طرز تهیه چای خشک گلابی

تهیه چای با گلابی خشک شده یک روش چینی برای داشتن یک نوشیدنی خوشمزه است. برای تهیه آن، ابتدا باید گلابی‌های خشک شده را به آب جوش اضافه کنید و آن را برای چند دقیقه دم کنید. سپس می‌توانید این چای را صاف کرده و به صورت گرم یا سرد مصرف کنید. چای گلابی خشک شده دارای طعم ملایم و معطری است که می‌تواند نوشیدنی لذیذی برای لحظات استراحت شما باشد. این روش چینی باعث استفاده مجدد از گلابی‌های خشک شده می‌شود و یک روش خلاقانه برای تهیه چای با طعمی متفاوت است. در این فرصت سعی می‌کنیم چند نمونه طرز تهیه چای خشک گلابی را برای شما معرفی کنیم.

طرز تهیه چای خشک گلابی خنک

طرز تهیه چای خشک گلابی خنک

برای تهیه این نمونه دمنوش گلابی خشک شده به مواد زیر نیاز داریم.

گلابی (پوست کنده، هسته گرفته و خرد شده) 2 عدد
هلو (خرد شده) 1 عدد
زغال اخته 1 فنجان
عسل 2 قاشق غذاخوری
کیسه چای طعم‌دار (زنجبیل یا پرتقالی) 2 عدد
یخ به مقدار لازم

برای تهیه چای خشک گلابی خنک، ابتدا گلابی‌ها را پوست کنده، هسته گرفته و خرد می‌کنیم. همچنین هلو را نیز خرد کرده و کنار می‌گذاریم. سپس در یک قوری، زغال اخته را روی حرارت می‌گذاریم تا گرم شود. بعد از گرم شدن زغال اخته‌ها، گلابی‌ها و هلو را به قوری اضافه می‌کنیم. همچنین دو کیسه چای زنجبیل یا پرتقالی را نیز به قوری اضافه خواهیم کرد. زمانی که آب قوری به جوش آمد، حرارت را کمتر می‌کنیم و درب آن را محکم می‌بندیم. در این مدت زمان، نگاهی هم به مقاله طرز تهیه چای سرد داشته باشید.

حالا چای درون قوری را به مدت 10تا15 دقیقه دم کنید تا مواد مختلط شوند و طعم خوبی بگیرند. در این مدت، می‌توانید دو قاشق غذاخوری عسل را به قوری اضافه کنید تا به طعم و شیرینی مورد نظر برسید. بعد از گذشت زمان دم کردن، قوری را از روی حرارت بردارید و محتویات را از طریق یک صافی جدا کرده و چای را در ظرف دیگری بریزید.

حالا چای خشک گلابی خنک ما آماده است. می‌توانید آن را به لیوان‌های پر از یخ بریزید و از نوشیدن این چای معطر لذت ببرید. همچنین می‌توانید درون چای سرد شده، تکه‌هایی از گلابی تازه یا هلو بریزید و برای تزیین از گلابی تازه‌ استفاده کنید. با این روش و طرز تهیه چای خشک گلابی، نوشیدنی معطر و ملایم با طعمی خوشایند در اختیار دارید و می‌توانید آن در روزهای گرم تابستانی نوش جان کنید.

طرز تهیه چای خشک گلابی با خرما و انجیر

طرز تهیه چای خشک گلابی با خرما و انجیر

برای تهیه چای گلابی با خرما و انجیر خشک، ابتدا مواد زیر را آماده می‌کنیم.

گلابی 5 تا 6 عدد
خرمای شیره‌دار 10 عدد
انجیر خشک 15 عدد
چوب دارچین 2 تا 3 عدد
آب 1 کتری بزرگ

حالا برای تهیه چای گلابی با خرما و انجیر خشک، ابتدا عدد گلابی‌ها را شسته، پوست کنده و هسته آن را جدا کنید. البته برخی دوست دارند مرحله آخر را انجام نداده و گلابی‌ها را تنها خرد کنند. این مورد بستگی به سلیقه خودتان متغیر است. سپس انجیر خشک‌ها را کمی بشویید.

