طرز تهیه آب طالبی

طالبی یک میوه تابستانی آبدار و اغلب به رنگ نارنجی یا سبز است و طعم و بویی خاص و شیرین دارد. طالبی با خیار، کدو تنبل، کدو‌‌‌‌‌‌ حلوایی و کدو قلیایی در یک خانواده گیاهی قرار دارد. هزاران سال است که کشاورزان میوه طالبی را پرورش می‌دهند.

بسیاری معتقدند که طالبی برای اولین بار در ایران یا هند و یا آفریقا رشد کرده است. کریستوفر کلمب در سفر دوم خود یعنی در اواخر سال 1400 آن را به دیگر کشورها معرفی کرد.

میوه طالبی چه فوایدی دارد؟ آیا برای سلامتی ما مفید است؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا از خواص و مواد مغذی این میوه بگوییم و طرز تهیه آب طالبی را با شما به اشتراک بگذاریم.

چگونه میوه طالبی رسیده را شناسایی کنیم؟

امروزه طالبی نیز مانند بسیاری از میوه‌های دیگر در تمام فصول سال در دسترس است، اما شیرین‌ترین و خوش‌بوترین طالبی مخصوص فصل تابستان است.

طالبی و آب طالبی

هنگام خرید طالبی سعی کنید به ظاهر میوه دقت کنید تا متقارن و کمی سنگین وزن‌تر باشد. رنگ میوه باید کرم، زرد روشن و یا نارنجی باشد و لکه‌های سبز روی پوست میوه دیده نشود. بوی میوه باید شیرین باشد. نباید پوست خراش و ترک داشته باشد.

پوست این میوه بسیار نازک است و احتمال دارد به راحتی آسیب ببیند و راهی برای ورود موارد بیماری‌زا و فاسد کننده به داخل میوه باز شود. این میوه را در مکان خنک و با تهویه مناسب نگه‌داری کنید. قبل از مصرف حتما طالبی را بشورید.

سعی کنید تا 3 روز پس از خرید، میوه را مصرف کنید تا تازه‌ترین عطر و طعم را داشته باشد. طالبی برش نخورده را می‌توان 10 تا 12 روز در یخچال نگه دارید اما اگر برش زدید باید در ظروف درب‌دار و به مدت 4 تا 7 روز در یخچال نگه دارید.

خواص آب طالبی

خواص آب طالبی

این میوه فوق‌العاده خوشمزه و خوش عطر نسبتا کالری کمی دارد اما سرشار از ترکیبات مفید، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

  • طالبی‌های نارنجی رنگ بتاکاروتن دارند. بتاکاروتن نوعی کاروتنوئید است. کاروتنوئیدها رنگدانه‌هایی هستند که به میوه‌ها و سبزیجات رنگ روشن می‌دهند. پس از خوردن میوه یا خوراکی حاوی بتاکاروتن، این ماده در بدن یا به ویتامین آ تبدیل می‌شود یا به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند عمل می‌کند تا با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و از سلول‌های بدن شما محافظت کنند. ویتامین آ برای سلامت چشم، گلبول‌های قرمز و سیستم ایمنی سالم مفید است.
  • طالبی سرشار از ویتامین ث است. این ویتامین در سلامت رگ‌های خونی، غضروف‌ها، ماهیچه‌ها و کلاژن استخوان‌ها نقش دارد. مصرف زیاد ویتامین ث شما را از ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی مصون نگه می‌دارد و طول دوره درمان سرماخوردگی در بزرگسالان را تا 8 درصد و در کودکان را تا 14 درصد کوتاه می‌کند.
  • این میوه منبع خوبی از فولات (ویتامین ب9 یا همان اسید فولیک) است. خانم‌های باردار باید به میزان کافی فولات دریافت کنند تا از ایجاد نقص‌هایی مانند اسپینا بیفیدا یا همان مهره شکاف در نوزاد جلوگیری شود. مادران باردار و یا خانم‌هایی که قصد بارداری دارند باید روزانه 400 تا 600 میکروگرم فولات مصرف کنند. دو فنجان طالبی دارای 74 میکروگرم فولات است یعنی حدود 19 درصد از نیاز روزانه را تامین می‌کند.
  • طالبی مانند اکثر میوه‌ها تقریبا 90 درصد از آب تشکیل شده است. خوردن طالبی به شما کمک می‌کند تا بدنتان در طول روز هیدراته بماند و این مساله برای سلامتی قلب بسیار مهم است زیرا با مصرف آب کافی دیگر لازم نیست قلب شما برای پمپ کردن خون سخت کار کند. مصرف آب کافی به سیستم گوارش، سلامتی کلیه‌ها، تنظیم فشار خون کمک می‌کند. در صورتی که بدن با کمبود آب مواجه باشد ممکن است دچار سرگیجه، سردرد، حجم ادرار کم، پوست خشک، دهان خشک، یبوست، ضربان قلب سریع و محکم و سنگ کلیه شوید.
  • رژیم غذایی حاوی فیبر بالا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش می‌دهد، به شما در کاهش وزن کمک کرده و از یبوست جلوگیری می‌کند. روزانه باید به اندازه کافی فیبر مصرف کنید. مردان زیر 50 سال باید حداقل روزانه 34 گرم و خانم‌های زیر 50 سال باید حداقل روزانه 28 گرم فیبر مصرف کنند.
  • تعادل الکترولیت‌ها و آب در بدن بسیار مهم است و در عملکرد صحیح سلول‌ها نقش دارد. به‌وجود آمدن اختلال در تعادل الکترولیتی بسیار خطرناک است. یکی از عوامل مهم در این تعادل پتاسیم است. پتاسیم به حفظ تعادل آب بین سلول‌ها و مایعات بدن کمک می‌کند. خوردن یک میان‌وعده سرشار از پتاسیم مانند طالبی بعد از ورزش کردن به برقراری دوباره تعادل الکترولیتی کمک خواهد کرد. پتاسیم همچنین برای سلامتی اعصاب و ماهیچه‌ها بسیار مهم است.
  • طالبی سرشار از فلاونوئیدهایی با خاصیت آنتی اکسیدانی هستند. از جمله این ترکیبات بتاکاروتن، لوتئین، زآگزانتین و کریپتوکسانتین را می‌توان نام برد. این آنتی اکسیدان‌ها از سلول‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.
  • لوتئین و زآگزانتین دو آنتی اکسیدان موجود در میوه‌ها و سبزیجات با رنگ‌های زرد و قرمز است. پزشکان معتقدند که این دو ترکیب نقش محافظتی در سلامت چشم دارد.

