با رسیدن پاییز فصل میوههایی خوشمزهای مثل کدوحلوایی، انار، کیوی، گلابی، نارنگی و پرتقال شروع میشود. از طرف دیگر با تغییر دمای هوا دیگر برای عصرانه و دورهمی نمیتوان انواع شربتهای خوشمزه و بستنیهای خنک را آماده کرد و باید سراغ دمنوش، چای و معجونهای مناسب فصل پاییز رفت.
بیشتر نوشیدنیهای مناسب فصل پاییز طبع گرمی دارند، به تقویت ایمنی بدن کمک میکنند و با گرم نگهداشتن بدن برای دورهمی و پذیرایی از مهمانان پیشنهاد میشوند. به همین بهانه میخواهیم با طرز تهیه معجون پاییزی با میوههای تازه فصل که طعم خوبی هم دارند آشنا شویم تا برای عصرهای پاییزی فقط به چای یا نسکافه بسنده نکنیم و دستی باز در انتخاب داشته باشیم. البته پیش از شروع لیست منتخب پاییزیمان هم پیشنهاد میکنیم، مقاله نوشیدنی مناسب فصل پاییز را بررسی کنید که این مطلب هم تنوع خوبی در انواع نوشیدنی گرم و سرد دارد.
یکی از بهترین معجونها و نوشیدنیهایی که میتوانید در فصل پاییز برای خودتان درست کنید و از طعم بینظیرش لذت ببرید، کوکتل زنجبیل و گلابی است. زنجبیل طبع گرمی دارد و ایمنی بدنتان را افزایش میدهد که وقتی با طعم میوه تازه پاییز یعنی گلابی ترکیب شود، بهترین نوشیدنی برای عصرهای پاییزی است.
برای تهیه معجون پاییزی زنجبیل و گلابی باید زنجبیل تازه را با مقدار کمی آب در مخلوطکن خوب میکس کنید تا ترکیب یکدستی شود و سپس کمی آبلیمو تازه به آن اضافه کنید تا طعم ترش ملایمی داشته باشد. وقتی معجون یکدست شد، چندتکه گلابی به آن اضافه کنید و آنقدر مخلوط کنید تا کوکتل صاف و نرم شود و بتوانید آن را لیوان سرو کنید.
برای شیرین شدن این معجون میتوانید از عسل استفاده کنید تا در کنار طعم ترش لیمو به یک شیرینی ملایم نیز برسد. البته یادتان هم باشد که تندی زنجبیل باید در این معجون کمی به سایر طعمها غالب شود که اگر علاقهای به آن ندارید میتوانید معجون را با زنجبیل کمتر و گلابی بیشتر درست کنید. البته برای علاقهمندان به نوشیدنیهایی با طبع گرم زنجبیل پیشنهاد دیگری هم داریم که برای آشنایی با طرز تهیه آن به مقاله روش تهیه معجون زنجبیل سر بزنید.
یکیدیگر از خوشطعمترین معجونهای پاییزی از ترکیب سیب و دارچین درست میشود. اوایل پاییز سیب قرمز در بازار میوه بهراحتی پیدا میشود که اگر با مقداری دارچین ترکیب شود، یکی از خوشمزهترین نوشیدنیهایی خواهد شد که برای دورهمیهای عصرانه انتخاب خواهید کرد. سیب منبع فیبر است و به بهبود سلامت قلب کمک میکند، از طرف دیگر دارچین هم در کاهش قند خون مؤثر است و حتی اگر رژیم داشته باشید، انتخاب این نوشیدنی میتواند در رژیم شما حداقل دو روز در هفته جای داشته باشد.
برای تهیه معجون سیب و دارچین یک سیب سرخ را چندتکه کرده و در قوری مخصوص دمنوش بریزید تا عصاره سیب مانند دمنوش و چای دم بکشد. به این عصاره کمی دارچین و پودر زنجبیل اضافه کرده و آن را با عسل شیرین کند. این معجون نهتنها برای عصرهای پاییزی مناسب است؛ بلکه اگر سرماخورده باشید هم با اضافهکردن چند دانه به سریعاً منجر به بهبود میشود. اگر طعم این معجون برایتان دلنشین بود، برای دمنوشهای بیشتر که مناسب پاییز باشد بهتر است به مقاله دمنوش مناسب فصل پاییز نگاهی بیندازید.
یکیدیگر از معجونهای گرم مناسب پاییز با میوه فصل، معجون کدوحلوایی و زنجبیل است. برای تهیه معجون پاییزی با کدوحلوایی باید مقداری کدوحلوایی را با وانیل و زنجبیل تازه مخلوط کرده تا به ترکیب یکدستی برسد و برای بافت نرم به آن مقداری کره یا کره کدوحلوایی اضافه کنید تا طعم بینظیری داشته باشد و در عصرهای پاییزی شما را گرم نگه دارد.