بیشتر بخوانید: انواع چای گیاهی

تمام مواد را در یک کتری یا قوری بزرگ، قرار داده و آب را روی آنها بریزید. ظرف را بر روی حرارت نسبتا زیاد قرار داده و با درب کج شده روی آن، بگذارید جوش بیاید. بعد از جوشاندن، حرارت را کم کنید و به مدت 1 تا 2 ساعت به مواد اجازه دهید در حرارت نرمال به جوشیده شدن ادامه دهند. درب ظرف را کاملا ببندید تا بخار داخل آن بماند و طعم و رنگ مواد به خوبی استخراج کند.

پس از گذشت زمان ذکر شده، حرارت را خاموش کنید و بگذارید چای درون ظرف بماند. می‌توانید چوب دارچین را به آن اضافه کنید تا طعم خوبی به آن بدهد. بعد از 2 تا 3 دقیقه چای گلابی با خرما آماده سرو است. پس از تکمیل مراحل طرز تهیه چای خشک گلابی، می‌توانید آن را به صورت گرم یا حتی خنک نوش جان کنید.

طعم این چای بسیار دلپذیر و ملایم است و با شیرینی طبیعی گلابی، خرما و انجیر خشک نیازی به قند اضافه ندارد. البته اگر صلاح می‌دانید، می‌توانید برای افزایش شیرینی، 2 تکه بزرگ نبات را در اواخر دم کردن اضافه کنید. این چای گلابی می‌تواند به عنوان یک نوشیدنی دلپذیر و شیرین در هر فصلی مورد استفاده قرار گیرد.

خواص چای گلابی

خواص چای گلابی

چای تهیه شده از گلابی خشک شده، یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در جهان است. این چای دارای خواص فراوانی است که برخی از آنها را با هم مرور می‌کنیم.

  • ضد اکسیدان قوی: چای گلابی دارای مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است که به نابودی رادیکال‌های آزاد کمک کرده و از تولید آنها جلوگیری می‌کند.
  • استرس و اضطراب: مصرف چای گلابی به عنوان یک دمنوش آرامش اعصاب می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند و وضعیت روحی ما را بهبود بخشد.
  • آرام‌بخش: خواص آرام‌بخشی چای گلابی می‌تواند در تسکین کوتاه‌مدت نشان‌های اضطراب، خواب آشفته و استرس مفید باشد.
  • افزایش ایمنی بدن: مواد موجود در چای گلابی می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف محافظت کنند.

کلام آخر

در این فرصت سعی کردیم شما را با روش تهیه چای گلابی خوشمزه آشنا کنیم. فراموش نکنید که مصرف مداوم چای گلابی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری عروقی قلبی مانند سکته قلبی و فشار خون را هم کاهش دهد. همچنین مصرف این چای به بهبود حافظه، تمرکز و عملکرد مغزی کمک می‌کند. این خواص با اضافه شدن مواد دیگری مانند خرما، هلو و انجیر به این نوشیدنی، بیشتر خواهند شد.

سؤالات متداول

در طرز تهیه چای خشک گلابی می‌توانیم از سیب هم استفاده کنیم؟

بله. برخی از افراد تنها گلابی خشک شده و سیب را در این چای استفاده می‌کنند.

بهترین فصل برای مصرف چای گلابی چه زمانی است؟

به طور معمول برای فصل پاییز مناسب است. اما اگر گلابی خشک شده در منزل دارید، این نوشیدنی را در تمام فصول استفاده کنید.

چای گلابی برای دیابتی‌ها ضرر ندارد؟

با در نظر گرفتن میزان مصرف عادی، هیچ ضرری برای این افراد وجود ندارد، زیرا شیرینی آن طبیعی است.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis