شربت ریحان یکی از نوشیدنیهای گوارا و خنک است که بهخصوص در فصل تابستان طرفداران زیادی دارد. این شربت بسته به رنگ ریحان مورداستفاده میتواند سبز یا بنفش باشد. شربت ریحان سبز، رنگ سبز ملایم زیبایی داشته و برای استفاده در مهمانیها و دورهمیها بسیار مناسب است. از طرفی این شربت نسبت به شربتهای بازاری سالمتر بوده و هزینه تمام شده کمتری هم دارد. میتوانید این شربت را تهیه کرده و برای مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید. کافی است مقداری از شربت را با آب مخلوط کنید تا یک نوشیدنی سالم و خوشمزه داشته باشید. در این مقاله با خواص شربت ریحان سبز، طرز تهیه آن و نکات مهم در تهیه این شربت آشنا خواهیم شد.
برای تهیه این شربت خانگی مواد اولیه ساده و بسیار کمی نیاز است که در ادامه به آنها اشاره میشود.
آب | 3 لیوان |
شکر | 1 لیوان |
ریحان سبز تازه | 1 دسته |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری (در صورت تمایل) |
مدت زمان آماده سازی شربت ریحان سبز: 30 دقیقه
برای تهیه این شربت ابتدا باید دسته ریحان را بهخوبی تمیز کرده و بشویید. سپس اجازه دهید آب سبزی کاملاً گرفته شود. حالا آنها را با یک نخ ببندید. این کار از وارفتن سبزیها داخل شربت جلوگیری میکند و جداسازی آنها از شربت کار راحتتری خواهد بود. دسته ریحان را داخل یک قابلمه ریخته و به آن 3 لیوان آب اضافه کنید. اجازه دهید که ریحان و آب چند دقیقه بجوشند تا طعم و رنگ ریحان به آب داده شود. سپس به آن شکر را اضافه کرده و هم بزنید. اجازه دهید با حرارت ملایم شکر در آب حل شده و شربت شما قوام کافی را پیدا کند. پس از اینکه شربت کاملاً غلیظ شد، آن را از روی شعله بردارید و اجازه دهید به دمای محیط برسد. حالا در لیوانها حدوداً 2 تا 3 قاشق شربت ریخته و آن را با آب سرد مخلوط کنید. در صورت تمایل میتوانید به شربت در حال جوش 2 قاشق آبلیمو هم اضافه کنید. شربت شما آماده است! نوشجان.
طرز تهیه شربت نعنا را در مقالهای به همین نام بخوانید و یاد بگیرید.
ریحان سبز باعث هضم بهتر مواد غذایی در بدن میشود. سرشار از ویتامینهای موردنیاز بدن است و با فیبری که در آن وجود دارد به سیستم گوارشی بدن کمک میکند. طبع ریحان گرم و خشک است و هنگامیکه شربت ریحان سبز با شکر پخته میشود، طبع آن متعادلتر میشود. این شربت به نسبت سایر شربتهای بازاری قند کمتری دارد. میتوانید برای سلامت بیشتر به آن کمی آبلیمو هم اضافه کنید که در این صورت سطح ویتامین سی و آنتیاکسیدان آن را هم بالا بردهاید. این سبزی مفید، به تقویت معده و روده هم کمک میکنند و همچنین در حفظ سلامت قلب مفید است. باتوجه به اینکه این شربت بدن را خنک نگه میدارد، برای فصل تابستان یک معجون عالی محسوب میشود. با نزدیکشدن فصل تابستان و بهار که فصل نوشیدنیهای خنک است، توصیه میشود مقاله طرز تهیه معجون تابستانی را بخوانید.
شربت ریحان سبز با خواص منحصربهفردی که دارد یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار در بین مردم و بهخصوص در فصل تابستان است. این شربت با مواد اولیه ساده و در دسترس تهیه شده و میتوان آن را به مدت طولانی در یخچال نگهداری کرد. در این مقاله با طرز تهیه این شربت، خواص آن و برخی نکات مهم در تهیه این شربت آشنا شدیم که امیدواریم خواندن آن برای شما مفید بوده باشد.
آیا میتوان بهجای ریحان سبز از ریحان بنفش استفاده کرد؟
بله. از هر دورنگ ریحان میتوان در تهیه این شربت استفاده کرد. مزه نهایی هر دو شربت تقریباً یکسان است؛ ولی رنگ نهایی آنها تفاوت دارد.
تا چه مدت میتوان شربت ریحان سبز را در یخچال نگهداری کرد؟
شربت ریحان سبز زود خراب نمیشود و میتوان تا 2 ماه هم آن را در یخچال نگهداری کرد. حتی اگر پس از دو ماه با آن شربت تهیه کنید مزه و رنگ آن تفاوتی نخواهد کرد.
درصورتیکه شربت ریحان سبز شکرک زد، چه کنیم؟
در این حالت بهتر است کمی آب جوش به شربت اضافه کرده و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید شربت بهآرامی قل خورده و دوباره غلیظ شود. میتوانید 2 تا 3 قطره آبلیمو هم به آن اضافه کنید.
نظر خود را بنویسید