طرز تهیه نوشیدنی گلابی

این طور به نظر می‌رسد که میوه گلابی اولین بار در کوهپایه‌های رشته کوه تیان شان در چین غربی یافت شده است و کم کم به سمت شرق و غرب این رشته کوه انتقال پیدا کرد. اما در برخی از منابع آمده است که میوه گلابی از اروپای غربی و شمال آفریقا منشا گرفته است.

حکایت‌هایی نیز وجود دارد که درخت گلابی فعلی از افغانستان آمده و از آنجا به سایر نقاط جهان انتقال یافته است. درخت این میوه در مناطقی با آب و هوای معتدل بهتر رشد می‌کند و کشورهای اصلی تولیدکننده گلابی، چین، ایتالیا و سپس ایالات متحده آمریکا است.

در برخی از جنگل‌های رومانی و مناطق اطراف آن هنوز هم درختان گلابی وحشی یافت می‌شود. گویا کشت درخت گلابی از طریق رمانی به اروپا و پس از آن به قاره آمریکا گسترش یافته است. اولین ثبت درخت گلابی در ایالات متحده آمریکا حدود سال 1630 در ماساچوست است که گویا توسط مهاجران فرانسوی و انگلیسی به آمریکا منتقل شده‌اند.

واقعیت این است که این میوه آبدار و خوشمزه است، انواع گوناگون و خواص بسیار زیادی دارد و شاید اصلا مهم نباشد که سرچشمه آن کدام منطقه بوده است.

در این مقاله به بررسی میوه گلابی و خواص آن خواهیم پرداخت و نیز طرز تهیه نوشیدنی گلابی را با شما دوستان عزیز به اشتراک می‌گذاریم.

مواد مغذی میوه گلابی

مواد مغذی میوه گلابی

گلابی میوه‌ای شیرین و خوشمزه، پر از فیبر، کم کالری، پر از آنتی اکسیدان و ویتامین ث است. در گذشته از این میوه به عنوان داروی ضد التهاب، ادرار آور و ضد فشار خون استفاده ‌شده است. امروزه این میوه تنوع و گونه‌های زیادی دارد. این میوه را به صورت تازه و نوشیدنی می‌توانید میل و نیز از آن برای تهیه مربا و کنسرو استفاده کنید.

جدول غذایی گلابی

مواد غذایی زیر در هر 100 گرم از میوه گلابی در نظر گرفته شده است:

کالری 57
بتائین 0.2 میلی گرم
کولین 5.1 میلی گرم
فولات 7.00 میکروگرم
نیاسین 0.161 میلی گرم
اسید پانتوتنیک 0.049 میلی گرم
ریبوفلاوین 0.026 میلی گرم
تیامین 0.012 میلی گرم
ویتامین آ 25.00 IU
لوتئین + زاكزانتین 44.00 میكروگرم
ویتامین ب6 0.029 میلی گرم
ویتامین ث 4.3 میلی گرم
ویتامین ای (آلفا توکوفرول) 0.12 میلی گرم
ویتامین کا 4.4 میلی گرم
کلسیم 9.00 میلی گرم
مس 0.082 میلی گرم
فلوراید 2.2 میکروگرم
آهن 0.18 میلی گرم
منیزیم 7.00 میلی گرم
منگنز 0.048 میلی گرم
فسفر 12.00 میلی گرم
پتاسیم 116.00 میلی گرم
سلنیوم 0.1 میکروگرم
سدیم 1.00 میلی گرم
روی 0.10 میلی گرم
پروتئین 0.36 گرم
آلانین 0.014 گرم
آرژنین 0.010 گرم
اسید آسپارتیک 0.105 گرم
سیستین 0.002 گرم
گلوتامیک اسید 0.030 گرم
گلیسین 0.013 گرم
هیستیدین 0.002 گرم
ایزولوسین 0.011 گرم
لوسین 0.019 گرم
لیزین 0.017 گرم
متیونین 0.002 گرم
فنیل آلانین 0.011 گرم
پرولین 0.021 گرم
سرین 0.015 گرم
ترئونین 0.011 گرم
تریپتوفان 0.002 گرم
تیروزین 0.002 گرم
والین 0.017 گرم
متیونین + سیستئین 0.002 گرم
چربی 0.14 گرم
کربوهیدرات 15.23 گرم
فیبر 3.1 گرم
قند 9.75 گرم
فروکتوز 6.42 گرم
گلوکز (دکستروز) 2.60 گرم
ساکارز 0.71 گرم
آب 83.96 گرم

گلابی حاوی فولات، پروتئین و نیاسین است. این مواد برای عملکرد صحیح سلول و تولید انرژی بسیار مهم هستند و از سلامت پوست و بهبود زخم‌ها پشتیبانی می‌کند.

گلابی نیز منبع غنی از مواد معدنی مهم مانند مس و پتاسیم است. مس در سیستم ایمنی، متابولیسم کلسترول و عملکرد درست سیستم عصبی نقش دارد. پتاسیم در انقباض عضلات و بهبود عملکرد قلب دخیل است.

ارزش غذایی گلابی

این میوه منبع عالی آنتی اکسیدان‌های پلی فنلی بوده که از شما در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می‌کنند. از جمله این ترکیبات به موارد زیر می‌شود، اشاره کرد:

  • اسیدهای هیدروکسی بنزوئیک
  • کلروژنیک اسید
  • اسید جنتیسیک
  • اسید سیرینجیک
  • اسید وانیلیک
  • اسیدهای هیدروکسی سینامیک
  • اسید کوماریک
  • اسید فروولیک
  • 5-کافئینوکلینیک اسید
  • هیدروکسی کینون
  • اربوتین
  • کاتچین
  • اپیکاتچین
  • فلاونول ها
  • ایزورامنتین
  • کوئرستین
  • کائمفرول
  • آنتوسیانین‌ها
  • بتاکاروتن
  • لوتئین
  • زاكزانتین

فواید گلابی و نوشیدنی گلابی

فواید گلابی و نوشیدنی گلابی

فیبر بالا و آنتی‌اکسیدان از مهمترین فواید گلابی و نوشیدنی گلابی می‌باشد. به همین علت به مصرف روزانه آن بسیار توصیه شده است تا از خواص بی‌نظیرش بهره‌مند شوید.

  • 1-یکی از بهترین فواید میوه گلابی، وجود فیبر در آن است که باعث کاهش کلسترول بد در بدن شده و از این طریق ما را از بیماری‌های قلبی و عروقی محافظت می‌کند. مصرف روزانه غذاهای سرشار از فیبر مانند گلابی می‌تواند خطر سکته مغزی را تا 50 درصد کاهش دهد.
  • 2-محتوای بالای فیبر و آنتی اکسیدان موجود در میوه گلابی با از بین بردن سلول‌های سرطانی از تولید کلونی‌های سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند. مواد مغذی این میوه مانع از مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ است. مصرف یک گلابی در روز می‌تواند تا 34 درصد از سرطان سینه در زنان پس از یائسگی جلوگیری کند.
  • 3-گلابی در مقایسه با سایر میوه‌ها موجب واکنش‌های آلرژیک بسیار کمتری می‌شود. بنابراین یکی از معدود میوه‌هایی است که نوزادان می‌توانند مصرف کنند.
  • 4-گلابی با شاخص گلایسمی پایین و مقدار زیادی فیبر به کنترل قند خون کمک کرده و از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند.
  • 5-محتوای بالای آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین ث و ماده معدنی مس باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با بیماری‌های مختلف مقابله می‌کند.
  • 6-حفظ pH بدن برای سالم نگه داشتن استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مهم است. در نتیجه مصرف روزانه مقدار توصیه شده کلسیم اهمیت دارد.
  • 7-یک عدد گلابی با اندازه متوسط حدود 20 تا 25 درصد از نیاز روزانه را تامین می‌کند. از آنجا که فیبر آن نامحلول است، به راحتی در روده بزرگ حرکت کرده و از ایجاد پولیپ‌های روده جلوگیری می‌کند. مقدار بالای فیبر باعث بهبود هضم غذا می‌شود.
  • 8-دریافت اسید فولیک به میزان کافی به ویژه برای زنان باردار بسیار مهم است زیرا در غیر این صورت ممکن است نوزاد دچار نقص‌های ژنتیکی شود. گلابی منبع خوبی از اسید فولیک است و مصرف این میوه و نوشیدنی گلابی در طی دوران بارداری توصیه می‌شود.
  • 9-پس از اینکه نوزادان را از شیر می‌گیرید، گلابی جزو بهترین میوه‌هایی است که می‌توانید با آن نوزاد را تغذیه کنید. دقت کنید که اگر کودک دچار اسهال شده است، نباید گلابی بخورد.
  • 10-گلوتاتیون با خاصیت ضد سرطانی و آنتی اکسیدان‌های موجود در گلابی به کنترل فشار خون کمک می‌کنند.
  • 11-گلابی حاوی قندی الکلی به نام سوربیتول است که ریشه‌های مو را تغذیه می‌کند و پوست سر و موها را مرطوب و سالم نگه می‌دارد.

نوشیدنی گلابی و زغال اخته

نوشیدنی گلابی و زغال اخته

  • گلابی: 1 عدد
  • زغال اخته: 2 فنجان
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری
  • ماست یونانی: 1/5 فنجان

طرز تهیه

مواد بالا را توسط دستگاه مخلوط کن ترکیب کرده و سپس میل بفرمایید.

نوشیدنی گلابی و موز

نوشیدنی گلابی و موز

  • گلابی: 1 عدد
  • موز کوچک یخ زده: 1 عدد
  • دارچین: 1/2 قاشق غذاخوری
  • هل: 1/4 قاشق غذاخوری
  • شیر بادام: 1/2 فنجان
  • یخ: کمی

طرز تهیه

مواد بالا را در مخلوط کن بریزید و سپس میل بفرمایید.

نوشیدنی گلابی و سیب

نوشیدنی گلابی و سیب

  • گلابی: 1 عدد
  • سیب: 1 عدد
  • شیر: 1/4 فنجان (نوع شیر انتخابی است.)
  • ماست یونانی: 1 فنجان
  • سبوس جو دوسر: 1 قاشق غذاخوری
  • دارچین: 1/4 قاشق غذاخوری
  • جوز هندی: کمی
  • یخ: کمی

طرز تهیه

مواد بالا را توسط دستگاه مخلوط کن ترکیب کرده و سپس میل بفرمایید.

نوشیدنی گلابی و پرتقال

نوشیدنی گلابی و پرتقال

  • گلابی: 1 عدد
  • پرتقال: 1 عدد
  • اسفناج: 1 فنجان
  • شیر: 1/2 فنجان ( هر نوع شیری که مایل هستید.)
  • یخ: کمی

طرز تهیه

ترکیبات بالا را در مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.

کلام آخر

گلابی میوه‌ای خوشمزه و سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. آخرهای تابستان فصل رسیدن این میوه است و از این فرصت برای تهیه نوشیدنی گلابی به صورت اسموتی و یا آبمیوه، مربای گلابی و غیره باید بهره‌مند شویم.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis