طرز تهیه شربت باقلوا ترکی

باقلوا از آن شیرینی‌های خوشمزه و بسیار محبوبی است که اگر در ذائقه شما هم دلنشین باشد، به خوردن یکی دوتا از آن راضی نمی‌شوید! باقلوای ترکی که به‌عنوان باقلوا پسته‌ای هم شناخته می‌شود، یک دسر خوشمزه، کَره‌ای و شیرین است که از خمیر فیلو، پسته ریز آسیاب شده، کره و شربتی از شکر، آب و آبلیمو تهیه می‌شود. در این مطلب قرار است طرز تهیه شربت باقلوا ترکی و روش درست‌کردن باقلوا را به شما آموزش دهیم. همراه ما بمانید.

باقلوای سنتی از چه چیزی درست می‌شود؟

باقلوای سنتی از چه چیزی درست می‌شود؟

باقلوای سنتی ترکیه که به باقلوای پسته هم معروف است، معمولاً از خمیر فیلو، پسته ریز خرد شده، کره و شربتی ساده از شکر، آب و آبلیمو درست می‌شود. تنوع زیادی از این دسر زیبا و خوشمزه را در کشورهای دیگر خاورمیانه پیدا خواهید کرد. باقلواهای دیگر کشورها معمولاً با شربت ساده، گلاب یا گردو و مقدار زیادی دارچین تهیه می‌شود.

آیا می‌توان در تهیه باقلوا از آجیل‌های دیگری استفاده کرد؟

پسته یا گردو پرمصرف‌ترین آجیل‌هایی است که برای باقلوا استفاده می‌کنند، اما می‌توان بسته به سلیقه و ذائقه شما آجیل‌های دیگری هم در این دسر خوشمزه و شیرین داشته باشید. حتی می‌توان از مخلوطی از سه مغز مختلف مثل پسته، گردو و فندق به همراه دارچین، یک عدد میخک آسیاب شده و مقداری شکر هم در این باقلوا استفاده کرد. در دستور اصلی درست‌کردن باقلوا ذکر شده است که آجیل‌ها خرد شده‌اند، اما به‌عنوان یک توصیه مهم، دانه‌ها و مغزها را خیلی ریز خرد نکنید. لطف مهم این شیرینی، حس کردن آجیل شیرین شده‌ای است که لابه‌لای خمیر فیلو زیر دندان می‌آید.

روش تهیه باقلوا

روش تهیه باقلوا

هنگام تهیه باقلوا، باید 3 لیست مواد را در نظر بگیرید:

  • شیرینی فیلو: یک بسته

خمیر فیلو منجمد را می‌توانید به‌صورت آماده از قنادی‌ها و مغازه‌هایی که لوازم شیرینی و کیک می‌فروشند، تهیه کنید.

  • مخلوط آجیل: پسته، گردو، فندق، شکر، دارچین آسیاب شده: به مقدار لازم
  • یک عدد میخک آسیاب شده

می‌توانید مخلوط آجیل را باتوجه ‌به آنچه دوست دارید یا در دسترس‌تان است، تغییر دهید. به‌عنوان‌مثال شاید دوست داشته باشید فقط از گردو یا پسته استفاده کنید، اما حتماً از هر مغزی که استفاده می‌کنید، به‌اندازه کافی از آن در شیرینی بریزید تا هم طعم آن بهتر شود و هم لذیذ‌تر و خوشمزه‌تر باشد. همچنین اگر طرفدار دارچین نیستید، می‌توانید آن را حذف کنید.

  • شربت باقلوا ترکی: آب یا شیر، شکر، عسل و آبلیمو

برای بهتر کردن طعم شربت باقلوا ترکی، عصاره پرتقال و میخک را هم می‌توانید اضافه کنید.

اگر دوست دارید نوشیدنی‌ها و دسرهای سنتی بیشتری از کشور ترکیه را بشناسید، نگاهی به مقاله طرز تهیه شربت عثمانی بیندازید.

مراحل تهیه شربت باقلوا با شیر

مراحل تهیه شربت باقلوا با شیر

قبل از تهیه شربت باقلوا و خمیر باقلوا ابتدا فر را با دمای ۳۵۰ درجه گرم کنید تا زمان قراردادن باقلوا در آن، فر گرم شده باشد. سپس سراغ شربت باقلوا بروید. برای درست‌کردن شربت باقلوا با شیر یا آب، ابتدا شکر و آب (شیر) را در یک قابلمه بریزید و روی اجاق‌گاز را گرم کنید. هرازگاهی هم بزنید تا شکر حل شود. بعد از حل شدن شکر در آب یا شیر، عسل، عصاره پرتقال و میخک را اضافه کنید.

ترکیب را کامل هم بزنید تا مخلوط شوند. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید حدود ۲۵ دقیقه بجوشد. شربت را از روی حرارت بردارید. آب‌لیمو را اضافه کنید. کل میخک‌ها را بردارید و بگذارید شربت خنک شود. با خنک شدن شربت، رفته‌رفته غلظت آن هم بیشتر خواهد شد. این نشانه خوبی است. شربت غلیظ برای درست‌کردن باقلوا بهترین و مناسب‌ترین گزینه است.

مخلوط آجیل را درست کنید و در کاسه غذاساز مجهز به تیغه، پسته، گردو و فندق را اضافه کنید. آجیل‌ها را خرد کنید. دقت داشته باشید که خردکردن آجیل به معنی پودر کردن آن نیست، پس حتماً خردکردن را تا جایی ادامه دهید که فقط ریز شوند، پودر نشوند. آجیل را به یک کاسه بزرگ منتقل کرده و شکر، دارچین و میخک آسیاب شده را اضافه کنید. خوب مخلوط کنید تا ترکیب شوند.

اکنون نوبت آماده‌کردن شیرینی فیلو رسیده است. خمیر فیلو ذوب شده را با دقت باز کنید و ورقه‌ها را بین دو حوله تمیز آشپزخانه قرار دهید. این کار به جلوگیری از شکستن فیلو در حین کار کمک می‌کند. از مواد یا همان آجیل‌های خردشده‌ای که تهیه کرده‌اید لابه‌لای خمیر بریزید و چندلایه اول باقلوا را جمع کنید.

برای جمع‌کردن لایه‌های باقلوا ابتدا یک قالب فر مناسب پیدا کنید و داخل قالب فر را کمی کره ذوب شده بمالید. برای جمع‌کردن باقلوا، یک ورق فیلو را بردارید و در تابه قرار دهید. روی ورق فیلو را با کره ذوب شده بمالید. این کار را چند بار دیگر تکرار کنید تا زمانی که حدود 1/3 از خمیر فیلو مصرف شود و هر لایه کاملا کره‌مالی شده باشد.

بعد از این، حدود 1/2 از مخلوط آجیل را به طور مساوی روی آخرین لایه خمیر فیلو پخش کنید و خمیر را به صورت رول، بپیچید. دوباره همین کار را برای لایه‌های دیگر خمیر فیلو که باقی‌مانده‌اند، انجام دهید و در نهایت همه باقلوا‌های پیچیده شده را داخل سینی فر بچینید. با برس یک لایه دیگر کره روی تمام خمیرهای فیلو پیچیده شده بزنید و تمام آن را به‌خوبی کره‌مالی کنید.

با استفاده از یک چاقوی تیز باقلوا را تکه‌تکه کنید. معمولاً باقلوا‌‌ها را به‌صورت رول‌های کوچک درمی‌آورند، اما اگر دوست داشتید می‌توانید به شکل مثلث‌های کوچک هم برش بزنید.

