خوشمزه‌ترین دمنوش‌ها

اخیرا دمنوش‌های گیاهی طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است اما هنوز برخی به دمنوش‌ها به عنوان داروهای گیاهی تلخ و بدمزه نگاه می‌کنند.

دمنوش‌ها انواع مختلفی دارند. از برگ و ریشه گیاهانی مانند زنجبیل گرفته تا میوه‌های خشک‌شده‌ای مانند سیب برای تهیه دمنوش‌ها استفاده می‌شود.

هر کدام طعم و عطری خاص دارند و حاوی مواد غذایی تقریبا متفاوتی هستند.

با ما همراه باشید تا خوشمزه‌ترین دمنوش‌ها را معرفی کنیم.

خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین دمنوش‌ها

چای بابونه

1-چای بابونه عطر و بوی گل بابونه را دارد. در هنگام دم کردن دمنوش بابونه، آب به آرامی زرد رنگ می‌شود و می‌توان آن را با کمی عسل شیرین کنید. این دمنوش خاصیت آرامش‌بخش دارد و بهتر است قبل از خواب شب میل شود. در طی روز‌هایی که فشار کار و استرس زیاد است نوشیدن یک فنجان از این دمنوش شما را آرام خواهد کرد. از دیگر خواص بابونه این است که فشار خون بالا را کاهش داده و قند خون را تنظیم می‎کند.

چای زنجبیل

2-چای زنجبیل شاید ما را یاد عصرهای سرد زمستان و روزهایی که سرماخوردگی به سراغمان می‌آید، بیندازد. چای زنجبیل عطر و طعم تندی دارد و از ریشه گیاه زنجبیل تهیه می‌شود. طعم این دمنوش با کمی عسل و مرکباتی مانند لیمو ترش بی‌نظیر است. زنجبیل به دلیل داشتن خواص ضد التهابی در طب سنتی بسیار محبوب است. دمنوش آن برای بهبود هضم و درمان حالت تهوع و درمان نفخ استفاده می‌شود.

چای نعناع فلفلی

3-چای نعناع فلفلی به ویژه در خاورمیانه و آفریقا به ویژه در مراکش و ترکیه بسیار محبوب است. چای نعناع فلفلی خاصیت خنک‌کنندگی دارد و در ژاپن این دمنوش را اغلب در فصل تابستان‌ میل می‌کنند. چای نعناع همچنین به عنوان یک داروی طبیعی برای درمان بیماری‌های دستگاه گوارش شناخته شده است و مانند چای زنجبیل به تسکین درد معده و برطرف کردن حالت تهوع کمک می‌کند.

چای روبیبوس یا همان چای سرخ

4-چای روبیبوس یا همان چای سرخ به طور طبیعی فاقد کافئین است. دو نوع چای روبیبوس سبز و روبیبوس قرمز وجود دارد. روبیبوس قرمز نوع سنتی آن محسوب می‌شود.

فرنجمشک یا وارنگ بو و یا آبتل

5-فرنجمشک یا وارنگ بو و یا آبتل گیاهی از تیره نعناعیان است. دمنوش این گیاه عطر مرکبات تازه به ویژه لیمو ترش را دارد و ترکیب آن با کمی عسل بی نظیر می‌شود. این دمنوش دارای ترکیباتی است که باعث افزایش خاصیت ارتجاعی پوست و جلوگیری از بیماری‌های قلبی شده و به بهبود حافظه کمک می‌کند. مقادیر زیادی آنتی اکسیدان موجود در این گیاه بدن را سم‌زدایی می‌کند و از پیری زودرس جلوگیری می‌کند.

چای ختمی

6-چای ختمی که در مناطق خاصی از جهان از جمله کارائیب و استرالیا به آن چای ترش نیز می‌گویند. این دمنوش طعمی شبیه زغال اخته دارد و حاوی مقادیر زیادی ویتامین ث است که می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و سرماخوردگی را درمان کند. این گیاه همچنین حاوی اسیدهای آلی، پلی فنول‌ها و فلاونوئیدهای مفید برای سلامت بدن است.

چای میوه گل رز

7-چای میوه گل رز کمی ترش مزه است و حاوی مقادیر زیادی ویتامین ث و سایر مواد معدنی و ترکیباتی با خواص ضد التهابی است.

چای اکیناسه یا اکیناشا و یا سرخارگل

8-چای اکیناسه یا اکیناشا و یا سرخارگل که از گیاهی با همین نام و گل‌هایی با گلبرگ‌های بنفش روشن تهیه می‌شود. این گیاه پس از دم کشیدن به رنگ زرد مایل به سبز درآمده و ترکیبات و مواد مغذی موجود در آن، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و باعث بهبود سریعتر سرماخوردگی می‌شود.

چای شیرین‌بیان

9-چای شیرین‌بیان طعم تند و شیرین و مطبوعی دارد. این دمنوش یک داروی مفید برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا است. دمنوش شیرین‌بیان برای کاهش مشکلات تنفسی مفید است و خواص آرامش‌دهنده‌ای دارد که گلودرد را تسکین می‌دهد. افرادی که برای کاهش فشار خون بالا دارو مصرف می‌کنند باید در نوشیدن این دمنوش مراعات کنند.

کلام آخر

دمنوش‌های گیاهی تنوع بسیار زیادی دارند و نیز با ترکیب آنها طعم‌های جدید و لذت‌بخشی خلق خواهید کرد. بسیاری از افراد، این دمنوش‌ها را به صورت سرد میل می‌کنند. هر کدام از این دمنوش‌ها خواص خاص خود را دارند، پس می‌توان از آنها به عنوان داروهای گیاهی و درمان‌بخش نیز بهره‌مند شد.

 

 

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis