در طب سنتی ایرانی، میتوان بابونه را یکی از مفیدترین گیاهان دارویی به شمار آورد. هزاران خواص برای این گل زیبا برشمردهاند که مصرف آن را به یکی از واجبات تبدیل میکند. بابونه را میتوان بهصورت چای و دمنوش حاضر کرد و از مزایای آن بهرهمند شد. اگر چای یا دمنوش بابونه میل کرده باشید، میدانید که بسیار تلخ است.
سؤال اصلی اینجاست که اصلاً چرا دمنوش بابونه تلخ است؟ چرا برای لذتبردن از مزه خوب این نوشیدنی به آن شیرینکننده اضافه کنیم؟ در این مطلب از مجله عالیس میخواهیم به همین سؤال پاسخ دهیم. بعد از آن نیز به سراغ مرور خواص بابونه خواهیم رفت و طرز تهیه اصولی و درست دمنوش این گیاه را در کنار هم یاد خواهیم گرفت.
اجازه بدهید که بدون مقدمهچینی بیشتر، به سراغ اصل مطلب برویم. اگر میخواهید بدانید که چرا دمنوش بابونه تلخ است، ابتدا باید نگاهی به ترکیبات شیمیایی بابونه داشته باشیم. از جمله مهمترین ترکیبات شیمیایی موجود در بابونه میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
هر یک از ترکیبات شیمیایی خواص و مزایای مربوط به خود را دارند؛ اما برای علت تلخی بابونه میتوانیم به طور مستقیم به فلاوونیدها و تانین موجود در ترکیبات شیمیایی این دمنوش اشاره کنیم. محققان باور دارند که دلیل تلخی دمنوش بابونه به دلیل موجود مقادیر زیاد «فلاوونید» در ترکیبات این نوشیدنی است. آنان همچنین ترکیب دیگری را به اسم «Sesquiterpene lactone» از جمله دلایل تلخی این دمنوش میدانند. «تانین» نیز تأثیر اندکی در تلخی و گسی دمنوش بابونه دارد. همچنین به شما توصیه میکنیم که نگاهی به مقاله طعم گس چای چیست؟ داشته باشید.
حال که میدانیم چرا دمنوش بابونه تلخ است، این سؤال پیش میآید که چطور میتوان تلخی این نوشیدنی را کم کرد؟ خیلی از افراد به دلیل مزه تلخ و گس این نوشیدنی نمیتوانند آن را مصرف و از خواص آن بهرهمند شوند. به همین دلیل به دنبال راهحلی هستند که بتوانند از تلخی آن اندکی کاسته و مزه آن را قابل تحملتر کنند.
برای کاهش تلخی دمنوش بابونه 3 راهحل وجود دارد:
این نوشیدنی را میتوان در کمترین زمان ممکن و به سادهترین شکل تهیه کرد. در طرز تهیه دمنوش بابونه، شما ابتدا باید مواد اولیه زیر را حاضر کنید:
بابونه تازه یا خشک | 1 قاشق غذاخوری |
آب | 1 پیمانه |
شیرینکننده | به مقدار لازم |
این مقدار از مواد اولیه که برای دمنوش بابونه مشاهده کردید، میتوانید برای 1 نفر کافی باشد. اگر دوست دارید مقدار بیشتر تهیه کنید، تنها کافی است که همه ترکیبات را به نسبت مساوی افزایش دهید. طرز تهیه دمنوش بابونه شامل مراحل زیر است:
ابتدا اجازه دهید که آب جوش بیاید. سپس آن را داخل یک ظرف یا قوری مناسب ریخته و به مقدار مناسب خود، بابونه خشک یا تر به آن اضافه کنید. اجازه دهید که نوشیدنی شما حدود 10 دقیقه دم بکشد. بعد از آن از صافی رد کرده و داخل فنجان موردنظر بریزید. روی نوشیدنی را میتوانید با گل بابونه تزیین کرده و مزه آن را نیز با عسل یا نبات شیرین کنید.
