معجون یکی از میانوعدههای بسیار مقوی و خوشمزه است که در میان ایرانیان طرفداران زیادی دارد. معجون علی بابا نیز یکی معروف ترین معجون فروشیهای تهران است. سالها قدمت و تجربه باعث شده که افرادی زیادی بخواهند از راز طرز تهیه معجون علی بابا سر در بیاورند!
از آنجاییکه میان وعده نقش مهمی در سلامت انسان و عادات تغذیهای دارد و شما با انتخاب میان وعدههای سالم میتوانید تا حد زیادی از پرخوریهای عصبی و گرایش به خوردن تنقلات ناسالم جلوگیری کنید، تصمیم گرفتیم این مقاله را به طرز تهیه معجون علی بابا و دلیل معروفیت این معجون اختصاص دهیم. قبلا نیز در تعدادی از مقالات دستورهای مختلفی را برای معجون آموزش دادهایم که طرز تهیه معجون چهار مغز یکی از آنها است.
همیشه میتوانید چند آبمیوهفروشی را کنار هم پیدا کنید که سر یکی از آنها شلوغتر از بقیه است. معجون علی بابا نیز که به ویتامینه علی بابا تغییر نام داده است یکی از همین مغازههای معروف است. صفهای طولانی این مغازه نشان میدهد تا چه اندازه در میان مردم معروف است و مردم حاضرند صفهای طولانی را در گرما و سرما به عشق معجون علی بابا تحمل کنند. معمولاً هم کسی نتوانسته در طول سالها جای معجون علی بابا را بگیرد!
معجون علی بابا از سال 1363 توسط آقایی به نام رئوف تأسیس شد و از سال ۱۳۷۸ آقای امینی مدیریت این معجون فروشی را به عهده گرفت. بعد از فوت ایشان هم نوبت به پسران این مرحوم رسید و تا به امروز این معجون فروشی به کار خود باقدرت ادامه میدهد.
فقط مزه این معجون نیست که مردم را به سمت معجون علی بابا میکشاند. کارکنان این معجونفروشی با حرکات خاصی معجون را به مردم میدهند که برایشان حسابی جذاب است. آنها پارچهای لببهلب از معجون را در هوا تکان میدهند و یکییکی لیوانهای معجون را از فاصله زیاد پر میکنند. کار جالب دیگر آنها وارونه کردن لیوانهای معجون است. آنها لیوانها را وارونه میکنند بدون اینکه حتی یک قطره از این معجون به زمین بریزد!
یکی از معجونهای پرطرفداری که برای هر ذائقهای مناسب است، معجون مخصوص است که در مقاله طرز تهیه معجون مخصوص، روش تهیه آن را آوردیم.
اسم معجون ما را به یاد کوهی خوشمزه از موز، بستنی و مغزیجات مقوی میاندازد. بااینوجود همه معجونها یکی طعم نیستند. بعضی از معجونها زیادی شیرین هستند یا سفتی و غلظت مورد قبول را ندارند. به همین دلیل خیلی مهم است که حواستان به میزان استفاده از خرما، شیره خرما و بستنی در معجون باشد. شیر و خرما از ترکیبات مهم ویتامیه علی بابا هستند و مقاله خواص شیر خرما اطلاعات خوبی درباره این دو ترکیب مغذی به شما میدهد.
طرز تهیه ویتامینه علی بابا را در ادامه میبینید. مواد زیر برای تهیه معجون علی بابا نیاز است:
قبل از هر چیز حواستان باشد که خرما را با پوست داخل میکسر نیندازید. اولین کاری که میکنید جداکردن پوست خرما است. بعد آن را با مقداری شیر درون میکسر خوب مخلوط کنید. در این مرحله باید خرما کاملاً درون شیر حل شود. حالا باید بقیه مواد باقیمانده را به معجون اضافه کنید. در دستور قدیمی معجون علی بابا تخم مرغ استفاده میشود، اما شما میتوانید بهدلخواه از این ترکیب استفاده کرده یا آن را حذف کنید. مواد را بهخوبی باهم ترکیب کنید تا یکدست شود. در نهایت میتوانید روی معجون را با موز و دیگر مغزها تزیین کنید و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید. این کار باعث میشود تا معجون علی بابا غلیظ و سفت شود. از آنجاییکه در این معجون از بستنی و موز استفاده میشود، میتوانید به مقاله طرز تهیه بستنی موزی خانگی سر بزنید و روش تهیه آن را یاد بگیرید و با بستنی وانیلی جایگزین کنید.
خانوادهها معمولاً بهسختی میتوانند میانوعدههای مغزی را به کودکان بدهند، اما معجونهای مقوی و خوشمزه برای بچهها جذاب هستند. شما میتواند یکبار در هفته معجون علی بابا را درست کنید و در کنار خانواده بخورید. علاوه بر این، درستکردن معجون کاملا به خلاقیت شما بستگی دارد. کافی است از معجونهای دیگر ایده بگیرید و ترکیبات مورد علاقه خود را بسازید.
معجون علی بابا چیست؟
معجونی خوشمزه و پرطرفدار که یکی از معروفترین معجون فروشیهای تهران است. معجون علی بابا خانگی از دستورهای اصلی این معجون فروشی گرفته شده است.
معجون علی بابا چگونه درست میشود؟
ابتدا باید خرما را خیس کنید و پوست آن را جدا کنید. سپس با شیر بهخوبی مخلوط کنید. وقتی شیر و خرما بهخوبی باهم مخلوط شدند بقیه مواد را به مخلوطکن اضافه کنید و دوباره آن را روشن کنید.
معجون علی بابا از چه موادی درست میشود؟
معجون علی بابا بسیار مقوی است و از شیر، بستنی وانیلی، بستنی زعفرانی، خرما، عسل، موز، پودر دارچین، شیره انجیر یا شیره خرما، پودر نارگیل، مغز گردو، کنجد، مغز پسته، مغز فندق، مغز بادام، گلاب و خامه ساده درست میشود.