نوشیدنی های شمالی

نوشیدنی های شمالی هم مثل غذاهای شمالی بسیار خوشمزه و پرطرفدار هستند. بسیاری از ایرانی‌ها، شمال کشور را به‌عنوان مقصد سفرهای خود انتخاب می‌کنند. خوب است که علاوه بر غذاها نگاهی هم به نوشیدنی‌های معروف این خطه داشته باشیم تا لذت سفر به شمال را تکمیل کنیم. در این مقاله از مجله عالیس قصد داریم تا با معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین نوشیدنی های شمالی آشنا شده و روش تهیه آن‌ها را بیاموزیم.

آب‌وهوای عالی و طبیعت سرسبز شمال کشور، آن را به یکی از مقاصد سفرهای ایرانی‌ها تبدیل کرده است. شمال ایران از سه استان مازندران، گیلان و گلستان تشکیل می‌شود. از جاذبه‌های دیدنی این خطه که دل هر بیننده‌ای را می‌برد، دریای خزر و جنگل‌های پوشیده از درخت است. شمالی‌ها، نوشیدنی‌ها و شربت‌های زیادی دارند که در فصول گرم و سرد سال مصرف می‌کنند.

چای

چای

چای یکی از مهم‌ترین نوشیدنی های شمالی است که شهرت جهانی دارد. در دنیا انواع زیادی چای تولید شده و کشورهای مختلفی اقدام به کشت این گیاه خوش‌عطر می‌کنند. چای اولین‌بار در چین و حدود ۵ هزار سال پیش کشف شد و پس از ورود به ایران در شمال کشور کشت می‌شده است. این نوشیدنی بعد از آب پرمصرف‌ترین نوشیدنی دنیاست. ایرانی‌ها هم از این قاعده مستثنی نیستند و می‌توان گفت که تقریبا هر ایرانی در روز این نوشیدنی را میل می‌کند.

کشت چای به‌عنوان یکی از منابع درآمد ساکنان شمال کشور به‌حساب می‌آید. افراد زیادی به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق کشت، آماده‌سازی و فروش چای کسب درآمد می‌کنند. روش صحیح دم‌‌آوری چای به این شکل است که ابتدا باید آب را جوش آورد. سپس میزان مورد نیاز چای را در یک قوری ترجیحا چینی ریخته و آب جوش را به آن اضافه کرد. زمان دم‌آوری چای به جنس و نوع آن بستگی دارد، معمولا چای ایرانی برای دم کشیدن کامل به حدود 10 تا 15 دقیقه زمان نیاز دارد.

برای کسب اطلاع از خواص چای می‌توانید مقاله فواید چای سیاه را در مجله عالیس مطالعه کنید.

شربت پرتقال

مرکبات و به‌ویژه پرتقال از محصولات معروف شمال کشور است. پرتقال مواد مغذی و خواص زیادی دارد. این میوه خوشمزه منبع غنی ویتامین سی، پتاسیم، آهن، مس و فسفر بوده و برای افرادی که دچار سرماخوردگی می‌شوند، بسیار مفید است. اگر فصل این میوه گذشته باشد، می‌توانید آب آن را تهیه کرده و میل کنید. البته پیشنهاد می‌کنیم که اگر در فصول خنک سال به شمال سفر کردید، حتما این میوه را از بازار تهیه کرده و آب آن را به‌صوت طبیعی میل کنید. توجه داشته باشید که نوشیدن آب‌پرتقال برای افرادی که دچار زخم معده هستند، مضر است.

اگر به میوه‌ی پرتقال علاقه بسیاری دارید و تمایل دارید با انواع نوشیدنی‌های خنکی که با این میوه تهیه می‎شود، آشنا شوید، به مقاله‎ی اسموتی پرتقال  و خواص آن مراجعه کنید. در این مقاله انواع طرز تهیه اسموتی‌های پرتقال به‎صورت ترکیبی را آوردیم.

آب آلوچه؛ بهترین سوغات شمال

آب آلوچه؛ بهترین سوغات شمال

یکی از میوه‌های پرطرفدار شمال کشور، آلوچه جنگلی است. آلوچه جنگلی سرشار از ویتامین سی، ویتامین آ، ویتامین ب و اسیدسیتریک بوده و بسیار برای سلامتی مفید است. از خواص بی‌نظیر آن باید به کاهش فشارخون، کاهش چربی خون، تنظیم عملکرد گوارش و حذف رسوبات از رگ‌ها اشاره کرد. اگر گشتی در بازارهای روز شمال بزنید حتما این نوشیدنی خوشمزه و پرخاصیت را پیدا خواهید کرد و می‌توانید به عنوان سوغات شمال برای عزیزانتان به خانه بیاورید. البته تهیه آن نیز بسیار ساده است. فقط کافی است که آلوچه‌ها را به همراه مقدار کمی شکر و آب پخته و از صافی رد کنید.

یکی از مهم‌ترین خواص این نوشیدنی خاصیت مسهل بودن آن است و برای افرادی که از یبوست رنج می‌برند، می‌تواند بسیار مفید باشد. این نوشیدنی برای افرادی که صفراوی هستند نیز بسیار مفید است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این نوع مزاج، مقاله دمنوش مناسب صفراوی‌ها را مطالعه کنید.

شربت تمشک

تمشک یکی از میوه‌های جنگلی در شمال کشور است. تمشک یا توت وحشی به‌صورت خودرو در بسیاری از مناطق جنگلی شمال پیدا می‌شود و رنگی متمایل به قرمز دارد. این میوه تاثیر بسیار زیادی در حفظ سلامتی قلب و عروق داشته و به رفع کم‌خونی بدن کمک می‌کند. از دیگر خواص تمشک باید به تاثیر آن در سلامتی چشم، بهبود عملکرد سیستم عصبی و خاصیت ضدسرطانی آن اشاره کرد. شما می‌توانید در مسافرت‌های خود به شمال کشور، این میوه را چیده و یا خریداری کرده و این نوشیدنی شمالی خوشمزه را تهیه کنید.

مواد لازم:

  • تمشک: 500 گرم
  • شکر: 500 گرم
  • آب: 1 لیوان
  • گلاب: به میزان دلخواه

طرز تهیه:

برای تهیه این شربت خوشمزه، در مرحله اول، تمشک‌ها را چند بار با آب بشویید تا خاک آن از بین برود. در یک قابلمه تمام تمشک‌ها را به همراه شکر ریخته و زمان بدهید تا شکر حل شده و تمشک‌ها آب بیندازند. در مرحله بعد قابلمه را روی حرارت گذاشته و آب را ‌اضافه کنید و اجازه دهید تا تمشک‌ها نرم شوند. پس از اینکه تمشک‌ها نرم شدند، مواد را از صافی ریز رد کنید تا دانه‌های تمشک جدا شود و شربت یک‌دستی باقی بماند. مواد را دوباره روی حرارت گذاشته و گلاب را اضافه کنید. اجازه دهید تا شربت به غلظت کافی برسد و حرارت را خاموش کنید.

به یاد داشته باشید که اگر شربت را صافی رد نکنید، دانه‌های تمشک وارد نوشیدنی شده و رنگ آن را تیره می‌کنند. این شربت شمالی خوشمزه را می‌توانید به همراه یخ در تابستان‌های گرم و شرجی شمال میل کنید. نکات اضافی و آموزش تهیه مربا و مارمالاد تمشک را در مقاله طرز تهیه شربت تمشک بخوانید.

شربت آبغوره درار؛ یک شربت تابستانی

شربت آبغوره درار

شربت آبغوره درار یکی از نوشیدنی‌های جذاب گیلان است. درار یا دلار یک چاشنی شمالی است که از ترکیب سبزیجات معطر و نمک تهیه می‌شود. درار را علاوه بر غذا، به همراه انواع میوه‌ها هم میل می‌کنند. این چاشنی در تهران به نمک سبز هم شناخته می‌شود. آبغوره با داشتن خواص بی‌شماری از جمله کنترل فشارخون و ضدسرطان‌بودن در کنار درار ترکیب خوشمزه‌ای را ایجاد می‌کند. این نوشیدنی شمالی ضدنفخ بوده و باعث پاک‌سازی دستگاه تنفسی و معده می‌شود.

مواد لازم:

  • آبغوره: 3 قاشق غذاخوری
  • درار: 2 قاشق چای‌خوری
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • آب: 1 لیوان

طرز تهیه:

آماده‌کردن این شربت بسیار ساده و سریع است. کافی است در یک لیوان آبغوره و درار را مخلوط کنید. شکر را به ترکیبات اضافه کرده و بقیه لیوان را با آب سرد پر کنید. فراموش نکنید که این شربت تابستانی را جرعه‌جرعه میل کنید و از طعم بی‌نظیرش لذت ببرید.

در مقاله‌ی خواص آبغوره برای بدن به‎طور کامل به خواص این چاشنی خوشمزه پرداختیم.

کلام آخر

در یکی دیگر از مقاله‌های مجله عالیس با نوشیدنی های شمالی آشنا شدیم. شمال ایران با دارابودن فرهنگ غذایی بسیار غنی می‌تواند پاسخگوی نیاز تمام سلیقه‌ها باشد. نوشیدنی‌ها و شربت‌های شمالی هم از این قاعده مستثنی نبوده و تنوع بسیار زیادی دارند. پیشنهاد می‌کنیم که در اولین سفر به شمال حتما سراغ یکی از این نوشیدنی‌های معرفی شده در بالا بروید و آن را میل کنید.

سوالات متداول:

خواص آب‌پرتقال چیست؟

پرتقال سرشار از ویتامین سی، پتاسیم، آهن، مس و فسفر است.

برای دم کردن چای چقدر زمان لازم است؟

این زمان باتوجه ‌به انواع مختلف چای فرق می‌کند. برای چای ایرانی حدود 10 تا 15 دقیقه طول می‌کشد تا چای دم بکشد.

شربت آبغوره درار چه خواصی دارد؟

کنترل فشارخون، ضدسرطان، ضدنفخ، پاک‌سازی دستگاه تنفسی و معده از جمله خواص این نوشیدنی است.

alis