بیشک میدانید که خوردن شیر بادام زمینی دارای مزایایی زیادی است. این نوع نوشیدنی برای افرادی که گیاهخوار هستند بهترین گزینه است. همچنین افرادی که به شیر حیوانی آلرژی دارند هم از آن به عنوان یک جایگزین مناسب استفاده میکنند. شیر بادام زمینی حاوی پروتئین، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است که برای سلامتی بدن ما بسیار مفید است. در نظر داشته باشید که مصرف شیر بادام زمینی میتواند به کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلب مؤثر باشد. با توجه به این خواص، در این فرصت سعی داریم شما را با طرز تهیه شیر بادام زمینی آشنا کنیم.
شیر گاو و شیر بادام زمینی هر دو محصولاتی هستند که به عنوان منابع غذایی عالی شناخته میشوند و بایدها و نبایدهای مصرف آنها، واکنشهای مختلف در بین افراد دارند. هر کدام از این دو نوع شیر برای گروههای خاصی از افراد مناسب هستند. در ادامه به توضیحات بیشتر درباره هر کدام از این شیرها میپردازیم:
شیر گاو یک منبع غذایی مهم به حساب میآید که غنی از پروتئین، ویتامین D، و ویتامین B12 است. این شیر حاوی کلسیم است که برای سلامت استخوانها ضروری است. شیر گاو برای افرادی مناسب است که به پروتئین بالا، کلسیم، و ویتامین B12 نیاز دارند، به عنوان مثال کودکان در دوران رشد، ورزشکاران و افرادی که نیاز به تقویت سیستم ایمنی بدن دارند.
بیشتر بخوانید: شیر کدام حیوان بهتر است؟
شیر بادام زمینی یک جایگزین گیاهی برای شیر حیوانی است که موردتوجه قرار گرفته است. این شیر حاوی چربیهای نیمه اشباع سالم بوده و بدون لاکتوز است. در نتیجه برای افرادی که به شیر حساسیت یا آلرژی حیوانی دارند، یک جایگزین مناسب است. همچنین، شیر بادام زمینی حاوی فیبر، پروتئین، ویتامین E و ویتامین B است. این شیر برای افرادی که به دنبال گزینههای گیاهی و سالم هستند و همچنین برای وگانها مناسب است.
انتخاب بین شیر گاو و شیر بادام زمینی به عواملی مانند نیازهای غذایی فرد، عوامل بهداشتی و دسترسی به محصولات مرتبط بستگی دارد. همچنین، مشاوره با پزشک یا متخصص تغذیه نیز گزینه خوبی است؛ زیرا آنها میتوانند بهترین راهنمایی را در انتخاب مناسب برای هر فرد ارائه دهند.
برای تکمیل مراحل طرز تهیه شیر بادام زمینی خوشمزه و سالم، تنها به دو ماده اصلی نیاز داریم:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
بادام زمینی | 1 فنجان |
آب تصفیه شده | 8 فنجان |
برای تهیه شیر بادام زمینی خانگی، ابتدا یک فنجان بادام زمینی را در یک ظرف قرار داده و 4 فنجان آب تصفیه شده را به آن اضافه کنید. بهتر است بادام زمینی را برای یک شب در آب خیس کنید تا مغز بادام زمینی نرم شود و ترکیب آن آسانتر شود. این عمل باعث میشود ذرات کمتری از مغز در شیر باقی بماند. در این فاصله میتوانید مقاله نوشیدنی جایگزین شیر را مطالعه کنید.
بعد از خیساندن، مغزهای بادام زمینی را از آبکش عبور داده و در مخلوطکن قرار دهید. سپس 4 فنجان آب دیگر را به آن اضافه کرده و برای تقریبا یک دقیقه مخلوط کنید تا مواد به خوبی ترکیب و یکدست شوند. نوشیدنی مورد نظر ما آماده شده و میتوان آن را در یخچال نگهداری کرد. این مرحله باید حداقل 1 ساعت طول بکشد تا نوشیدنی خنک شده و برای مصرف آماده شود. شیر بادام زمینی خانگی را میتوانیم در وعده صبحانه نوش جان کرده و از خواص آن استفاده کنیم.
برای تهیه مقدار کمتری شیر بادام زمینی، مقادیر ذکر شده را نصف کنید. برای نمونه اگر قرار است 2 فنجان شیر بادام زمینی آماده کنید، به نصف فنجان بادام زمینی و دو فنجان آب نیاز دارید. به همین ترتیب، برای آماده کردن 1 فنجان شیر بادام زمینی، به یکچهارم فنجان بادام زمینی و یک فنجان آب احتیاج خواهیم داشت. شیر بادام زمینی خانگی طعمی خوشمزه و سالم دارد و میتوانید آن را به تنهایی مصرف کرده یا در تهیه غذاها و نوشیدنیها مختلف از طرز تهیه شیر بادام زمینی استفاده کنید.
برای تهیه این شیر خوش طعم ابتدا مواد زیر را آماده کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آب تصفیه شده | 4 فنجان |
بادام زمینی بو داده خشک | 1 فنجان |
نمک دریا | کمی (اختیاری) |
شربت افرا | 1-2 قاشق غذاخوری |
یک فنجان بادام زمینی بوداده خشک را در یک ظرف مخلوطکن یا غذاساز قرار داده و 4 فنجان آب را روی آن بریزید. بهتر است بادام زمینی را حداقل 4 ساعت یا یک شب در یخچال خیس خیسانده باشید.
بیشتر بخوانید: علت نفخ بعد از خوردن شیر چیست؟
پس از خیساندن (در صورت تمایل)، میتوانید کمی نمک دریا و یا شربت افرا را به آب و بادام زمینی اضافه کنید. سپس مخلوط را به مدت یک تا دو دقیقه یا تا زمانی که قوام خامهای و شیری به دست آید، در دستگاه هم بزنید. توجه کنید که ممکن است شیر بادام زمینی در زمان نگهداری تهنشین شود، بنابراین قبل از مصرف آن را تکان دهید تا به صورت یکدست باشد.
در متن پیش رو سعی کردیم شما را با روش تهیه شیر بادام زمینی آشنا کنیم. در هر دو روش باید بادامها به اندازه کافی خیس خورده باشند تا با آب ترکیب شوند. این شیر را میتوانیم تا مدت زمان 1 ماه در یخچال نگهداری کرده و از آن استفاده کنیم. مقدار شیرینی و یا ساده بودن آن هم بسته به نیاز شما متفاوت خواهد بود.
در طرز تهیه شیر بادام زمینی از ادویهها و یا افزودنیهای دیگر استفاده کنیم؟
بله. میتوانید ادویهها و مواد افزودنی مانند عسل، شکر، وانیل و کاکائو را هم به آن اضافه کنید تا طعم مورد علاقه خود را به دست آورید.
این شیر تنها برای گیاهخواران توصیه شده است؟
خیر. همه افراد میتوانند از این نوشیدنی خوش طعم لذت ببرند. اما به طور معمول برای مبتلایان به آلرژی و وگانها انتخاب بهتری است.
اگر شربت افرا در دسترس نبود، چه ماده شیرین کنندهای را جایگزین کنیم؟
میتوانید مقداری شکر سفید را برای شیرین کردن شیر در نظر بگیرید.
نظر خود را بنویسید
نظرات