ما ایرانیها عادت داریم که چای را به سادهترین شکل ممکن بنوشیم؛ چای سیاه را دم میآوریم و سپس سرو میکنیم. در دیگر جاهای دنیا اما به روشهای خلاقانهتری این نوشیدنی بهشتی را میل میکنند؛ شیر چایی یکی از همین روشهای متفاوت است که شاید برای ما ایرانیها چندان آشنا نباشد. امروز زمان آشنایی و آشتی با انواع تازهای از چای است.
در این مقاله از مجله عالیس، طرز تهیه شیر چایی را در کنار یکدیگر یاد خواهیم گرفت. این نوشیدنی را میتوان به سادهترین و کمدردسرترین شکل ممکن تهیه کرد؛ همچنین تهیه آن نیز بسیار اقتصادی بوده و خرج اضافی روی دستهایتان نخواهد گذاشت. علاوه بر چای شیر ساده، نگاهی به دیگر انواع این نوشیدنی از گوشهگوشه دنیا نیز خواهیم داشت.
چنان که در مقدمه نیز به آن اشاره کردیم، شیر چایی را میتوان با کمترین مواد اولیه تهیه کرد. مواد لازم برای تهیه این نوشیدنی در هر خانه ایرانی پیدا میشود و به همین دلیل لازم نیست که برای تهیهاش پولی خرج کنید. از دیگر چایهای ساده و ارزانقیمتی که میتوانید تهیه کنید، باید به چای گلابی اشاره کنیم؛ شما میتوانید طرز تهیه چای گلابی خشک را در بلاگ عالیس مطالعه کنید.
در طرز تهیه شیر چایی ساده لازم است که مواد اولیه زیر را حاضر کنید:
شیر | 1 پیمانه |
چای خشک | 2 قاشق چایخوری |
آب | 1/4پیمانه |
شکر | 3 قاشق چایخوری |
این مقدار از مواد اولیه که در طرز تهیه شیر چایی مشاهده کردید، میتواند برای 2 نفر کافی باشد. اگر دوست دارید که مقدار بیشتری از این چای را برای مهمانهای بیشتر تهیه کنید، میتوانید مقدار مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که امکان استفاده از مقدار چای خشک به میزان بیشتر نیز وجود دارد.
این نوشیدنی نهتنها بسیار ارزان است، بلکه طرز تهیه آن نیز بسیار ساده و سریع است. چای شیر ساده را میتوانید در عرض 15 دقیقه تهیه کنید. اگر بخواهید چای دمکشیدهتری داشته باشید نیز میتوانید در عرض کمتر از 30 دقیقه این نوشیدنی را نوش جان کنید. بد نیست بدانید که چای عدنی نیز شباهت زیادی به چایی شیر دارد. طرز تهیه چای عدنی را بلدید؟
در طرز تهیه شیر چایی لازم است که مطابق با مراحل زیر پیش بروید:
قبل از هر چیز باید آب را به جوش بیاورید. برای این کار از آب تصفیه شده یا آبمعدنی استفاده کنید؛ ازآنجاییکه این آبها املاح اضافی ندارند، تأثیر منفی بر رنگ و مزه چای شما نخواهند گذاشت و کیفیت آن را افزایش خواهند داد. بعد از اینکه آب به جوش آمد، آن را داخل قوری یا هر ظرف دیگری که دارید بریزید.
اکنون باید اجازه دهید که چای دم بکشد. برای این کار حدود 10 دقیقه کافی است. در برخی از دستورهای اروپایی، برای تهیه این نوشیدنی این چای را میجوشانند؛ یعنی چای را داخل کتری ریخته و اجازه میدهند که چای به مدت 5 دقیقه روی حرارت مستقیم بجوشد و قُل بزند. این روش چندان به ذائقه ما ایرانیها سازگار نیست.
بعد از این مدتزمان، شیر را همراه با شکر نیز داخل قوری یا ظرف چای بریزید. اجازه دهید که چای شما برای 10 دقیقه دیگر نیز دم بکشد. بعد از این مدت مشاهده خواهید کرد که رنگ چای شما شبیه به کرم یا قهوهای روشن خواهد شد؛ این یعنی اینکه نوشیدنی شما آماده است و میتوانید آن را سرو کنید. چای را از صافی عبور داده و در فنجان بریزید. نوش جان!
