طرز تهیه شیره زردآلو

زردآلو، یکی از میوه‌های خوشمزه و خوش‌عطر و بوی تابستانی است که خوردن آن به شکل‌های مختلف، بسیار لذتبخش است. خوردن شیره زردآلو یا همان شربت زردآلو، مخصوصا در روزهای گرم سال، هم برای سلامتی بسیار مفید است و هم باعث رفع عطش و احساس خنکی می‌شود. خواص فوق‌العاده زردآلو برای سلامتی باعث می‌شود که بخواهیم از این میوه‌ی خوشمزه به شکل‌های مختلف استفاده کنیم. در این مطلب از مجله عالیس، برای شما طرز تهیه شیره زردآلو به روش‌های گوناگون را آورده‌ایم. شما در این مطلب یاد می‌گیرید که طرز تهیه شیره زردآلو و طرز تهیه شربت زردآلو با برگه خشک چگونه است. با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آب هلو

روش تهیه شیره زردآلو

روش تهیه شیره زردآلو

طرز تهیه شیره زرد آلو و طرز تهیه شربت زردآلو، روش‌های متعددی دارد. در این روش شما با جوشاندن آب زردآلو به شیره خوش‌رنگ و طعم زردآلو دست پیدا می‌کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه شیره زردآلو:

زردآلو ۱.۵ کیلو
شکر ۱.۵ پیمانه
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری

برای تهیه شیره‌ زردآلو، ابتدا باید زردآلوها را خوب بشوییم، هسته بگیریم و کمی خرد کنیم. سپس زردآلوها را درون میکسر می‌ریزیم تا کاملا پوره شود. وقتی پوره‌ی کاملا نرم شده‌ی زردآلو به دست آمد، آن را از صافی رد می‌کنیم و پوره را خوب فشار می‌دهیم تا همه‌ی آبش جدا شود. تا اینجا آب زردآلوی خوشمزه‌ای داریم که باید آن را به همراه شکر روی گاز بگذاریم و بجوشانیم. وقتی شیره‌ی زردآلو خوب جوشید و کف کرد، سعی میکنیم کف روی قابلمه را بگیریم تا شیره‌ی زردآلوی به دست آمده شفاف باشد. وقتی مواد خوب با هم می‌جوشیدند، آبلیمو را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا شیره‌ی زردآلو به غلظت بیفتد. پس از غلیظ شدن، فرصت می‌دهیم تا خنک شود. سپس در ظرف شیشه‌ای کاملا تمیز و خشک می‌ریزیم تا بتوانیم آن را تا مدت‌ها نگهداری کنیم.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیر خرمالو

طرز تهیه شربت زردآلو

شربت یا شیره‌ی زردآلو را می‌توان به روش دیگری هم تهیه کرد. در این روش ما هم مارمالاد زردآلو خواهیم داشت و هم شیره‌ی زردآلو.

مواد لازم برای طرز تهیه شربت زردآلو:

زردآلو 1 کیلو
شکر 1 لیوان
آب 1 لیوان

در این روش، ابتدا زردآلوها را می‌شوییم، هسته می‌گیریم و کمی خرد می‌کنیم. سپس آب و شکر را روی حرارت می‌گذاریم تا شکر در آب حل شود و آب به جوش بیاید. در این مرحله، زردآلوها را به مخلوط شکر و آب اضافه می‌کنیم و حدود 20 دقیقه زمان می‌دهیم تا زردآلو درون آب بپزد و شربت به غلظت بیفتد. حالا کمی به مواد استراحت می‌دهیم تا خنک شوند. سپس مواد را در میکسر می‌ریزیم تا کاملا یکدست شود. در مرحله‌ی بعد، مواد را از صافی رد می‌کنیم تا رگ و پی زردآلو در صافی بماند و شربتی شفاف و یکدست داشته باشیم. به این ترتیب، شیره‌ی زردآلوی ما آماده است. اگر غلظت پوره به حد دلخواه نبود می‌توانیم دوباره روی حرارت بگذاریم تا به غلظت دلخواه برسد. پوره‌ی به دست آمده، اگر غلظت کافی داشته باشد، می‌تواند تبدیل به یک مربا یا مارمالاد خوشمزه و خاص شود.

طرز تهیه شربت زردآلو با برگه خشک

درست کردن شیره‌ی زردآلو، مختص به فصل تابستان نیست. در هر فصلی از سال، اگر برگه‌ی زردآلو داشته باشید می‌توانید شربت زردآلوی خوشمزه‌ای برای خود درست کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه شیره‌ی زردآلو با زردآلوی خشک:

برگه‌ی زردآلو یا قیسی ۰.۵ کیلو
عسل یا شکر به میزان دلخواه

برای تهیه شیره‌ی زردآلو با زردآلوی خشک، ابتدای برگه‌ی زردآلو را خوب بشویید. سپس روی آن را آب بریزید و بگذارید یک شبانه روز بماند. حالا برگه‌ی نرم شده و  حدود ۲ لیتر آب را روی شعله قرار دهید تا به آرامی حدود ۱ ساعتی بپزد. مقدار عسل یا شکر به دلخواه خودتان بستگی دارد اما برای به دست آوردن یک شیره‌ی مطبوع، بهتر است بعد از پخت، زمانی که زردآلوها کمی از دما افتادند ۲ لیوان عسل اضافه کنید. حالا مواد را درون یک میکسر بریزید تا خوب پوره شوند. سپس مواد را از صافی رد کنید تا صاف و یکدست شود. حالا شربت زردآلوی خوشمزه با زردآلوی خشک آماده شده است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه معجون شیرازی