چنان که از ابتدای مقاله نیز به آن اشاره کردیم، دمنوش بابونه میتواند خواص بسیاری را برای سلامتی به همراه داشته باشد. از جمله مهمترین خواص دمنوش بابونه برای بدن باید به موارد زیر اشاره کنیم:
تحقیقات ثابت کرده است که مصرف دمنوش بابونه قبل از خواب میتواند مغز را آرام کرده و ما را برای خواب بهتر آماده کند. تاثیر دمنوش بابونه را میتوان شبیه به قرصهای خوابآور دانست که البته عوارض جانبی آنها را به همراه ندارد. همچنین این دمنوش آرامشبخش و ضد استرس نیز است.
دمنوش بابونه سرشار از انواع آنتیاکسیدانها است. مصرف روزانه دمنوش بابونه میتواند از تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن و بهخصوص مغز جلوگیری کرده و مانع از آسیب آنها به سلولها شود. همچنین این نوشیدنی میتواند احتمال ابتلا به آلزایمر را نیز کاهش دهد.
نوشیدن دمنوش بابونه میتواند به کاهش سردردهای میگرنی نیز کمک کند. در طب سنتی ایرانی، درمان سردرد میگرن را ترکیب روغن کنجد و بابونه ذکر کردهاند. افرادی که میگرن دارند میتوانند با این ترکیب، پیشانی و شقیقههای خود را ماساژ داده و سردرد را کاهش دهند.
از فواید دمنوش بابونه میتوان به ضدالتهاب بودن آن اشاره کرد. نوشیدن این دمنوش در مواقع لازم، میتواند از نفخ معده و اسهال جلوگیری کرده و سلامت دستگاه گوارش شما را تضمین کند. همچنین این نوشیدنی خواص ضدمیکروبی و ضدباکتریایی نیز دارد و میتواند به شما در این بخش نیز کمک کند.
در نهایت، دمنوش بابونه میتواند برای سلامت پوست نیز مفید باشد؛ چه این نوشیدنی را بهصورت خوراکی مصرف کنید و چه عصاره بابونه را روی پوست خود به کار ببرید، میتوانید از خواص آن بهرهمند شوید. برای پوست ملتهب و همچنین خارش پوست، بابونه میتواند معجزهای شگفتانگیز باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مزایای این دمنوش، توصیه میکنیم که نگاهی به مقاله فواید دمنوش بابونه داشته باشید.
در این مقاله از مجله عالیس، در کنار هم با علت تلخی دمنوش بابونه آشنا شدیم؛ دیدیم که تلخ بودن دمنوش بابونه بیشتر از هر چیز بهخاطر ترکیبات شیمیایی موجود در آن است. همچنین راهکارهای کاهش تلخی دمنوش بابونه را نیز برای شما ذکر کردیم. در نهایت نیز با طرز تهیه دمنوش بابونه و خلاصهای از فواید دمنوش بابونه آشنا شدیم. اگر به دنبال راهحلی ارزان، طبیعی و بدون خطر برای افزایش سلامت بدن خود هستید، بدون شک مصرف این نوشیدنی میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
آیا مصرف دمنوش بابونه برای قاعدگی مفید است؟
بله! مصرف این دمنوش در زمان قاعدگی میتواند دردهای ناشی از این عارضه را کاهش داده و کمک بزرگی برای بانوان باشد.
آیا میتوان در دمنوش بابونه از شکر استفاده کرد؟
بله! شما میتوانید برای شیرینکردن و کاهش تلخی این دمنوش از شکر استفاده کنید، اما برای سلامتی بیشتر، انجام این کار توصیه نمیشود.
چطور میتوان مزه دمنوش بابونه را بهبود بخشید؟
با افزودن ترکیبات دیگر به این دمنوش مانند دارچین، زنجبیل، هل، میخک یا نعناع، هم میتوان مزه متفاوتی را تجربه کرد و هم خواص دمنوش را افزایش داد.
نظر خود را بنویسید