طرز تهیه شربت زعفران

زعفران یک چاشنی گران‌قیمت است که معمولا به‌عنوان طعم‌دهنده طبیعی برای غذاهای مجلسی استفاده می‌شود و طعم بسیار خوبی به غذا و نوشیدنی‌های مختلف می‌‌دهد. علاوه‌براین، زعفران یک ماده نگهدارنده و رنگ طبیعی در بسیاری از غذاهاست. همچنین این گیاه به‌دلیل طبع گرم و خواص زیادی که برای بدن دارد یکی از ادویه‌های درمانی پرکاربرد محسوب می‌شود.

زعفران ادویه‌ای پرفایده است که از آن در تهیه نوشیدنی‌ها و غذاها استفاده می‌شود. یکی از شیوه‌های مصرف زعفران، تهیه‌ شربت زعفران است، این نوشیدنی طرفداران بسیاری دارد.  شربت زعفران یکی از آن نوشیدنی‌هایی است که می‌توان به‌راحتی در خانه درست کرد و از خواص زعفران بهره برد. مهم‌تر از همه اینکه می‌توانید شربت زعفران را همراه با عسل و بیدمشک و تخم شربتی درست کرده و طعم‌های متفاوتی را تجربه کنید. اگر می‌خواهید نوشیدنی خانگی درست کنید، اما نمی‌دانید چه نوشیدنی می‌تواند حال شما را خوب کند، حتما شربت زعفران را براساس دستوراتی که به شما می‌دهیم امتحان کنید.

طرز تهیه شربت زعفران و گلاب

طرز تهیه شربت زعفران و گلاب

روش تهیه شربت زعفران بسیار راحت است و در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود. موادی که برای آماده‌سازی آن نیاز است معمولا در منزل موجود است و موقع آماده کردن آن با مشکلی مواجه نمی‌شوید.

استفاده از گلاب در این شربت عطر فوق‌العاده‌ای به آن می‌بخشد. پیشنهاد می‌کنیم که گلاب را حذف نکنید و برای آشنایی با سایر نوشیدنی‌های گوارا مقاله بهترین نوشیدنی برای کمبود آب بدن را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه شربت زعفران:

زعفران ساییده شده نصف قاشق غذاخوری
شکر یک لیوان
آب 3 لیوان
گلاب 4 قاشق غذاخوری

طرز تهیه‌ شربت زعفران:

  • 1-ابتدا زعفران ساییده شده را دم کنید.
  • 2-سه لیوان آب را در قابلمه‌ای بریزید و بگذارید جوش آید.
  • 3-حرارت را کم کنید و شکر را کم کم به آن اضافه کنید و بگذارید خوب شکر در آب حل شود.
  • 4-بعد از ترکیب آب و شکر، تقریبا بعد از 10 دقیقه گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید و اجازه دهید، خوب با هم مخلوط شوند.
  • 5-حرارت را خاموش کنید و بگذارید شربت در یخچال خنک شود.
  • 6-هر زمان که می‌خواستید، شربت زعفران میل کنید، 4 قاشق غذاخوری از موادی که تهیه کرده‌اید را با آب خنک مخلوط کنید و از نوشیدن شربت خود لذت ببرید.

برای اینکه شربت غلیظ‌تر و مجلسی‌تری داشته باشید باید اجازه دهید تا رشته‌های زعفران حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه در آب باقی بمانند. هرچه رشته‌ها بیشتر در آب باقی بمانند، شربت شما طعم قوی‌تری خواهد داشت.

طرز تهیه شربت زعفران و عسل

زعفران و عسل ترکیب فوق‌العاده‌ای از مواد مغذی و انواع ویتامین‌ها هستند. در صورتی‌که شما شکر را از رژیم غذایی خود حذف کردید، عسل جایگزین سالم و سرشار از فیبر است.

مصرف عسل در کنترل قند خون شما موثر است. این نوشیدنی برای افراد دیابتی بسیار مفید خواهد بود.

مواد لازم:

زعفران سابیده نصف قاشق غذاخوری
عسل 2 قاشق غذاخوری
آب 2 لیوان
گلاب 2 قاشق غذاخوری

روش تهیه:

1- ابتدا زعفران سابیده شده را با مقداری یخ خرد شده مخلوط کنید تا خوب رنگ پس دهد. اگر عجله دارید می‌توانید از مقداری آب‌جوش استفاده کنید، اما یخ باعث می‌شود این ادویه رنگ بیشتری پس بدهد.

2- یک پارچ مناسب انتخاب کنید. آب، گلاب، عسل و زعفران دم کرده را در آن به‌خوبی مخلوط کنید. اگر عسل در آب سرد حل نمی‌شود، می‌توانید آن را با یک قاشق آب ولرم رقیق کرده، سپس به پارچ اضافه کنید.

3- برای درست کردن شربت 3 قاشق غذاخوری از مخلوط به‌دست آمده را داخل یک لیوان ریخته و آن را با آب سرد و مقداری یخ نوش جان کنید.

این شربت بسیار آرامش‌بخش و نشاط‌آور است. شیرینی آن در مقایسه با انواع دیگر کمتر است. توجه کنید که عسل به‌دلیل دارا بودن فیبر به سلامت تغذیه شما کمک می‌کند.

برای آشنایی بیشتر با خواص عسل به عنوان شیرین‌کننده طبیعی، شما می‌توانید نگاهی به مقاله فواید نوشیدن آبلیمو و عسل بیندازید.

طرز تهیه شربت زعفران با تخم شربتی

طرز تهیه شربت زعفران با تخم شربتی

اگر به ‌دنبال یک نوشیدنی برای رفع عطش و خستگی هستید، حتما شربت زعفران با تخم شربتی را امتحان کنید. این شربت برای ماه مبارک رمضان بسیار مناسب است. تخم شربتی آب زیادی در خود نگه می‌دارد و در طول روز شما کمتر تشنه می‌شوید.

تخم شربتی دانه لعاب‌دار و پرفایده‌ای است. شما می‌توانید مقاله خواص تخم شربتی را بخوانید و با تاثیرات آن بر سلامت بدن بیشتر آشنا شوید.

مواد لازم:

تخم شربتی 4 قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده 1 قاشق غذاخوری
آب خنک 4 لیوان
شکر 4 قاشق غذاخوری
آبلیمو تازه 1 قاشق غذاخوری

روش تهیه:

  • 1-در مرحله اول تخم شربتی را در یک کاسه کوچک ریخته و روی آن مقداری آب بریزید. آب باید بر روی دانه‌های تخم شربتی را بپوشاند. 10 دقیقه زمان لازم است تا تخم شربتی لعاب بیندازد.
  • 2- بعد از اینکه دانه‌ها لعاب‌دار شدند، آنها را داخل یک صافی ریخته و با آب بشویید. تخم شربتی را داخل پارچ بریزید. شکر را در مقدار کمی آب گرم حل کرده و به پارچ اضافه کنید.
  • 3- زعفران و آبلیمو را هم داخل پارچ بریزید و روی آن را با آب خنک پر کنید. شربت خوشمزه شما آماده است.
  • این شربت را برای پذیرایی از میهمانان خود آماده کنید. شربت زعفران و تخم شربتی ظاهر بسیار جذابی دارد و باعث آرامش اعصاب می‌شود.

طرز تهیه شربت زعفران و بیدمشک

عرق بیدمشک خاصیت سردی دارد و بهترین نوشیدنی برای فصل تابستان است. اگر می‌خواهید یک نوشیدنی دلچسب برای رفع عطش در فصل گرما درست کنید، شربت زعفران و بیدمشک بهترین انتخاب است.

مواد لازم:

عرق بیدمشک 2 قاشق غذاخوری
زعفران سابیده 1 قاشق غذاخوری
شکر 2 قاشق غذاخوری
آب 1 پیمانه
گلاب 1 قاشق غذاخوری
یخ به مقدار دلخواه

روش تهیه:

1- در مرحله اول باید زعفران را دم کنید. شما می‌توانید آن را با یک فنجان آب جوش داخل کتری کوچکی ریخته و 10 دقیقه منتظر بمانید تا خوب دم بکشد. شکر را با آب گرم حل کنید و داخل پارچ مخصوص بریزید.

2- زعفران دم کرده، گلاب و عرق بیدمشک را به پارچ اضافه کنید. در آخر آب و یخ را روی آنها بریزید، شربت شما آماده است. با این نوشیدنی دلپذیر از خودتان پذیرایی کنید و لذت ببرید.

بیدمشک یکی از مفیدترین عرقیات سنتی است که به تسکین اعصاب، بهبود افسردگی و کاهش درد مفاصل کمک می‌کنید. در این زمینه مقاله خواص عرق بیدمشک را از دست ندهید.

طرز تهیه شربت زعفران برای 100 نفر

طرز تهیه شربت زعفران برای 100 نفر

شربت زعفران به‌دلیل طعم و رنگی که دارد معمولا یک گزینه خوب برای نذری محسوب می‌شود. مخصوصا با نزدیک شدن ماه محرم در فصل تابستان، تهیه شربت برای نذری انتخاب خوبی به‌نظر می‌رسد. شما می‌توانید به‌راحتی شربت زعفران درست کنید و از هیئت‌های عزاداری پذیرایی کنید. ما در اینجا، مواد مورد نیاز برای تعداد نفرات بالا را برای شما آوردیم.

مواد لازم:

زعفران نیم گرم
آب 24 لیتر
آبلیمو تازه 1 لیوان
شکر 2 کیلوگرم
گلاب 3 لیوان
یخ به مقدار لازم

روش تهیه:

  • 1- در مرحله اول زعفران را می‌کوبیم تا به‌صورت پودر یکدست درآید. سپس آن را در یک ظرف شیشه‌ای بریزید و روی آن را با یخ پر کنید. منتظر بمانید تا یخ در دمای محیط ذوب شود و زعفران به‌خوبی رنگ پس دهد.
  • 2- در مرحله بعد باید شهد شربت را آماده کنید. آب را داخل یک دیگ بزرگ ریخته و اجازه دهید بجوشد. شکر را به آن اضافه کنید و 15 دقیقه صبر کنید تا آب غلیظ شود. دیگ را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
  • 3- بعد از سرد شدن گلاب، آبلیمو و زعفران را هم اضافه کنید. شربت شما آماده است، موقع سرو، مقدار کمی از آن را داخل لیوان ریخته و روی آن را با آب و یخ پر کنید.
  • اگر می‌خواهید برای نذری از شربت خاکشیر استفاده کنید، به مقاله طرز تهیه شربت خاکشیر مجلسی سر بزنید.