نکات طرز تهیه شربت زردآلو

نکات طرز تهیه شربت زردآلو

  • رنگ اصلی شربت زردآلو، زرد روشن است. اگر دوست داشتید کمی رنگ و لعاب بیشتری داشته باشد، به هر کدام از دستور‌ها، در مراحل پایانی، یکی دو قاشقی زعفران آب شده اضافه کنید.
  • اگر دوست دارید شربت زردآلویتان خوش‌عطر و بوتر شود می‌توانید از انواع مواد معطرکننده استفاده کنید. یک نوک قاشق وانیل، چند قاشق گلاب، یک عدد چوب دارچین، کمی میخک و… هر کدام عطر خاص خود را به شربت زردآلو می‌دهند و تجربه‌ی شما را از آن متفاوت می‌کنند.
  • برای این که یک شیره‌ی زردآلوی شفاف با ظاهری زیبا داشته باشید، پای گاز بایستید و موقع به جوش آمدن مخلوط زردآلو و شکر، کف آن را بگیرید.
  • برای انتخاب زردآلو برای طرز تهیه شیره‌ زردآلو، به رسیده بودن زردآلوها توجه کنید. زردآلوهای کال و ترش را حذف کنید. سعی کنید از زردآلوهایی که عطر و بوی زیادی دارند و شیرین به نظر می‌رسند خرید کنید.
  • پس از صاف کردن پوره‌ها، مواد باقی مانده هم خوشمزه و قابل خوردن است. می‌تواند یک فیلینگ خوب برای کیک‌های لایه‌ای باشد یا در تهیه بستنی زردآلو به کار آید.
  • حتما شیره‌ی زردآلوی به دست آمده را در ظرفی خشک و تمیز نگهداری کنید تا دیرتر خراب شود.
  • برای سرو شربت زردآلو، آن را بر اساس ذائقه‌ی خود با مقداری آب و یخ مخلوط و نوش جان کنید. با اضافه کردن تخم شربتی، به خاصیت خنک‌کنندگی آن بیفزایید.
  • اگر با وجود پالپ در شربتتان مشکلی ندارید، اصلا نیازی نیست که پوره‌ی به دست آمده را از صافی رد کنید. همان‌طور بدون صاف کردن هم می‌توانید آن را با آب مخلوط کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.
  • در طرز تهیه شربت زردآلو با زردآلوی خشک، دقت کنید که برگه‌ی زردآلو تیزابی نباشد و حتما در سایه و بدون هیچ افزودنی خشک شده باشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت سیب

کلام آخر

در این مطلب، به طرز تهیه شیره زردآلو یا همان شربت زردآلو پرداختیم و دیدیم که به چه راحتی می‌توان در هر فصل و زمانی، یک شربت فوق‌العاده خوشمزه تهیه کرد. با توجه به خواص زیاد زردآلو برای سلامتی، درست کردن شیره زردآلو گامی مؤثر برای کمک به تندرستی همه‌ی اعضای خانواده است.

شما تا به حال شربت زردآلو خورده‌اید؟ خودتان تا به حال شیره‌ی زردآلو درست کرده‌اید؟ دوست دارید این نوشیدنی لذتبخش را تهیه و نوش جان کنید؟ از میان نوشیدنی‌های تابستانی، کدامیک را بیشتر دوست دارید؟ تجربیات، نظرات و خاطرات خود را با مخاطبان بلاگ عالیس به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه نوشیدنی با سیروپ

سؤالات متداول

برای تهیه شیره زردآلو، چه جور زردآلویی مناسب است؟

برای تهیه شربت زردآلو، زردآلویی بخرید که کاملا رسیده، خوش‌عطر و شیرین باشد. اگر دوست دارید مزه‌ی شربتتان ترش و شیرین شود، از زردآلوهایی که ملس هستند، استفاده کنید، اما به هیچ وجه زردآلوهای سبز، سفت و کال را انتخاب نکنید.

شربت زردآلو را با چی بخوریم؟

شربت زردآلو را با آب و یخ مخلوط کنید و به همراه انواع کوکی‌ها، کیک‌ها و حتی اسنک‌های خوشمزه بخورید. شربت زردآلو را می‌توانید با شربت آلبالو و انواع دیگر شربت نیز میکس کنید تا طعم فوق‌العاده‌اش متفاوت شود. اضافه کردن تخم شربتی یا خاکشیر به شربت زردآلو می‌تواند آن را مقوی‌تر و خوش‌طعم‌تر کند. همین‌طور شیره‌ی زردآلو را می‌توانید به انواع کیک، شیرینی و بستنی اضافه کنید و طعمی خاطره‌انگیز بسازید.

آیا می‌توان شربت زردآلو را با زردآلوی خشک درست کرد؟

بله. می‌توانید برگه‌ی زردآلو را به مدت 24 ساعت در آب بخیسانید و بعد از آن شربت درست کنید.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis