معجون، از محبوبترین دسرهای ایرانی بهحساب میآید؛ کسی نیست که از معجون خوشش نیاید و از خوردن آن، لذت نبرد. نهتنها خوشمزه است و مزه بهشتی میدهد که بسیار مقوی هم هست و برای سلامتی، مفید است. به همین دلیل است که ما در این مقاله قصد داریم تا طرز تهیه معجون خانگی را به شما آموزش دهیم.
باید بدانید که درستکردن معجون خانگی بسیار ساده و سریع است؛ مواد اولیهاش نیز تقریباً در همه خانههای ایرانی پیدا میشود. بهعلاوه، تنوع بسیار بالایی هم دارد و اگر دوست داشته باشید، میتوانید مواد اولیه آن را بهدلخواه خود تغییر دهید. با ما همراه باشید تا در کنار هم طرز تهیه معجون خانگی را یاد بگیریم.
راستی، اگر معجون دوست دارید و میخواهید مزههای متفاوتی را از آن بچشید، پیشنهاد میکنیم که مقاله طرز تهیه معجون با بیسکوییت پتیبور را نیز مطالعه کنید.
اجازه بدهید که همین اول راه، نکته مهمی را درباره طرز تهیه معجون خانگی به شما گوشزد کنیم! این معجون خانگی، کالری بسیار بالایی دارد؛ به همین دلیل اگر رژیم دارید، باید دورش را خط بکشید. در غیر اینصورت، با خیال راحت آن را نوش جان کنید و از خواصش بیشمارش سود ببرید.
در طرز تهیه معجون خانگی، از مواد مقوی بسیاری استفاده میشود؛ هفت نوع مغز، خرما، موز، شیر، عسل و … همگی بهتنهایی خواص بسیار دارند. طبیعی است زمانی که در کنار هم جمع شوند، آن خوراکی را به یک معجزه خوراکی تبدیل خواهند کرد! از خواص معجون خانگی، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
با تغییر مواد اولیه معجون خانگی، میتوان خواص آن را حتی بیشتر نیز کرد. بهطورمثال، افزودن «ارده» نهتنها معجون را خوشمزهتر میکند که فواید آن را هم چندبرابر میکند. برای درستکردن این نوع معجون، مطالعه طرز تهیه معجون با ارده را از دست ندهید.
حسن طرز تهیه معجون خانگی، آن است که مواد اولیه آن هیچ محدودیتی ندارد. میتوانید بهدلخواه هر چه که دوست دارید تغییر دهید؛ بیآنکه در مزه و کیفیت معجون، خللی ایجاد شود. به همین دلیل، ما در ادامه تنها مواد اولیه اصلی را برای شما ذکر میکنیم. شما میتوانید مواد دیگری را بهدلخواه، اضافه کنید.
از جمله مواد لازم برای تهیه معجون خانگی برای ۴ نفر، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بدون شک طرز تهیه معجون خانگی، در زمره آسانترین دسرهای ایرانی قرار میگیرد. اگر شما مواد لازم برای تهیه این معجون را در خانه دارید، در کمتر از ۲۰دقیقه بهراحتی میتوانید آن را تهیه کنید و از خوردنش لذت ببرید.
برای تهیه معجون خانگی، باید مطابق با مراحل زیر عمل کنید:
در قدم اول اگر فرصت کافی دارید، بهتر است تا موزها را از حداقل یک ساعت قبل در فریزر بگذارید تا حسابی خنک شوند.
اگر مغزها از قبل پودر شدهاند که هیچ؛ اما در غیر اینصورت، بهتر است ابتدا آنها نیمکوب یا کلاً آسیاب کنید.
بعد به سراغ خرماها بروید. بهتر است که از رطب مضافتی استفاده کنید. پوست آن را هم بهخوبی جدا کنید تا موقع نوشجان کردن، به دندان و دهان نچسبند.
حال شیر را داخل مخلوطکن بریزید. سپس خرماها را به آن اضافه کنید. آنقدر بزنید تا مواد، حسابی با هم مخلوط شوند.
حال موز را از فریزر بیرون بیاورید. آن را حلقهحلقه کنید و سپس داخل مخلوطکن بریزید. مجدداً هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
در نهایت نیز بستنی و خامه را اضافه کنید. بهتر است که بستنی مدتی در دمای اتاق مانده و نرم شده باشد، تا راحتتر مخلوط شود.
بعد از اینکه مواد حسابی به خورد هم رفتند، مغزهای پودر شده (گردو، پسته، فندق، بادام و …) و پودر نارگیل، کنجد، دارچین و وانیل را اضافه کنید.
در همین زمان میتوانید عسل، شیره خرما یا انگور و هر شیرینکننده دیگری را نیز به محتویات داخل مخلوطکن، اضافه کنید.
در آخر، اگر دوست دارید که معجون شما حسابی سرد باشد، میتوانید مقداری یخ را نیز کوبیده، و در آخرین مرحله به مواد اضافه کنید.
اکنون معجون شما آماده است. دقت کنید که بافت معجون باید تا حدودی کشدار باشد.
آن را در لیوانهای بزرگ سرو کنید. میتوانید رویش را با پودر انواع آجیل، موز، آناناس، سس شکلات یا با هر چیز دیگری که دوست دارید، تزیین کنید. نوش جان!
اگر رژیم دارید و به دنبال معجون رژیمی هستید، به مقاله طرز تهیه معجون رژیمی مراجعه کنید.
در طرز تهیه معجون خانگی که خواندید، ما تقریباً تمام نکات لازم را برایتان شرح دادیم. اما برای بهبود مزه و کیفیت این خوراکی، خالی از لطف نخواهد بود که موارد زیر را هم به یاد داشته باشید:
یکی از معجونهای پرطرفداری که کودکان بسیار آن را دوست دارند، معجون توتفرنگی است که در مقاله طرز تهیه معجون توتفرنگی درباره روش تهیه این معجون خوشمزه صحبت کردیم.
معجون یکی از دسرهای پرخاصیت و محبوب ایرانی است که آن را با مغزیجات و انواع طعمها و میوهها درست میکنند. این دسر کالری زیادی دارد و برای افرادی لاغر هستند و میخواهند وزن خود را به حد تعادل برسانند، مفید است. روش تهیه معجون خانگی بسیار راحت است و در صورت داشتن مواد اولیه تنها 20دقیقه زمان میبرد. اگر روش دیگری برای تهیه این معجون خوشمزه و سالم میشناسید، به ما معرفی کنید.
در طرز تهیه معجون خانگی، از چه مغزهایی استفاده میشود؟
گردو، بادام، بادامزمینی یا هندی، فندق، پسته، مغز تخمه و …، از جمله مغزیجاتی هستند که در تهیه معجون خانگی استفاده میشود.
برای افزایش غلظت معجون خانگی چه میتوان کرد؟
میتوانید مقدار شیر را کمتر کنید، یا اینکه از بستنی و موز یخزده استفاده کنید.
آیا برای چاق شدن میتوان از معجون خانگی استفاده کرد؟
بله، معجون خانگی بسیار پرکالری است و استفاده از آن برای چاق شدن، بسیار توصیه میشود.
نظر خود را بنویسید