کیک یزدی از آن خوراکیهای نوستالژیک و جذابی است که هر نسلی با آن خاطره دارد. این کیک جذاب و خوشمزه، با ظاهر ساده، جای خودش را در میان همه آدمها بازکرده و بهعنوان یک میانوعده پرطرفدار معرفی میشود.
در این مطلب، میخواهیم طرز تهیه کیک یزدی را به شما آموزش دهیم. اگر میخواهید فوتوفنهای تهیه کیک یزدی را یاد بگیرید، در ادامه همراه ما باشید.
کیک یزدی که بعضیها آن را با نام کیک فنجانی میشناسند، یکی از خوشمزهترین شیرینیهای سنتی ایرانی است. تاریخچه این کیک جذاب و خوشعطر و طعم، همانطور که از نامش پیداست، به شهر یزد بازمیگردد. کیک یزدی هم مانند بسیاری از شیرینیهای دیگر یزد، محبوبیت زیادی دارد و بهعنوان یکی از اصلیترین موارد پذیرایی در مهمانیها بهشمار میرود.
کیک یزدی را میتوانید بهتنهایی، همراه با شیر و یا چای نوش جان کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
با خواندن مقاله طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمان، با این شیرینی محلی جذاب آشنا شوید.
بهتر است پیش از آنکه روش تهیه کیک یزدی را بگوییم، مواد موردنیاز آن را بشناسیم. برای پخت این کیک خوشمزه، باید مواد اولیه زیر را تهیه و آماده کنید:
روش تهیه کیک یزدی اصیل با طعم واقعی آن، نیاز به مهارت و البته دقت دارد. بنابراین هر مرحله را بهطور دقیق و طبق دستور انجام دهید.
ابتدا همه مواد اولیه و موردنظر را تهیه کرده و همه آنها را یک ساعت پیش از آماده کردن کیکها از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
در همین حین، فر را نیز روشن کرده و آن را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا محیط آن گرم شود.
اولین مرحله در تهیه کیک یزدی، شکستن تخممرغهاست. تخممرغها را بهخوبی بشویید و آنها را با کمک همزن و تا زمانی که یکدست شوند، هم بزنید. سپس شکر را بهصورت کمکم و مرحله به مرحله به مخلوط تخممرغها اضافه کنید تا به رنگ کرم درآیند. پس از آنکه تخممرغ و شکر را کاملاً با هم مخلوط کردید، روغن مایع را هم به ترکیب اضافه کرده و خوب هم بزنید.
در مرحله بعدی نوبت به ماست میرسد. ماست را به مواد اضافه کنید و کاملاً تا جایی که مایع شما یکدست شود، آن را هم بزنید.
درنهایت، گلاب، هل و عسل را به آن اضافه کرده و مایع خود را آماده کنید.
سپس نوبت به آرد میرسد. آرد و بیکینگپودر را دو بار الک کنید تا کاملاً نرم و یکدست شوند. این کار به نرم و یکدست شدن کیک یزدی شما کمک میکند.
مخلوط آرد و بیکینگپودر را بهآرامی و در چند مرحله به مواد اضافه کنید و با کمک همزن آن را به هم بزنید. زمانی که آرد و مایع کاملاً مخلوط و یکدست شدند، باید بلافاصله آن را به قالبها منتقل کنید.
مایع کیک را به کمک یک قیف یا قاشق، داخل قالب مافین بریزید. فراموش نکنید که پیش از انجام این کار، باید کاغذ مخصوص کیک یزدی را داخل قالبها بگذارید. بهتر است قالبها را بهصورت سرخالی پر کنید و وسط آن را به کمک یک قاشق گود کرده و مقداری کنجد روی آن بپاشید.
مرحله بعدی طرز تهیه کیک یزدی، پخت آن در فر است. سینی کیکها را درون فر که پیشازاین گرم شده است، قرار دهید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه، در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا کیکها کاملاً پف کنند.
پس از آن، دمای فر را به ۱۸۰ درجه سانتیگراد کاهش دهید و ۱۰ دقیقه دیگر منتظر بمانید. در این مدت، کیکها کاملاً مغزپخت و طلایی میشوند. پس از آنکه مدتزمان پخت کیک یزدی کامل شد، آن را از درون فر خارج کنید و منتظر شوید که کمی خنک شود. کیک یزدی شما آماده است، میتوانید آن را همراه با چای و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
به مقاله طرز تهیه مافین شکلاتی مراجعه کنید و از درستکردن این کیک خوشمزه لذت ببرید.
یکی از مهمترین فوتوفنها در روش تهیه کیک یزدی گرم بودن محیط فر است. بنابراین در ابتدای انجام کارها برای پخت کیک، فر را روشن کنید.
میزان هل و گلاب کیک، میتواند باتوجهبه ذائقه و سلیقه شما اندکی تغییر کند.
اگر طعم کنجد را دوست ندارید، میتوانید آن را از دستور پخت حذف کنید.
میزان روغن را کاملاً دقیق استفاده کنید. اگر مقدار روغن استفاده شده، بیشازحد باشد، کیک شما پف نخواهد کرد.
یادتان باشد که قالب کیک یزدی را اصلاً چرب نکنید. زیرا هنگام پخت و در درجه حرارت بالا، چربیهای موجود روی قالب، به داخل کیک نفوذ میکنند و اجازه پف کردن را به آن نمیدهند.
در میان زمان پخت، بههیچوجه در فر را باز و بسته نکنید. این کار باعث خرابشدن کیکها و پف نکردن آنها میشود.
با مطالعه مقاله طرز تهیه کوکی، از پخت این خوراکی پرطرفدار لذت ببرید.
راهنمای گامبهگام تهیه کیک یزدی، نیاز شما را به یک کیک خوشمزه و جذاب کاملاً برطرف میکند. با این آموزش میتوانید یک کیک بسیار جذاب، خوشمزه و بینظیر را برای مهمانان خود تهیه کنید. کیک یزدی را همراه با چای داغ یا شیر گرم نوش جان کنید و از آن لذت ببرید.
چرا باید فر را پیش از آماده کردن مواد کیک روشن کنیم؟
محیط فر، برای پخت کیک یزدی باید کاملاً گرم باشد. این مورد به پف کردن کیک شما و مغزپخت شدن آن کمک میکند.
چرا باید آرد و بکینگپودر را دو بار الک کرد؟
الک کردن آرد بهمنظور نرم و یکدست شدن آن و همچنین جلوگیری از گلوله شدن مایع انجام میشود. بنابراین باید این مرحله را بهطور کامل انجام دهید.
دمای مناسب فر برای پخت کیک یزدی چقدر است؟
ابتدا کیکها را به مدت ۱۰ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد و سپس مجدداً ۱۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.