در فرهنگ ایرانی مصرف غذاها و نوشیدنیهای صرفاً برای رفع گرسنگی و تشنگی نیست؛ بلکه بخشی از غذاها و نوشیدنیهای ایرانی مخصوص ضیافت و میهمانیهای خانوادگی و مناسبتی هستند. یعنی غذا و نوشیدنیهایی هستند که مخصوص مناسبتهای خاص هستند. یکی از این مناسبتها اعیاد ملی مانند عید نوروز است. در عید نوروز که مصادف با سال نوی شمسی است، خوراکیها و نوشیدنیهایی تهیه و سرو میشوند که سالی یکبار و آن هم در عید نوروز پررنگتر میشوند؛ چهبسا تهیه این خوراکیها و نوشیدنیها دارای نوعی آیین و رسوم است. ما در این مقاله از مجله عالیس سعی داریم به معرفی ۳ نوشیدنی مجلسی مخصوص عید نوروز و طرز تهیه آن بپردازیم. اگر میخواهید امسال در عید نوروز از میهمانانتان با نوشیدنی مجلسی مخصوص عید نوروز پذیرایی کنید، همراه ما باشید.
این چای یکی از نوشیدنیهای گرم است که در عید نوروز و میهمانیهای این عید تهیه و سرو میشود. این چای یک چای معطر و خوشمزه است که به دلیل داشتن ترکیبی از گیاهانی مثل نعناع و میخک، خواص درمانی نیز دارد.
در کنار این نوشیدنی معطر در عید نوروز خوب است از شیرینیهای خوشمزه نیز استفاده شود. پیشنهاد ما به شما شیرینی مشهدی است. شما میتوانید به مقاله طرز تهیه شیرینی مشهدی مراجعه کنید و با روش تهیه این شیرینی خوشمزه و سبک آشنا شوید و در عید نوروز در کنار چای عیدانه سرو کنید.
مواد زیر برای تهیه چای عیدانه لازم است.
برای تهیه چای عیدانه ابتدا دارچین و میخک را در قوری انداخته، روی آن آبجوش بریزید. سپس در قوری را گذاشته و روی سماور یا شعله بگذارید تا دم بگیرد.
حالا آب لیموترش را در یک لیوان بگیرید و برگههای نعناع را نیز به آن اضافه کنید و بعد از ۱۰ دقیقه دم کشیدن دارچین و میخک، به قوری اضافه کنید و بگذارید کمی دیگر دم بکشد. چای عیدانه شما آماده است.
یکیدیگر از نوشیدنیهای گرم مجلسی مخصوص عید نوروز، چای سنگی است. این چای به دلیل داشتن اسطوخودوس، التیامبخش سردرد و دردهای عصبی است. چای سنگی همچنین بهخاطر داشتن چای سیاه نیز طعم بینظیری دارد. مواد زیر برای تهیه چای سنگی نیاز است.
برای تهیه چای سنگی ابتدا یک قاشق چایخوری چای سیاه و یک قاشق چایخوری اسطوخودوس را در یک قوری بریزید و روی آن آب جوش بریزید. قوری را روی سماور یا شعله قرار دهید تا به مدت ۵ دقیقه دم بکشد. حالا لیموی امانی را پس از شستن، سوراخ کنید و در قوری بیندازید و بگذارید به مدت ۲ دقیقه دم بکشد. چای سنگی شما آماده است.
در ادامه میتوانید به مقاله فواید چای سیاه سر بزنید و با خواص آن آشنا شوید.
شربت زعفران نیز یکی از نوشیدنیهای مجلسی مخصوص عید نوروز است که از محبوبیت بالایی نیز برخوردار است. این شربت با عطر و طعم بینظیر خود مجلسآرای دید و بازدیدهای ایرانیها در عید نوروز است.
از خوراکیهایی که در کنار شربت زعفران قطعاً میچسبد، تارت آلبالو است. شما میتوانید با مطالعه مقاله طرز تهیه تارت آلبالو، از این شیرینی خوشمزه به همراه شربت زعفران برای پذیرایی از میهمانان خود استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه شربت زعفران عبارتند از:
برای تهیه شربت زعفران ابتدا ۲ پیمانه آب را در یک قابلمه مناسب بریزید و قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید. شکر را به آب اضافه کنید و هم بزنید تا در آب حل شود. حالا ۳ قاشق چایخوری زعفران سابیده شده را به همراه ۳ قاشق غذاخوری گلاب به آب و شکر داخل قابله بیفزایید و پس از خوب هم زدن آن، بگذارید تا یک ربع بجوشد و غلیظ شود. وقتی شربت آماده شد، بگذارید در دمای عادی آشپزخانه خنک شود و بعد آن را در ظرف شیشهای بریزید و در یخچال بگذارید. این شربت را به مدت یک سال میتوانید در یخچال نگهداری کنید. همچنین میتوانید به این شربت تخم شربتی و یا خاکشیر نیز بیفزایید.
ما ایرانیها در عید نوروز که یک مناسبت و جشن ملی است، مانند همه مناسبتهای دیگر غذا و نوشیدنیهای مخصوصی را تهیه و سرو میکنیم. این کار تبدیل به یک سنت و آیین شده است. در این مقاله سه نوع از نوشیدنیهایی را که در عید نوروز تهیه و سرو میشوند، معرفی کردیم. امیدواریم که بهره کافی را از این مقاله برده باشید. البته که شما میتوانید با سلیقه و نظر خودتان از مهمانها پذیرایی کنید. برای ما از نوشیدنیهای دیگری که در عید نوروز با آنها گلویی تر میکنید، بنویسید.
چای عیدانه مرکب از چه موادی است؟
این چای متشکل از میخک، نعناع، دارچین و لیموترش است.
چای سنگی چه خاصیتی دارید؟
چای سنگی به دلیل داشتن اسطوخودوس، التیامبخش سردرد و دردهای عصبی است.
شربت زعفران را چه مدت میتوان در یخچال نگهداری کرد؟
شربت زعفران را میتوان به مدت یک سال در یخچال نگهداری کرد.