طرز تهیه چای دو رنگ

چای برای ما ایرانی‌ها حکم آب حیات را دارد. نمی‌توان ایرانی را جدا از چای تصور کرد؛ نمی‌توان چای را از زندگی ایرانی حذف کرد! هزار و یک ‌جور چای و هزار و یک راه برای دم‌کردن و تهیه چای در ایران وجود دارد و همه این‌ها، نشان از اهمیت بسیار زیاد چای در فرهنگ ما دارد. چای نه‌ فقط برای خلوت‌های تنهایی، بلکه برای مجالس اعیانی نیز است.

از جمله چای‌های مجلسی و مجلل، می‌توان به چای دورنگ اشاره کرد. چای دورنگ یکی از متفاوت‌ترین دستورهای تهیه و دم‌آوری چای است که برای مجالس و مهمانی‌های مهم از آن استفاده می‌شود. اگر قرار است به‌زودی یک مهمانی مهم را میزبانی کنید، بد نیست که در این مقاله از مجله عالیس، طرز تهیه چای دو رنگ را یاد بگیرید.

مواد لازم در طرز تهیه چای دو رنگ

مواد لازم در طرز تهیه چای دورنگ

برای تهیه چای دو رنگ تنها به چند قلم ماده اولیه ساده نیاز خواهید داشت که در هر خانه ایرانی پیدا می‌شود! این چای نه خرج خاصی روی دست‌تان خواهد گذاشت و نه اینکه زحمت زیادی برای شما به همراه خواهد داشت. شما با کمترین هزینه می‌توانید آن را تهیه کرده و مهمانان خود را مسحور هنر خود کنید!

از دیگر چای‌های کم‌هزینه و متفاوتی که می‌توانید تهیه کنید، چای پوست انار است. این چای نه‌تنها می‌تواند گزینه مناسبی برای مهمانی‌های شما باشد، بلکه خواص بسیاری هم دارد. طرز تهیه چای پوست انار را می‌دانید؟

از جمله مواد لازم در طرز تهیه چای دو رنگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

چای ایرانی 2 قاشق غذاخوری
آب 3 پیمانه
شکر به مقدار لازم
هل، دارچین، گل سرخ یا بهارنارنج دلخواه

این مقدار مواد اولیه که برای طرز تهیه چای دورنگ ذکر شد، می‌تواند برای 3 فنجان چای کافی باشد. اگر دوست دارید که مقدار بیشتری از این چای را برای مجالس بزرگ‌تر تهیه کنید، می‌توانید مقدار مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید. اگر هم خواستید مقدار کمتری تهیه کنید، تنها کافی است که مواد اولیه را به نسبت مساوی کاهش دهید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع چای ایرانی

طرز تهیه چای دو رنگ مرحله‌به‌مرحله

خیلی افراد گمان می‌کنند که طرز تهیه چای دورنگ باید خیلی سخت و پیچیده باشد؛ درحالی‌که اصلاً این‌طور نیست. تهیه این چای به‌سادگی دم‌کردن چای معمولی است. با دستوری که در ادامه در اختیار شما قرار خواهیم داد، می‌توانید به‌راحتی چای دورنگ مجلسی تهیه کنید. گفتنی است که مدت‌زمان لازم برای تهیه این چای، تنها 30 دقیقه است.

در طرز تهیه چای دورنگ مجلسی بهتر است که طبق مراحل زیر عمل کنید:

قبل از هر چیز، مقدار لازم آب را داخل کتری یا سماور بریزید. اجازه دهید که آب به‌جوش بیاید. در همین مدت، حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری چای را داخل قوری بریزید. مقداری آب سرد شیر را روی چای بریزید. چای را بشویید و سپس آب آن را خالی کنید. سپس چای را روی حرارت کتری یا سماور قرار دهید.

به‌عنوان چاشنی چای، می‌توانید از هل، بهارنارنج، چوب دارچین یا گل سرخ استفاده کنید. بهتر است که از بین این موارد یکی را انتخاب کرده و به مقدار کم استفاده کنید؛ جوری که بر مزه اصلی چای غالب نشود. بعد از آنکه آب در کتری به جوش آمد، قوری را با آن پر کنید. حال اجازه دهید که چای به مدت 20 دقیقه دم بکشد.

بعد از اینکه چای دم کشید، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید که مقداری خنک شود. در همین حین، فنجان‌های سرو را حاضر کنید. بدون شک فنجان یا استکان شفاف برای سرو این چای مناسب هستند. حدود نصف فنجان را آب جوش بریزید. سپس شکر اضافه کنید و هم بزنید. مقدار شکر باید قدری باشد که کاملاً آب را اشباع کند.

زمانی که آب و شکر در ته فنجان به‌خوبی اشباع شدند، وقت اضافه‌کردن چای فرامی‌رسد. یک قاشق چای‌خوری بردارید و آن را لبه استکان قرار دهید. چای را به‌آرامی داخل فنجان بریزید تا پر شود. حواستان باشد که این کار را باید با دقت و حوصله انجام دهید، وگرنه ممکن است چای و شهر با هم مخلوط شوند.

اکنون طرز تهیه چای دورنگ به پایان رسیده است. می‌توانید برای تزیین، یک عدد غنچه گل سرخ قرار دهید. حال می‌توانید چای را سرو کرده و از مهمانان خود پذیرایی کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای ماسالا هندی

نکات مهم در طرز تهیه چای دورنگ

نکات مهم در طرز تهیه چای دورنگ

هرچند که طرز تهیه این چای مجلسی بسیار ساده است، اما همیشه راه برای بهتر کردن آن وجود دارد. ما سعی کردیم که نکات لازم را در طی دستور تهیه چای دورنگ به شما آموزش دهیم، اما در کنار آن، بد نیست که نکات زیر را نیز به یاد داشته باشید:

  • شما می‌توانید به‌جای استفاده از شکر، از نبات یا قند (پودر قند) استفاده کنید.
  • منظور از اشباع شدن شهد، آن است که دیگر هیچ مقدار شکر یا نباتی در آن حل نشود و محلول شما کاملاً غلیظ باشد.
  • برای خوش‌رنگ چای خود می‌توانید مقداری زعفران در آن بریزید.
  • غلظت چای نیز بسیار مهم است، هرچقدر که چای بیشتر دم بکشد و پررنگ‌تر شود بهتر است.
  • برای خوش‌عطرتر شدن شهر در چای دو رنگ، می‌توانید از مقداری گلاب استفاده کنید.
  • اضافه‌کردن چای به‌آرامی بسیار مهم است؛ اگر چای را سریع داخل استکان بریزید، چای شما حالت دوفاز خود را از دست خواهد داد.

کلام آخر

در این مقاله از مجله عالیس، طرز تهیه چای دورنگ مجلسی را در کنار هم یاد گرفتیم. این چای یک گزینه مناسب برای مجالس شیک و مهم مانند خواستگاری است و از دیرباز، در بین ما ایرانی‌ها رواج داشته است. دستور تهیه چای دو رنگ بسیار ساده است و شما می‌توانید به‌راحتی دم‌کردن چای معمولی آن را حاضر کنید. امیدواریم که این مقاله موردتوجه شما مخاطبان عزیز قرار گرفته باشد.

سؤالات متداول

آیا در چای دورنگ می‌توان شهد را روی چای ریخت؟

خیر. شهد چای دورنگ سنگین‌تر است و به همین دلیل نمی‌توان آن را روی چای ریخت، در این صورت هر دو با هم مخلوط خواهند شد.

آیا در تهیه چای دو رنگ می‌توان از عرق هل استفاده کرد؟

برای مزه‌دار کردن چای سیاه می‌توانید از عرق هل استفاده کنید. این کار عطر بسیار خوبی نیز به چای شما می‌دهد.

برای تهیه چای دورنگ از چه نباتی استفاده کنیم؟

برای تهیه این چای فرقی ندارد که از چه نوع نباتی استفاده می‌کنید. نبات سفید یا زعفرانی هر دو مناسب هستند؛ فقط توجه کنید که نخ نبات در چای نماند.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis