معجون بهخودیخود، یکی از مقویترین خوراکیهایی است که میتوانید در فرهنگ آشپزی ایرانی پیدا کنید. حال فکر کنید که در تهیه آن، از «ارده» هم استفاده کنیم. ببینید آن زمان چقدر مقوی خواهد شد و بهقولمعروف، تبدیل خواهد شد به بمب انرژی؛ طوری که اگر آن را نوش جان کنید، چندصد کیلومتری را باید برای تخلیه انرژی حاصل از آن، پیادهروی کنید!
اگر کودک روبهرشدی در خانه دارید، یا اینکه بهتازگی مریض شدهاید و در دوران نقاهت به سر میبرید، معجون با ارده میتواند معجزه کند. برای همین است که ما امروز در این مقاله قصد داریم تا طرز تهیه معجون با ارده را به شما آموزش دهیم. اما قبل از آن، بیایید در کنار هم نگاه کوتاهی به خواص ارده داشته باشیم.
ارده یکی از پرارزشترین خوراکیهای موجود در دنیاست. نه فقط در فرهنگ آشپزی ما ایرانیها که بسیاری از کشورها بهوفور از آن استفاده میشود. این خوراکی که در حقیقت میتوان گفت عصاره کنجد است، دارای ویتامینهای گروه ب، پتاسیم، روی، کلسیم، آهن و منیزیم است. به همین دلیل، برای بدن بسیار مفید است.
از جمله مهمترین خواص ارده، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تمام این دلایل در کنار هم باعث شدهاند که طرز تهیه معجون با ارده، بسیار پرطرفدار باشد. ارده معمولاً با شیره مصرف میشود. بد نیست سری هم به مقاله طرز تهیه معجون با شیره انگور بزنید. خاصیت معجون با شیره اگر بیشتر از ارده نباشد، کمتر هم نیست.
خوشبختانه، طرز تهیه معجون با ارده بسیار آسان است. درصورتیکه مواد اولیه این خوراکی خوشمزه را در خانه داشته باشید (که احتمالاً دارید!) آمادهکردن آن کمتر از ۳۰ دقیقه طول خواهد کشید. البته این هم ناگفته نماند که مواد اولیه معجون با ارده، تا حد زیادی اختیاری است؛ به این معنا که بهجز چند قلم مواد اصلی آن، میتوانید هر آن چه که دوست دارید را هم به آن اضافه کنید.
از جمله مواد لازم برای تهیه معجون با ارده، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سایر مواد اولیهای که در ادامه مطرح میکنیم، کاملاً اختیاری هستند:
قبل از هر چیز، به یاد داشته باشید که اگر مقدار معجون بیشتری میخواهید، میتوانید مواد اولیه را به نسبت مساوی، زیاد کنید. در طرز تهیه معجون با ارده دستتان بسیار باز است. میتوانید بیسکویت خرد شده نیز به آن اضافه کنید. در کنار این معجون پرخاصیت، پیشنهاد میکنیم مقاله طرز تهیه معجون با پتی بور را نیز مطالعه کنید!
در طرز تهیه معجون با ارده، باید طبق مراحل زیر پیش بروید:
قبل از هر چیز، موز را در فریزر بگذارید تا یخ بزند. بعد از حدود یک ساعت، موز را از فریزر بیرون بیاورید و همراه با شیر، به داخل مخلوطکن بریزید. (خامه و بستنی را نیز میتوانید در همین زمان اضافه کنید.)
بعد از اینکه مواد خوب با هم مخلوط شدند، زمان آن است که خرما را نیز اضافه کنید. توجه داشته باشید که خرما را حتماً باید پوست بکنید. اگر حوصلهاش را ندارید، میتوانید از شیره خرما استفاده کنید.
اگر قصد اضافهکردن مغز آجیل را دارید، میتوانید آنها را نیز در همین زمان اضافه کنید. بهتر است که قبل از اضافهکردن مغزها، آنها را خوب بکوبید تا مخلوطکردنشان راحتتر انجام شود.
بعد از اینکه مقداری هم زدید، ارده به مواد خود اضافه کنید. میتوانید بهدلخواه، میزان ارده را بیشتر کنید تا مزه آن بیشتر حس شود. دارچین (و پودر نارگیل و وانیل) را نیز اضافه کنید و مجدداً هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند.
اگر میخواهید معجون شما حسابی سرد و خنک باشد، میتوانید در مرحله آخر، یخ نیز اضافه کنید. قبل از اضافهکردن یخ، آن را خوب بکوبید و بعداً داخل مخلوطکن بریزید.
اکنون معجون ارده شما آماده است؛ آن را در ظرف دلخواه سرو کنید. برای تزیین آن میتوانید از تکههای میوه، کنجد، ترافل، سس شکلات یا خود ارده استفاده کنید. نوش جان!
با این طرز تهیه معجون با ارده که ما در اختیار شما قرار دادیم، دیگر هیچ نیازی به دستورهای دیگر نخواهید داشت؛ زیرا که این دستور، از جمله کاملترین رسپیهای موجود به شمار میرود. اما برای اینکه بتوانید کیفیت معجون ارده را باز هم بهبود ببخشید، نکات زیر به کارتان خواهند آمد:
اگر به دسرهای شکلاتی علاقه دارید، معجون شکلاتی را از دست ندهید. مقاله طرز تهیه معجون شکلاتی، به شما کمک میکند که این معجون خوشمزه به راحتی در خانه درست کنید.
ارده یا عصاره کنجد یکی از پرخاصیتترین خوراکیهاست که در وعده صبحانه و میانوعدهها از آن استفاده میکنند. این خوراکی نه تنها در ایران، بلکه در جهان از محبوبیت ویژهای برخوردار است. یکی از خوشمزهترین دسرهایی که میتوان با ارده درست کرد، معجون خانگی است که در این مقاله سادهترین روش تهیه آن را معرفی کردیم.
برای غلیظتر شدن معجون با ارده چه راهکاری وجود دارد؟
برای غلیظتر شدن بافت این معجون، میتوانید از بستنی، خامه و موز یخزده استفاده کنید.
آیا در معجون ارده میتوان از کنجد هم استفاده کرد؟
بله، ارده همان عصاره کنجد است، اما اگر دوست دارید که کنجد زیر دندانتان بیاید، میتوانید آن را هم به دستور تهیه اضافه کنید.
برای تزیین معجون با ارده از چه چیزی میتوان استفاده کرد؟
برای تزیین این معجون میتوانید از تکههای میوه، کنجد، ترافل، سس شکلات و یا خود ارده استفاده کنید.