یکی از انواع دسرهایی که در اغلب مجالس، مناسبتها و مهمانیها استفاده میشود، شیرینی زبان است. شیرینی زبان، یکی از خوشمزهترین و اصیلترین شیرینیهای ایرانی است که خوردن آن ناخودآگاه ما را به عروسیهای دوران کودکی پرتاب میکند. در نگاه اول ممکن است درستکردن این شیرینی کار سخت و پیچیدهای بهنظر برسد، اما کافی است که تنها یکبار آن را در منزل بپزید تا به پای ثابت شیرینیپزی شما تبدیل شود. در این مطلب قرار است طرز تهیه شیرینی زبان را مورد بررسی قرار دهیم. اگر دنبال یک شیرینی نوستالژیک برای عصرانهها و دورهمیهایتان هستید، همراه ما باشید.
هنر شیرینیپزی از دیرباز با سبک و سیاقهای گوناگون در بین ایرانیها رواج داشته است، اما اگر بخواهیم به آن به شکل یک صنعت یا حرفه نگاه کنیم، این هنر در زمان رضاشاه با احداث اولین کارخانه قند در ایران توسعه پیدا کرد. در ابتدا شیرینیهای خشک رایجتر بودند، اما بعدها با پیشرفت صنعت شیرینیپزی، شیرینیهای تر و خامهای همراه خود را در دل مشتریان باز کردند. قدمت شیرینی زبان به شکل امروزی هم به همان دوران باز میگردد.
اگر عاشق شیرینیپزی هستید، نون خامهای از آن دست شیرینیهایی است که حتماً باید آن را امتحان کنید. در مقاله طرز تهیه نون خامهای مفصل با شما درباره درستکردن این شیرینی خوشمزه صحبت کردهایم.
طرز تهیه شیرینی زبان بسیار ساده است. شاید سختترین بخش آن، تهیه خمیر هزارلای شیرینی باشد که اگر تهیه آن برایتان دشوار است میتوانید آن را از فروشگاههای مواد غذایی و لوازم قنادی خریداری کنید. ابتدا طرز تهیه خمیر هزارلا را با هم بررسی میکنیم و در ادامه به طرز پخت شیرینی زبان خواهیم پرداخت.
برای درستکردن شیرینی زبان، به خمیر هزارلا احتیاج دارید و در اولین قدم باید خمیر آن را درست کنید. از این طریق، تهیه شیرینی زبان از آب خوردن هم سادهتر خواهد شد. برای درستکردن خمیر هزارلا به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
قبل از هر چیزی مواد اولیه را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد. در ظرف بزرگ و مناسبی آرد الک شده را همراه با وانیل و بقیه مواد خشک مخلوط کنید. در وسط این ترکیب حفرهای درست کنید و مواد تر (تخممرغ، آب و روغن مایع) را درست در این قسمت بریزید. ترکیب را بهخوبی هم بزنید تا مواد اولیه خوب با هم مخلوط شوند.
از یک جایی به بعد بهتر است همزن یا هر ابزار دیگری را که برای هم زدن خمیر استفاده میکنید، کنار بگذارید و آن را با دست مخلوط کنید. وقتی خمیر منسجم شد و دیگر به دستتان نچسبید، روی ظرف را بپوشانید و یک ساعت استراحت دهید. اگر خمیر به دستتان میچسبید، به آن آرد اضافه نکنید. ابتدا دستتان را چرب کنید و خمیر را جمع کنید؛ اگر باز هم فایدهای نداشت و خمیر همچنان به دستتان چسبید، یک قاشق آرد به آن اضافه کنید.
در این مرحله خمیر را روی کانتر یا صفحه کارتان پهن کنید. بهتر است از قبل از این کار صفحه را با مقدار کمی آرد، آردپاشی کنید، سپس خمیر را به ضخامت ۲ سانتیمتر باز کنید و کره را روی آن بریزید. حتماً کل سطح خمیر را به کره آغشته کنید. خمیر را به سمت خودتان تا کنید و دوباره با وردنه آن را بهاندازه ضخامت قبلی باز کنید. این کار را تا 6 لایه انجام دهید. در نهایت خمیری به قطر یک سانتیمتر خواهیم داشت. این بار خمیر را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در جای نسبتاً خنکی استراحت دهید.
در مرحله آخر، خمیر را مجدداً بر صفحه آردپاشیشده قرار دهید و دوباره مطابق مرحله قبل 6 لایه دیگر باز کنید و تا بزنید. برای آنکه لایهها راحتتر باز شوند، در هر بار تا زدن میتوانید از مقدار خیلی کمی آرد استفاده کنید، اما توجه داشته باشید که پس از اتمام هر لایه، آرد اضافی را کنار بزنید. مجدداً ۲۰ دقیقه دیگر به خمیر استراحت دهید. پس از این مدت خمیر هزارلای شما آماده است.
پس از خمیر هزارلا، نوبت به آمادهکردن شربت شیرینی میرسد. از اینجا به بعد، دیگر زمان زیادی تا وصال شربت زبان خوشمزه و خوشطعم شما نمانده است.
برای درستکردن شربت شیرینی زبان به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:
برای آمادهکردن شربت شیرینی، در ظرف مناسبی همه مواد را با هم ترکیب کنید و خوب هم بزنید. برای آن که عسل راحتتر در آب حل شود، میتوانید چند ثانیه داخل مایکروفر یا روی حرارت کتری گرم کنید.
اگر میخواهید برای مراسم خاصی شیرینی زبان درست کنید، به شما پیشنهاد میکنیم که در کنار این شیرینی، شیرینی برنجی هم درست کنید. در مقاله طرز تهیه شیرینی برنجی، دستور پخت این شیرینی محبوب را آوردیم.
رسیدیم سر اصل مطلب: درست کردن شیرینی زبان! حال که شربت و خمیر هزارلا را آماده کردید، کافی است خمیر را روی صفحه کار بگذارید و با چاقو یا قالب مخصوص قالب بزنید. داخل سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و خمیر برشزده را روی آن قرار دهید. شربت مخصوص را روی شیرینیها بمالید و با مقداری کنجد یا پودر پسته یا پودر نارگیل آن را تزیین کنید. فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و شیرینیها را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید.
شیرینیها و بهطورکلی دسرهای شیرینی، باب میل همه گروههای سنی هستند. اگر ترجیح میدهید عزیزانتان دسرها و شیرینیهای سالم میل کنند، کیک شکلاتی را حتماً امتحان کنید. برای آن که با طرز تهیه این دسر سالم و مقوی آشنا شوید، به مقاله طرز تهیه کیک شکلاتی سر بزنید.
برای آن که شیرینی زبان شما بهاندازه شیرینیهای زبان دوران کودکیمان خوشمزه شود، حتماً نکات زیر را در زمان درستکردن آن مدنظر قرار دهید:
شیرینی دانمارکی، یکی از شیرینیهای اصیل ایرانی است که از محبوبیت زیادی برخوردار است. با مراجعه به مقاله طرز تهیه شیرینی دانمارکی، میتوانید به راحتی از این شیرینی درست کنید.
شیرینی زبان از جمله شیرینیهایی است که برای هر مجلس و مهمانی نیز مناسب است و اکثر افراد از خوردن آن لذت میبرند. در مقاله حاضر با شما درباره مراحل تهیه شیرینی زبان صحبت کردیم و فوتوفنهای تهیه این شیرینی نوستالژی و خوشمزه را در اختیارتان قرار دادیم. اگر شما هم تابهحال شیرینی زبان را در منزل تهیه کردهاید، به ما بگویید که از ترفندهایی برای خوشمزهتر شدن آن استفاده میکنید.
برای تهیه خمیر هزارلا از چه نوع آردی استفاده کنیم؟
آرد مخصوص شیرینیپزی، آرد کاملاً سفید یا آرد سه صفر، بهترین گزینه برای تهیه این شیرینی هستند.
خمیر هزارلا را از کجا میتوان تهیه کرد؟
خمیر هزارلا را در فروشگاههای لوازم قنادی و مواد غذایی میتوانید پیدا کنید.
میتوان شکر را از شربت رومال حذف کرد؟
در صورتیکه دیابت یا منع غذایی دارید، میتوانید شکر را حذف کنید.
نظر خود را بنویسید