دارچین از جمله مواد خوراکی بسیار مقوی و پر خاصیتی است که توصیه می‌شود حتماً از آن در غذاها و دسرهای مختلف استفاده شود. برای اطلاع از خواص شیر و دارچین مطلبی با همین عنوان بخوانید.

نکات مهم در پخت باقلوا

نکات مهم در پخت باقلوا

ظرف باقلوا را در طبقه وسط فری که از قبل گرم کرده‌اید، بگذارید. ۳۵ تا ۴۵ دقیقه یا تا زمانی که روی باقلوا طلایی شود، زمان برای پخت کامل باقلوا لازم است. برای اطمینان از پختن باقلوا می‌توانید خلال دندانی در مرکز آن فروکنید و اگر خلال دندان تمیز از داخل باقلوا بیرون آمد و مواد داخلی و خمیر به باقلوا نچسبید، پختن آن کامل شده است.

بعد از این، نوبت اضافه‌کردن شربت به باقلوا است. به‌محض اینکه باقلوا را از فر خارج کردید شربت باقلوایی که از قبل آماده و خنک کرده‌اید را روی باقلوا بریزید و بگذارید خنک شود. مجدد روی باقلواها کمی آجیل خرد شده یا پسته بریزید.

دوست دارید اطلاعاتی درباره نوشیدنی‌های کشور آذربایجان کسب کنید، پس خواندن این مطلب با نام نوشیدنی‌های کشور آذربایجان را پیشنهاد می‌کنیم.

چگونه از خیس شدن باقلوا جلوگیری کنیم؟

چگونه از خیس شدن باقلوا جلوگیری کنیم؟

معمولاً کسانی که باقلوا درست می‌کنند، همیشه نگران خیس شدن باقلوا هستند. اما یک راز طلایی وجود دارد که باعث می‌شود از خیس شدن باقلوا خوشمزه‌تان جلوگیری کنید، آن هم مربوط به شربت باقلواست. بسیار مهم است شربتی که روی باقلوا می‌ریزید از قبل خنک شده باشد. اگر هم شربت و هم باقلوا هر دو داغ باشند، باقلوا شربت را جذب نمی‌کند و آن طعم و مزه خوب را ندارد. پس یا شربت خنک را روی باقلوای داغ بریزید یا شربت داغ را روی باقلوای خنک شده بریزید. البته بهتر است روش اول را انتخاب کنید، چون نتیجه کار بهتر خواهد شد.

کلام آخر

درباره باقلوا و روش درست‌کردن آن با شما صحبت کردیم. خوشبختانه باقلوا از آن شیرینی‌هایی است که می‌توانید حداکثر تا ۲ هفته سالم و بدون هیچ مشکلی در یک ظرف شیشه‌ای و در محیط اتاق یا یخچال نگهداری کنید. نگه‌داشتن آن در دمای اتاق، باعث می‌شود بافت ترد بهتر بماند.

سؤالات متداول

آجیل‌های مختلفی که برای طرز تهیه شربت باقلوا ترکی استفاده می‌شوند، کدامند؟

پسته یا گردو پرمصرف‌ترین آجیل‌هایی است که برای باقلوا استفاده می‌کنند، اما می‌توان بسته به سلیقه و ذائقه شما، از آجیل‌های دیگری هم در این دسر خوشمزه و شیرین داشته باشید.

چگونه از خیس شدن باقلوا جلوگیری کنیم؟

شربتی که روی باقلوا می‌ریزید باید از قبل خنک شده باشد. اگر هم شربت و هم باقلوا هر دو داغ باشند، باقلوا شربت را جذب نمی‌کند و آن طعم و مزه خوب را ندارد.

تا چند روز می‌توان باقلوا و شربت باقلوا را نگهداری کرد؟

می‌توانید حداکثر تا ۲ هفته سالم و بدون هیچ مشکلی در یک ظرف شیشه‌ای و در محیط اتاق یا یخچال نگهداری کنید.

 

 

 

 

 

 

alis