خواص آب ریواس

ریواس گیاهی شبیه به کرفس است و ساقه‌هایی به رنگ سرخ و صورتی دارد. ریواس در آب و هوای سرد و زمستانی رشد می‌کند، به همین دلیل در مناطقی مثل آمریکای شمالی، اروپا، چین، مغولستان و سیبری یافت می‌شود. ریواس در بخش‌های سردسیر ایران هم وجود دارد و در فصل بهار در بازار به فروش می‌رسد.

ساقه‌ی گیاه ریواس خوردنی است و طعم ترشی دارد. حتما در فصل بهار این گیاه را به صورت نوبرانه خوردید. ریواس برای علاقمندان میوه‌های ترش بسیار محبوب است.

گیاه بوته‌ای ریواس سرشار از مواد مغذی است و خواص دارویی دارد. برخی آن را با نام ریباس می‌شناسند. مردمی که در غرب ایران زندگی می‌کنند، به آن رواش می‌گویند.

ما در این مقاله قصد داریم شما را با خواص و روش‌های مصرف این گیاه پرخاصیت آشنا کنیم. همراه ما باشید.

ریواس را چگونه بخوریم؟

طریقه مصرف ریواس

ریواس را در فصل بهار و اوایل تابستان به‌صورت خام مصرف می‌کنند. کسانی‌که طرفدار طعم ترش هستند، آن را با کمی نمک و آبغوره میل می‌کنند. در کشور‌های اروپایی، معمولا ریواس را خام نمی‌خورند و قبل از مصرف آن را با آب می‌پزند.

تهیه مربا و دسر هم با استفاده از گیاه ریواس بسیار رایج است. شما همچنین می‌توانید آن را با مقداری شکر یا عسل بپزید تا طعم ملس داشته باشد. در مورد مصرف گیاه ریواس، معمولا این سوال مطرح می‌شود که آیا برگ ریواس سمی است. در جواب باید بگوییم که بله حاوی ترکیباتی سمی است. موقع مصرف حتما برگ‌ها را کامل جدا کنید.

شربت ریواس با طعمی شبیه به شربت سکنجبین در خراسان رواج دارد. شربت غلیظ و خوشمزه ریواس، سوغات معروف شهر نیشابور و یک نوشیدنی پرطرفدار برای رفع عطش در تابستان است.

اگر از علاقمندان به دمنوش‌های سالم و گیاهی هستید، از خواص دمنوش ریواس غافل نشوید. شما می‌توانید این گیاه را به صورت چای، جوشانده و دمنوش هم استفاده کنید.

ریواس سرشار از آنتی‌اکسیدان و ویتامین است. یک لیوان آب ریواس فواید بسیاری برای سلامتی، فشار و چربی خون دارد. شما می‌توانید آب ریواس را با آب مرکبات یا آبغوره ترکیب کنید.

برای آشنایی با فواید آبغوره برای فشار و چربی خون، مقاله خواص آبغوره را بخوانید.

خواص ریواس برای دیابت

آب ریواس

فیبر موجود در گیاه ریواس، جذب قند خون را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود شاخص گلیسمی در افراد مبتلا به قند خون بالا، کاهش پیدا کند. منگنز موجود در گیاه ریواس هم به تنظیم قند خون کمک می‌کند.

علت بیماری دیابت عدم ترشح انسولین است. این افراد مجبور به استفاده مداوم از داروی انسولین هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف ریواس، لوزالمعده را وادار می‌کند تا انسولین ترشح کند و در نتیجه قند خون کاهش پیدا می‌کند.

نوشیدن آب ریواس به تنظیم قند کمک می‌کند و به مرور زمان ممکن است نیاز بیماران دیابتی را به مصرف انسولین کاهش دهد. با این حال، هرگز بدون مشورت پزشک، داروی دیابت را قطع نکنید، زیرا عوارض جدی به‌ دنبال دارد.

در کنار مصرف دارو و آزمایشات مکرر، با نوشیدن آب ریواس می‌توانید به کنترل بیماری خود کمک کنید. برای آشنایی با سایر آبمیوه‌های مفید برای بیماری دیابت و قند بالا، می‌توانید مقاله چه آبمیوه‌ای برای دیابت خوب است؟ را مطالعه کنید.

خواص ریواس برای کبد

خواص ریواس برای کبد

ساقه کرفس سرشار از ویتامین کا است و از سلول‌های عصبی مغز محافظت می‌کند. تامین ویتامین کا برای بدن، به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک می‌کند.

فیبر موجود در ریواس، علاوه بر کاهش قند، باعث کاهش کلسترول بد خون می‌شود و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.

آنتی‌اکسیدان لیکوپن، رادیکال‌های آزاد را از اعضای مهم بدن همانند کبد و کلیه دور می‌کند و از جهش و آسیب سلولی پیشگیری می‌کند. بنابراین می‌توان گفت که گیاه ریواس در کاهش خطر ابتلا به بیماری سرطان موثر است.

ریواس طبع سرد و خشکی دارد و به کاهش تب کمک می‌کند. در دوران سرماخوردگی برای درمان بی‌اشتهایی از آب خنک ریواس استفاده می‌شود.

