکلاتی: 2 فنجان
  • یخ خرد شده: کمی

طرز تهیه:

شیر و باقی مواد را داخل مخلوط کن ریخته و سپس نوش جان کنید.

میلک شیک بادام زمینی با موز

میلک شیک بادام زمینی با موز

  • شیر سرد: 1/2 فنجان
  • کره بادام زمینی: 1/3 فنجان
  • بستنی وانیلی: 2 فنجان
  • شکلات مایع: 1/4 فنجان
  • موز خرد شده: 1 عدد

طرز تهیه:

شیر و باقی مواد را داخل مخلوط کن ریخته و سپس نوش جان کنید.

کلام آخر

بادام زمینی یکی از محبوب‌ترین آجیل‌ها است. طبق مشاهدات باستان شناسان مردم مناطق پرو و برزیل تقریباً از 3500 سال پیش با بادام زمینی آشنا بوده‌اند. بادام زمینی دارای خواص غذایی زیادی است که آن را به بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم تبدیل می‌کند.

بادام زمینی

بادام زمینی منبع غنی از پروتئین، فیبر و چربی‌های سالم است که باعث سلامت قلب شده و به افراد در کاهش وزن و کنترل سطح قند خون کمک می‌کند.

میلک شیک بادام زمینی یک میان‌وعده بسیار خوشمزه و مناسب برای شما و فرزندان عزیزتان خواهد بود.

 

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نظرات

نیلوفر منم همیشه شیک شکلات سفارش میدادم ازوقتی شیک بادوم زمینی رو امتحان کردم فقط اون🤩
مهتاب من همیشه ترجیح می دادم شیک توت فرنگی بخورم ولی وقتی شیک کره بادوم زمینی رو امتحان کردم عاشقش شدم
نظرات بیشتر
alis