ما تلاش کردیم تا تمام نکات لازم در طرز تهیه چای شیر ساده را در طول دستور آن آموزش بدهیم. حقیقت آن است که هر خوراکی را میتوان با استفاده از نکات مختلف بهبود بخشید و کیفیت آن را افزایش داد. اگر میخواهید شیر چایی شما حرفهایتر و خوشمزهتر باشد، بد نیست که این موارد را نیز به یاد داشته باشید:
همانطور که در مقدمه نیز به آن اشاره کردیم، شیر چایی انواع مختلفی دارد و هر کدام نیز عطر و مزه خاص خودشان را دارند. چای کرک نیز از جمله معروفترین انواع این نوشیدنی محسوب میشود و زادگاه آن نیز جنوب ایران خودمان است. طرز تهیه چای کرک را میتوانید در مجله عالیس ببینید.
از جمله معروفترین انواع شیر چایی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
این چای را با عنوان چای ماسالا نیز میشناسند. این چای را با روش جوشاندن تهیه میکنند و میزان ادویه و چاشنی در آن بسیار زیاد است. علاوه بر چای، در این نوشیدنی از فلفل سیاه، زنجبیل، هل، دارچین و میخک استفاده میشود. این چای بسیار شیرین نیز است.
خاستگاه این نوشیدنی کشور تایلند است؛ این چای بهصورت سرد و همراه با یخ سرو میشود. شیر بهکاررفته در این چای بسیار غلیظ و پرچرب است. مقدار شکر در این چای بسیار اندک است و از جمله ادویههای لازم برای آن میتوان به بادیان ستارهای، دارچین، هل و تمبر هندی اشاره کرد.
سادهترین نوع شیر چایی را میتوان همین مورد در نظر گرفت. در این روش چای را به مدت 5 تا 10 دقیقه داخل قوری دم میآورند و سپس داخل فنجان میریزند. شیر غلیظ و پرچرب را روی آن اضافه میکنند و در نهایت با چند حبه قند سرو میکنند. این چای هیچ ادویهای ندارد و مزه آن بسیار ساده و ملایم است.
این چای نیز خاستگاه هندی دارد و از جمله نوشیدنیهای باستانی این کشور بهحساب میآید. این چای را نیز با روش جوشاندن مستقیم تهیه میکنند و در آن بهجای شیر ساده، میتوان از شیر نارگیل نیز استفاده کرد. این چای معمولاً شیرین نیست و همانطور که از نامش پیداست، مقدار زیادی زردچوبه دارد. فلفل نیز از دیگر ترکیبات موجود در این چای به شمار میرود. این چای برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.
در این مقاله از مجله عالیس با طرز تهیه شیر چایی ساده آشنا شدیم. این نوشیدنی را میتوان جایگزین چای سیاه معمولی کرد و روزانه از نوشیدن آن کمال لذت را برد. علاوه بر دستور تهیه این چای، نگاهی به دیگر انواع شیر چایی نیز داشتیم. اگر دوست دارید که در برنامه غذایی خود یک تنوع بزرگ ایجاد کنید، بدون شک تهیه این نوشیدنیها میتوانند گزینه مناسبی برای شما باشد. اگر تجربه نوشیدن هر یک از انواع این چای را داشتهاید، خوشحال میشویم که نظر خود را با ما نیز در میان بگذارید.
چه چیزهایی را میتوان در کنار شیر چایی سرو کرد؟
هر نوع میانوعدهای را میتوانید در کنار شیر چایی سرو کنید. کیک و شیرینیهای خشک بهترین گزینه برای این نوشیدنی به شمار میروند.
آیا بابل تی را نیز میتوان از جمله انواع شیر چایی در نظر گرفت؟
بله؛ بابل تی یا همان چای حبابی نیز از دیگر انواع چایی شیر به شمار میرود که امروزه محبوبیت آن بسیار زیاد شده است. این نوشیدنی را میتوان در تابستان میل کرد.
بهترین زمان برای سرو شیر چایی چه موقع است؟
این چایی را هم میتوانید صبحها در کنار صبحانه میل کنید و هم میتوانید عصرها همراه با عصرانه خود نوش جان کنید.
نظر خود را بنویسید