شربتهای ایرانی علاوه بر اینکه معمولاً مناسب فصل، طبع و ذائقه افراد هستند، خواص درمانی نیز دارند؛ به همین دلیل طرفداران زیادی دارند. یکی از این شربتهای پرطرفدار، شربت سکنجبین است. این شربت از عسل و سرکه درست شده است و خواص درمانی و درعینحال مضراتی نیز دارد. این شربت را علاوه بر اینکه میتوان در فصل گرما یا بهعنوان یک نوشیدنی خوشعطر و طعم نوشید، میتوان آن را در کنار برخی غذاها و کاهو نیز مصرف کرد. ما در این مقاله ضمن پرداختن به برخی از فواید و مضرات شربت سکنجبین، طرز تهیه آن را نیز به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
برای شربت سکنجبین، فوایدی از جمله دفع صفرا و کمک به نفوذ غذا به سلولهای بدن، خصوصاً کبد را برشمردهاند. این شربت علاوه بر اینکه ملین و مسهل است، گرمای بدن را کاهش داده و سموم را از بدن بهوسیله تعرق و ادرار خارج میکند. شربت سکنجبین به همراه گلاب و تخم کاسنی، نفخ معده را میگیرد. مراقب باشید که این ترکیب برای افراد دارای زخم معده مضر است. این شربت موجب رفع انسداد عروق و همچنین سردرد و تبهای مداوم و طولانی میشود. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درمورد شربت سکنجبین به دست بیاورید، مقاله خواص شربت سکنجبین را مطالعه کنید.
شربت سکنجبین برای افراد دارای معده با مزاج سرد و ضعیف، مضر است. این شربت برای زنانی که از درد و امراض رحمی رنج میبرند، مناسب نیست. افرادی که ضعف اعصاب دارند، آنهایی که زخمهای گوارشی و حالت تهوع دارند، باید از نوشیدن شربت سکنجبین پرهیز کنند چون برای آنها مضر است. مبتلایان به تکرر ادرار و بیماریهای مثانهای نباید شربت سکنجبین بنوشند. این شربت برای افراد سرماخورده و افرادی که عارضه رعشه و دردهای عصبی دارند بهشدت مضر است.
برای تهیه شربت سکنجبین به مواد زیر با میزان ذکر شده نیاز داریم:
توجه داشته باشید که با کموزیاد کردن میزان مواد لازم، میتوانیم شربت کمتر یا بیشتری را تهیه کنیم.
برای درستکردن شربت سکنجبین ابتدا ۲ پیمانه آب را در قابلمهای میریزیم و ۱ کیلوگرم شکر را داخل آب میریزیم و روی شعله میگذاریم تا بجوشد و شکر بهصورت کامل در آن حل شود. همچنین میتوانیم بهجای یک کیلوگرم شکر از یک کیلوگرم عسل نیز استفاده کنیم. فقط باید توجه داشت که روی قابلمه عسل مخلوط در آب هنگام جوشیدن، کف جمع میشود که باید این کفها را با قاشق برداریم.
وقتی دیدیم شهد آب و شکر شروع به غلیظ شدن کرد، نعناع تازه را پس از شستن خرد میکنیم و درون قابلمه شهد در حال جوش میریزیم تا شهدمان عطروطعم نعناع را بگیرد. کمی بعد از آن ۱۰۰ گرم سرکه را به قابلمه اضافه میکنیم. خوب است از سرکههای خانگی در تهیه سکنجبین استفاده کنیم. در آخر نیز ۲ قاشق سوپخوری زعفران دمکرده را به آن اضافه میکنیم.
حالا بعد از اینکه شربت سکنجبین ما به غلظت و قوام کافی رسید، آن را از روی شعله برمیداریم و با گذراندن از یک پارچه نخی تمیز، شربت را صاف میکنیم.
یکی از شربتهایی که نعناع جزو مواد تشکیلدهنده آن است، شربت نعناع است. برای یادگرفتن شربت نعناع مقاله شربت نعناع برای تابستان را مطالعه کنید.
اگر خواستیم امتحان کنیم شربت سکنجبین غلظت مناسب را دارد، کمی از شربت را در یک لیوان میریزیم و میگذاریم تا کاملاً خنک شود. پس از خنک شدن اگر شربت غلیظ و تا حدی سفت شده است، خیالمان از بابت آمادهشدن شربت سکنجبین راحت میشود.
حالا شربت ما آماده شده است و باید بگذاریم تا خنک شود و بعد در یک بطری بریزیم و در آن را ببندیم و در یخچال بگذاریم. این شربت تا یک سال در یخچال قابلنگهداری است.
این شربت را میتوان با آب و یخ سرو کرد و یا همینطور غلیظ با کاهو مصرف کرد.
اگر مهمانی دارید، میتوانید در کنار تهیه شربت سکنجبین، به مقاله طرز تهیه شربت زعفران بروید و از این شربت خوشمزه هم درست کنید و از مهمانان خود بهطور ویژه پذیرایی کنید.
ما در این مقاله طرز تهیه شربت سکنجبین و فواید و مضرات آن را به شما آموزش دادیم. این شربت ذائقه سردی دارد و درعینحال مزاج غذاها و بدن را اصلاح و تعدیل میکند. باید در هنگام مصرف این شربت دقت داشته باشیم که بدن ما در چه شرایطی است.
شربت سکنجبین معمولاً مناسب چه فصلی است؟
شربت سکنجبین بهخاطر طبع سردی که دارد، بیشتر مناسب فصل تابستان است.
برخی از فواید شربت سکنجبین را ذکر کنید؟
شربت سکنجبین به دفع صفرا و کمک به نفوذ غذا به سلولهای بدن، خصوصاً کبد کمک میکند. همچنین این شربت ملین و مسهل است، گرمای بدن را کاهش داده و سموم را از بدن بهوسیله تعرق و ادرار خارج میکند.
برخی از مضرات شربت سکنجبین را نام ببرید؟
شربت سکنجبین برای افراد دارای معده با مزاج سرد و ضعیف، مضر است. این شربت برای زنانی که از درد و امراض رحمی رنج میبرند، مناسب نیست. افرادی که ضعف اعصاب دارند، آنهایی که زخمهای گوارشی و حالت تهوع دارند، باید از نوشیدن شربت سکنجبین پرهیز کنند.