ماءالشعیر مالت یک نوشیدنی مغذی، کم شیرین و پرطرفدار است. این نوشیدنی با طعمهای مختلف در بازار به فروش میرسد. برای تهیه آن نیاز به مالت است. پس از آب اصلیترین ترکیب مورد نیاز در تولید ماءالشعیر، مالت به حساب میآید.
با توجه به نوع مالت و نیز مقداری که به کار گرفته میشود بافت، طعم، بو، رنگ و مواد مغذی نوشیدنیهای حاوی عصاره مالت متفاوت هستند. در ادامه میگوییم که مالت چیست و چه فوایدی دارد.
مالت را برای تولید بسیاری از انواع نوشیدنی استفاده میکنند. از هر نوع غلهای از جمله برنج، گندم، جو دو سر و چاودار میتوان برای تهیه مالت استفاده کرد. با این حال رایجترین این غلات جو است.
ماءالشعیر از مالت جو حاصل میشود. در واقع ماءالشعیر از تخمیر قندهای موجود در مالت جو که بیشتر از مالتوز تشکیل شده است، بهدست میآید. مالتی که تولیدکنندههای ماءالشعیر از آن صحبت میکنند، حاصل از انواع خاصی از جو است که برای تولید طیف گستردهای از قندهای مالتوز تخمیرپذیر فرآوری میشوند.
در فرایند تولید مالت، جو را در آب میخیسانند و سپس آبکشی کرده تا جوانهزنی گیاه آغاز شود. با جوانهزدن دانهها آنزیمهایی فعال شده که باعث تبدیل ذخایر نشاسته و پروتئین به قند و اسیدهای آمینه میشوند تا گیاه در حال رشد بتواند از آنها استفاده کند.
هدف از به حالت مالت درآوردن دانه، آزادسازی این آنزیمهاست که به کار تولیدکننده ماءالشعیر میآید. هر زمان دانهها شروع به جوانه زدن کردند، دانهها را وارد کوره پخت میکنند تا آنزیمها موقتا و تا زمانی که تولیدکننده ماءالشعیر آماده استفاده از دانهها باشد، غیرفعال شوند.
سپس مالت جو را له و فشرده کرده و میگذارند تا در آب داغ خیس بخورد و آنزیمها دوباره شروع به فعالیت کنند و در مدت زمان کوتاهی ذخایر نشاسته، جو را به قند تبدیل کنند. قند بهدست آمده را همراه با رازک میجوشانند و به کمک مخمر، عمل تخمیر و تولید ماءالشعیر انجام میگیرد.
هنگام تولید عصاره مالت، محلول قند جدا شده، پاستوریزه شده و برای از دست دادن آب به محفظههای خلاء منتقل میشود. به دنبال جوشاندن در شرایط خلاء جزئی، قندهای رازک با حرارت جوشاندن کاراملیزه نشده و یک عصاره مزهدار سبکتر تولید میشود.
برای تهیه عصاره حاوی رازک، عصاره ایزوآلفا اسید رازک را به همراه روغنهای رازک در مراحل پایانی میافزایند تا طی آبگیری و حرارت بالا از بین نرود.
یکی از جنبههای مهم در فرایند تولید مالت میزان رست کردن در کوره است. مالت معمولی کمی رست شده و رنگ ملایمی را به ماءالشعیر میدهد. به این صورت چند نوع مالت وجود دارد.
از جمله انواع مالت میتوان مالت کریستالی، مالت کاراملی و مالت شکلاتی را نام برد. این نوع از مالتها را اغلب به میزان کمتری نسبت به مالت ساده به کار میبرند و جهت ایجاد درجات مختلفی از رنگ، طعم، عطر و بافت به ماءالشعیر اضافه میشوند.
عصاره مالت به دو شکل مایع (شربت) و پودر در بازار عرضه میشود. پودر عصاره مالت در صنعت غذا بسیار کاربرد دارد و در تولید محصولات لبنی، ناگت، نوشیدنیهای غیرالکلی و غیره استفاده میشود.
شاید برای شما جالب باشد تا با روش تهیه ماءالشعیر طیبعی آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم مقاله طرز تهیه ماءالشعیر طبیعی را بخوانید.
نوشیدنی مالت یک نوشیدنی تخمیر شده است که برای تهیه آن به شکل سنتی و اغلب از جو استفاده میکنند. نوع رایج آن ماءالشعیر است که بهطور طبیعی از تخمیر قندهای موجود در جو و طعم دار شدن با گیاه رازک تولید میشود.
امروزه ماءالشعیر را با افزودنیهای مجاز خوراکی نیز طعمدار میکنند. برای آشنایی بیشتر با رازک، میتوانید به مقاله رازک چیست سر بزنید.
همیشه باید از آنچه میخورید یا مینوشید آگاه باشید. یکی از این محصولات عصاره مالت است. نه تنها با افزودن پودر عصاره مالت کیفیت بافت، طعم و رنگ محصولات بالا میرود، بلکه به ارزش غذایی آنها نیز افزوده میشود. پودر عصاره مالت حاوی مقادیر زیادی ویتامین ای، انواع ویتامین ب، ترکیبات آنتیاکسیدانی، کلسیم، مس، آهن، منیزیم و غیره است.
با افزودن عصاره مالت به عنوان منبعی غنی از ویتامینهای گروه ب، میزان این ویتامینها در نوشیدنیها نیز افزایش مییابد و مقدار آن بستگی به نوع نوشیدنی و میزانی که عصاره مالت در آن به کار رفته است، دارد.
ویتامینهای گروه ب در چرخه سوختوساز کربوهیدراتها، پروتئین و چربی موجود در مواد غذایی و تولید انرژی ضروری هستند. به نوعی متابولیسم بدن را بالا میبرند. این گروه ویتامینی همچنین به تنظیم اشتها، بینایی خوب، سالم و شاداب نگهداشتن پوست و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
هر چند عصاره مالت یک منبع غنی از پروتئین به حساب نمیآید اما حاوی تعدادی اسید آمینه ضروری است که به تشکیل پروتئینهای مورد نیاز بدن کمک میکند.
نوشیدنیهای حاوی عصاره مالت دارای میزانی از آهن، پتاسیم و کلسیم هستند که حضور این سه عنصر در سلامت استخوانها موثر واقع میشود.
در عصاره مالت ترکیبی وجود دارد که باعث بهبود حالات روحی میشود و این ماده هوردنین نام دارد. این ترکیب گیرندههای دوپامینی د2 در مرکز پاداش مغز را تحریک میکند و به این طریق سطح انرژی شما را بالا برده و شما با نوشیدن ماءالشعیر مالت احساس خوشایندی خواهید داشت.
عصاره مالت برای دستگاه گوارش مفید است، زیرا منبع غنی از فیبر محلول است و باعث افزایش باکتریهای خوب و کاهش باکتریهای بد میشود و به بهبود هضم غذا کمک میکند.
ترکیبات موجود در عصاره مالت با کمک به کاهش کلسترول و کاهش تشکیل پلاکتها خطر بروز مشکلات قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
امروزه عصاره مالت و نوشیدنیهای حاوی آن نظر بسیاری از ورزشکاران را به خود جلب کرده است چراکه انرژیبخش بوده و نیز دارای مواد مغذی فراوانی است. در مقاله خواص ماءالشعیر، فواید زیاد این نوشیدنی را برای شما ذکر کردیم.
در اطلاعات تغذیهای زیر در هر یک قاشق غذاخوری معادل 7 گرم از پودر عصاره مالت اندازهگیری شده است.
کالری: 30
چربی کل: 1گرم
چربی اشباع شده: 1گرم
کلسترول: 2 میلیگرم
سدیم : 680میلیگرم
کربوهیدراتها: 5 گرم
کربوهیدرات خالص: 4گرم
فیبر : 1گرم
گلوکز: 3 گرم
پروتئین: 1 گرم
ویتامین آ: بسیار کم و در این مقدار 0 گرم
ویتامین ث: بسیار کم و در این مقدار 0 گرم
کلسیم : 10میلیگرم
آهن: بسیار کم و در این مقدار 0 گرم
انتخاب نوع و طعم نوشیدنی ماءالشعیر کاملا بستگی به سلیقه شما دارد. ماءالشعیر لیمو بعد از ماءالشعیر کلاسیک در بین انواع طعمدار این نوشیدنی بسیار پرطرفدار است. در مورد انتخاب برند تجاری ماءالشعیر لازم است علاوه بر طعم، توجه کنید تا به سراغ محصولات معتبر و با اصالت بروید. یک برند تجاری قابل اطمینان از مواد اولیه باکیفیت استفاده میکند.
گروه کارخانجات صنعتی عالیس، علاوه بر انتخاب مواد اولیه باکیفیت، از بهروزترین ماشینآلات و دستگاهها در فرایند تخمیر و تولید ماءالشعیر استفاده میکند. ماءالشعیر کلاسیک در مقایسه با انواع دیگر این نوشیدنی، کمترین مقدار قند را دارد و برای کسانی که بیشتر مراقب سلامت و کنترل وزن خود هستند، مناسب است.
ماءالشعیر کلاسیک یک نوشیدنی مفید در دوران بارداری است و شما در مقاله خواص ماءالشعیر تلخ در دوران بارداری میتوانید با آن بیشتر آشنا شوید.
نوشیدنی مالت و ماءالشعیر دارای ترکیبات و مواد مغذی فراوان هستند و فواید بسیار زیادی در سلامتی ما دارند، اما نباید به آن بهعنوان منبع کامل و کافی از مواد مغذی لازم نگاه کرد. بهتر است ماءالشعیر را وارد رژیم غذایی کرده و از مزایای آن در کنار انواع دیگر مواد خوراکی بهرهمند شوید.
پودر عصاره مالت مجموعهای از انواع ویتامینهای گروه ب از جمله، ویتامین ب12، ویتامین ب6، فولات، تیامین، نیاسین، ویتامین ب5 و ریبوفلاوین را در بر میگیرد. پس با مصرف روزانه آن میتوانید مقداری از ویتامینها را دریافت کنید. سبد غذایی خود را متنوع و سالم کنید تا بدنی سالم و قوی داشته باشید.
عصاره مالت را از چه چیزی تهیه میکنند؟
از هر نوع غلهای از جمله برنج، گندم، جو دو سر و چاودار میتوان برای تهیه مالت استفاده کرد.
ماءالشعیر چگونه درست میشود؟
ماءالشعیر از تخمیر قندهای موجود در مالت جو که بیشتر از مالتوز تشکیل شده است، بهدست میآید.
عصاره مالت چه کاربردهایی دارد؟
عصاره مالت در صنعت غذا، در تولید محصولات لبنی، ناگت، نوشیدنیهای غیرالکلی و غیره استفاده میشود.
نظر خود را بنویسید
نظرات