طرز تهیه آب گوجه فرنگی

گوجه فرنگی یکی از محبوب‌ترین صیفی‌جات برای ایرانیان است. علاوه بر اینکه از رب گوجه فرنگی تقریبا در اکثر غذاها استفاده می‌کنیم، در انواع سالاد و ترشی نیز از این میوه خوشمزه بهره می‌بریم. خیلی از افراد هم، از خوردن گوجه فرنگی تازه لذت می‌برند. به خاطر همین است که طرز تهیه آب گوجه فرنگی هم اهمیت پیدا می‌کند. آب گوجه فرنگی با کمی نمک و آبلیمو، یک نوشیدنی لاغرکننده بسیار لذتبخش است. علاوه بر این برای تهیه‌ی رب، سس، انواع غذاها و ترشی‌ها هم به کار می‌رود. آب گوجه فرنگی را از روش‌های مختلفی تهیه می‌کنند. در ادامه، طرز تهیه آب گوجه فرنگی و آبگیری گوجه در خانه را برای شما توضیح داده‌ایم. با مجله عالیس همراه باشید.

طرز تهیه آب گوجه فرنگی روی گاز

طرز تهیه آب گوجه فرنگی روی گاز

در این طرز تهیه آب گوجه فرنگی، نوشیدنی به دست آمده خوشمزه و غلیظ‌تر می‌شود. هر مقدار گوجه فرنگی تازه و رسیده را که دارید، خوب بشویید و چهار قاچ کنید. سپس سعی کنید تخم‌های درون گوجه فرنگی را بگیرید. حالا گوجه‌ها را درون قابلمه بریزید و با وسیله‌ای مثل پوره‌کن دستی، آن‌ها را له کنید تا آبشان در بیاید. وقتی مخلوطی از گوجه و آب گوجه داشتید، زیر گاز را روشن ‌کنید. اگر آب گوجه زیاد درنیامده و مخلوط­ آبکی نیست، به مقدار کافی آب به مواد اضافه کنید. حالا بگذارید مخلوط به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن، با حرارت ملایم، حدود نیم ساعت گذارید تا گوجه‌ها خوب بپزد و حالتی سوپ مانند به خود بگیرد. در این مدت باید مدام مواد را هم بزنید که ته نگیرد.

اضافه کردن نمک، ادویه و چاشنی، به سلیقه‌ی شماست. وقتی گوجه‌ها خوب پختند مواد را بگذارید تا کمی سرد شود. یک صافی یا پارچه نخی تمیز بردارید و از طریق آن آب گوجه را از پوست و گوشت آن جدا کنید. پس از 30 دقیقه می‌توانید آب گوجه فرنگی را میل کنید، یا آن را در شیشه استریل بریزید و در یخچال نگه دارید.

طرز تهیه شربت سیب را بلدید؟

گرفتن آب گوجه با دستگاه

علاوه بر روشی که ذکر شد، با انواع دستگاه‌ها هم می‌توان آب گوجه فرنگی را گرفت. می‌توانید گوجه‌ها را پس از شستشو ۴ قاچ کنید، تخم‌ها را بیرون بیاورید و داخل مخلوط کن بریزید تا کاملا پوره شود. سپس به وسیله‌ی یک صافی، آب گوجه فرنگی را از پالپ آن جدا کنید. سبزی خرد کن و آبمیوه‌گیری هم دیگر دستگاه‌هایی هستند که می‌توانید برای گرفتن آب گوجه با دستگاه از آن استفاده کنید. دستگاه‌های مخصوص گرفتن آب گوجه فرنگی وجود دارد که مخصوصا برای کسانی که رب درست می‌کنند بسیار کاربردی است. این دستگاه‌ها پوست، تخم‌ها و گوشت گوجه فرنگی را جدا می‌کند و آب آن را به طور کامل می‌گیرد.

طرز تهیه آب گوجه فرنگی برای ترشی

یکی از ترشی‌های پرطرفدار میان ایرانیان، ترشی گوجه یا ترشی مشهدی است که در کنار سرکه، از آب گوجه فرنگی هم برای غوطه‌وری مواد استفاده می‌شود. در طرز تهیه آب گوجه فرنگی برای ترشی، ابتدا با یکی از دستگاه‌های ذکر شده آب گوجه فرنگی را می‌گیریم و از صافی رد می‌کنیم، سپس آن را روی گاز می‌گذاریم و فرصت می‌دهیم تا به جوش بیاید و 15 دقیقه‌ای جوش بخورد. حالا با اضافه کردن سرکه، آب گوجه فرنگی ترشی حاضر می‌شود.

