خواص آب نارنج

نارنج یا پرتقال ترش نوعی مرکبات است که بومی آفریقای شرقی، شبه جزیره عربستان و جنوب شرق آسیا می‌باشد. در حال حاضر، این میوه در بخش‌های مرکزی و شمال کشور ایران به‌وفور یافت می‌شود.

میوه نارنج طعم ترش و تلخی دارد و معمولا آن را به صورت خالص مصرف نمی‌کنند، اما از این میوه در تهیه شربت، مربا، عرقیات گیاهی و دمنوش استفاده می‌شود. در این مقاله با ما همراه باشید تا فواید نوشیدن آب نارنج را با شما در میان بگذاریم.

خواص آب نارنج ناشتا

خواص آب نارنج ناشتا

حدود 100 گرم آب نارنج تقریبا 60 کالری دارد، این مقدار از آب نارنج حاوی 10 تا 15 گرم کربوهیدرات است و تقریبا قند و چربی ندارد. فیبر موجود در این مقدار آب نارنج، حدود 2 گرم است و کمتر از یک گرم پروتئین دارد.

نارنج مقدار زیادی ویتامین سی، کلسیم و ویتامین آ دارد. نوشیدن آب نارنج به صورت ناشتا باعث کاهش کلسترول خون می‌شود و خطر بیماری‌های قلبی را کم می‌کند. آب نارنج فشار خون را افزایش می‌دهد و برای کسانی‌که افت فشار خون دارند، مناسب است.

فیبر موجود در آب نارنج، باعث تقویت معده و بهبود سوءهاضمه می‌شود. آب نارنج را به‌صورت ناشتا بنوشید تا به کاهش وزن شما کمک کند. یکی از مهمترین خواص آب نارنج برای لاغری این است که اشتهای شما را کم می‌کند و در طول روز شما میل کمتری به خوردن غذاهای ناسالم دارید. با این روش شما می‌توانید به‌تدریج وزن کم کنید.

آب نارنج غنی از فلاونول‌ها، سدافرین آلکالوئیدها، اکتوپامین و کارتنوئیدها است، در نتیجه باعث بهبود حرکات روده می‌شود. یکی از مهمترین فواید نوشیدن آب نارنج ناشتا کمک به رفع یبوست و اختلال گوارشی است.

یکی از موثرترین نکات در کاهش وزن نوشیدن مایعات کافی در طول روز است. در همین زمینه مقاله فواید آب ناشتا برای بدن را بخوانید.

خواص آب نارنج برای دیابت

معمولا به کسانی که مبتلا به دیابت نوع 2 هستند، توصیه می‌شود آب نارنج بنوشند، اما آیا آب نارنج واقعا باعث کاهش قند خون در این افراد می‌شود؟ برای پاسخ به این پرسش بد نیست بدانید که بر روی 30 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2، مطالعه‌ای انجام شد و تاثیر مصرف آب نارنج به مدت 4 هفته بررسی شد.

نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف آب نارنج باعث کاهش سطح گلوکز در این افراد می‌شود. لازم به ذکر است که مصرف نارنج در کنار مصرف داروهای لازم می‌تواند کمک کند، اما درمان قطعی برای بیماری دیابت نیست.

در صورتی که شما مبتلا به دیابت هستید و خود را از نوشیدن آبمیوه‌های مختلف منع می‌کنید، می‌توانید به مقاله چه آبمیوه‌ای برای دیابت خوب است سر بزنید. در این مقاله نوشیدنی‌های مناسب را معرفی کردیم.

خواص آب نارنج برای کبد

خواص آب نارنج برای کبد

آب نارنج به تصفیه خون کمک می‌کند و از بروز اختلالات کبدی پیشگیری می‌کند. نوشیدن آب نارنج باعث دفع صفرا می‌شود و سردردهای ناشی از مشکلات صفراوی را کاهش می‌دهد.

شما می‌توانید آب نارنج، آب پرتقال و آب‌لیمو را برای بهبود عارضه کبد چرب بنوشید. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آب نارنج، از تجمع چربی در کبد جلوگیری می‌کنند. همانطور که در بالا اشاره کردیم، آب نارنج باعث کاهش کلسترول بد خون می‌شود و برای مقابله با کبد چرب بسیار مفید است.

