طرز تهیه معجون گرمیجات

اگر شب‌ها در حال گشت‌وگذار در شهر باشید، حتماً صف‌های طولانی جلوی معجون‌فروشی‌های معروف شهر را می‌بینید. معجون یک نوشیدنی بسیار مقوی است که با ترکیبات و روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود. معجون برای تقویت قوای بدن بسیار مناسب است. این نوشیدنی به‌خاطر ترکیبات مقوی، طرفداران زیادی به‌خصوص در بین ورزشکاران دارد. معجون گرمیجات نوعی از انواع معجون است که با موادی که طبع گرم دارند، تهیه می‌شود. ازاین‌رو برای افرادی که رژيم‌های خاصی برای خوردن گرمیجات دارند، مناسب است.

معجون چیست؟

معجون چیست؟

معجون یک نوشیدنی کافی‌شاپی است و در کافه‌ها سرو می‌شود. این روزها به دلیل استقبال زیاد از معجون مغازه‌هایی باز شده‌اند که فقط معجون سرو می‌کنند. معجون‌فروشی‌ها معمولاً برای جلب نظر مشتری، معجون را پشت ویترین شیشه‌ای درست می‌کنند تا مردم ببینند چه موادی در آن به‌کار برده می‌شود. حتی بعضی از معجون‌فروشی‌های تهران زمان کارکردن با روش‌های خاص و حرکات دست برای جلب‌توجه مشتریان تلاش می‌کنند. پایه اصلی معجون، شیر و بستنی و گردو است و به همین دلیل بسیار مقوی است. موادی مثل پسته، خرما و عسل نیز در معجون استفاده می‌شود، به این خاطر معجون معمولاً گران است.

یکی از معجون‌های پرطرفداری که معمولا در کافی‌شاپ‌ها بسیار مورداستقبال قرار می‎گیرد، معجون مخصوص است که در مقاله طرز تهیه معجون مخصوص، روش تهیه آن را آوردیم.

روش تهیه معجون گرمیجات

معجون را می‌توانید به‌راحتی در خانه تهیه کنید. به‌عنوان دسر در پذیرایی از مهمان استفاده کنید یا برای تقویت قوای بدن برای اعضای خانواده درست کرده و از ترکیب این خوراکی خوشمزه لذت ببرید.

مواد زیر برای تهیه معجون گرمیجات لازم است:

  • شیر: 2 پیمانه
  • عسل: 2 قاشق غذاخوری
  • بستنی: 500 گرم
  • خامه: 4 قاشق غذاخوری
  • خرما: 200 گرم
  • موز: 4 عدد
  • گردو خردشده: 2 قاشق غذاخوری
  • فندق: 2 قاشق غذاخوری
  • پودر نارگیل: 2 قاشق غذاخوری
  • کنجد بوداده: 2 قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • یخ: به‌مقدار لازم

مراحل تهیه معجون گرمیجات

در ابتدا باید گردو و فندق را آماده کنید. آن‌ها را پوست ‌کنده و کاملاً خرد کنید. می‌توانید برای راحتی کار از آسیاب استفاده کنید که خوب و یکدست خرد شوند. بعد هسته و پوست خرما را جدا کنید. برای این کار خرما را دخل آب گرم ریخته، بعد به‌راحتی پوست آن را جدا کنید. در این مرحله خرما و نصف یک پیمانه شیر را داخل مخلوط‌کن بریزید و اجازه دهید شیر و خرما کاملاً با هم مخلوط شوند. سپس گردو و فندقی که از قبل خرد کرده‌اید را به مخلوط شیر و خرما اضافه کنید و مخلوط‌کن را روشن کرده و زمان بدهید تا مواد کاملاً با هم ترکیب شوند.

بعد عسل، بستنی و خامه را اضافه کنید. دوباره دستگاه را روشن کنید و چند دقیقه صبر کنید تا همه مواد ترکیب شوند. در مرحله آخر کنجد بوداده، موز و پودر نارگیل را به ظرف مخلوط‌کن اضافه کرده، دستگاه را روشن کنید و آن‌قدر صبر کنید تا مخلوط کش‌داری درست شود. معجون گرمیجات آماده است، می‌توانید داخل لیوان‌ بریزید و با گردو و فندق تزیین کنید.

اگر به مغزی‍جات علاقه دارید، مقاله طرز تهیه معجون چهارمغز را از دست ندهید.

نکاتی برای تهیه معجون گرمیجات

  • می‌توانید به‌جای مخلوط‌کن از گوشت‌کوب برقی استفاده کنید.
  • اگر پوست خرما را جدا نکنید، داخل مخلوط‌کن هم خرد نمی‌شود و در زمان مصرف شکل و مزه مناسبی ندارد.
  • مقدار موادی که ذکر شد، برای 2 نفر مناسب است.
  • اگر شکلات زیاد دوست دارید، می‌توانید مقداری شکلات تخته‌ای به مخلوط در حال میکس اضافه کنید.
  • برای عطروطعم بهتر مقداری وانیل اضافه کنید (به‌ازای هر یک پیمانه شیر 1/4 قاشق چای‌خوری وانیل اضافه کنید.)
  • برای خوشمزه‌تر شدن معجون بهتر است ابتدا مواد اولیه را چند ساعت در یخچال قرار دهید و با مواد سرد معجون را درست کنید.
  • بنا به ذائقه خود می‌توانید از گل سرخ و زعفران برای عطروطعم بهتر معجون استفاده کنید.
  • برای کش‌دار شدن معجون، از موز و خامه یخ‌زده استفاده کنید.
  • برای تزیین، علاوه بر پودر پسته و گردو می‌توانید از میوه تازه استفاده کنید.
  • یکی از روش‌های سرو معجون به این صورت است که زمان میکس، بستنی اضافه نمی‌کنند و وقتی در ظرف ریختند یک اسکوپ بستنی و مقداری عسل داخل معجون می‌ریزند.