مواد مغذی زیر برای هر 100 گرم از میوه طالبی در نظر گرفته شده است:

کالری 34
کربوهیدرات 8.6 گرم
پروتئین 0.84 گرم
چربی 0.19 گرم
فیبر 0.9 گرم
فولات 21 میلی‌گرم
نیاسین 0.734 میلی‌گرم
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب5) 0.105 میلی‌گرم
پیریدوکسین (ویتامین ب6) 0.072 میلی‌گرم
ریبوفلاوین 0.026 میلی‌گرم
تیامین 0.017 میلی‌گرم
ویتامین آ 112 درصد RDA
ویتامین ث 61 درصد RDA
ویتامین ای 0.50 درصد RDA
ویتامین کا 2 درصد RDA
سدیم 1 میلی‌گرم
پتاسیم 267 میلی‌گرم
کلسیم 9 میلی‌گرم
مس 41 میلی‌گرم
آهن 0.21 میلی‌گرم
منیزیم 12 میلی‌گرم
منگنز 0.041 میلی‌گرم
زینک 0.18 میلی‌گرم
کاروتن 2020 میکرو‌گرم

آب طالبی با بستنی وانیلی

آب طالبی با بستنی وانیلی

ترکیبات:

  • بستنی وانیلی: 1 فنجان
  • آبمیوه پرتقال: 1/2 فنجان
  • طالبی: 2 فنجان

طرز تهیه:

تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.

آب طالبی با موز و توت فرنگی

آب طالبی با موز و توت فرنگی

ترکیبات:

  • توت فرنگی: 10 عدد
  • موز کوچک: 1 عدد
  • ماست یونانی: 2 قاشق غذاخوری
  • طالبی: 1 فنجان

طرز تهیه:

تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.

آب طالبی با انبه

آب طالبی با انبه

ترکیبات:

  • انبه: 1.5 فنجان
  • ماست یونانی: 1 فنجان
  • آبمیوه پرتقال: 1/2 فنجان
  • طالبی: 1 فنجان
  • عسل: 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.

کلام آخر

هر میوه‌ای فصلی دارد و فصل میوه طالبی تابستان است. در روزهای گرم تابستان خود را به یک لیوان آب طالبی خنک و خوشمزه دعوت کنید. این میوه سرشار از مواد مغذی است و نسبتا کالری کمی دارد. یک نوشیدنی خوب برای بعد ورزش به‌حساب می‌آید چراکه حجم زیادی آب دارد و بدن را هیدراته می‌کند و باعث حفظ تعادل الکترولیتی بدن می‌شود.

 

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نظرات

بهاره خوب است
نظرات بیشتر
alis