نکات مهم درباره مصرف شربت زعفران

  • 1-اگر در دوران بارداری به‌سر می‌برید، پیش از مصرف شربت زعفران حتما با پزشک خود مشورت کنید.
  • 2-موقع تهیه‌ی شربت زعفران از زعفران اصل و با کیفیت استفاده کنید. از طعم‌دهنده‌های مصنوعی استفاده نکنید.
  • 3-اگر به گلاب حساسیت دارید یا به‌ هر دلیلی تمایل ندارید از گلاب در تهیه‌ی شربت زعفران استفاده کنید، گلاب را حذف کنید. می‌توانید به‌جای آن از عرق هل استفاده کنید. هیچ مشکلی ایجاد نمی‌شود و کاملا سلیقه‌ای است.

خواص شربت زعفران

خواص شربت زعفران

به‌طور کلی زعفران در هر 100 گرم حاوی مواد مغذی زیر است:

کلسیم 111 میلی‌گرم
آهن 11.1 میلی‌گرم
پتاسیم 1724 میلی‌گرم
چربی کل 6 گرم
کلسترول 0 گرم
سدیم 148
پتاسیم 1724 میلی‌گرم
فیبر غذایی 3.9 میلی‌گرم
پروتئین 11 گرم
آهن 61 درصد
ویتامین سی 134 درصد
ویتامین ب ۶ 50 درصد
منیزیم 66 درصد
کلسیم 11 درصد

بنابراین شربت زعفران می‌تواند یک منبع خوب برای تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز روزانه بدن باشد.

زعفران هچنین سرشار از آنتی اکسیدان است و رادیکال‌های آزاد مخرب را خنثی می‌کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در زعفران سلول‌های سرطانی را به ویژه در روده بزرگ، پوست، پروستات، ریه و غیره هدف قرار داده و سرکوب می‌کنند و با حفظ سلول‌های سالم از رشد آن‌ها جلوگیری می‌کنند.

برخی دیگر از فواید بالقوه زعفران برای سلامتی عبارتند از:

  1. رفع بی‌خوابی
  2. آرامش اعصاب و اضطراب
  3. کمک به حفظ سلامت دستگاه گوارش
  4. نشاط‌آور و کاهش افسردگی
  5. تقویت سیستم ایمنی بدن
  6. کمک به پاکسازی ریه و رفع بیماری‌های تنفسی
  7. بهبود خلق و خو
  8. کاهش علائم PMS
  9. تقویت میل جنسی
  10. کمک به کاهش فشار خون و جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عرقی از جمله ایست قلبی و سکته

مصرف شربت زعفران برای کاهش وزن

جالب است بدانید که زعفران اشتها را کاهش می‌دهد و می‌تواند سرعت کاهش وزن شما را بالا ببرد. در واقع فیبر غذایی موجود در زعفران باعث می‌شود برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید. بنابراین مصرف میان وعده‌های ناسالم شما طی روز کمتر خواهد شد. در نتیجه مصرف زعفران از پرخوری جلوگیری می‌کند و کاهش وزن را سرعت می‌بخشد.

کلام آخر

همانطور که در بالا اشاره کردیم شربت زعفران خواص زیادی برای بدن دارد و می‌توان گفت هیچ‌گونه ممنوعیت مصرفی ندارد. البته بانوان باردار بهتر است پزشک خود را در جریان بگذارند. شربت زعفران محبوبیت زیادی در فرهنگ ایرانیان دارد و در بسیاری از موارد از میهمانان با این نوشیدنی استقبال می‌‌کنند.

ما در این مقاله به‌طور کامل به روش تهیه‌ی شربت زعفران و خواص آن پرداختیم. امیدواریم با خواندن این مقاله، شربت زعفران را به لیست نوشیدنی‌های خود اضافه کنید و از آن لذت ببرید.

سوالات متداول:

چکار کنیم شربت زعفران خوش‌رنگ‌تر شود؟

بهتر است از زعفران اصل و باکیفیت استفاده کنید و موقع دم‌کردن، زعفران سابیده را با مقداری یخ مخلوط کنید و منتظر بمانید تا خوب رنگ پس دهد.

در طرز تهیه شربت زعفران می‌توانیم گلاب را حذف کنیم؟

بله. اگر به گلاب حساسیت دارید، آن را حذف کنید. شما می‌توانید به‌جای آن از عرق هل یا عرق بیدمشک استفاده کنید.

شربت زعفران برای 100 نفر، چه مقدار زعفران نیاز دارد؟

شما برای داشتن یک شربت زعفران خوش‌رنگ و عطر برای 100، حداقل نیم گرم پودر زعفران لازم دارید.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis