چرا دمنوش بابونه تلخ است؟

در طب سنتی ایرانی، می‌توان بابونه را یکی از مفیدترین گیاهان دارویی به شمار آورد. هزاران خواص برای این گل زیبا برشمرده‌اند که مصرف آن را به یکی از واجبات تبدیل می‌کند. بابونه را می‌توان به‌صورت چای و دمنوش حاضر کرد و از  مزایای آن بهره‌مند شد. اگر چای یا دمنوش بابونه میل کرده باشید، می‌دانید که بسیار تلخ است.

سؤال اصلی اینجاست که اصلاً چرا دمنوش بابونه تلخ است؟ چرا برای لذت‌بردن از مزه خوب این نوشیدنی به آن شیرین‌کننده اضافه کنیم؟ در این مطلب از مجله عالیس می‌خواهیم به همین سؤال پاسخ دهیم. بعد از آن نیز به سراغ مرور خواص بابونه خواهیم رفت و طرز تهیه اصولی و درست دمنوش این گیاه را در کنار هم یاد خواهیم گرفت.

علت تلخی دمنوش بابونه

علت تلخی دمنوش بابونه

اجازه بدهید که بدون مقدمه‌چینی بیشتر، به سراغ اصل مطلب برویم. اگر می‌خواهید بدانید که چرا دمنوش بابونه تلخ است، ابتدا باید نگاهی به ترکیبات شیمیایی بابونه داشته باشیم. از جمله مهم‌ترین ترکیبات شیمیایی موجود در بابونه می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • شامازولن (Chamazulene)
  • آلفا بیزابولول (Alpha-bisabolol)
  • فلاوونیدها (Flavonids)
  • مقدار کمی تانین (Tannins)

هر یک از ترکیبات شیمیایی خواص و مزایای مربوط به خود را دارند؛ اما برای علت تلخی بابونه می‌توانیم به طور مستقیم به فلاوونیدها و تانین موجود در ترکیبات شیمیایی این دمنوش اشاره کنیم. محققان باور دارند که دلیل تلخی دمنوش بابونه به دلیل موجود مقادیر زیاد «فلاوونید» در ترکیبات این نوشیدنی است. آنان همچنین ترکیب دیگری را به اسم «Sesquiterpene lactone» از جمله دلایل تلخی این دمنوش می‌دانند. «تانین» نیز تأثیر اندکی در تلخی و گسی دمنوش بابونه دارد. همچنین به شما توصیه می‌کنیم که نگاهی به مقاله طعم گس چای چیست؟ داشته باشید.

چطور می‌توان تلخی دمنوش بابونه را کم کرد؟

حال که می‌دانیم چرا دمنوش بابونه تلخ است، این سؤال پیش می‌آید که چطور می‌توان تلخی این نوشیدنی را کم کرد؟ خیلی از افراد به دلیل مزه تلخ و گس این نوشیدنی نمی‌توانند آن را مصرف و از خواص آن بهره‌مند شوند. به همین دلیل به دنبال راه‌حلی هستند که بتوانند از تلخی آن اندکی کاسته و مزه آن را قابل ‌تحمل‌تر کنند.

برای کاهش تلخی دمنوش بابونه 3 راه‌حل وجود دارد:

  • اول‌ازهمه، باید بدانید که هرچقدر دمنوش بابونه بیشتر دم بکشد، غلیظ‌تر شده و تلخی آن بیشتر خواهد شد. مدت‌زمان لازم برای دم‌کشیدن این نوشیدنی حدود 10 تا 15 دقیقه است.
  • دوم اینکه باید بدانید برای خرید بابونه از عطاری، شما دو گزینه خواهید داشت؛ بابونه تلخ و بابونه شیرین. در هنگام خرید این گیاه به‌صورت تازه یا خشک‌شده، باید از تلخ یا شیرین بودن آن اطلاع حاصل کنید.
  • در نهایت، می‌توانید برای کاهش تلخی دمنوش بابونه از شیرین‌کننده‌های طبیعی استفاده کنید. نبات و عسل بهترین گزینه‌های موجود برای بهبود مزه این نوشیدنی هستند. این شیرین‌کننده‌ها را می‌توانید در چای سبز نیز استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر، توصیه می‌کنیم که مقاله چگونه چای سبز دم کنیم؟ را مطالعه کنید.

طرز تهیه دمنوش بابونه

این نوشیدنی را می‌توان در کمترین زمان ممکن و به ساده‌ترین شکل تهیه کرد. در طرز تهیه دمنوش بابونه، شما ابتدا باید مواد اولیه زیر را حاضر کنید:

بابونه تازه یا خشک 1 قاشق غذاخوری
آب 1 پیمانه
شیرین‌کننده به مقدار لازم

این مقدار از مواد اولیه که برای دمنوش بابونه مشاهده کردید، می‌توانید برای 1 نفر کافی باشد. اگر دوست دارید مقدار بیشتر تهیه کنید، تنها کافی است که همه ترکیبات را به نسبت مساوی افزایش دهید. طرز تهیه دمنوش بابونه شامل مراحل زیر است:

ابتدا اجازه دهید که آب جوش بیاید. سپس آن را داخل یک ظرف یا قوری مناسب ریخته و به مقدار مناسب خود، بابونه خشک یا تر به آن اضافه کنید. اجازه دهید که نوشیدنی شما حدود 10 دقیقه دم بکشد. بعد از آن از صافی رد کرده و داخل فنجان موردنظر بریزید. روی نوشیدنی را می‌توانید با گل بابونه تزیین کرده و مزه آن را نیز با عسل یا نبات شیرین کنید.

