معجونها یکی از خوراکیهای پرطرفدار بین مردم هستند و بر اساس مواد غذایی به کار برده شده در آنها، خواص مختلفی دارند. برخی از معجونها بهصورت سرد و برخی دیگر بهصورت گرم سرو میشوند. معجونهایی با طبع گرم معمولاً با افزایش سوختوساز بدن، برای پاکسازی و کاهش وزن مفید هستند. در این مقاله به طرز تهیه ی معجون طبری و خواص آن پرداخته میشود.
یکی از مواد اولیه معجون طبری سیر است که از قدیم برای درمان بیماریهای مختلف استفاده شده است. خوردن روزی یک عدد سیر میتواند به افزایش متابولیسم بدن و کنترل چربی و فشارخون کمک کند. با کنترل فشار و چربی خون میتوان از سکته و بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری کرد. سیر و عسل هر دو خاصیت ضدمیکروبی دارند و در درمان بیماریهای میکروبی مؤثر هستند.
در نتیجه با قراردادن معجون طبری در رژیم غذایی خود میتوان از خواص سیر و عسل بهرهمند شد و گام مهمی در تأمین سلامت بدن برداشت. عسل یک شیرینکننده طبیعی است که حتی افراد دیابتی نیز میتوانند در حد تعادل از آن استفاده کنند. بنابراین خوردن این معجون برای افراد دیابتی مانعی ندارد و حتی در مواردی توصیه نیز میشود.
سالیان درازی است که انواع معجون بهعنوان میان وعده در سبد غذایی مردم جا خوش کردهاند. اصلیترین مواد تشکیلدهنده معجون طبری سیر و عسل است. ترکیب این دو از گذشته توسط طبیبان توصیه شده است. تمدنهای باستان مانند سومریها (The Sumerians) از ترکیب این دو برای درمان بیماریهای مختلف مانند ضعف بدن، شکستگی استخوان و … استفاده میکردند. آنها معتقد بودند که ترکیب این دو میتواند در کاهش وزن و افزایش سلامت بدن مؤثر باشد. امروزه نیز علم پزشکی، سیر را بهعنوان یک ماده پرخاصیت در درمان بیماریها و حفظ سلامت بدن میشناسد.
معجون چهارمغز یکیدیگر از معجونهای پرخاصیتی است که برای افرادیکه بدن ضعیفی دارند، بسیار مناسب است. در مقاله طرز تهیه معجون چهار مغز، این معجون مقوی را معرفی کردیم.
برای تهیه معجون طبری، دستورهای متفاوتی وجود دارد. همانطور که گفته شد اصلیترین مواد تشکیلدهنده معجون طبری سیر و عسل است، اما مواد دیگری نیز بهدلخواه میتوان به آن اضافه کرد. در ادامه به روش تهیه معجون طبری پرداخته میشود.
مواد لازم برای معجون طبری:
سیرها را پوست گرفته و خوب بشویید. سپس سیرها را کمی له کنید. فرایند له کردن نباید بهصورتی باشد که سیر پوره شود، بلکه فقط درصدی که هر حبه سیر کمی تکهتکه شود، کافی است. خردکردن سیر به فعالکردن آلیسی (allicin) موجود در آن کمک میکند. آلیسین یکی از ترکیبات گیاهی بسیار مفید در سیر است.
سپس سیرهای له شده را در یک ظرف شیشهای خشک و تمیز ریخته و عسل و آب یک عدد لیموی تازه را روی آنها بریزید. در شیشه را محکم ببندید بهصورتیکه هیچگونه هوایی وارد آن نشود. پس از آن کمی شیشه را تکان دهید تا سیر و عسل بهخوبی مخلوط شوند. حالا باید به مدت 24 تا 48 ساعت، آن را در جای خنک قرار دهید تا سیر و عسل به خورد یکدیگر بروند. اگر پس از مدتی حبابهایی را در داخل ظرف شیشهای دیدید، نگران نشوید. این حبابها حاصل یک فرایند طبیعی هستند. در صورت تمایل، قبل از بستن در ظرف میتوانید یک عدد فلفل شیرین را به همراه زنجبیل تازه داخل میکسر پوره کنید و به آن اضافه کنید. روغن نارگیل یا کره را نیز میتوانید در این مرحله به معجون اضافه کنید و سپس در آن را بسته و در جای خنک قرار دهید. پس از گذشت 48 ساعت زمان، معجون آماده خوردن است.
میتوانید همراه وعده صبحانه، یک قاشق از این معجون را میل کنید و اثرات معجزهآسای آن را باگذشت زمان ببینید. نکته مهم در مصرف این معجون، مصرف آن بهصورت متعادل است؛ یعنی از زیادهروی کردن در خوردن آن بپرهیزید چراکه استفاده بیشازحد از آن میتواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که از دادن این معجون به نوزادان یا کودکان کمسنوسال و افراد با کهولت سن بپرهیزید، چرا که معده و دستگاه گوارش در سنین خیلی پایین و یا در کهنسالی نسبت به سایر دورهها حساستر بوده و ممکن است با خوردن این معجون دچار مشکل شوند. همچنین افرادی با بیماریهای خاص و بیماریهای مربوط به معده و دستگاه گوارش باید با نظر پزشک، این معجون را مصرف کنند و از مصرف خودسرانه آن بپرهیزند.
اگر طعم عسل را دوست دارید، مقاله خواص شیر عسل مطلب جالبی برای شماست.
در ادامه ارزش غذایی این معجون آورده شده است. باتوجه به میزان کالری، چربی، فیبر و کربوهیدرات موجود در این معجون میتوان گفت که این معجون به افرادی که رژیم غذایی برای لاغری دارند، بسیار توصیه میشود.
اگر رژیم دارید و میخواهید معجونی درست کنید که کالری کمی داشته باشد، به مقاله طرز تهیه معجون رژیمی سر بزنید و از آن برای تهیه معجون خود کمک بگیرید.
معجون طبری در کل به علت وجود سیر و عسل یک معجون لاغرکننده است، اما با پیروی از دستورالعمل زیر، میتوان اثرگذاری این معجون برای لاغری را بیشتر کرد.
مواد موردنیاز در تهیه معجون طبری برای لاغری عبارتند از:
سیرها را خردکرده و کنار بگذارید. گوجهها را پوستکنده و به کمک رنده یا دستگاه غذاساز آنها را پوره کنید و به همراه بقیه مواد به سیر خردشده و عسل اضافه کنید. سپس داخل یک ظرف شیشهای با دربسته به مدت 2 تا 3 روز نگهداری کنید. وقتی سیرها تغییر رنگ دادند، معجون آماده مصرف است. میتوانید به همراه صبحانه یا بهعنوان عصرانه آن را میل کنید. توجه کنید که در مواقع گرسنگی بهتنهایی این معجون را میل نکنید زیرا ممکن است باعث سوزش معده شما شود.
باتوجه به اینکه در دوران رژیم غذایی ممکن است به علتهای مختلف سیستم ایمنی بدن ضعیف شود، خوردن این معجون در تقویت سیستم ایمنی و بهدستآوردن انرژی موردنیاز بسیار مؤثر است. زیرا وجود عسل در این معجون باعث تأمین انرژی و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
اگر طرفدار نوشیدنیهای مناسب لاغری هستید، مقاله طرز تهیه اسموتی اسفناج را از دست ندهید.
سیر و عسل دو ماده پرخاصیت هستند که از قدیم تاکنون برای کاربردهای مختلف پزشکی مورداستفاده قرار میگرفتند. ترکیب این دو باهم میتواند برای بدن بسیار مفید باشد و به درمان بیماریهای مربوط به قلب کمک کند. همچنین ترکیب این دو بهعنوان معجون طبری در پیشگیری از گرفتگی عروق و فشار و چربی خون بسیار کمککننده است.
به همین علت است که معجون طبری از گذشته تاکنون طرفداران زیادی داشته و دارد. ترکیب این معجون با پوره گوجه بهعنوان یک معجون عالی برای کاهش وزن شناخته میشود. از این معجون میتوانید در دورههای سهماهه و یا بهطور مداوم استفاده کنید اما باید در نظر داشته باشید که در خوردن این معجون، اعتدال را رعایت کنید. در حد روزی یک تا دو قاشق از این معجون برای حفظ سلامتی بدن کافی است.
روزی چند قاشق معجون طبری مصرف کنیم؟
مصرف روزی 1 تا 2 قاشق از این معجون برای حفظ سلامتی بدن کافی است.
طبع معجون طبری چیست؟
ترکیب سیر و عسل آن را در دسته معجونهای گرم قرار میدهد.
چه موادی در معجون طبری وجود دارد؟
کالری، چربی، فیبر و کربوهیدرات.