مطالعات کافی بر روی خواص آب نارنج در بارداری انجام نشده و ایمن بودن مصرف آن در دوران بارداری تایید نشده ‌است. به خانم‌ها توصیه می‌شود در دوران بارداری و شیردهی، آب نارنج مصرف نکنند.

در مقاله خواص آبغوره برای کبد چرب، از فواید آن برای مقابله با این بیماری بیشتر بخوانید.

خواص آب نارنج برای پوست

نوشیدن آب نارنج باعث سلامت پوست می‌شود، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه از آسیب سلول‌ها پیشگیری می‌کند. ویتامین سی موجود در آن چربی پوست را کاهش می‌دهد.

شما می‌توانید از پوست نارنج برای از بین بردن سلول‌های مرده پوست صورت استفاده کنید. یک پنبه تمیز را به آب نارنج آغشته کنید و بر روی صورت خود بمالید، بعد از 10 دقیقه صورت خود را با آب بشویید. آب نارنج یک تونر طبیعی است که پوست شما را شفاف و درخشان می‌کند. خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی آب نارنج باعث کاهش جوش‌های صورت می‌شود.

نارنج را می‌توانید با مقدار کمی آب بپزید و آن را بر روی موهای خود بمالید. ترکیبات موجود در آن باعث درخشندگی مو می‌شود و خارش پوست کف سر را کاهش می‌دهد.

از شکوفه‌های نارنج در تهیه شربت استفاده می‌شود که خواص بسیاری برای بدن دارند. برای آشنایی با فواید این شربت، حتما مقاله خواص شربت بهار نارنج را بخوانید.

مضرات آب نارنج

همانطور که در بالا اشاره کردیم، آب نارنج باعث افزایش فشار خون می‌شود. مصرف بیش از اندازه آن باعث افزایش ضربان و تپش قلب می‌شود. آب نارنج برای بیماران قلبی و کسانی که فشار بالا دارند، مناسب نیست.

افرادی که مبتلا به میگرن هستند، نباید بدون مشورت با پزشک آب نارنج بنوشند. ترکیبات موجود در آن ممکن است باعث تشدید سردرد شود.

گلوکوم نوعی بیماری چشمی است که در آن عصب بینایی دچار آسیب می‌شود، آب نارنج باعث تشدید این بیماری می‌شود.

مصرف آب نارنج با برخی داروها مثل استاتین، داروی فشار خون، چربی خون، برخی مسکن‌ها و داروهای ضد حساسیت تداخل داشته باشد.

خانم‌های باردار، شیرده و کودکان هم نباید بدون مشورت با پزشک آب نارنج مصرف کنند.

کلام آخر

نارنج

نارنج میوه بسیار مفیدی است که از شکوفه تا پوست آن را می‌توان برای خواص دارویی استفاده کرد. نارنج نوعی مرکبات است و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین سی و آ است. مصرف آب نارنج به صورت ناشتا به کاهش وزن و بهبود مشکلات گوارشی کمک می‌کند.

نارنج باعث کنترل سطح گلوکز خون می‌شود و چربی خون را کاهش می‌دهد. آب نارنج از بروز بیماری کبد چرب پیشگیری می‌کند، اما درمان قطعی این بیماری نیست. مصرف بیش از اندازه آب نارنج عوارضی را به دنبال دارد.

سوالات متداول:

آب نارنج برای خانم‌های باردار مفید است؟

خیر. مطالعات کافی درباره بی‌ضرر بودن آب نارنج در دوران بارداری انجام نشده و مصرف آن در این دوران توصیه نمی‌شود.

چه کسانی نباید آب نارنج مصرف کنند؟

بیماران قلبی، افراد با فشار خون بالا، خانم‌های باردار، شیرده، کودکان، افراد مبتلا به میگرن و بیماران گلوکوم.

نوشیدن آب نارنج باعث درمان کبد چرب می‌شود؟

آب نارنج باعث کاهش کلسترول خون و دفع صفرا می‌شود و از بیماری کبد چرب پیشگیری می‌کند، اما درمان این بیماری نیست.

alis