خواص دمنوش بابونه چیست؟

خواص دمنوش بابونه چیست؟

چنان که از ابتدای مقاله نیز به آن اشاره کردیم، دمنوش بابونه می‌تواند خواص بسیاری را برای سلامتی به همراه داشته باشد. از جمله مهم‌ترین خواص دمنوش بابونه برای بدن باید به موارد زیر اشاره کنیم:

کمک به خواب بهتر

تحقیقات ثابت کرده است که مصرف دمنوش بابونه قبل از خواب می‌تواند مغز را آرام کرده و ما را برای خواب بهتر آماده کند. تاثیر دمنوش بابونه را می‌توان شبیه به قرص‌های خواب‌آور دانست که البته عوارض جانبی آن‌ها را به همراه ندارد. همچنین این دمنوش آرامش‌بخش و ضد استرس نیز است.

کمک به سلامت مغز

دمنوش بابونه سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها است. مصرف روزانه دمنوش بابونه می‌تواند از تشکیل رادیکال‌های آزاد در بدن و به‌خصوص مغز جلوگیری کرده و مانع از آسیب‌ آن‌ها به سلول‌ها  شود. همچنین این نوشیدنی می‌تواند احتمال ابتلا به آلزایمر را نیز کاهش دهد.

کمک به کاهش میگرن

نوشیدن دمنوش بابونه می‌تواند به کاهش سردردهای میگرنی نیز کمک کند. در طب سنتی ایرانی، درمان سردرد میگرن را ترکیب روغن کنجد و بابونه ذکر کرده‌اند. افرادی که میگرن دارند می‌توانند با این ترکیب،‌ پیشانی و شقیقه‌های خود را ماساژ داده و سردرد را کاهش دهند.

کمک به سلامت شکم

از فواید دمنوش بابونه می‌توان به ضدالتهاب بودن آن اشاره کرد. نوشیدن این دمنوش در مواقع لازم، می‌تواند از نفخ معده و اسهال جلوگیری کرده و سلامت دستگاه گوارش شما را تضمین کند. همچنین این نوشیدنی خواص ضدمیکروبی و ضدباکتریایی نیز دارد و می‌تواند به شما در این بخش نیز کمک کند.

کمک به سلامت پوست

در نهایت، دمنوش بابونه می‌تواند برای سلامت پوست نیز مفید باشد؛ چه این نوشیدنی را به‌صورت خوراکی مصرف کنید و چه عصاره بابونه را روی پوست خود به کار ببرید، می‌توانید از خواص آن بهره‌مند شوید. برای پوست ملتهب و همچنین خارش پوست، بابونه می‌تواند معجزه‌ای شگفت‌انگیز باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مزایای این دمنوش، توصیه می‌کنیم که نگاهی به مقاله فواید دمنوش بابونه داشته باشید.

کلام آخر

در این مقاله از مجله عالیس، در کنار هم با علت تلخی دمنوش بابونه آشنا شدیم؛ دیدیم که تلخ بودن دمنوش بابونه بیشتر از هر چیز به‌خاطر ترکیبات شیمیایی موجود در آن است. همچنین راهکارهای کاهش تلخی دمنوش بابونه را نیز برای شما ذکر کردیم. در نهایت نیز با طرز تهیه دمنوش بابونه و خلاصه‌ای از فواید دمنوش بابونه آشنا شدیم. اگر به دنبال راه‌حلی ارزان، طبیعی و بدون خطر برای افزایش سلامت بدن خود هستید، بدون شک مصرف این نوشیدنی می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

سؤالات متداول

آیا مصرف دمنوش بابونه برای قاعدگی مفید است؟

بله! مصرف این دمنوش در زمان قاعدگی می‌تواند دردهای ناشی از این عارضه را کاهش داده و کمک بزرگی برای بانوان باشد.

آیا می‌توان در دمنوش بابونه از شکر استفاده کرد؟

بله! شما می‌توانید برای شیرین‌کردن و کاهش تلخی این دمنوش از شکر استفاده کنید، اما برای سلامتی بیشتر، انجام این کار توصیه نمی‌شود.

چطور می‌توان مزه دمنوش بابونه را بهبود بخشید؟

با افزودن ترکیبات دیگر به این دمنوش مانند دارچین، زنجبیل، هل، میخک یا نعناع، هم می‌توان مزه متفاوتی را تجربه کرد و هم خواص دمنوش را افزایش داد.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis