تمشک یکی از توتهای وحشی مشهور است که در تابستان میروید. با شنیدن اسم این میوه ترش، آب دهانمان راه میافتد. تمشک یک میوه آبدار است که از آن بهصورت خام و پخته میتوان استفاده کرد. این میوه در مناطق گرم و مرطوب میروید و بسیار خوشمزه است.
شربت، کمپوت، مربا، میوه و مارمالاد تمشک از جمله خوراکیهای درست شده با تمشک است. مربای تمشک بسیار خوشمزه و سرشار از مواد مغذی و ویتامین است. اگر به خوردن مربا علاقهای ندارید، تجربهی خوردن آب تمشک را از دست ندهید. در این مقاله قصد داریم دربارهی طرز تهیه شربت تمشک صحبت کنیم. همراه ما باشید.
در مرحلهی اول باید آب و شکر را در یک قابلمه بریزید و خوب هم بزنید. زمانیکه آب جوش آمد، تمشکها را کم کم اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه بجوشد تا کامل یکدست شود. در نهایت، مواد آماده شده را در یک آبکش بریزید و آب آن را کامل بگیرید و در یک شیشه بریزید. شیشه را در یخچال بگذارید تا کامل خنک شود. هربار برای تهیه شربت، مقداری از آن را در لیوان بریزید و به آن آب سرد اضافه و میل کنید.
اگر به خوردن نوشیدنیهای ترش علاقه دارید، میتوانید به مقالهی طرز تهیه آب انگور خانگی سر بزنید و این نوشیدنی را درست کنید و از خواص آن بهرهمند شوید.
طرز تهیه مربای تمشک جنگلی بسیار ساده است. برای تهیه مربای تمشک به مواد زیر نیاز داریم:
در مرحلهی اول باید برگهای تمشک را جدا کنید و آنها را کامل با آب سرد بشویید و در داخل آبکش قرار دهید تا آب آن کامل گرفته شود. سپس تمشکها را در یک قابلمه بریزید و بر روی آن نصف شکر آماده شده را بریزید و به مدت 12 ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از گذشت 12 ساعت، تمشکها را از یخچال بردارید و مقداری آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. نصف شکر مانده را در این مرحله به تمشکها اضافه کنید و بگذارید تا در حرارت کم، تمشکها به آرامی بجوشند.
زمانیکه مربا به غلظت لازم رسید، مقدار کمی آبلیمو به آن اضافه کنید. مربا را خوب هم بزنید تا کامل با هم ترکیب شوند. آبلیمو مانع کپک زدن مربا میشود. مربای شما آماده است. آن را در ظرف مناسب بریزید و در یخچال بگذارید تا کامل خنک شود.
برای تهیه مربای تمشک این نکته را در نظر بگیرید که بهتر است از آب ولرم استفاده کنید. آب ولرم قرمزی تمشک را حفظ میکند و مربای شما زیباتر میشود. برای جلوگیری از تیره شدن مربا، به هنگام پخت در قابلمه را باز بگذارید.
در مقالهی انواع آبمیوههای خانگی و طرز تهیه آن دربارهی روشهای تهیه انواع آبمیوههای مقوی طبیعی صحبت کردیم.
برای تهیه مارمالاد تمشک، ابتدا مراحل شستوشو را همانند طرز تهیه مربای تمشک انجام دهید. بعد از مرحله شستوشو آن را درون یک ظرف بریزید و شکر آماده شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 2 ساعت در همین حالت بماند. در این مرحله نباید به ترکیب، آب اضافه کنید. بعد از 2 ساعت، تمشکها را روی حرارت متوسط قرار دهید تا جوش آید.
اگر مواد کف کرد، کف آن را با قاشق بردارید و مقدار کمی گلاب به آن اضافه کنید و اجازه دهید نیم ساعت پخته شود. بعد از آن، ورقههای ژلاتین را در یک ظرف دیگر بریزید و مقداری آب روی آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به آرامی حل شوند. ژلاتین را خوب هم بزنید تا یکدست شوند. سپس این مواد را به تمشک اضافه کنید. مارمالاد شما آماده است.
