طرز تهیه شربت تمشک

تمشک یکی از توت‌های وحشی مشهور است که در تابستان می‎روید. با شنیدن اسم این میوه ترش، آب دهانمان راه می‌افتد. تمشک یک میوه آبدار است که از آن به‎صورت خام و پخته می‎توان استفاده کرد. این میوه در مناطق گرم و مرطوب می‎روید و بسیار خوشمزه است.

شربت، کمپوت، مربا، میوه و مارمالاد تمشک از جمله خوراکی‌های درست شده با تمشک است. مربای تمشک بسیار خوشمزه و سرشار از مواد مغذی و ویتامین است. اگر به خوردن مربا علاقه‌ای ندارید، تجربه‌ی خوردن آب تمشک را از دست ندهید. در این مقاله قصد داریم درباره‌ی طرز تهیه شربت تمشک صحبت کنیم. همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه شربت تمشک

طرز تهیه شربت تمشک

  • تمشک: 500 گرم
  • شکر: 500 گرم
  • آب: 1 لیوان

طرز تهیه شربت تمشک گیلان

در مرحله‌ی اول باید آب و شکر را در یک قابلمه بریزید و خوب هم بزنید. زمانی‎که آب جوش آمد، تمشک‌ها را کم کم اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه بجوشد تا کامل یکدست شود. در نهایت، مواد آماده شده را در یک آبکش بریزید و آب آن را کامل بگیرید و در یک شیشه بریزید. شیشه را در یخچال بگذارید تا کامل خنک شود. هربار برای تهیه شربت، مقداری از آن را در لیوان بریزید و به آن آب سرد اضافه و میل کنید.

اگر به خوردن نوشیدنی‎های ترش علاقه دارید، می‌‎توانید به مقاله‎ی طرز تهیه آب انگور خانگی سر بزنید و این نوشیدنی را درست کنید و از خواص آن بهره‎مند شوید.

مواد لازم برای تهیه مربای تمشک

مربای تمشک

طرز تهیه مربای تمشک جنگلی بسیار ساده است. برای تهیه مربای تمشک به مواد زیر نیاز داریم:

  • تمشک: 1 کیلو گرم
  • شکر: 700 گرم
  • آبلیمو: 1 قاشق مرباخوری
  • آب ولرم: به اندازه لازم

طرز تهیه مربای تمشک مرحله به مرحله

در مرحله‎ی اول باید برگ‌های تمشک را جدا کنید و آن‌ها را کامل با آب سرد بشویید و در داخل آبکش قرار دهید تا آب آن کامل گرفته شود. سپس تمشک‌ها را در یک قابلمه بریزید و بر روی آن نصف شکر آماده شده را بریزید و به مدت 12 ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از گذشت 12 ساعت، تمشک‌ها را از یخچال بردارید و مقداری آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. نصف شکر مانده را در این مرحله به تمشک‌ها اضافه کنید و بگذارید تا در حرارت کم، تمشک‌‎ها به آرامی بجوشند.

زمانی‌که مربا به غلظت لازم رسید، مقدار کمی آبلیمو به آن اضافه کنید. مربا را خوب هم بزنید تا کامل با هم ترکیب شوند. آبلیمو مانع کپک زدن مربا می‌شود. مربای شما آماده‌ است. آن‌ را در ظرف مناسب بریزید و در یخچال بگذارید تا کامل خنک شود.

برای تهیه مربای تمشک این نکته را در نظر بگیرید که بهتر است از آب ولرم استفاده کنید. آب ولرم قرمزی تمشک را حفظ می‎کند و مربای شما زیباتر می‎شود. برای جلوگیری از تیره شدن مربا، به هنگام پخت در قابلمه را باز بگذارید.

در مقاله‌ی انواع آبمیوه‎های خانگی و طرز تهیه آن درباره‎ی روش‌های تهیه انواع آبمیوه‎های مقوی طبیعی صحبت کردیم.

مواد لازم برای تهیه مارمالاد تمشک

مارمالاد تمشک

  • تمشک جنگلی: 1 کیلو
  • شکر: نیم کیلو
  • پودر ژلاتین: 1 قاشق مرباخوری
  • گلاب: 5 قاشق غذاخوری
  • آب: 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه مارمالاد تمشک

برای تهیه مارمالاد تمشک، ابتدا مراحل شست‌وشو را همانند طرز تهیه مربای تمشک انجام دهید. بعد از مرحله شست‎وشو آن را درون یک ظرف بریزید و شکر آماده شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 2 ساعت در همین حالت بماند. در این مرحله نباید به ترکیب، آب اضافه کنید. بعد از 2 ساعت، تمشک‎ها را روی حرارت متوسط قرار دهید تا جوش آید.