نوشیدن آب ریواس به از بین بردن میکروب‌ها و باکتری‌های دهان و دستگاه گوارش هم کمک می‌کند. برای از بین بردن بوی بد دهان توصیه می‌شود آب ریواس بنوشید.

ریواس در دوران بارداری نیز مفید است. این گیاه سرشار از ویتامین سی، کلسیم، ویتامین آ و ب است و به سلامت مادر و جنین کمک می‌کند. در این دوران با مشورت پزشک، می‌توانید از مربا، کمپوت، دمنوش و آب ریواس استفاده کنید. گیاه ریواس برای برخی از خانم‌های باردار خوب نیست و ممکن است باعث آلرژی شود.

برای آشنایی با دمنوش‌های مفید برای خانم‌های باردار به مقاله دمنوش‌های مناسب بارداری سر بزنید.

خواص گل ریواس

خواص گل ریواس

گل ریواس را به صورت آماده از عطاری‌ها می‌توانید تهیه کنید. برخی از افراد از گل آن برای تهیه جوشانده یا دمنوش استفاده می‌کنند. دمنوش آن به تقویت معده و کاهش یبوست کمک می‌کند.

یکی از مهم‌ترین فواید گل ریواس برای پوست است. دمنوش گل ریواس را می‌توانید برای کاهش پف و سیاهی دور چشم استفاده کنید. برای این کار لازم است دمنوش سرد را به یک پنبه تمیز آغشته کنید و به آرامی زیر چشم بمالید. سعی کنید پنبه را زیاد به چشم خود نزدیک نکنید.

گل ریواس را بجوشانید. بعد از اینکه کاملا سرد شد، چند قطره آبلیموی تازه به آن اضافه کنید. برای از بین بردن لک و جای جوش بسیار مفید است. از گل ریواس برای تهیه انواع پماد رفع سوختگی و جای زخم هم استفاده می‌شود.

خواص ریواس برای مو

خواص ریواس برای مو

از خواص گل ریواس برای موی سر غافل نشوید. این گیاه خوش‌رنگ را با حنا و گل بابونه برای چند دقیقه بجوشانید. بعد از اینکه جوشانده کاملا سرد شد، موی سر را با آن بشویید. این ترکیب، هم به تقویت ریشه و پیشگیری از ریزش مو کمک می‌کند و هم به‌عنوان یک رنگ طبیعی موی شما را زیبا می‌کند.

اگر به دنبال بهترین نوشیدنی‌های طبیعی برای حفظ سلامت پوست خود هستید، حتما به مقاله بهترین آبمیوه برای پوست سر بزنید.

مضرات ریواس

مضرات ریواس

از آنجایی که گیاه ریواس ملین است، مصرف بیش از اندازه آن ممکن است باعث اسهال، نفخ و معده‌درد شود. کسانی که مقدار زیادی آب ریواس استفاده می‌کنند، ممکن است دچار کم‌آبی شوند، زیرا گیاه ریواس ادرارآور است.

مقدار زیادی اگزالیک اسید در ریواس وجود دارد. مصرف بیش از حد آن ممکن است به سیستم گوارشی، کبد و کلیه آسیب برساند. اگزالیک اسید، جذب کلسیم و منیزیم را کاهش می‌دهد و شما را در معرض بیماری پوکی استخوان قرار می‌دهد.

کسانی که مبتلا به بیماری کلیوی، ناراحتی مثانه و مشکلات ریوی هستند، بدون مشورت با پزشک نباید ریواس مصرف کنند. از آنجاکه ریواس در برخی از افراد باعث ایجاد حساسیت می‌شود، خانم‌های باردار و کودکان هم لازم است قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند.

اگر به خوردن آبمیوه‌های ترش علاقه دارید، به شما پیشنهاد می‌‎کنیم که به مقاله‌ی چگونه آب زرشک درست کنیم؟ سر بزنید و از این آبمیوه برای خود و خانواده درست کنید و از خواص آن بهره‌مند شوید.

کلام آخر

ریواس گیاه خوش‌رنگی است که طعم ترشی دارد و شبیه به گیاه کرفس است. ساقه این گیاه خوراکی است و از آن برای تهیه مربا، شربت، دمنوش و دسر استفاده می‌شود. آب ریواس خواص بسیاری برای سلامت دارد، زیرا باعث کاهش قند و چربی خون می‌شود.

مصرف آب ریواس خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را از شما دور می‌کند. با این حال نباید در مصرف آن زیاد‌ه‌روی کنید. افرادی که مبتلا به بیماری کلیوی، ریوی و مثانه هستند، کودکان و افراد باردار نباید بدون مشورت با پزشک ریواس مصرف کنند.

سوالات متداول:

آب ریواس قند خون را بالا می‌برد؟

آب ریواس تولید انسولین را افزایش می‌دهد، شاخص گلیسمی را کاهش می‌دهد و به کنترل قند کمک می‌کند.

آب ریواس برای چه کسانی مناسب نیست؟

بیماران کلیوی، ریوی، افراد مبتلا به ناراحتی مثانه، کودکان و خانم‌های باردار بدون مشورت پزشک نباید ریواس مصرف کنند.

آیا ریواس ترکیبات سمی دارد؟

برگ‌های ریواس ترکیبات سمی دارد و موقع مصرف باید جدا شوند. در مورد ساقه ریواس نگرانی وجود ندارد.

 

alis