این معجون نیازی به شکر ندارد و با کمی وانیل طعم مشابه دسر و بستنی هم میگیرد. برای تزیین هم میتوانید یک برگ نعناع یا کمی پودر شکلات روی آن بریزید.
اگر کدو حلوایی دوست ندارید، میتوانید معجون زنجبیل به تنهایی درست کنید. در مقاله طرز تهیه معجون زنجبیل، روش تهیه آن را آوردیم.
برای تهیه شکلات داغ خانگی که نوشیدنی دوستداشتنی عصرهای پاییزی است باید مقداری شکلات تازه، شیر، وانیل و شکر را تهیه کنید و برای تهیه شکلات داغ یا همان هاتچاکلت دست به کار شوید.
برای هر نفر نصف یک تبلت شکلات یعنی بین 100 تا 150 گرم شکلات کافی است؛ اما باز هم به سلیقه شخصی خودتان بستگی دارد. برای تهیه معجون پاییزی شکلات تلخ در مرحله اول، مقداری شکلات را به روش بنماری آب کرده و کمی وانیل به آن اضافه کنید. شکلات آماده شده را با کمی شکر و یا اگر دوست داشتید مقداری پودر دارچین مخلوط کرده و به نصف فنجان شیر گرم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
برای تزیین شکلات داغ که طعم خوبی هم به معجون بدهد، میتوانید از پودر فندق، پودر نارگیل یا پودر پسته استفاده کنید.
دمنوش لیمو و عسل یکی از خوشطعمترین معجونهای پاییزی است که برای سرماخوردگی و گلودرد هم پیشنهاد میشود. برای تهیه این معجون یک فنجان آب جوش را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و سپس یک لیمو تازه به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. این معجون که ترکیبی از طعم ترش و شیرین دارد، سرشار از ویتامین ث است و در عین کاهش التهاب درد گلو، ایمنی بدن را نیز افزایش میدهد.
البته همه نوشیدنیهای پاییزی همیشه گرم نیستند و اینجا قرار است طرز تهیه معجون پاییزی معروف به بمب ویتامین ث را توضیح دهیم که برای عصرهای پاییزی بهترین انتخاب است و در عین حال طعم خوبی هم دارد. برای طرز تهیه بمب ویتامین ث 2 عدد پرتقال آبگیری درشت، 3 عدد نارنگی و 2 لیموشیرین تازه و درشت را آبگیری کرده و برای طعم بهتر نصف لیموترش تازه را نیز به آن اضافه کنید.
معجون بمب ویتامین ث نیازی به اضافهکردن عسل ندارد؛ ولی برای تهیه معجون مقویتر میتوانید نوک قاشق چایخوری زنجبیل به آن اضافه کنید تا برای حفظ ایمنی بدن نیز به شما کمک کند.
تا اینجا با طرز تهیه معجون پاییزی سرد و گرم آشنا شدید و حالا میتوانید برای عصرهایی پاییزی انتخابهای خوشمزه و مناسبی داشته باشید که هم برای پذیرایی از مهمانان مناسب است و هم برای دورهمی عصر بهجای شربت تابستانی پیشنهاد میشود.
بیشتر این معجونها با میوههای تازه فصل درست شده و چون ترکیبات زنجبیل و دارچین دارند، طبعشان گرم است، در نتیجه بدن را گرم نگه میدارند و با تأمین ویتامین موردنیاز امکان سرماخوردگی را به حداقل میرساند. پیشنهاد میکنم پاییز امسال چند مدل جدید را امتحان کنید و حسابی از طعم خوشایندش لذت ببرید.
آیا به بمب ویتامین ث میوههای دیگری هم میتوان اضافه کرد؟
بله، برای طعم ترش و جذاب بمب ویتامین ث بهجای لیمو تازه، میتوانید 1 تا 2 عدد کیوی نیز اضافه کنید. کیوی هم مانند لیموترش طعم ترش خوشایندی دارد و در عین حال سرشار از ویتامین ث است.
به شکلات داغ دیگر چه چیزهایی میتوانیم اضافه کنیم؟
اگر رژیم کاهش وزن ندارید برای طعم بهتر میتوانید یک قاشق سس شکلات به هاتچاکلت اضافه کرده و با مقداری اسمارتیز، شکلات چیپسی، شکلات کیت کت یا شکلات تختهای آن را تزیین کنید.
برای پاییز با چه میوههایی میتوان آبمیوه درست کرد که مناسب فصل باشد؟
آب سیب، آب هویج و آب گلابی تازه هر سه از بهترین آبمیوههای مناسب فصل پاییز هستند که خوشبختانه نیازی به شکر ندارند و در عین حال سرشار از ویتامین هستند و برای روزهای پاییزی مناسب هستند.
نظر خود را بنویسید