اگر از گرمای هوا رنج میبرید و به دنبال نوشیدنی خنک و شیرین هستید، مقالهی طرز تهیه شربت خاکشیر را از دست ندهید.
شربت تمشک در کنار طعم خوبیکه دارد، بسیار پرخاصیت است. تمشک منبع آنتیاکسیدان است و رنگهای متنوعی دارد. مواد معدنی موجود در تمشک برای سلامت بدن بسیار مفید است.
شربت تمشک به کاهش وزن کمک میکند و خوردن آن برای افرادیکه بیماری دیابت دارند، بسیار پیشنهاد میشود. تمشک انرژیزا است و باعث بهبود عملکرد مغز میشود. تمشک به رفع التهاب مفصلی، رفع یبوست، به زیبایی پوست و بهبود بیماری دیابت کمک میکند و از هر کدام از آنها میتوان به عنوان خاصیت مربای تمشک اشاره کرد.
شربت تمشک ریزش مو را برطرف میکند و باعث بهبودی بیماری اگزمای پوستی میشود. خوردن تمشک برای افرادیکه بیماری کبدی دارند، مناسب است. اگر جزو افرادی هستید که موها و ناخنهای شما دیر رشد میکند، خوردن شربت تمشک را از دست ندهید.
اگر به خوردن تمشک علاقه دارید، میتوانید با آن معجونهای خوشمزه درست کنید. یکی از معجونهای پرطرفدار، ترکیب تمشک، آناناس، هلو و توت فرنگی است. افرادیکه معمولا در طول روز ضعف میکنند، میتوانند از این معجون بخورند.
اسید فولیک موجود در تمشک برای خانمهای باردار بسیار مفید است و به رشد جنین کمک بسیاری میکند. شما میتوانید علاوه بر خوردن مربا، شربت و معجون تمشک، دمکردهی تمشک را درست کنید. دمنوش تمشک حالت تهوع دوران بارداری را کاهش میدهد. همچنین برخی از خانمهای باردار در این دوران، اشتهای خود را از دست میدهند. تمشک اشتهاآور است و به رفع این مشکل کمک میکند.
اگر میخواهید دربارهی دمنوشهای مناسب برای دوران بارداری بدانید، مقالهی دمنوش مناسب دوران بارداری را بخوانید. این مقاله به شما کمک میکند تا شما برنامه نوشیدنی خود را اصلاح کنید.
تمشک یکی از پرخاصیتترین و خوشمزهترین میوههای تابستانی است. شربت تمشک، مربای تمشک، مارمالاد تمشک، معجون تمشک و دمنوش تمشک از جمله روشهای مصرف تمشک است که امروزه از آن بسیار استقبال میشود. این میوه در مناطق گرم میروید و بسیار ترش است.
تمشک خواص درمانی بسیاری دارد. از مهمترین آن میتوان به کاهش وزن، کمک به بهبودی یبوست، رفع بیماریهای پوستی و و ریزش مو اشاره کرد.
اگر باردار هستید و تمایل دارید تمشک بخورید، به شما توصیه میکنیم که پیش از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.
آیا خوردن تمشک برای خانمهای باردار مفید است؟
اسید فولیک موجود در تمشک برای خانمهای باردار بسیار مفید است و به رشد جنین کمک بسیاری میکند. دمنوش تمشک حالت تهوع دوران بارداری را کاهش میدهد. بعضی از خانمهای باردار اشتهای خود را از دست میدهند. تمشک اشتهاآور است و به رفع این مشکل کمک میکند.
مربای تمشک چه خواصی دارد؟
مربای تمشک به رفع التهاب مفصلی، رفع یبوست، به زیبایی پوست و بهبود بیماری دیابت کمک بسیاری میکند.
روشهای محبوب استفاده از تمشک کدامند؟
میوه تمشک، شربت تمشک، مربای تمشک، مارمالاد تمشک، معجون تمشک و دمنوش تمشک از خوراکیهای جذاب تمشک است.