روش دیگری برای تهیه معجون گرمیجات

روش دیگری برای تهیه معجون گرمیجات

موادی که در معجون استفاده می‌شود کاملاً اختیاری هستند و اگر کسی موادی که ذکر شد را دوست ندارد یا به دلایل خاص نمی‌تواند از کدام از مواد استفاده کند، می‌تواند آن را حذف و با مواد دیگر جایگزین کند.

مواد لازم برای تهیه معجون عبارتند از:

  • بستنی سنتی: 1 کیلو
  • بستنی پاستوریزه: 200 گرم
  • شیر: 1 استکان
  • عسل یا شیره خرما یا شیره انگور: 1 قاشق غذاخوری
  • قهوه: 1 قاشق چای‌خوری
  • دارچین: 1 قاشق چای‌خوری
  • کنجد: 5 قاشق غذاخوری
  • پودر نارگیل: 5 قاشق غذاخوری
  • موز: 1 عدد بزرگ
  • آناناس: 3 حلقه برای تزیین
  • پودر گل محمدی: 1 قاشق غذا‌خوری
  • گردوی نیمه آسیاب‌شده: 5 قاشق غذاخوری
  • پسته نیمه آسیاب‌شده: 5 قاشق غذاخوری
  • فندق نیمه آسیاب‌شده: 5 قاشق غذاخوری
  • بادام نیمه آسیاب‌شده: 5 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه معجون گرمیجات به روش دوم

در ابتدا مغزها را پوست‌کنده و خرد کنید. برای خرد کردن می‌توانید از چاقو، هاون یا آسیاب استفاده کنید. شیر را به همراه بستنی‌ها داخل میکسر ریخته و هم بزنید. در این مرحله، گردو، فندق، بادام، پسته، پودر دارچین، موز، آناناس شیره خرما، قهوه و پودر گل محمدی را به مخلوط شیر و بستنی اضافه کنید. دستگاه را روشن کنید و صبر کنید تا مواد کاملاً با هم مخلوط شوند.

یکی‌دیگر از معجون‌هایی که طبع گرمی دارد، معجون خرما است که در مقاله طرز تهیه معجون خرمایی، روش تهیه آن را معرفی کردیم.

خواص معجون گرمیجات

معجون به‌دلیل مواد بسیار مقوی که در آن استفاده می‌شود، بسیار پرکالری و چاق‌کننده است و به‌شدت قند خون را بالا می‌برد، به‌خصوص برای افرادی که از عسل تقلبی استفاده می‌کنند. برای افرادی که به‌طور مداوم از معجون استفاده کنند، خطر ابتلا به اضافه‌وزن و دیابت وجود دارد. معجون به دلیل کالری زیاد برای افرادی که رژیم‌های خاصی برای اضافه‌وزن دارند، برای رشد کودکان و نقاهت بعد از بیماری مناسب است.

معجون همچنین به دلیل داشتن شیر، بستنی، خامه و مغزیجات سرشار از کلسیم است. می‌توانید معجون را در خانه تهیه کرده، از شیر کم‌چرب، عسل طبیعی و مغزیجات بی‌نمک یا کم‌نمک برای افرادی که به فشارخون بالا مبتلا هستند، استفاده کنید تا از سلامت آن مطمئن شوید. خواص شیر در ترکیب با عسل طبیعی دوچندان می‌شود. همچنین معجون به دلیل داشتن مغزیجات و خرما سرشار از آهن و روی است که برای سلامتی بدن بسیار ضروری است.

کلام آخر

معجون در لغت‌نامه دهخدا به معنی آمیخته و مخلوطی از چند ماده است. یک دسر بسیار شگفت‌انگیز که اگر یکبار امتحان کنید طعم آن را تا مدت‌ها به‌خاطر دارید. این دسر از مواد بسیار مقوی و اصولاً طبیعی و ارگانیک تهیه می‌شود که خواص بسیار زیادی دارد.

سؤالات متداول

چرا باید پوست خرما را در معجون جدا کنیم؟

اگر پوست خرما را جدا نکنید، داخل مخلوط‌کن هم خرد نمی‌شود و در زمان مصرف شکل و مزه مناسبی ندارد.

روش متفاوت سرو معجون چیست؟

یکی از روش‌های سرو معجون به این صورت است که زمان میکس، بستنی اضافه نمی‌کنند و وقتی آن در ظرف ریختند یک اسکوپ بستنی و مقداری عسل داخل معجون می‌ریزند.

برای کش‌دار شدن معجون چه کنیم؟

برای کش‌دار شدن معجون از موز و خامه یخ‌زده استفاده کنید.

 

alis