فواید آب گوجه فرنگی

فواید آب گوجه فرنگی

آب گوجه فرنگی منبعی غنی از ویتامین C، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌ها است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است. این نوشیدنی طبیعی می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک و از بروز بیماری‌ها جلوگیری کند. همچنین، مصرف آب گوجه فرنگی می‌تواند فشار خون را کاهش دهد، از التهاب‌ها در بدن جلوگیری کند و به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک کند. این نوشیدنی خنک‌کننده و خوشمزه همچنین می‌تواند برای کاهش وزن، شاداب‌تر شدن پوست و درخشان شدن موها کارساز باشد. این تنها بخشی از مزایای استفاده از آب گوجه فرنگی است.

طرز تهیه آبمیوه شلیل هم باید برایتان جالب باشد.

آب گوجه فرنگی برای لاغری

آب گوجه فرنگی به عنوان یک نوشیدنی کم‌کالری و پر از مواد مغذی، می‌تواند به فرایند لاغری کمک کند. این نوشیدنی خنک‌کننده باعث افزایش احساس سیری می‌شود که می‌تواند از مصرف غذا و کالری‌های اضافی جلوگیری کند. همچنین، آب گوجه فرنگی حاوی فیبر است که می‌تواند هضم غذا را بهبود بخشد و تأثیر فراوانی بر کاهش وزن داشته باشد. ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آب گوجه فرنگی همچنین می‌توانند فرایند متابولیسم را تقویت و به سوزاندن چربی‌ها کمک کنند. به طور کلی، آب گوجه فرنگی می‌تواند به عنوان یک نوشیدنی مناسب در رژیم لاغری استفاده شود و به افزایش فرایند سوزاندن چربی‌ها و کاهش وزن منجر شود.

مضرات آب گوجه فرنگی

آب گوجه فرنگی، مخصوصا اگر خانگی و تازه باشد، اصولا مضراتی برای بدن ندارد اما باید توجه داشته باشید که از نمک یا شیرین‌کننده زیاد در آن استفاده نکنید. خوردن زیاد آب گوجه فرنگی می‌تواند برای افرادی که معده تحریک‌پذیر دارند، باعث ناراحتی معده شود همین‌طور کسانی که سرطان پستان یا پروستات دارند، برای خوردن زیاد آب گوجه فرنگی باید با پزشک خود مشورت کنند.

آیا می دانید آب لیمو چه خاصیتی دارد؟

کلام آخر

در این مطلب ابتدا به روش‌های تهیه آب گوجه فرنگی پرداختیم و سپس درباره مزایا و مضرات آب گوجه فرنگی بحث کردیم. آب گوجه فرنگی یک چاشنی بسیار خوشمزه برای انواع غذاها و ماده اولیه انواع سس‌ها و رب گوجه فرنگی است. علاوه بر این، یک انتخاب خوب برای کسانی است که به دنبال کاهش وزن هستند. شما تا به حال آب گوجه فرنگی خورده‌اید؟ علاقه‌ای به تهیه رب یا ترشی در خانه با آب گوجه فرنگی دارید؟ شما کدامیک از روش‌های تهیه آب گوجه فرنگی را بهتر می‌دانید؟ تجربیات، نظرات و خاطرات خود را با مخاطبان بلاگ عالیس به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

طرز تهیه آب گوجه فرنگی برای لاغری چگونه است؟

می‌توانید از هر کدام از روش‌های ذکر شده برای تهیه آب گوجه فرنگی برای لاغری استفاده کنید اما اگر می‌خواهید تاثیر بیشتری داشته باشد آب گوجه فرنگی را با سبزیجات و صیفی‌جات لاغرکننده دیگر مثل آب کرفس و آب لیموترش، یا ادویه‌جاتی نظیر زنجفیل، دارچین و فلفل میل کنید و از افزودن شکر به آن خودداری کنید.

طرز تهیه آب گوجه فرنگی برای ترشی چگونه است؟

در طرز تهیه آب گوجه فرنگی برای ترشی، وقتی آب گوجه فرنگی را با دستگاهی نظیر آبمیوه‌گیری یا مخلوط کن گرفتید و صاف کردید، باید بگذارید روی حرارت تا به جوش بیاید و حدود 15 دقیقه جوش بخورد. به این شکل آب گوجه فرنگی‌تان برای تهیه ترشی حاضر است.

آیا خوردن آب گوجه فرنگی مضراتی هم دارد؟

به طور کلی، آب گوجه فرنگی خانگی که زیاد نمک و شکر نداشته باشد، تاثیر مثبتی بر سلامت بدن می‌گذارد اما خوردن زیاد آن ممکن است برای افراد با ناراحتی معده یا افراد دچار سرطان‌های پستان و پروستات، مضراتی داشته باشد.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis