این طور به نظر میرسد که میوه گلابی اولین بار در کوهپایههای رشته کوه تیان شان در چین غربی یافت شده است و کم کم به سمت شرق و غرب این رشته کوه انتقال پیدا کرد. اما در برخی از منابع آمده است که میوه گلابی از اروپای غربی و شمال آفریقا منشا گرفته است.
حکایتهایی نیز وجود دارد که درخت گلابی فعلی از افغانستان آمده و از آنجا به سایر نقاط جهان انتقال یافته است. درخت این میوه در مناطقی با آب و هوای معتدل بهتر رشد میکند و کشورهای اصلی تولیدکننده گلابی، چین، ایتالیا و سپس ایالات متحده آمریکا است.
در برخی از جنگلهای رومانی و مناطق اطراف آن هنوز هم درختان گلابی وحشی یافت میشود. گویا کشت درخت گلابی از طریق رمانی به اروپا و پس از آن به قاره آمریکا گسترش یافته است. اولین ثبت درخت گلابی در ایالات متحده آمریکا حدود سال 1630 در ماساچوست است که گویا توسط مهاجران فرانسوی و انگلیسی به آمریکا منتقل شدهاند.
واقعیت این است که این میوه آبدار و خوشمزه است، انواع گوناگون و خواص بسیار زیادی دارد و شاید اصلا مهم نباشد که سرچشمه آن کدام منطقه بوده است.
در این مقاله به بررسی میوه گلابی و خواص آن خواهیم پرداخت و نیز طرز تهیه نوشیدنی گلابی را با شما دوستان عزیز به اشتراک میگذاریم.
گلابی میوهای شیرین و خوشمزه، پر از فیبر، کم کالری، پر از آنتی اکسیدان و ویتامین ث است. در گذشته از این میوه به عنوان داروی ضد التهاب، ادرار آور و ضد فشار خون استفاده شده است. امروزه این میوه تنوع و گونههای زیادی دارد. این میوه را به صورت تازه و نوشیدنی میتوانید میل و نیز از آن برای تهیه مربا و کنسرو استفاده کنید.
مواد غذایی زیر در هر 100 گرم از میوه گلابی در نظر گرفته شده است:
کالری | 57 |
بتائین | 0.2 میلی گرم |
کولین | 5.1 میلی گرم |
فولات | 7.00 میکروگرم |
نیاسین | 0.161 میلی گرم |
اسید پانتوتنیک | 0.049 میلی گرم |
ریبوفلاوین | 0.026 میلی گرم |
تیامین | 0.012 میلی گرم |
ویتامین آ | 25.00 IU |
لوتئین + زاكزانتین | 44.00 میكروگرم |
ویتامین ب6 | 0.029 میلی گرم |
ویتامین ث | 4.3 میلی گرم |
ویتامین ای (آلفا توکوفرول) | 0.12 میلی گرم |
ویتامین کا | 4.4 میلی گرم |
کلسیم | 9.00 میلی گرم |
مس | 0.082 میلی گرم |
فلوراید | 2.2 میکروگرم |
آهن | 0.18 میلی گرم |
منیزیم | 7.00 میلی گرم |
منگنز | 0.048 میلی گرم |
فسفر | 12.00 میلی گرم |
پتاسیم | 116.00 میلی گرم |
سلنیوم | 0.1 میکروگرم |
سدیم | 1.00 میلی گرم |
روی | 0.10 میلی گرم |
پروتئین | 0.36 گرم |
آلانین | 0.014 گرم |
آرژنین | 0.010 گرم |
اسید آسپارتیک | 0.105 گرم |
سیستین | 0.002 گرم |
گلوتامیک اسید | 0.030 گرم |
گلیسین | 0.013 گرم |
هیستیدین | 0.002 گرم |
ایزولوسین | 0.011 گرم |
لوسین | 0.019 گرم |
لیزین | 0.017 گرم |
متیونین | 0.002 گرم |
فنیل آلانین | 0.011 گرم |
پرولین | 0.021 گرم |
سرین | 0.015 گرم |
ترئونین | 0.011 گرم |
تریپتوفان | 0.002 گرم |
تیروزین | 0.002 گرم |
والین | 0.017 گرم |
متیونین + سیستئین | 0.002 گرم |
چربی | 0.14 گرم |
کربوهیدرات | 15.23 گرم |
فیبر | 3.1 گرم |
قند | 9.75 گرم |
فروکتوز | 6.42 گرم |
گلوکز (دکستروز) | 2.60 گرم |
ساکارز | 0.71 گرم |
آب | 83.96 گرم |
گلابی حاوی فولات، پروتئین و نیاسین است. این مواد برای عملکرد صحیح سلول و تولید انرژی بسیار مهم هستند و از سلامت پوست و بهبود زخمها پشتیبانی میکند.
گلابی نیز منبع غنی از مواد معدنی مهم مانند مس و پتاسیم است. مس در سیستم ایمنی، متابولیسم کلسترول و عملکرد درست سیستم عصبی نقش دارد. پتاسیم در انقباض عضلات و بهبود عملکرد قلب دخیل است.
این میوه منبع عالی آنتی اکسیدانهای پلی فنلی بوده که از شما در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت میکنند. از جمله این ترکیبات به موارد زیر میشود، اشاره کرد:
طرز تهیه
مواد بالا را توسط دستگاه مخلوط کن ترکیب کرده و سپس میل بفرمایید.
طرز تهیه
مواد بالا را در مخلوط کن بریزید و سپس میل بفرمایید.
طرز تهیه
مواد بالا را توسط دستگاه مخلوط کن ترکیب کرده و سپس میل بفرمایید.
طرز تهیه
ترکیبات بالا را در مخلوط کن بریزید و سپس نوش جان کنید.
گلابی میوهای خوشمزه و سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. آخرهای تابستان فصل رسیدن این میوه است و از این فرصت برای تهیه نوشیدنی گلابی به صورت اسموتی و یا آبمیوه، مربای گلابی و غیره باید بهرهمند شویم.
نظر خود را بنویسید