شاید شما هم تا به حال دوغهایی را با لکههای سیاه و قهوهای داخل بطریهایشان دیده باشید. لکههایی که در نگاه اول ممکن است مهمانان ناسالم و ناخواستهای به نظر برسند و به خاطر سهلانگاری در مسیر تولید، وارد بستهبندی دوغ شده باشند. کافیست با سیستمهای تولید تمام اتوماتیک مانند آنچه در فرآیند تولید دوغهای عالیس رخ میدهد آشنا باشید. در این صورت میدانید امکان اینکه آشغال یا موارد متفرقه وارد فرآیند تولید محصول شود غیرممکن است.
جواب این سؤال در یک کلمه خلاصه میشود: «کپک».
در فرآیند تولید انواع دوغ های عالیس از هیچ نگهدارنده شیمیایی استفاده نمیشود. به همین دلیل اگر محصول در مسیر حملونقل تا فروشگاه ضربه شدیدی خورده و هوا وارد آن شود، یا در دمای نامناسب نگهداری شود، ممکن است کپک بزند. البته همین موارد نیز بسیار بسیار نادر است.
اما با وجود این مشکل، چرا شرکت عالیس در محصولات خود از نگهدارنده استفاده نمیکند؟
نگهدارندههای شیمیایی در دراز مدت اثرات زیانباری بر سلامتی شما خواهد داشت. این مواد شیمیایی در طولانیمدت به دو عضو سمزدای بدن، یعنی کبد و کلیه صدمه میزنند. کبد مخزن سمزدای بدن است و مواد غذایی قبل از ورود به گردش عمومی خون باید در کبد تجزیه و سمزدایی شود. اگر مقدار افزودنیهای شیمیایی موجود در ماده غذایی بیش از ظرفیت سمزدایی کبد باشد، عملکرد کبد دچار اختلال شده و این عضو آسیب میبیند.
همچنین مصرف نگهدارندههایی با ماهیت آنتیبیوتیکی باعث تحمل بیشتر بدن به این داروی حیاتی و ناکارآمدی آن به هنگام درمان بیماریهای عفونی خواهد شد. پس اگر دوغهایی را میبینید که ساعتهای زیاد در فروشگاهها بیرون از یخچال نگهداری شده و خراب نمیشوند، به کیفیت و سلامت آن محصول شک کنید! تأثیر مصرف این نوع محصولات شاید در کوتاهمدت خیلی به چشم نیاید، اما در درازمدت بهشدت برای سلامتی شما مضر خواهند بود.
برای آشنایی با روش های تولید انوع دوغ به مقاله روش تهیه دوغ سر بزنید.
باکتریهای هوازی یکی از مهمترین عوامل کپک زدن در دوغها بهحساب میآیند، به همین دلیل در فرآیند تولید تمامخودکار دوغهای بدون نگهدارنده عالیس، فضای خالی سر بطریها با نیتروژن پر میشود که این کار به دوام بیشتر این فرآوردهها کمک میکند. اما زمانی که دوغ عالیس را خریده و درب بطری را باز میکنید مدت ماندگاری آن کمتر میشود. پس در وهله اول توصیه میکنیم که این محصولات را زودتر و تا هنوز تازه هستند مصرف کنید. در کنار این مسئله، دمای نگهداری هم بسیار مهم است.
هرچه دما بیشتر باشد، باکتریهای کپکزا با سرعت بیشتری رشد میکنند. پس بهتر است بعد از خرید دوغهای طبیعی و بدون نگهدارنده، آنها را در حداقل زمان ممکن به منزل و داخل یخچال منتقل کنید.
نگهداری این محصولات نسبت به نمونههای دارای نگهدارنده های شیمیایی سختتر است. اما اگر به سلامت خود اهمیت میدهید و دوست دارید که محصولی که مصرف میکنید سالم و بدون ضرر برای بدنتان باشد، قطعاً انتخابتان مصرف محصولات طبیعی خواهد بود.
نظر خود را بنویسید