اگر مواد کف کرد، کف آن را با قاشق بردارید و مقدار کمی گلاب به آن اضافه کنید و اجازه دهید نیم ساعت پخته شود. بعد از آن، ورقه‌های ژلاتین را در یک ظرف‌ دیگر بریزید و مقداری آب روی آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به آرامی حل شوند. ژلاتین را خوب هم بزنید تا یکدست شوند. سپس این مواد را به تمشک اضافه کنید. مارمالاد شما آماده است.

اگر از گرمای هوا رنج می‎برید و به دنبال نوشیدنی خنک و شیرین هستید، مقاله‎ی طرز تهیه شربت خاکشیر را از دست ندهید.

خواص شربت تمشک

خواص شربت تمشک

شربت تمشک در کنار طعم خوبی‎که دارد، بسیار پرخاصیت است. تمشک منبع آنتی‌اکسیدان است و رنگ‌های متنوعی دارد. مواد معدنی موجود در تمشک برای سلامت بدن بسیار مفید است.

شربت تمشک به کاهش وزن کمک می‎کند و خوردن آن برای افرادی‌که بیماری دیابت دارند، بسیار پیشنهاد می‏‌شود. تمشک انرژی‎زا است و باعث بهبود عملکرد مغز می‎‌شود. تمشک به رفع التهاب مفصلی، رفع یبوست، به زیبایی پوست و بهبود بیماری دیابت کمک می‌کند و از هر کدام از آن‌ها می‌توان به عنوان خاصیت مربای تمشک اشاره کرد.

شربت تمشک ریزش مو را برطرف می‎کند و باعث بهبودی بیماری اگزمای پوستی می‏‌شود. خوردن تمشک برای افرادی‌که بیماری کبدی دارند، مناسب است. اگر جزو افرادی هستید که موها و ناخن‌های شما دیر رشد می‌‎کند، خوردن شربت تمشک را از دست ندهید.

نکته

اگر به خوردن تمشک علاقه دارید، می‌توانید با آن معجون‌های خوشمزه درست کنید. یکی از معجون‎های پرطرفدار، ترکیب تمشک، آناناس، هلو و توت فرنگی است. افرادی‌که معمولا در طول روز ضعف می‎کنند، می‌توانند از این معجون بخورند.

خواص تمشک برای زنان باردار

دمنوش تمشک

اسید فولیک موجود در تمشک برای خانم‌های باردار بسیار مفید است و به رشد جنین کمک بسیاری می‎کند. شما می‎‌توانید علاوه بر خوردن مربا، شربت و معجون تمشک، دم‌کرده‎ی تمشک را درست کنید. دمنوش تمشک حالت تهوع دوران بارداری را کاهش می‎دهد. همچنین برخی از خانم‌های باردار در این دوران، اشتهای خود را از دست می‎دهند. تمشک اشتها‌آور است و به رفع این مشکل کمک می‎کند.

اگر می‌خواهید درباره‌ی دمنوش‌های مناسب برای دوران بارداری بدانید، مقاله‎ی دمنوش مناسب دوران بارداری را بخوانید. این مقاله به شما کمک می‎کند تا شما برنامه نوشیدنی خود را اصلاح کنید.

کلام آخر

تمشک یکی از پرخاصیت‌ترین و خوشمزه‌ترین میوه‎های تابستانی است. شربت تمشک، مربای تمشک، مارمالاد تمشک، معجون تمشک و دمنوش تمشک از جمله روش‌های مصرف تمشک است که امروزه از آن بسیار استقبال می‎شود. این میوه در مناطق گرم می‎روید و بسیار ترش است.

تمشک خواص درمانی بسیاری دارد. از مهم‌ترین آن می‌توان به کاهش وزن، کمک به بهبودی یبوست، رفع بیماری‎های پوستی و و ریزش مو اشاره کرد.

اگر باردار هستید و تمایل دارید تمشک بخورید، به شما توصیه می‎کنیم که پیش از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.

سوالات متداول:

آیا خوردن تمشک برای خانم‌های باردار مفید است؟

اسید فولیک موجود در تمشک برای خانم‌های باردار بسیار مفید است و به رشد جنین کمک بسیاری می‎کند. دمنوش تمشک حالت تهوع دوران بارداری را کاهش می‎دهد. بعضی از خانم‌های باردار اشتهای خود را از دست می‎دهند. تمشک اشتها‌آور است و به رفع این مشکل کمک می‎کند.

مربای تمشک چه خواصی دارد؟

مربای تمشک به رفع التهاب مفصلی، رفع یبوست، به زیبایی پوست و بهبود بیماری دیابت کمک بسیاری می‌کند.

روش‌های محبوب استفاده از تمشک کدامند؟

میوه تمشک، شربت تمشک، مربای تمشک، مارمالاد تمشک، معجون تمشک و دمنوش تمشک از خوراکی‌های جذاب تمشک است.

 

alis