از مهمترین پایههای آشپزی ایرانی، میتوان آب لیمو را نام برد. لیمو ترش را برای هر غذایی میتوان استفاده کرد؛ از انواع خورشتها گرفته تا انواع سالادها و سسها، در همهوهمه میتوان از آب لیمو ترش استفاده کرد.
طرز تهیه آب لیمو ترش بسیار ساده است و هر بانوی خانهداری میتواند از پس آن بربیاید.
در این مقاله از بلاگ عالیس، طرز تهیه آب لیمو خانگی را به روشی ساده و باکیفیت در کنار هم یاد خواهیم گرفت؛ با ما همراه باشید.
برای تهیه این چاشنی ایرانی، به تنها چیزی که نیاز دارید لیمو ترش تازه است. بهجز آن ممکن است به مقداری نمک و مقداری هویج تازه نیز احتیاج پیدا کنید. کاربرد این دو مورد را در ادامه همین مطلب برای شما شرح خواهیم داد. بعد از تهیه آب لیمو میتوانید از آن برای تهیه شربت نیز استفاده کنید؛ طرز تهیه شربت آب لیمو مجلسی را در بلاگ عالیس مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه آب لیمو به شرح زیر است:
لیمو ترش تازه | بین 3 تا 5 کیلوگرم |
هویج | 1 تا 2 عدد |
نمک | به مقدار لازم |
این مقدار از مواد اولیه میتواند برای تهیه 3 تا 5 شیشه آب لیمو کافی باشد. بسته به نیاز خود، میتوانید مقدار مواد اولیه در طرز تهیه آب لیمو را کاهش یا افزایش دهید. اگر میخواهید برای کل سال آب لیمو داشته باشید، باید بیشتر از 5 کیلوگرم لیمو ترش خریداری کنید.
سادهترین کاری که میتوانید انجام دهید، تهیه آب لیمو است. این کار آنقدر آسان است که برای انجامش هیچ نیازی به مهارت آشپزی نخواهید داشت و تنها با دستوری که در ادامه در اختیار شما قرار میدهیم، میتوانید آب لیمو خانگی را خیل ساده تهیه کنید. با آب لیمو میتوان نوشیدنیهای محبوبی مانند لیموناد را تهیه کرد. طرز تهیه لیموناد رژیمی را در بلاگ عالیس مطالعه کنید.
در طرز تهیه آب لیمو باید مطابق با مراحل زیر پیش بروید:
ابتدا لیمو مناسب آبگیری خریداری کنید. لیموهای خوب معمولاً کم بزرگتر از گردو هستند و رنگ آنها، هم سبز و هم زرد است. لیموهای تکرنگ مناسب آبگیری نیستند. اگر لیمو فقط زرد باشد، مزه آب لیمو شما را تلخ خواهد کرد. همچنین اگر لیمو فقط سبز باشد، ممکن است آب بسیار کمی به شما بدهد.
بعد از خرید، لیموها را خوب بشویید تا پوست آنها بهاندازه کافی تمیز و از گردوخاک عاری شود. لیموها را به مدت یک روز در آبکش قرار دهید یا روی پارچه پهن کنید تا خشک شوند. پوست لیمو نیز در این مرحله ممکن است مقداری دهیدراته شود که خب ایرادی ندارد؛ اینگونه آبدارتر خواهند شد.
اکنون زمان آبگیری از لیموها فرارسیده است. شما میتوانید این کار را به کمک آبمیوهگیری دستی یا برقی انجام دهید. اگر در خانه دستگاه مخصوص ندارید، میتوانید به فروشگاههای مخصوصی که در نزدیکی شما وجود دارند مراجعه کنید. این مراکز اتفاقاً آب لیمو بهتر و باکیفیتتری برای شما تهیه میکنند؛ زیرا که دستگاههای مخصوصی برای این کار دارند.
بعد از آبگیری از لیموها، باید آن را از صافی عبور دهیم. برای صافکردن آب لیمو چند روش مختلف پیش روی خود خواهید داشت. اگر دوست دارید آب لیمو شما پالپ دار باشد، میتوانید آن را با الک صاف کنید. اگر میخواهید آب لیمو شما یکدست و مانند محصولات صنعتی باشد، میتوانید از توری یا پارچه مخصوص صافی آن را صاف کنید.
بعد از صافکردن آب لیمو، آنها را به کمک قیف داخل شیشههای مخصوص بریزید. برای اینکه آب لیمو شما کپک نزند و کیفیت خود را حفظ کند، میتوانید چند برش هویج و مقداری نمک داخل شیشهها بریزید. شیشهها را داخل یخچالی یا جایی که خنک باشد و نور به آن نتابد قرار دهید. اکنون طرز تهیه آب لیمو به پایان رسیده و این چاشنی آماده مصرف است. میتوانید آن را برای تهیه انواع خورشت، تهیه انواع سس و سالاد استفاده کنید.
برای اینکه آب لیمو شما کیفیت بهتری داشته باشد و همچنین ماندگاری آن بیشتر شود، بد نیست که نکات زیر را به یاد داشته باشید. این نکات بسیار ساده و ظریف هستند، اما رعایتکردن آنها میتواند آب لیمو بسیار بهتری برای شما به ارمغان بیاورد:
در این مقاله از بلاگ عالیس، طرز تهیه آب لیمو ترش خانگی را به سبک بازاری یاد گرفتیم. آب لیمو از پراستفادهترین چاشنیها در فرهنگ آشپزی ایرانی است و میتوان هزار و یک کاربرد برای آن مطرح کرد.
آیا پوشاندن شیشه آب لیمو با نایلون تأثیری در کیفیت آن دارد؟
بله. این کار میتواند از تلخ شدن یا کپکزدن آب لیمو خانگی شما جلوگیری کند.
آیا میتوان نمک را از ترکیبات آب لیمو حذف کرد؟
بله. نمک هرچند که مقدار آن در ترکیب آب لیمو بسیار کم است، اما قابل حذف است و میتوان از بهکارگیری آن پرهیز کرد.
آیا میتوان آب لیمو را در فریزر نگه داشت؟
بله. میتوان آن را در قالب یخ ریخت و هر بار آن را از فریزر خارج کرد. این کار تأثیری در کیفیت آب لیمو شما نخواهد داشت.
نظر خود را بنویسید