خواص ماءالشعیر

یکی از نوشیدنی‌هایی که در چند سال گذشته توانسته است نظر مردم را به خود جلب کرده و جای خود را در سبد غذایی خانواده‌ها باز کند، ماءالشعیر است. این نوشیدنی که در این سال‌ها کم‌کم در حال تبدیل شدن به رقیبی برای نوشابه‌های گازدار است، علاوه بر طعم دوست‌داشتنی، خواص و مزایای بسیاری را نیز در خود دارد.

ماءالشعیر چیست؟

در زبان انگلیسی از ماء‌الشعیر با نام Beer یاد می‌شود که به معنای آبجو است. علت این نام‌گذاری جو موجود در ماء‌الشعیر است که به عنوان ماده‌ی اصلی این نوشیدنی شناخته شده است.

ماءالشعیر

ماءالشعیر، عصاره‌ای از جوانه‌های جو است که برای تهیه‌ی آن، دانه‌های جو پس از پاکسازی، برای چند روز در مخزنی قرار می‌گیرند تا جوانه بزنند. پس از آن با جوانه‌های جو یا همان مالت، ماءالشعیر تولید می‌شود.

در ادامه انواع طعم‌های ماء‌الشعیر را به شما معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

انواع طعم‌های ماءالشعیر

انواع طعم‌های ماءالشعیر

ماء‌الشعیرها در طعم‌های متفاوتی تهیه می‌شوند که هر کدام خواص متفاوتی برای بدن دارند. پرطرفدارترین طعم‌های ماء‌الشعیر عبارتند از: ماءالشعیر قهوه، ماءالشعیر ساده (کلاسیک)، ماءالشعیر لیمو، ماءالشعیر انار، ماءالشعیر میوه های استوایی، ماءالشعیر آناناس، ماءالشعیر هلو و غیره، که مخاطبان بر اساس ذائقه و علایق خود نوشیدنی مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند.

اگر می‌خواهید با طعم‌های بیشتری آشنا شوید به ماء‌الشعیرهای عالیس سر بزنید.

مزایای ماء‌الشعیر

ماء‌الشعیر منبعی غنی از خانواده ویتامین‌های B است و به همین دلیل نوشیدن مرتب آن می‌تواند بخش مهمی از نیاز روزانه بدن ما به این ماده حیاتی را تامین کند.

مزایای ماء‌الشعیر

این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد و علاوه بر آن در رشد و سلامت ماهیچه‌ها و پوست نیز تاثیرگذار است. یکی دیگر از خواص ماءالشعیر که احتمالا طرفداران بسیاری نیز دارد، کمک آن به رشد و تقویت مو است.

معمولا با گذشت زمان و بالاتر رفتن سن، فرآیندهای شیمیایی بدن باعث ضعیف‌ شدن تارهای مو و ریزش آن‌ها می‌شود. اما با نوشیدن ماءالشعیر می‌توانید تا حدودی این فرآیند را کند کرده و به تقویت و رشد موهای خود کمک کنید.

 رازک، راز سلامتی

به جز مالت، عصاره گیاه رازک از دیگر مواد مهم تشکیل‌دهنده ماءالشعیر است. مزه کمی تلخ این نوشیدنی هم به‌دلیل وجود همین ماده است. خاصیت ضدعفونی‌کنندگی را باید مهمترین ویژگی این گیاه به‌شمار آورد. به همین دلیل نوشیدن ماءالشعیر عالیس برای سلامت سیستم گوارشی در بدن مفید است و در کنار آن به بهبود شرایط فعالیت کلیه‌ها نیز کمک می‌کند.

استفاده از عصاره گیاه رازک در تهیه ماءالشعیر

البته شاید خیلی از مردم به دلیل ته‌مزه تلخ رازک، خیلی مایل به نوشیدن ماءالشعیر ساده نباشند. به همین دلیل شرکت‌های تولیدکننده، ماءالشعیرهای خود را در انواع طعم‌های مختلف به بازار عرضه می‌کنند تا هر فرد بتواند متناسب با سلیقه و ذائقه خود، نوشیدنی دلخواهش را انتخاب و نوش‌جان کند.

جوانب سلامتی ماءالشعیر

جوانب سلامتی ماءالشعیر

ماء الشعیر در ایران بسیار محبوب است و این نوشیدنی می‌تواند بر سلامتی شما نیز اثر مثبت بگذارد. ماءالشعیر جایگزین خوبی برای نوشیدنی‌های معمول پس از ورزش است و ممکن است اثرات خوبی بر روی شیر مادر داشته باشد. شواهدی از مقالات پزشکی نشان می‌دهند که ماءالشعیر اضطراب را کاهش می‌دهد و به افراد برای داشتن خواب بهتر کمک می‌کند. با این حال، تمام این اثرات سلامتی نیازمند بررسی بیشتر هستند.

ماءالشعیر در بارداری

ماءالشعیر در بارداری

نوشیدن ماء‌الشعیر در دوران بارداری تنها گزینه ایمن برای زنان باردار است. جنین طی ۹ ماه بارداری رشد و توسعه می‌یابد و مشخص شده است که نوشیدن ماء‌الشعیر در بارداری به رشد سریع جنین کمک می‌کند و جنین از مبتلا شدن به بیماری‌های قلبی، مشکلات مادرزادی و آسیب‌های عصبی در امان می‌ماند.

1-خواص ماءالشعیر تلخ در بارداری:

کارشناسان به زنان باردار توصیه می‌کنند که ماءالشعیر تلخ بنوشند. زیرا ماء‌الشعیر تلخ به کنترل قند خون کمک می‌کند. مخصوصا اگر به دیابت مبتلا هستید. نوشیدن ماءالشعیر پس از غذا فوق‌العاده به شما کمک می‌کند تا از جنین خود در برابر این بیماری محافظت کنید. علاوه بر این، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در جو به بهبود عواقب دیابت کمک می‌کنند.

2-ماءالشعیر و تغذیه با شیر مادر:

الکل و تغذیه با شیر مادر با یکدیگر همخوانی ندارند. میزان الکل در جریان خون برابر با مقداری است که به شیر مادر راه پیدا می کند. همچنین پس از نوشیدن الکل، شیردهی ممکن است به دلیل تولید شیر پایین‌تر و کاهش بازتاب خروج شیر ناشی از تولید کمتر هورمون اکسی‌توسین با مانع مواجه شود.

در صورت تغذیه کودک با شیر مادر، بهتر است توجه داشته باشید که از بین بردن ۱۰ گرم الکل حداقل دو ساعت طول می‌کشد، اما اثرات طولانی مدت مصرف الکل بر روی کودکان تغذیه شده با شیر مادر هنوز شناخته شده نیستند و احتیاط در این مورد لازم است.

ماءالشعیر ممکن است ترشح پرولاکتین که هورمونی است که تولید شیر مادر را افزایش می‌دهد، تحریک کند. مکانیسم این امر ناشناخته است، اما می‌تواند به علت ترکیبات خاص به‌دست آمده از جو باشد. علاوه بر این، مصرف ماءالشعیر می‌تواند ظرفیت آنتی اکسیدانی شیر مادر را افزایش دهد.

یک مطالعه تجربی پس از ۳۰ روز نوشیدن ۶۶۰ میلی لیتر ماءالشعیر در روز متوجه این افزایش شد. مادران نیز خود همان‌طور که آسیب اکسیداتیو در بدنشان کاهش می‌یابد که در کاهش سطوح ترکیبات مرتبط با استرس اکسیداتیو منعکس می‌شود، از این اثرات بهره مند می شوند. با این حال، برای تعیین اثرات دقیقی که مصرف ماءالشعیر بر روی سلامت مادر و فرزند دارد، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

ماء‌الشعیر و سلامت روانی

ماء‌الشعیر و سلامت روانی

رازک برای طعم و خاصیت نگهدارنده‌گی آن در تهیه هر دو نوع نوشیدنی الکلی و غیر الکلی استفاده می‌شود. در بدن انسان، به نظر می‌رسد اجزای رازک تا حدودی اثر آرام‌بخش دارند و در نتیجه حتی می‌توانند بر خواب و اضطراب تاثیر مثبت بگذارند.

این اثر احتمالا به دلیل وجود اسیدهای تلخ و ترکیباتی مثل زانتو هومول و میرسنول در رازک است و تحقیقات نشان می‌دهند که مکانیسم اصلی عملکرد رازک، افزایش فعالیت گاما-آمینوبوتیریک اسید (GABA) است.

هنگامی که سطح GABA در مغز افزایش می‌یابد، فعالیت عصبی آن کاهش می‌‎یابد. با این حال، از آنجایی که مطالعات کمی وجود دارند که اثر ماءالشعیر را بر خواب و اضطراب بررسی می‌کنند، تحقیقات بیشتری موردنیاز است.

1-کیفیت خواب:

دو مطالعه تجربی اثر ماءالشعیر بر خواب برخی گروه‌ها که به مدت دو هفته در وعده شامگاهی ۳۳۰ میلی‌لیتر ماءالشعیر مصرف کردند را مورد بررسی قرار دادند.

در یک مطالعه بر روی پرستاران تحت فشار کاری، کیفیت خواب با زمان تاخیر خواب (زمانی که طول می کشد تا فرد به خواب برود) بهبود یافت و باعث کاهش بی‌قراری در طول شب شد.

نتایج حاصل از یک هفته با پرستارانی که در طول وعده‌های غذایی شامگاهی ماءالشعیر مصرف نکردند، مقایسه شدند. همچنین زمان تاخیر خواب در دانشجویان در طی دوره امتحانات استرس‌زا به طور محسوسی کاهش یافت اما دانشجویان کیفیت خوابشان را بالاتر از یک هفته قبل از آزمایش که ماءالشعیر مصرف نمی‌کردند، ارزیابی کردند.

2-کاهش اضطراب:

علاوه بر بهبود کیفیت خواب، ماءالشعیر همچنین ممکن است احساس اضطراب را کاهش دهد. در برخی مطالعات تجربی اثر ماءالشعیر بر میزان اضطراب در افراد تحت استرس مورد بررسی قرار گرفته است.

میزان استرس افراد بعد از نوشیدن ماءالشعیر به مدت دو هفته در مقایسه با دوره کنترل یعنی زمانی که ماءالشعیر نمی نوشیدند، کاهش یافت. کاهش در سطح ادراری 5-HIAA (سطح بالایی از این ترکیب در افراد مبتلا به اختلال اضطراب یافت شده است) نیز بعد از نوشیدن ماءالشعیر طی دو هفته دیده شد.

تمام این مطالعات نشان دادند که مصرف ۳۳۰ میلی لیتر ماءالشعیر در طول وعده‌های شامگاهی در ۱۴ روز متوالی می‌تواند احساس اضطراب و استرس را کاهش دهد. این نتایج امیدوارکننده هستند.

کلام آخر

در سال‌های گذشته انواع مختلفی از نوشیدنی‌ها توانسته‌اند جای خود را در بازار نوشیدنی‌های کشورمان باز کنند. در بین این نوشیدنی‌های تازه، ماءالشعیر به‌دلیل فواید و خواص مهمی که برای بدن دارد، از جایگاه خاصی برخوردار است و استقبال فراوانی از آن شده است.

نوشیدن ماءالشعیر

امروز سرانه مصرف ماءالشعیر برای هر ایرانی حدود 6 لیتر در سال تخمین زده می‌شود و این میزان همچنان رو به رشد است. به‌علاوه طبق توصیه پزشکان، ماء‌الشعیر برای زنان باردار و حفظ سلامت جنین نقش موثری دارد. این مسئله و جایگزین شدن این نوشیدنی مفید به جای نوشیدنی‌های مضر، می‌تواند اتفاق خوبی شمرده شده و باعث ارتقاء سطح سلامت در کشور شود.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis