پاراگوئه کشوری در قلب آمریکای جنوبی و هممرز با برزیل، آرژانتین و بولیوی است. آبوهوای این کشور معتدل و مایل به استوایی است و همین موضوع باعث شده تا تنوع غذایی در پاراگوئه بسیار زیاد باشد. در این مقاله عالیس قصد داریم تا با معروفترین نوشیدنیهای سرد و گرم این کشور آشنا شویم.
پاراگوئه در قلب آمریکای لاتین تاریخی ۲۰۰ ساله دارد. سرنوشت مردم این کشور بعد از پیدایش تمدن با دیکتاتوری و استعمار گرهخورده و جنگهای داخلی برای سالیان طولانی رمق این مردم را گرفته است. طبق آخرین سرشماری اعلام شده، جمعیت پاراگوئه بیش از ۷ میلیون نفر بوده که اغلب آنها مستیزو هستند. قوم مستیزو از ترکیب نژادی سرخپوستها و اروپاییان شکلگرفته و در کشورهایی که برای سالیان متوالی مستعمره اروپا بودهاند، زندگی میکنند.
زبان رسمی این کشور اسپانیایی و واحد پول آن گوارانی است. پاراگوئه از اوایل قرن شانزدهم تا سال 1811 مستعمره امپراتوری اسپانیا بوده و پس از آن توسط یکرشته از دیکتاتورهایی که دنبالهرو سیاست انزوا بودهاند، اداره میشد. جنگ 6 ساله فاجعهبار پاراگوئه از سال 1864 تا 1870 باعث شد تا حدود 70 درصد از جمعیت کشور کشته شده و پیشرفت در این کشور متوقف شود. در سال 1993 و پس از سرنگونی آخرین دیکتاتور پاراگوئه، حکومتداری این کشور دچار تحول بنیادین شده و اولین انتخابات آزاد در آن برگزار شد.
کشاورزی و دامپروری در پاراگوئه بسیار رونق داشته و اغلب مردم این کشور از راه کشاورزی امرار معاش میکنند. بنابراین میتوان انتظار داشت که محصولات کشاورزی و گوشت جایگاه ویژهای در سبد غذایی خانوارهای پاراگوئهای داشته باشد. محبوبترین غذای این کشور سوپا پاراگوئیما است که از ترکیب پنیر، پیاز، فلفلدلمهای، آرد ذرت، شیر، تخممرغ، دانه ذرت و ادویه تهیه شده و ظاهری شبیه به نان دارد. در ادامه با محبوبترین و معروفترین نوشیدنیهای پاراگوئه همراه شما خواهیم بود.
ماده اصلی اکثر نوشیدنیهای پاراگوئه یربا ماته و نیشکر است. ماهیت کشاورزی بودن این کشور حتی روی فرهنگ نوشیدنی آن نیز تاثیرگذار بوده و در اکثر شربتهای پاراگوئه از این دو ماده استفاده میشود.
ترره یکی از نوشیدنیهای محلی پاراگوئه است که طرفداران زیادی در این کشور دارد. تقریبا در تمام نقاط شهر و کشور همواره مردمی را میبینید که در حال نوشیدن ترره هستند. این نوشیدنی طراوت بسیار زیادی دارد و با مخلوط آب سرد، یخ و یربا ماته درست میشود. یربا ماته درختی است که بومی آمریکای جنوبی بوده و از برگ خشکشده آن استفاده میکنند. در فرهنگ سنتی پاراگوئه به این نوشیدنی گاهی گیاهان دارویی و یا میوه تازه نیز اضافه میکنند که باعث طعم بهتر و افزایش خواص آن میشود. این نوشیدنی برای درد معده، سردرد و فشارخون بالا بسیار مفید است. در مقاله دمنوش مناسب سردرد، دیگر نوشیدنیهای مفید برای برطرف کردن سر درد را بخوانید.
ماته یکی دیگر از نوشیدنیهای پاراگوئه است که شهرتی جهانی دارد. این نوشیدنی گرم نوشیدنی ملی کشورهای پاراگوئه، آرژانتین و اروگوئه است. این چای نیز از گیاه یربا ماته تهیه شده و شباهت زیادی با ترره دارد. فرق این دو نوشیدنی در آن است که بر خلاف ترره که با آب سرد تهیه میشود، چای ماته با آب داغ درست میشود. فرهنگ استفاده از این نوشیدنی سنتی نیز مثل ترره بوده و جایگاه خاصی در بین مردم پاراگوئه دارد.
امروزه با همهگیرشدن مصرف این نوشیدنی در دنیا، طرز تهیه چای ماته بسیار آسان شده و پودر آن بهصورت صنعتی در بسیاری از فروشگاهها از جمله فروشگاههای ایران یافت میشود.
کلمه موستو در زبان اسپانیولی به معنی شیره نیشکر است. مردم پاراگوئه شیره نیشکر را به همراه یخ، آب و لیمو ترکیب کرده و بهعنوان یک نوشیدنی تابستانی مصرف میکنند. موستو در بین سالمندان پاراگوئه بهعنوان نماد کار و تلاش تلقی شده و احترام خاصی دارد. در تمام کافهها، رستورانها و مراکز خرید آسونسیون پایتخت پاراگوئه این نوشیدنی جذاب پیدا شده و در دسترس عموم مردم است.
افراد بومی پاراگوئه اعتقاد دارند که کارولیم میتواند ارواح خبیث را دور کند! البته این دیدگاه خرافی نباید روی طعم بینظیر این نوشیدنی سایه بیندازد. ترکیب نیشکر، گیاهان معطر و لیمو بسیار دلچسب و خوشمزه شده و میتواند بهعنوان یک نوشیدنی سرد در گرمای تابستانهای پاراگوئه سرو شود. اغلب مردم پاراگوئه اعتقاد دارند که نوشیدن کارولیم در ماه آگوست میتواند بیماریهای ناشی از بادهای گرم این ماه از سال را برطرف کند. آگوست یکی از گرمترین ماههای سال است، در مقاله دمنوش مناسب تابستان میتوانید با نوشیدنیهای مناسب فصل گرما آشنا شوید.
پاراگوئه در مرکز آمریکای جنوبی قرار داشته و فرهنگ غذایی و بومی بسیار غنی و ثروتمندی دارد. در یکی دیگر از مقالههای مجله عالیس در خصوص نوشیدنیهای محلی پاراگوئه صحبت کرده و مشهورترین آنها را معرفی کردیم. شما تجربه چشیدن نوشیدنیهای معرفی شده مخصوصا چای ماته را داشتهاید؟ در قسمت نظرات، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.
چای ماته چه خاصیتی دارد؟
چای ماته و گیاه یربا ماته برای درد معده، سردرد و فشارخون بالا بسیار مفید است.
ماده اصلی ترره چیست؟
ماده اصلی تشکیلدهنده نوشیدنی ترره، گیاه یربا ماته است.
بهترین زمان نوشیدن کارولیم چه موقعی از سال است؟
اویل ماه آگوست بهترین زمان برای نوشیدن کارولیم است.